1 Laptop 1 masaüstü 2sinde de birer adet double layer özelliği olan 2 DVD-RW mevcut, elimde boş Dual layer dvd de var daha önce netten 5gb lık iso dosyası halinde bir vista indirmiştim laptop la onu dual layer dvd yazdırdım hiç bir sorun yaşamadım...
şimdi ise elimde bir sürü HDRip filmler var bazı Full HD filmlerin boyutu 5gb 7gb 8gb boyutlar değişiyor yani...
elimde Nero 8 yazılımı var, şimdi onda DVD ye tek dosya halinde tam boyutunu bilmiyorum ancak 4-5gb lık bir dosya yazdırmanız için UDF biçiminde yazdırmanız gerekli...
UDF ye aldım, resimdeki gibi sadece .mkv uzantılı filmi, ve alt yazısı ekli sağ alttan DVD 9 seçeneğine alıyorum, resimdeki gibi herhangi bir problem yok...
yazdır diyorum, işlem bitiyor başarılı bir şekilde hiç bir hata mesajı yok, ancak filmi açıyorum misal bu gösterdiğim filmde filminde ilk 70dk sını oynatıyor(yani yaklaşık 4.5gb lık kısmı) gerisini oynatmıyor takılıyor dvd aynı şekilde masaüstü PC deki DVDRW de oynatmıyor, yavaş yazdırıyorum hızlı yazdırıyorum birtürlü olmadı, ucuz bişi de değil deneyip bulayım şuan 4 tane DVD9 yaktım bile 10 lira çöpe gitti
vardır mutlaka bunun bilmediğim bi ayarı
yardımcı olabilecek varmı?
imgburn programını dene, direkt olarak dosyaları içine at öle yazdır...
resimdeki örneğe göre koyduğun dvd ler DL desteklemiyor gibi zira limiti aşmış gösteriyor bende de nero war hiç bu renkle karşılaşmadım...
yok ben sadece resim koymak için öylesine aldım o resmi o sırada içinde dvd yoktu...
misal cd yazacaksınız 700mb 703 bazı cd lerde 706mb a kadar falan yazılıyordu nero genelde 680-690mb dan sonra sarı gösteriyor hani uyarma babında bak okunmaya bilir gibisinden ben DVD9 yazarken orası hep sarı ama hiçde yazdıramadım yani doğru şekilde
problem yok hata yok ancak dvd ler çalışmıyor anlamadım bende
hata orda işte, sarı renk olmayacak, sadece 4.5 GB lik weri kopyalamışsın hep o nedenle de ilk 70 dakkayı izleyebiliosun sadece :D
sen imgburn yükle, DL olduğuna emin misin bu arada kullandığın medyaların ?? verbatim kullan zorda kalırsan da maxell
bu arada nero "bak okunmaz" gibisinden değil, "bak yazdıramazsın limit dolu" gibisinden verio o rengi... (bu arada şimdi net hatırlayamadım da bede kırmızı sanırsam limiti açan kısım, hiç sarı olmadı...) sen dediğim gibi IMGBURN ile dene, hallolacaktır sorunun
limiti aştığın zaman kırmızı oluyordu nero da bide bu imburn ü deniyim artık bi tanede onla harcayalım dvd bakalım :)
imgburn ile sorunsuz yazdırdım... ama nero için çözümü olan varsa deneriz tabiki