Hocam siz bilgili biri gibisiniz. Elimin ölçüsünü aldım maksimum 9x7 gibi bir ölçü çıkıyor, hortum kısmı hariç tabii, el üstümü ölçtüm. Bir de gölgelendirme kısmı opsiyonel olabilir mi yoksa attığım gibi mi olmalı dersiniz kesin olarak? Benzer ayrıntılı dediğim boyuttaki bir dövme tahminen kaça yapılabilir? 1000 ise iyimiş tahminimden ucuz. Ama iyi bir sanatçıya yaptırmak istiyorum. Anatolia Tattoo mesela iyi duruyor. |
Dövme yaptırıcam (bilgisi/dövmesi olanlar gelsin) (2. sayfa)
-
-
Hocam şehirden şehire dövmeci fiyatı fark eder mi bilemem.
Benim abi dediğim bir yakınım dövmeci ondan biliyorum bilgileri.
Ve bir arkadaşım seninki gibi gölgelendirmeli bir dövme yaptırdı.
Uzunluk parmaktan bileğe kadar. Fiyat olarak 900tl ödemişti.
Kötü de bir sanatçı değildi yapan kişi ancak el üstü olduğu için ister istemez vücudun başka bir yerine göre daha çabuk soluyor rengi.
Bu arada el üstüne yapılan dövme en çok acıtan kısımlardan, kemikli olan yerlerde dövme yaptırmak her zaman daha çok acıya sebep. Bazı kişiler el üstüne yaptıracağı 1 saat sürecek bir dövmeyi acıya dayanamamasından dolayı seans seans şeklinde yaptırıyordu. Bu yüzden geçmiş olsun
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerHocam şehirden şehire dövmeci fiyatı fark eder mi bilemem.
Benim abi dediğim bir yakınım dövmeci ondan biliyorum bilgileri.
Ve bir arkadaşım seninki gibi gölgelendirmeli bir dövme yaptırdı.
Uzunluk parmaktan bileğe kadar. Fiyat olarak 900tl ödemişti.
Kötü de bir sanatçı değildi yapan kişi ancak el üstü olduğu için ister istemez vücudun başka bir yerine göre daha çabuk soluyor rengi.
Bu arada el üstüne yapılan dövme en çok acıtan kısımlardan, kemikli olan yerlerde dövme yaptırmak her zaman daha çok acıya sebep. Bazı kişiler el üstüne yaptıracağı 1 saat sürecek bir dövmeyi acıya dayanamamasından dolayı seans seans şeklinde yaptırıyordu. Bu yüzden geçmiş olsun
Kemikli bölgelerin daha çok acıdığını duydum hocam evet. Ama şöyle bir şey buldum
https://blog.newobsessions.com/dovme-aci-haritasi-tam-kapsamli-rehber//
Kadınlar için el en acılı yerlerden biri ama erkeklerde öyle göstermiyor. Anatomik olarak farklar var belli ki. Bilmiyorum yani burası doğruysa o kadar çok acımayacağını gösteriyor.
-
Şimdi, öncelikle ; yıkamayla dövme solması? Kim uyduruyor bunu?
10 Senedir her gün yıkadığım bölgede kocaman dövmem var hala siyah. Evet dövme dediğin şey ilk yapıldığı zamanki koyu mat siyah rengini kaybediyor ancak yıkamaya bağlı bir nedenden ötürü değil. Bir kaç ton açılıp o renkten devam ediyor.
İkinci olarak ; seçtiğin dövme ince işçilik istiyor. Sakın ola öyle her mahalle dövmecisinde yaptırtmaya kalkma rezil rüsva edersin. Parası neyse vericeksin en iyisine yaptırıcaksın. Çok sert uyarımdır dövme konusunda asla ama asla ucuza kaçılmaz, isimli bir insana yaptırt. Kaldı ki nereye gidersen git o işçiliğe 1000 liranın altında fiyat çekmezler, kaliteli dövmeciler 2500den açar kapıyı.
Son olarak ; evet o bölgeye yaptıracağın özellikle boyamalı dövme inanılmaz canını acıtacaktır. Boyamayı 5'li iğneyle yapıcaklar ve parmağına geçildiğinde şimşekler çakıcak beyninde
Şahsi kararındır karışmak bana düşmez, ben olsam elime dövme yaptırtmazdım.
-
Dovmem var, dovme modelini sevdim hos durur ama ele yaptirmani kesinlikle tavsiye etmem. Baskalarinin ne dusunup ne dusunmedigi benim de umrumda degil ama el yani abi Gunde 50 kere gorecegin dovmeden emin ol fazla zaman gecmeden sikilirsin. Arada bir kiyafeti siyirip dovmeye bakmak bana kalirsa daha guzel olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Aurorax
Dovmem var, dovme modelini sevdim hos durur ama ele yaptirmani kesinlikle tavsiye etmem. Baskalarinin ne dusunup ne dusunmedigi benim de umrumda degil ama el yani abi Gunde 50 kere gorecegin dovmeden emin ol fazla zaman gecmeden sikilirsin. Arada bir kiyafeti siyirip dovmeye bakmak bana kalirsa daha guzel olurHocam dövme sanatsal ve bir nevi aksesuar olduğu için görünür olmasını tercih ederim. Görünmesini istemesem sırtıma falan yaptırırım, yada hiç yaptırmam.
-
Elin üstüneki dövme en fazla 3 sene sonea hayatının en büyük pişmanlığı olacak. Yıkamayla solmak? Derinin altına nüfuz eden (kezzap?) gibi birşeyle ellerini yikamadikca sorun olmaz ama el üstünde ki bir dövmeyi güneş ışığı mahveder. Keskinligi ve rengi çok hızlı gidecektir güneşten dolayı. Solma kısmen güneş gören ve hiç güneş görmeyen yerlere göre çok hızlı olacaktır. En kral mürekkepi kullansın bu doğanın kanunu, "solar güzellik kalmaz teninde"...
Dipnot: Ayrıca kendi maaşını kendin belirlediğin bir işin yoksa iş konusunda sıkıntı yaşaman muhtemel. -
elimde dövmem var hepsini boşverip bunu oku
tek pişman olduğum dövme bu çünkü el cidden olmuyor
1- resmi ortamlarda üstünde sürekli garip bakışlar oluyor
2- el tutmayan bir bölge. ne kadar iyi işçilik yapılırsa yapılsın 3-4 aya o dövme solacak ve fotoğraflardakiyle alakasız bir görünüm olacak
3- acı eşiği yüksek biri olarak el dövmesi yaptırırken bayılacaktım. inanılmaz acıyan bir bölge, senin ilk dövmende olacağını düşünürsek şok bir acıyla karşılaşacaksın
eğer 5-6 yıl geriye dönüp kendime tek bir cümle kurma hakkım olsa eline dövme yaptırma derdim
ps: modelde iyi değil. parmağa kadar inen dövmeleri hiç sevmiyorum, yaptıracaksan beckham'ın elindeki tarz bir şeyler yaptır bari. anlam manlam aramana gerek yok iyi dursun yeter
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: BSGŞimdi, öncelikle ; yıkamayla dövme solması? Kim uyduruyor bunu?
10 Senedir her gün yıkadığım bölgede kocaman dövmem var hala siyah. Evet dövme dediğin şey ilk yapıldığı zamanki koyu mat siyah rengini kaybediyor ancak yıkamaya bağlı bir nedenden ötürü değil. Bir kaç ton açılıp o renkten devam ediyor.
İkinci olarak ; seçtiğin dövme ince işçilik istiyor. Sakın ola öyle her mahalle dövmecisinde yaptırtmaya kalkma rezil rüsva edersin. Parası neyse vericeksin en iyisine yaptırıcaksın. Çok sert uyarımdır dövme konusunda asla ama asla ucuza kaçılmaz, isimli bir insana yaptırt. Kaldı ki nereye gidersen git o işçiliğe 1000 liranın altında fiyat çekmezler, kaliteli dövmeciler 2500den açar kapıyı.
Son olarak ; evet o bölgeye yaptıracağın özellikle boyamalı dövme inanılmaz canını acıtacaktır. Boyamayı 5'li iğneyle yapıcaklar ve parmağına geçildiğinde şimşekler çakıcak beyninde
Şahsi kararındır karışmak bana düşmez, ben olsam elime dövme yaptırtmazdım.
Zaten yaptıracağım kişiye çok dikkatli seçmeye çalışacağım hocam, ucuza kaçmam. Hepiniz ele yaptırma diyorsunuz ama kafamı karıştırdınız Bu fil de en çok buraya yakışır gibi. İç kola da yapılabilir belki ama eldeki kadar güzel durmaz gibi geliyor sanki. Son attığım maça kızı da bir diğer çok beğendiğim ve istediğim dövme. O tarz bir renkli dövme kaç paraya yapılır sizce?
-
quote:
Orijinalden alıntı: olishernandezelimde dövmem var hepsini boşverip bunu oku
tek pişman olduğum dövme bu çünkü el cidden olmuyor
1- resmi ortamlarda üstünde sürekli garip bakışlar oluyor
2- el tutmayan bir bölge. ne kadar iyi işçilik yapılırsa yapılsın 3-4 aya o dövme solacak ve fotoğraflardakiyle alakasız bir görünüm olacak
3- acı eşiği yüksek biri olarak el dövmesi yaptırırken bayılacaktım. inanılmaz acıyan bir bölge, senin ilk dövmende olacağını düşünürsek şok bir acıyla karşılaşacaksın
eğer 5-6 yıl geriye dönüp kendime tek bir cümle kurma hakkım olsa eline dövme yaptırma derdim
ps: modelde iyi değil. parmağa kadar inen dövmeleri hiç sevmiyorum, yaptıracaksan beckham'ın elindeki tarz bir şeyler yaptır bari. anlam manlam aramana gerek yok iyi dursun yeter
Hocam tamam ya vazgeçtim Kolumun iç tarafına yani bilek üstüne yaptırayım madem aynısı. Yada bir diğer istediğim dövme olan şunu yaptırayım
-
-
Senin işin görülsün diye arkadaşımla görüştüm kuzeni dövmeci mekanı falan var, bölge de rapçilere falan dövme yapmış baya yetenekli, elle yıkamayla falan solmaz, zamanla kendi orjinal rengini alır dedi. Ama iyi düşünüp karar versin yaptıracağı dövmeye ve bölgeye dedi. Birde her yere gitmesin merdiven altı yerlerden uzak dursun, biraz tuzlu olur ama kaliteli bir yer bulsun falan dedi. Şahsi fikrime gelirsek düşündüğün dövme çok dikkat çekici heleki elde arkadaşın dediği gibi işin de sıkıntı olabilir. Birde bazı kardeşlerimiz sıkılınca napacaksın falan demişler, lazerle silme var sıkılırsan sildirirsin tabi oda cuzi bir fiyata :D Bende düşünüyordum ama işim gereği yaptırmamız yasak bizim. Uzun lafın kısası işine engel değilse yaptır gitsin. -
Hocam bu dövmenin anlamı ne? Fil neyi temsil ediyor -
quote:
Orijinalden alıntı: dünyadünya
Hocam bu dövmenin anlamı ne? Fil neyi temsil ediyorHocam ilk mesajda link vermiştim gözden kaçırdınız herhalde. Fil kafalı hint tanrısı Ganesha.
'Ga' Buddhi yani bilgiyi sembolize ederken 'Na' Vijnana yani hikmeti sembolize eder. Buradan da anlaşılabileceği gibi Ganeşa bilgi ve hikmetin üstadı, Tanrısı, aynı zamanda başlangıçların ve kategorilerin Rabbi, engellerin kaldırıcısı, Dharma'nın koruyucusu, Karma'nın ve kozmik hafızanın, bilgeliğin efendisi, iyi şansın Tanrısı'dır, meşhur Swastika işareti Ganeşa'nın işaretidir, Ganesha "Aum" dur. Karmanın efendisi olan Ganeşa kişinin yaşamında karşılaşacağı olayları kontrol edebilir, bu nedenle Hindular bütün özel isteklerini Ganeşa'ya iletebilirler. Tanrı Ganeşa sembolik olarak kişinin içinde keşfedilmeyi bekleyen Tanrısallık'tır.
Ganesha Upanişad'da şöyle denir:
"Sen saf farkındalıksın, Brahmansın, 'öz'sün, akıl ve bilgisin, bütün bu dünya senin içinde görünür, sen toprak, su, hava ve ateşsin, Brahma, Vişnu ve Şiva'sın."
-
Çok görünen bir yere dövme yaptırmak bana kalırsa çok mantıklı değil, omzun kolun olsa vs olsa uzun kollu giyersin gerektiğinde kapatırsın. İlk okul bitince dövme yaptırmıştım, lise son sınıfta staj ve devamında kalıcı çalıştırmak için bir firma okul müdüründen öğrenci istemiş. Hoca beni yolladı, işler gayet güzel giderken kolumda ki dövme yüzünden işimi kaybettim. Bu kadar sığ düşünceli insanlar var ülkemizde. Gerçi firma sonradan fetöden kapatıldı isabet olmuş benim için de :D. Devlet kurumunda problem olur mu bilmiyorum ama arkadaşımın sağ kol tamamen sol kol yarım dövmeli. Sağ kol dövmesi göğüs ve boynuna kadar devam ediyor. Bu sene öğretmen olarak atandı. Mülakatta problem yaşamamış. -
quote:
Orijinalden alıntı: I'm Legend
Senin işin görülsün diye arkadaşımla görüştüm kuzeni dövmeci mekanı falan var, bölge de rapçilere falan dövme yapmış baya yetenekli, elle yıkamayla falan solmaz, zamanla kendi orjinal rengini alır dedi. Ama iyi düşünüp karar versin yaptıracağı dövmeye ve bölgeye dedi. Birde her yere gitmesin merdiven altı yerlerden uzak dursun, biraz tuzlu olur ama kaliteli bir yer bulsun falan dedi. Şahsi fikrime gelirsek düşündüğün dövme çok dikkat çekici heleki elde arkadaşın dediği gibi işin de sıkıntı olabilir. Birde bazı kardeşlerimiz sıkılınca napacaksın falan demişler, lazerle silme var sıkılırsan sildirirsin tabi oda cuzi bir fiyata :D Bende düşünüyordum ama işim gereği yaptırmamız yasak bizim. Uzun lafın kısası işine engel değilse yaptır gitsin.Teşekkür ederim hocam ilginiz için. Benim için de en zorlu aşama iyi ve güvenilir bir yer bulmak. Ucuza kaçmam asla. Solma olayı bana da saçma gelmişti. Öyle olsa bu dövmeleri çıkarması bu kadar zor olmazdı. Derinin içine işleyen bir şey. Üzerinden kalemle çizmiyorsunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: linkorn
Çok görünen bir yere dövme yaptırmak bana kalırsa çok mantıklı değil, omzun kolun olsa vs olsa uzun kollu giyersin gerektiğinde kapatırsın. İlk okul bitince dövme yaptırmıştım, lise son sınıfta staj ve devamında kalıcı çalıştırmak için bir firma okul müdüründen öğrenci istemiş. Hoca beni yolladı, işler gayet güzel giderken kolumda ki dövme yüzünden işimi kaybettim. Bu kadar sığ düşünceli insanlar var ülkemizde. Gerçi firma sonradan fetöden kapatıldı isabet olmuş benim için de :D. Devlet kurumunda problem olur mu bilmiyorum ama arkadaşımın sağ kol tamamen sol kol yarım dövmeli. Sağ kol dövmesi göğüs ve boynuna kadar devam ediyor. Bu sene öğretmen olarak atandı. Mülakatta problem yaşamamış.Mevcut işim için dövme zaten problem değil ama gelecek ne getirir bilinmez. Devlette görev alacağıma ihtimal vermiyorum. Dövmenin sorun çıkaracağı bir iş yapacakmışım gibi de durmuyor şuan durumlar
-
Eğer ilk dövmen olacaksa, sürekli görmeyeceğin bir yere yaptır. Bunu neden diyorum. Bir süre sonra sıkılma, pisman olma durumun olabilir. Olmaz deme. Yasin genç daha :)
Sırt, omuz içi, bel gibi. Sırt kürek kemiğinin üstü veya omurilik baya acıyor. El de kemikli olduğu için acır. Dövmenin renginin solması güneşten kaynaklı. Elin de devamlı güneş göreceği icin çabuk solar. Ben yaklaşık 4 sene önce iç omuzuma yaptırdım. Hala aynı rengi atmadı. Sırtımda da 2 sene önce yaptirdigim var o da kirmizi. Onun da rengi sağlam. Bunu İstanbul'da en az 2000-4000 e falan yaptırabilirsin muhtemelen. İşçilik çok fazla çünkü. Portre tarzı olduğunda hem uzun sürüyor hem de baya uğraştırıyor.
Bir tavsiye daha. Kesinlikle dövmeyi yaptıracağın yerde, iğneyi senin yanında paketinden açsın. Dövmenin boyalarını kesinlikle boya kutusundan cektirtme. Başka ufak kaba koysun. Sıfır olsun ama o kap. Bunlar aşırı önemli. İğneyi de işi bitince iste. Ben almıştım 2sinde de iğneleri. AIDS, hepatit vs geçme riski çok yüksek bu şekilde yapılmazsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SineMelawen -- 6 Aralık 2020; 4:24:57 >
-
Kısa bir araştırma ile kafamda bu dövmeyi hakkıyla yapabileceğini düşündüğüm 2 yer belirledim. Biri kadıköybodyart https://kadikoytattoo.net/golgeli-dovme-galerisi bu galeri özellikle iyi fikir verdi bana. Gölgeler, detaylar başarılı gözüktü.
Bir diğeri de anatolia tatoo https://www.anatoliatattoo.com.tr/hayvan-doga-dovmeleri//
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X