Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstat,

Kaç kişi var kimleri etkiler ki diyorsun işlem yapan.Resmi verilere göre mevduatın % 55'i böyle diyerek cevap veriyorlar.

Sen hala yani diyorsun.

Toplam mevduatın % 55 i tl de değil,döviz ve altında işlem yapıyor.Yani mevduat sahiplerinin yarıdan fazlasını etkiliyor.

Daha nasıl anlatılabilir bilemiyorum.

Yani daha ne cevabı bekliyorsun.????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamilhan10

Adım Adım artıyor sermaye kontrolleri.Bir adım sonra döviz mevduat hesaplarına negatif faiz uygulanmaya başlanacak ve tl faizinden stopaj kaldırılıp vatandaş sopayla TL ye geçirelecek.Eski Türkiye'yi yerden yere vurup oradan ilham almak?
    Yürekleri varsa eksi faiz versinler de görelim.usd hesaplarına.Vatandas 10 milyar dolar çekmeye kalksa duman olurlar.Yemez bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serar1453 kullanıcısına yanıt
    Bilmediğimden soruyorum peki bu %55'in ne kadarı
    Banka Sigorta Muamele Vergisi kapsamında döviz ve altın alımi yapıyor? Veya ben şimdi arada banka hesabımdan altın alıp satıyorum. Ben bu vergiden etkilenecek miyim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resmi gazetede sadece altın ve döviz mi yazıyor?

Gümüş ve platinde durum nedir? Alternatif yatırım olabilir mi?

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Bu kararname normal bir şekilde bankadan veya döviz bürosundan döviz ve altın alım satımı yapan vatandaşı da etkiliyor mu?

• Haziran yüzde 2.Temmuz yüzde 5 olur.tahminim ::))

• quote:

Orijinalden alıntı: Arslan Yabgu

Bilmediğimden soruyorum peki bu %55'in ne kadarı
    Banka Sigorta Muamele Vergisi kapsamında döviz ve altın alımi yapıyor? Veya ben şimdi arada banka hesabımdan altın alıp satıyorum. Ben bu vergiden etkilenecek miyim?
    Her türlü ödeyeceksin vergiyi. Cuma günü bir miktar döviz aldım anında kesildi, önce verigiyi kesiyor kalan parayla alıyorsun dövizi.
  • byshakram B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Böcekli sümük

Resmi gazetede sadece altın ve döviz mi yazıyor?

Gümüş ve platinde durum nedir? Alternatif yatırım olabilir mi?
    Devletten kaçamazsın.Gelmediyse onada gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: unsoulmate

O zaman bizde şöyle yaparız. Kendi aramızda döviz alış-satışı yaparız. Nasıl Mesela 500 Usd mi bozduracaksınız. Eşdost akrabağ dışında forum gibi platformlardan birini bulursunuz. Kambiyo vergisi ve banka makası olmadan takas yaparsınız. Tarih belirlersiniz buluşursunuz bankada adam nakit çeker size şube içinde verir sizde ona orada dövizinizi verirsiniz? Nasıl fikir?
    ücretsiz gram altın havalesi var sanırım bankalarda... Aslında bütün satışlar böyle yapılabilir . Tabii en düşük altın 0.01 gr yani 3.8 tl oluyor

dövizdi tl idi uğraşmamak lazım ama bu yaygınlaşınca buna da ek vergi koyarlar veya havale ücreti

• mehmetyegen01 kullanıcısına yanıt
    Önce bir kararname ile döviz mevduat çekimi durdurulur, gece yarısı bir imzaya bakar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enizam -- 24 Mayıs 2020; 17:12:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karaborsa olusur artık , 100 usd'ye 100,5 usd karsılığı tl verirler.
    neyse bize ne ekmeği,makarnayı dolarla mı alıyoruz yeğen ....
  • mehmetyegen01 kullanıcısına yanıt
    Yüzde 2ye kadar yetkisi var, fazlası için meclisin toplanması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enizam

Önce bir kararname ile döviz mevduat çekimi durdurulur, gece yarısı bir imzaya bakar...
    Bunuda yaparlar mı?Olabilir.Olmaz dediğimiz herşeyi şuan yaşıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Sorulmayanı sorayım
    999 $ alırsak ne olur
    Arka arkaya ya da farklı zamanlarda 999 $ alırsak toplama mı bakacaklar.
    Bozdurduğunda da vergi olacak mı?
    99 diyecektin sanırım. Geçen hafta 100gramdı yeni gelende alt limit varmı bilmiyorum

• 2. el araba alım satım piyasasına artık müdahale edilmesi gerekmektedir.Bir günde oturduğu yerden 50 bin tl kazananlar var.Bu haksız zenginleşme,devleti ağır bir yükün altına sokup vergi kaybına yol açmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 24 Mayıs 2020; 17:26:21 >
  • Arslan Yabgu kullanıcısına yanıt
    Hocam.

Mevduat sahiplerinin % 45 i parasını TL de,% 55 ide döviz veya altında tutuyor.Az önce verdiğim linkteki haberde döviz işlemleri hacminin tutarları var.Oradanda görüldüğü üzere vergiler yükseldikçe işlem hacmi azalmış yani devletin vergiside azalmış.

Döviz ve emitada tutanlardan parasını enflasyona karşı korumak isteyende var sürekli,al-sat yaparak extra kar yapanda.

Mecburen tutuyorlar çünkü bu memlekette gerçek enflasyon resmi rakamların söylediğinin en az üç katı maalesef.

Para kazanmasakta en azından enflasyona karşı değerini kaybetmesin.

Misal ben her ay belirli bir miktar yatırım yapıyorum,bunuda TL olarak değil,bankalardan altın veya döviz alarak yapıyorum.

Çünkü TL mevduatın en fazlası %8-9,oda paramı enflasyona karşı asla korumaz..

Param bankada gözüküyor,bu bankaların ve devletinde işine geliyor.devlet döviz alırken zaten vergi alıyordu benden.Bankada benim paramı kullanarak ticaret yapıyordu.Yani param benim ama piyasada dolaşıyordu.Kazan-kazan yani..

Ama 3 günde bir kanun değişirse gece gece,vergi 5'e katlanırsa dövizde...Altında da hiç yoktan % 1 vergi konulursa.

Ben 1 ay sonra bir gece bir kararname ile ne olacağını nereden bileceğim.

Hadi ben küçük mevduat sahibiyim,büyük mevduat sahipleri veya bu ülkeye döviz getirecek yatırımcı ne düşünür.

Zaten bu sistemin taze paraya ihtiyacı var,bu tarz hareketler parayı ve gelecek yatırımcıyı korkutuluyor.

2 sene önce hatırlarsan bir gece sevgili büyüğümüz,bankalardaki mevduata el koymakla tehdit etmişti.Toparlamak için 3 gün uğraşıldı ve faizler %15 ten %25 e yükseltilerek zor toparlanmıştı.

Sonuçta bu memleketteyiz kimse devletin kötülüğünü istemez.Ama yine devlet kendi kaybediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

2. el araba alım satım piyasasına artık müdahale edilmesi gerekmektedir.Bir günde oturduğu yerden 50 bin tl kazananlar var.Bu haksız zenginleşme,devleti ağır bir yükün altına sokup vergi kaybına yol açmaktadır.
    Tiz vergi salına ...
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Çünkü onlar elde ettikleri gücü kendi ülkelerinin çıkarı için kullanıyor, bizim ülkemizde ise hem birilerine peşkeş çekmek için hem de ego tatmini için kullanılıyor. Bu yüzden gereksiz

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.