Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir ülkede başkanlık sistemi gerçek manada uygulanacak ise Amerika gibi denetleyici kısıtlayıcı alt sistemler olmali.

Trump bu kafayla neler neler yapardı da mekanizma engel oluyor. Bizde kuvvetler ayrılığı da olsa yalakalık yapma bilinci olduğu sürece sözde bir ayrılık olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet TL'den kaçmasın diye yaptıkları her baskıcı hareket çok daha vahim sonuçlarla kendi kuyularını kazmış olacak. Not düşüyorum buraya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi biz dolar alırken vergiyi alıyor, peki biz doları verip tl alırlen de vergiyi geri verecek mi? Vermicekse saçma. Çünkü dolar alımıyla ekonomi sıkıntıya giriyorsa, tam tersi tl'ye dönüldüğünde de yani doları bozdurduğunda da ekonomi şahlanıyor. Malüm kampanyalarla dolarınızı tl yapın furyası kaç kere yapıldı. Şimdi o zaman alışta kestiğini satışta iade etmen icap eder. :)

• Aferim onlara artık TL'ye olan güven daha da azaldı..
  • Bu vergi banka altın hesabı satışlarinda karşımıza çıkıyor mu ? Vergi çıkacak mı diye baktım,vergi yoktu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SPAWN-TheUndead

Şimdi biz dolar alırken vergiyi alıyor, peki biz doları verip tl alırlen de vergiyi geri verecek mi? Vermicekse saçma. Çünkü dolar alımıyla ekonomi sıkıntıya giriyorsa, tam tersi tl'ye dönüldüğünde de yani doları bozdurduğunda da ekonomi şahlanıyor. Malüm kampanyalarla dolarınızı tl yapın furyası kaç kere yapıldı. Şimdi o zaman alışta kestiğini satışta iade etmen icap eder. :)
    Evet milletten topladıkları dolarlar ile 500 milyon dolara uçak aldılar. Bununla birlikte sadece 13 uçağı oldu Cumhurbaşkanlığının.
  • Satın alırken var. Bozdururken yok şimdilik.

Yani köprünün başına adamı koydular. Millet sıra oluyor derse öbür uca da koyarlar. Hikayeyi bilen bilir.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Aynen öyleymiş.Ceyreklerede aynı vergi var mı

• şaka maka erken seçim geliyor şu iki ayı yaşayan bir asgari ücretli bu saaten sonra oy vermez herhalde yani inşallah

eyyy cehape bu sene galatasaray bile kadıköyde kazandı sende ak parti karşısında kazanacaksın inanıyorum khjlasdjkhfg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gopgop -- 24 Mayıs 2020; 20:42:13 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam,

Bu tür baskıcı-ben yaptım oldu türü hareketler sisteme güveni sarsar,daha çok kendilerine ve ekonomiye zarar verir.

Zaten sorun vergiden öte gece gece böyle kararnamelerle alınan ciddi ekonomik kararlarda.

Küçük veya büyük yatırımcı güven ortamı bozuldumu piyasadan çekilir,başka şeylere yönelir veya yastık altına geçer.Kolay kolayda geri dönmez.

En fazla 6 ay sonra tekrar başlayacaklar piyasada ve bankalarda döviz bulunmayınca--dövizi altını olan getirsin bankalara,vergileri iptal ediyoruz diye.Üstelik bol bol vatan,millet,sakarya edebiyatı yaparak...

Çünkü bankalardaki döviz hükümetinde işine geliyor.Altın zaten fiziki olmadığı için yine bu paralar piyasada dönüyor..

Ama insanlar ne derece güvenir artık bilinmez.

Şahsım adına ben yatırım yine yapar fakat artık yastık altında tutarım..

Şahsi fikrimdir.Yatırım tavsiyesi değildir..

• gopgop kullanıcısına yanıt
    Verirler hocam verirler,

Yine seçime doğru bir mağduriyet yaratır ve oyları toplarlar.

2011 den beri hep böyle olmuştur ve yine olacaktır.Bizim insanımız mağdur hikayelerine bayılır.

Özellikle asgari ücret-alt gelir gurubu daha fazla verir.

Yapılan onca şeylere rağmen başkanlığa oy verdikleri anda anda ben umudumu kestim artık o guruptan
  • SURVIVOR 2020 en popüler konu olduğu memleketten ne olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 24 Mayıs 2020; 21:0:12 >
  • serar1453 kullanıcısına yanıt
    şuan yaşlı nüfusun üzerine oynuyorlar. din üzerinden bizim camiilerimiz de şarkılar çalıyolar vs diyerek seçtikleri ilde güzel izmir güzel pr ilerliyor orada yaşlıların çoğunun düştüğüne eminim

genç ve çalışan kesim için ne yapacaklar bende merak ediyorum ama eskisi kadar inanmıyor millet bir de kendi içlerinde de bölündüler artık deva partisi gelecek partisi vs
  • Vergisin öder dolarda kalırım altını alır yastık altına gömerim
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    Bursa büyükşehir akp li idi,herkezde yapılan rantı,üçkağıtları ve yağmalamayı görüyordu.

Fabrikadaki işçiler (genç ve çalışan kesim)sövüp duruyordu bir daha hayatta oy vermeyiz bu soygunculara diyerek.

Bursa'yı mahvettiler,zaten zamlar var,yoksullaştık,geçinemiyoruz,bi icraatlarıda yok,hükümette kötü diyorlardı.

Sonra gidip hepsi bursalı bile olmayan vasıfsız adama sırf akp için oy verdiler,yine büyükşehir onların oldu.

Oysa chp nin büyükşehir adayı,bursa-nilüferi 20 senedir başarıyla yöneten ve bursanın en modern ilçesi yapan Mustafa Bozbey idi...

Parti tutmam ama adam gerçekten mükemmel bir yönetici ve dürüst bir insandı.

Konuşuyorum elemanlarla seçimden sonra niye hiç tanımadığınız akp adayına oy verdiniz olanları ve olacakları bile bile diye.

Olsun AKP'lidir müslümandır dediler,sanki diğeri gavurdu ...

Yeni gelen başkanda eskisi gibi ranta ve yemeye devam ediyor bu arada

Ha bugün seçim olsa söylenirler yine ama yine akp'ye oy verirler

O yüzden ben çalışan işçi kesimdende tamamen umutsuzum artık..

• Fiziki altın alımınada vergi geldi mi acaba?

• ülke battı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

Vergisin öder dolarda kalırım altını alır yastık altına gömerim
    parasını korumak için ufak ufak 50-100 usd alanlar net öyle yapacak zaten,eminim bundan.
    Asıl insanlar rahatsız olup bankadaki döviz mevduatını çekmeye başlarsa sıkıntı olur ki bu tip davranışlar insanların kafasında acaba sorularını doğurur çok net
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Asıl kripto paralara yüzde 5 gelmesi lazim.
    Kripto paraların varoluş amacı devlet kontrol ve takibinden kurtulmak. Nasıl olacak vergilendirme?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.