Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adım Adım artıyor sermaye kontrolleri.Bir adım sonra döviz mevduat hesaplarına negatif faiz uygulanmaya başlanacak ve tl faizinden stopaj kaldırılıp vatandaş sopayla TL ye geçirelecek.Eski Türkiye'yi yerden yere vurup oradan ilham almak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Guzel haberler bunlar.

Oyle ya da boyle, rabbim milletimize o 4.90'i gosterecek.

• 12 eylülde döviz ve ithal ürün yasağı koyan acemi asker kökenli politikacıların en büyük hatası buydu. Siyaset dediğin yaptığına kılıf uydurma işidir. Yabancı araba satılmasın mı istiyorsun? Koy vergiyi geç. Döviz yasağı da neymiş? Bas vergiyi bak bakim alabiliyorlar mı? Aynı işin laciverdi işte. Ha 12 eylülü de yaşadık. Helal olsun. Hatta 12 etlülü geçtik. 12 eylülde altına vergi yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 24 Mayıs 2020; 9:40:14 >
  • Kredileri cukkalayıp ,oturduğu yerden altin,dolar,kağıt al sat yapıp zengin olma devri bitti gençler.
    85 2020 tatlı bir dönemdi bitti.

• Bu altının değerleneceğini düşünen biri için çokta yüksek bir rakam olmadığı gibi alım yaptıktan sonra satışıda zorlaştırır. Çünkü alırken vergi veren biri al-sat yapmaz ve altın satışını rijitleştirir. Dövizde 1 seneden fazladır uygulanıyor. Gelinen sonuç ortada doları tutabildimi. HAYIR. Burada devletin ne kadar zor durumda kaldığının ve gelir yaratma peşinde olduğunun aciz bir göstergesinden başka birşey değil. Çok isteyen varsa fiziki alsın, ama saklama maliyeti daha yüksek olur.

Düzeltme: Okadar hızlı bir değişim var ki finansın içinde biri olarak daha 2 gün önce binde 2 olarak uygulamaya geçip yüzde bire çıkmasını takip bile edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 24 Mayıs 2020; 13:20:36 >
  • %1 ne lan vicdansızlara bak! Hay yöneteceğiniz ekonomiye.

• Devlet statüsünden çıkılıp "b*k çukuru" statüsüne geçiş büyük bir hızla tamamlanıyor.
    Durmak yok yola devam!

• "Muamele Vergisi"
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    He gösterir gösterir. Bari Ramazan'da içmeyin şu bonzaiyi be kardeşim.

• Kendilerine oy vermeyen orta gelirli kesime bir darbe daha. Şaşırdık mı tabii ki de hayır. Bunlar şeytana papucunu ters giydirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 24 Mayıs 2020; 11:8:26 >
  • Sistem çok iyi yahu şak şak karalar çıkıyor anlık vergimi eklenecek şak zam oranlarımı güncelenecek şak diye maşalah
  • Mtv ye %40 bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bayram sabahı arada kaynasın dediler heralde.

Bu dakikadan sonra kimse kriz yok diyemez, ülkede bir vergi bir gecede 5 katına çıkmaz !!!

• Asıl kripto paralara yüzde 5 gelmesi lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

Kendilerine oy vermeyen orta gelirli kesime bir darbe daha. Şaşırdık mı tabii ki de hayır. Bunlar şeytana papucunu ters giydirir.
    Açıkçası oy verenler arasında ciddi bir altıncı kesim var. Biraz ayaklarına sıkıyorlar fakat karşılık yaratma anlamında mecburlar. Altın alıp da altın hesabına koymadığınızda karşılık olarak kullanılamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Seçim yapacakları bence kesin belli oldu. Bu kararlar dövizi kısa vadeli törpüler ancak uzun dönemde keşke yapmasaydım diyeceğiniz kadar daha çok dengeleri bozar. Bu kararları işi bilen ekonomist almalı. Doların 10 bile olması ülkeye gelen yatırımın kesilmesinden ekonomiye güvenin sıfırlanmasından daha iyi değildir. Son dönemde yaptıkları herşey erken seçime yönelik. Uzun vadeli hamleler yok.

Sanırım 2.dalga riskini gözetiyorlar. Eylül-Kasım baskın seçimi gelebilir çünki kışın virüsun tekrarlaması durumunda iktidar dağ olsa Everest olsa duramaz sandıkta ağır yenilir. Şuana kadar seçim sonuçlarında yanılan biri değilim(2018 "ikinci turda" RTE alır ve 2019 İstanbul dışında yanılmadım.). Tencerenin düşüremeyeceği iktidar yoktur sözünü Demirel çok iyi söylemiş bu döneme uyuyor. Eğer 2.dalga gelirse 2021'de erken seçimde ağır mağlubiyet alıp giderler. Bakın normal mağlubiyet bile demiyorum. Bunu hesaba katıp bu hamleleri yapıyorlar.

Şuan kampanya başlattılar kapı kapı dolaşacaklarmış sokağa inecekmiş dert dinlemek için teşkilat. Sanırım ön bir anket yapıp nabız ölçüp seçimi ilan edecekler.

Ben ilk defa seçim sonucunu kestiremiyorum. Eğer erken seçim olursa bu sefer kesin gözüyle bakıyorum ikinci tura ama kim alır kestiremiyorum. Chp ve muhalefet kanadı saçma sapan adaylar çıkarmazsa bir şans var gibi. İktidar bu riski göze alıp mecburen ilan edecek.
    Kesinlikle 2-3 ay sonraki ekonomik durumu bildikleri için bunu yapıyorlar, ikinci bir dalga da olursa dağ olsa dayanmaz karşısında. Şimdiden koltukları sağlama almaya çalışıyorlar zaten erken seçimlerin aranan yüzü konuşmaya başlamış.

• Bir adım sonrası sabit kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Guzel haberler bunlar.

Oyle ya da boyle, rabbim milletimize o 4.90'i gosterecek.
    mal mısın arkadaşım?

senin bu hesabına göre yüzde 1 değil yüzde 70 vergi yapsınalr dolar 1 liraya insin

tey allahım ya..
  • Sürekli söyledikleri bir şey var. Yastık altındakileri getirin, bankaya yatırın. Sonraki hamle ne olacak onu merak ediyorum. Kayıtdışıya yönelecek altını nasıl önleyecekler, O kadar bin bir uğraşla yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması projesi, çıkarılan vergi ile son buldu. 2 ileri, 1 geri vitesle gideceğimiz yol fazla olmaz.

Türk Lirasının Trade (alım/satım) nedeni ile değer kaybettiğini sanıyorlar ama yanılıyorlar, çünkü bilmiyorlar. Bileni de aralarında barındırmıyorlar. Niyetleri, tl'nin trade (alım/satım) edilmesini engellemek ama yaratılacak olan olumsuz etki, hiç beklemedikleri bir yerden gelecek. Ekonomide hep öyle olmuştur. Tl trade edilemeyecekse, konvertibilitede ne işiniz var, dünya ile entegrasyonda ne işiniz var? derler adama.

Adım adım Maduro'nun izinden gidiyorlar. fiyatları, faizi ve kurları kontrol etmek istiyorlar. Bu mümkün, ama sonucu yokluk olur. evet, bu işin varacağı yer yokluk. Venezuela tarzı yokluk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 24 Mayıs 2020; 11:47:1 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.