Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel iş. Ne gerek var üretimmiş, yatırımmış, argeymiş vs daya vergiyi vatandaşa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tugays77 kullanıcısına yanıt
    Rüyanda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi olmuş millet dolar düşsünde dolar alalim diye bekliyor
    bu arada damadın ramazan bayramını kutlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 24 Mayıs 2020; 15:4:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arslan Yabgu

Madem erken seçime gitmek bu kadar riskli neden 3 yıl daha iktidarda durmak varken erken seçime gidilsin ki?
    İlk sayfada amsterdam diye kullanıcı detaylı sormuştu senin gibi alıntılayıp cevapladım detaylıca. Sonra sildi gitti mesajını anlamadım ama mesajım duruyor.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Banka sana türk lirası verecektir döviz vermez bu saat sonra

• mcanozen kullanıcısına yanıt
    Özel bankanın öyle bir şey yapma şansı yok. Kararname çıkarsa o başka.
  • Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Olmayan döviz sana nasıl verecekler fiziki döviz yok ellerinde

• Öyle bir başlık atmışsın ki sanki herkes Banka Sigorta Muamele Vergisi kapsamında döviz ve altın almak zorundaymıs gibi. Acaba kaç kişi böyle döviz ve altın aliyor.

• Önce sadece döviz alımlarda vergi geldi sonra hem alım hem satım.Sonra az yapmışlar oranı yakında çıkartırlar dedim.Nitekim çıkardılar.Neyse altın alımlarında böyle yok ama yakında gelir dedim ,geldi.

Şu olayı ekonomi 1.sınıf öğrencisine değil 3-5 temel ekonomi seti falan okuyan kime sorsanız size bir yerleri ile güler.

Bu olayı işte darbe işte hainlere tokat olarak yorumlayan şak şak şak yapan kim varsa onu mucuk mucuk mucuk yani..Olan yine bize oluyor.3-5 kuruş parasını kurtarmaya çalışana oluyor.Zenginler daha fazla döviz altın ile oynuyor onların kaybı daha büyük normalde ama başka "yerlerden" kurtarıyorlar onlar.

Akıl fikir mantık yok.Şimdi ben bu olay sonrası alım yapmayı bırakacak mıyım ?Hayır ! Üstüne vergi oranını kurtarmak için satacağım varsa TL'ye döneceğim varsa bile dönmem şimdi artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İthal kısıtlaması, döviz ve altın yatırımlarına yapılan ek vergiler piyasadaki mevcut ithal ürünlerin fiyatını yükseltecek. Telefon falan almak isteyen elini çabuk tutsun. Zaten yakında ithal bir şey bulmak da zorlaşacak

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Elimde yılların iphonu var, şirketin temizlikçisinde 11 var, benim telefonu görünce, çoğ eyi telefondu, bende de vardı dediydi. Sonra lavabo temizliğine gitti

Olsa bile zor verirler hocam,zaten nazlanıyorlardı iyice yokuş yaparlar şimdi.

1 ay önce kerameti 3000 dolar için üç şube dolaştım,hepsi bizde yok TL ye çevirip verelim ayağına yattı

Onlarda sattığı dövizi almak zorundalar sonuçta bir şekilde.
  • O zaman bizde şöyle yaparız. Kendi aramızda döviz alış-satışı yaparız. Nasıl Mesela 500 Usd mi bozduracaksınız. Eşdost akrabağ dışında forum gibi platformlardan birini bulursunuz. Kambiyo vergisi ve banka makası olmadan takas yaparsınız. Tarih belirlersiniz buluşursunuz bankada adam nakit çeker size şube içinde verir sizde ona orada dövizinizi verirsiniz? Nasıl fikir?
  • serar1453 kullanıcısına yanıt
    Ornek tl yi dolar çevirsem vermeseler olurda fiziki dolar yatırıp vermemezlik yapacaklar bundan sonra buna el koyma denir

• quote:

Orijinalden alıntı: serar1453

Olsa bile zor verirler hocam,zaten nazlanıyorlardı iyice yokuş yaparlar şimdi.

1 ay önce kerameti 3000 dolar için üç şube dolaştım,hepsi bizde yok TL ye çevirip verelim ayağına yattı

Onlarda sattığı dövizi almak zorundalar sonuçta bir şekilde.
    Hangi banka hocam kmu bankasi mi ?

• unsoulmate kullanıcısına yanıt
    Bu karaborsa ve 2 yıldan başlıyor sıkı denetim olacak ifşa edenleri para ödülü koyacaklardır

• dublex06 kullanıcısına yanıt
    Akbank hocam..

Valla onlarında kamudan pek farkı kalmadı artık.İyice yandaş oldular en son sabancı grubunun vergileri affedildikten sonra..
  • Vay arkadaş benim bankada 7 gram altınım var sadece 7 gramcık şimdi bunun satışını yapsam yükseldiğinde bundan bile vergi mi alınacak, dolar alıp yatırım yapanlar sattığında yüzde 10 u bunlara mı gidecek, yuh gerçekten yuh dğnyanın hiçbir yerinde döviz ve kıymetli maden alım satımından vergi alınmaz doymamışlar daha 10 lira dileniyorlardı televizyonda orda alamadıklarını zorla burda alacaklar yazıklar olsun koca devletin hazinesinde para yok vatandaşın kişisel maddi varlığına göz dikmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 24 Mayıs 2020; 15:51:46 >
    Seksenlerde Özaldan önce öyleydi zaten.

Babam ticaret yapardı,dolar lazım olunca ayaklı dövizcilerden alıp satardı.Dolar bulundurmak bile yasaktı.

Olacağıda o böyle giderse..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.