Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir insanın durumu iyiyse, onu tebrik edeceksin.
    çünkü birşeylerin yapılabilirliğini sana göstermiştir.

malı olanın malında gözün olmayacak. kıskanmıycaksın kardeşim. adamta 10 trilyon varsa ve emeğiyle elde etmişse helal olsun birader inşallah biz de ufak da olsa bişeyler yaparız diyceksin.
    senin yaptığın hiç hoş değil. sen başkasının iyi durumuna üzülüyorsan,onların kötü durumuna da sevinirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altın fiyatları dolar bazında:

Haziran 1915: 19.25
    Ekim 1923: 20.75
    Aralık 1930: 20.69
    Nisan 1931: 22.59
    Eylül 1932: 20.78
    Nisan 1933: 26.47
    Kasım 1934: 35
    Eylül 1969: 41.88
    Ağustos 1970: 36.56

Ocak 1975: 176.52 (1933te abdde altın mülkiyetine getirilen yasak hala devam etmektedir. Yasağın kalkması için kamuoyu baskısı oluşur ve yasak kalkar)

Ağustos 1976: 109.78 (yasak kalktıktan sonra altına sağlam bir tokat gelir)

Ekim 1980: 660.25
    Nisan 1982: 350.66
    Nisan 1983: 432.98
    Şubat 1985: 298.32
    Haziran 1988: 475.89
    Mart 1993: 330.25
    Aralık 1994: 379.26
    Temmuz 1999: 256.08
    Eylül 2011: 1896.5
    Aralık 2015: 1065
    Mayıs 2020: 1727

Kaynak: macrotrends.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 25 Mayıs 2020; 10:26:28 >
  • https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/nedim-turkmen/altin-mevduatina-kambiyo-vergisi-mi-5831459/
    sanırım bu konuyu ilk sözcüden Nedim Türkmen gündeme getirdi
  • Arslan Yabgu kullanıcısına yanıt
    3 sene daha böyle giderse iktidarın etrafında kimse kalmaz mecbur kalıyorlar yani. Eğer yapmazlarsa 3 sene sonunda ne olacağı belli olmaz. Ülke iyi gitmiyor.Ne derlerse desinler marketlerdeki fiyatlardan herşey belli oluyor çünkü.Bir nevi güven tazeleme oluyor.

• Resmen vatandaşa doviz al demisler. Vatandas durur mu simdi :)

• Noktalama işaretleri kullansan belki ne dediğin anlaşılır ama çok da ümitli değilim. Başkanlık ceğabe ehonomi ne alaka yazmışsın mantıklı bir cümle çıkmadı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

bir insanın durumu iyiyse, onu tebrik edeceksin.
    çünkü birşeylerin yapılabilirliğini sana göstermiştir.

malı olanın malında gözün olmayacak. kıskanmıycaksın kardeşim. adamta 10 trilyon varsa ve emeğiyle elde etmişse helal olsun birader inşallah biz de ufak da olsa bişeyler yaparız diyceksin.
    senin yaptığın hiç hoş değil. sen başkasının iyi durumuna üzülüyorsan,onların kötü durumuna da sevinirsin.
    İste bu vizyon arkadaslar ders alın.
    Yıllar önce bir müsterim geldi büyük bir firmanın malının yedek parçasını satıyorum.
    500 tl o zaman , müsteri(o da alıp satacak) fiyatı duyunca vay serefsiz "üretici büyük firma" adamlarda 3500 liraydı fiyatı dedi.
    Abi dedim neden öyle diyorsun dedim , adamların maliyeti benim maliyetimin yarısıdır bu adam bu malı 400 liraya satıp seni beni aç bırakmayı bilmez mi bilir ama 3500 liraya satıp hem para kazanıyor hem bize para kazanacak alan bırakıyor dedim.Asıl piyasa bizlerin eline kalmasın herkes aç bırakırız dedim.
    Doğu kültürlerinde var bu kıskançlık oysa insanların zenginlesmesi ve refahlarının artması iyidir.

• Lokantadan yemek sipariş verir gibi. Ellerini şaklatıyorlar çat vergi. Sihirbaz gibi. Her canları istediğine vergiyi koyuyorlar. Koyan koyana.

• pakaji kullanıcısına yanıt
    Kimsenin malını mülkünü kıskanmam Allah herkese daha çok versin. Sen demek istediğimi anlamamışsın. Kolay yoldan oturduğun yerden alsat yaparak vergi vermeden(veya çok az vererek) kazanmaya alışmışsın şimdi saçma sapan cümleler kurarak bana cevap vermeye kalkıyorsun.
    Ben alın terimle 30gün çalışıp kazandığım maaşımın her ay %30a yakınını gelir vergisi ıvır zıvır vergisi damga pulu işsizlik ödeneği vs.. olarak daha elime geçmeden kesinti olarak veriyorsam alsat yaparak kazananlarından aynı oranda vermesini istemem en doğal hakkım. Bende sadece tüm kazancımdan %1 vergi versem ohh ne güzel olur.. veya bir süre biz maaşlılar %1verelim siz emtia alsatçılar %20/30verin nasıl fikir?

Ülkemizdeki ekonomik sıkıntı ne yazıkki fakirleri değil zenginleri doyuramadığımız için yaşanıyor
    İthalat azalmadığı sürecede böyle devam edecektir...

• sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    Tamam da şu anda hükümet erken seçim kararı alsa oy verecek olan da vermez. Çünkü çok gereksiz olur. Boşu boşuna masraf. Gündem israfı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilmediğimden soruyorum bunların artması ne demek oluyor yani?

• metintekin kullanıcısına yanıt
    hocam
    1- Biz kazandığımızın vergisini veriyoruz geçen damadın bizi vergi ödemede devlet bankasına muhtaç etmesi sonucu bankaya gittim yanımda eleman bir Holding'in (insaat) vergisi yatıyordu , benim sirketimden 5000tl eksikti vergileri.Muhtemelen sektörde en çok kazanan 100. isek , vergide ilk 3'teyiz.Birde bu haksız rekabetle boğusuyoruz.
    2-İnsanlar para kazanma pesinde değil parasının değerini koruma pesinde.
    3- Bu ithalat düzenini biz kurmadık bilakis geçmis yazılarıma bak defalarda Çin'den fasulye (sincan) , Madagaskar'dan göbeği kara-börülce , Kanada'dan Mercimek , Rusya'dan Pirinç su bu gelmesini elestirdiğimi göreceksin.Et vb dahil kısa vadeli çözümler sonuç ortada.
    4-Vergi alınsın ama kazanç varsa alınmalı sen alırken %1 alırsan ve satarken geri vermezsen , zarar varken vermezsen bu daha çok haraçtır parayı yer altına indirir.Mesela ben dolar satacağım alacak adam der ki ben sana 100.5 usd karsılığı tl veririm , ne oldu ?
    5- Para basarak beni fakirlestirmek hırsızlıktır , enflasyon devletin halktan çalmasıdır bunlara ne dersin , nisanda ne kadar para basıldı.

Kimsenin para kazanmak değil amacı ki kazanamaz sürekli bu kurtlar sofrasında sadece emeklerimiz erimesin diyoruz.Durum bu.
    (Not su an bile bir yandan çalısıyorum bilgisayar basında)

hocam.kim para kazanıyorsa zaten vergisini ödeyerek kazanıyor. benim maaşımdan kesilen vergi 4bin dolar yurtdışında haberin var mı senin. yabancı devlet 4bin dolarını zorunlu kesiyor zaten. bak kendimden örnek veriyorum. benim son 13 yılım yurtdışında geçti. 13yıl dile kolay.

bugün bayram değil mi, ben bu mesajı türkiyeden 5000km uzaktan yazıyorum sana. ben bu bayram günümde uzaklarda çalışıyorum ve para kazanıyorum.

bu kazandığım parada zaten vergi ödüyorum. ve ben gümüşe yatırım yaparım. ben vergisini ödediğim,yurtdışı sigortası onu bunu tüm kesintileri ödediğim maaşımdan arda kalan parayı yine banka kesintileri ile türkiyeye yolluyorum ve işin sonunda çocuklarımın geleceği rızkı için altın biriktirmeye çalışıyorum. kesilen her para benim çocuğumun rızkından kesiliyor. yani devletimiz için iyi olacaksa tamam kesilsin de, orda ohh yarasın canıma minnet anlamında yazılar yazman pek hoş değil.kimse yattığı yerden zengin olmuyor hatta yüksekten alırsan zarar bile etme ihtimalin var.

sen de yattığın yerde para diyorsun. ben altın alıcam gümüş alıcam çünkü onlarda enflasyon yok, kağıtlarda enflasyon var. sen orda ohh havadan para diyorsun. kimin nasıl para kazandığından hiç haberin yok, o yüzden kazandıkları paraya laf etme hakkında yok.sana ne yazdım adam helal kazanıyorsa laf etme yazdım ve birilerinin çok parası varsa belki adam para kazanıyım da çocuklarımın geleceği iyi olsun demiştir kendi hayat yaşamamıştır gün görmemiştir. o adamların kazandığı paraya dil uzatma hakkın yok kardeşim. öyle bir hakkın yok senin.

.insanlar altın alıyorsa o da onların seçimidir. altın milattan önce bile geçerliliği olan birşey. insanların altın gümüş almasından daha doğal ne var. senin paran isviçre frangı gibi enflasyonu düşük olsa zaten kimse bozupta dolar almazdı.insanlar keyfinden almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 25 Mayıs 2020; 12:14:40 >

• Vergiyle ülkeyi kurtarabılseydık cıkalım herkesı haraca baglayalım kapı kapı para toplayalım son çare bu kaldı yıllardır vrgı vergı vergı demekkı vergıde care olmadıgı bellı
  • Simone Simons kullanıcısına yanıt
    her 100 dolar alışında 1 dolarda devlete vergi ödüyceksin. yada altın gümüş vesaire alışlarında.

doları bozup altın alacaksan. vergi ödüyeceksin.
    altını bozup dolar alıcaksan yine vergi ödüyceksin.

• ileride araba gibi olacak, bir altın alan bir altın da hükümetimize alacak. itibar meselesi
  • Kasa alıp parayı el altında tutmak farz oldu. Bakalım 1 kuruş vergi verir miyim size. Daha da ekonomiye destek olmamak için her türlü şeyi yaparım her türlü ihityacımı yurt dışından gelirken alırım vb her şeyde asla ülkemi düşünmem bakalım kim kimden vergisini çıkaracak.
    Çok merak ediyorum eğitim seviyeniz nedir acaba?
    Azıcık ekonomi bilen birisi bu kadar cahil konuşmaz da.

Uzun uzun yazıp size ekonomi nedir, ne değildir, yatırım nedir ne değildir diye anlatacaktım ama boşa kürek çekeceğimi anlayıp yarısında sildim mesajı.

Kimsenin malını kıskanmam diye cümleye girip dövize yatırım yapıp, yatırım sonucu gelir elde edenler yüzünden hasetliğinizden çatlayan birisisiniz.
    Dolar 1 sene sabit kaldı, o ara enflasyon yüzde 30 Lara çıktı. 2. El araba fiyatları uçtu. Arabasını satıp dolar alan, dolarını bozduğunda aynı arabayı alamadı. O zaman iyiydi de şimdi dolar biraz arttı insanlar ufak ufak kar yapıyor diye mi battı sana. Zarar ettin mi kimsenin şeyinde değil, kar ettin mi herkesin gözü kazandığın 3-5 kuruşta.

• Kripto paraların yasaklanma zamanı geldi, yurt dışına büyük dolar kaçışı oluyor. Yakında, kripto paraların çıkış ve girişini yasaklayan bir kararname çıkmalıdır.Yurt dışına gönderdikleri dolarlar bir gecede buhar olsunda göreyim.

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 25 Mayıs 2020; 12:57:55 >
  • İşte gönüllere giren bir iktidar
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.