Şimdi Ara

Dövme yaptırıcam (bilgisi/dövmesi olanlar gelsin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çok uzun süredir istediğim bir şeydi, kesin kararımı verdim. Dövme modeline, nereme yaptıracağıma da çok uzun zaman önce karar vermiştim. Yani heves değil. O yüzden yaptırma, sıkılırsın, pişman olursun vs. yazmanıza gerek yok. En merak ettiğim şey olan yaptırmak istediğim bölgenin ne kadar acıtabileceği, tahmini fiyat hakkında dövme hakkında bilgili, tecrübeli arkadaşlardan yardım almak için açıyorum konuyu.

Yaptırmak istediğim dövme fil kafalı hint tanrısı Ganesha dövmesi. Sadece kafasını yaptırıcam tabii Dövme yaptırıcam (bilgisi/dövmesi olanlar gelsin) https://tr.wikipedia.org/wiki/Gane%C5%9Fa

Örnek dövmeler

Elin üzerinde böyle bir dövme İstanbul'da ortalama/ortalama üstü bir dövme sanatçısı tarafından tahminen kaç paraya yapılır? El kemikli bir bölge olduğu için vücudunda başka bölgelerine kıyasla (en az acıdığını duyduğum kola kıyasla mesela) ne kadar fazla acıtır. Ve son olarak sizce estetik duran bir dövme mi? Benim bu dövmede karar kılma sebebim hem sembolize ettikleri hem de estetik duruşu.

• Yaşın kaç bilmiyorum ama bu dövmeyle türkiye de zor iş bulursun demedi deme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

Yaşın kaç bilmiyorum ama bu dövmeyle türkiye de zor iş bulursun demedi deme

Yaş 22.

• Şarkıcı, futbolcu, entel dantel bir şey değilsen yaptırma, hele eline hiç yaptırma sürekli yikayacagin için çabuk solar begenmezsin ayrıca hiç de güzel değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Şarkıcı, futbolcu, entel dantel bir şey değilsen yaptırma, hele eline hiç yaptırma sürekli yikayacagin için çabuk solar begenmezsin ayrıca hiç de güzel değil

Bu solma olayı kesin olan bir şey mi? Yani gerçekten fazla yıkanınca solabiliyor mu dövme? Yoksa tamamen tahmin mi yani sallıyor musun? Güzel bulmaman benim için pek önemli değil bu arada ama evet 'entel dantel'im biraz. Taşımayacağım bir şey olsa zaten yaptırmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Young Sinatra

Bu solma olayı kesin olan bir şey mi? Yani gerçekten fazla yıkanınca solabiliyor mu dövme? Yoksa tamamen tahmin mi yani sallıyor musun? Güzel bulmaman benim için pek önemli değil bu arada ama evet 'entel dantel'im biraz. Taşımayacağım bir şey olsa zaten yaptırmam.

Alıntıları Göster

Onu salladım bakmak lazım

Ve cidden diyorum zevkime güven başka bir şey yaptır, parmaklara tek tek sembol yazı falan yazdirinca daha hoş duruyor, biri vardı bulamadim bulursam atarım, rastgele şunu buldum, bu daha güzel değil mi seninkinden

Edit: Ulan ya da bana ne, konuyu tam okumamistim baya düşündüm falan demişsin görmedim orayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 6 Aralık 2020; 0:36:18 >

• quote:

Onu salladım bakmak lazım

Ve cidden diyorum zevkime güven başka bir şey yaptır, parmaklara tek tek sembol yazı falan yazdirinca daha hoş duruyor, biri vardı bulamadim bulursam atarım, rastgele şunu buldum, bu daha güzel değil mi seninkinden

Edit: Ulan ya da bana ne, konuyu tam okumamistim baya düşündüm falan demişsin görmedim orayı

Alıntıları Göster

Aynı elimin kalan 4 parmağına farklı küçük semboller de düşünüyorum zamanla zaten. Neler olacağına tam karar vermedim ama. Kral tacı olabilir, çapa olabilir, bazı iskandinav sembolleri olabilir, yada iskambil kartı sembolleri -karo, maça, kupa, sinek- olabilir. Ama iskambil kartlarıyla ilgili kafamda şu tarz bir dövme olduğu için onlar biraz fazla olur.

Maça değil faça kızı Dövme yaptırıcam (bilgisi/dövmesi olanlar gelsin) 

Edit : Yok hocam beğenmemiş olabilirsiniz her gören zaten beğenmeyecek ben buna da hazırım. Kötü yorumlar da duyacağım illa ki. Ama ben kendim beğendim. Hem sembolize ettikleri hem de hortumunun parmakta olmasıyla hareketli gibi bir dövme olacağı için estetik buluyorum. Yıllardır kafamdaki ilk yaptırmak istediğim dövme bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 6 Aralık 2020; 0:39:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Young Sinatra

Aynı elimin kalan 4 parmağına farklı küçük semboller de düşünüyorum zamanla zaten. Neler olacağına tam karar vermedim ama. Kral tacı olabilir, çapa olabilir, bazı iskandinav sembolleri olabilir, yada iskambil kartı sembolleri -karo, maça, kupa, sinek- olabilir. Ama iskambil kartlarıyla ilgili kafamda şu tarz bir dövme olduğu için onlar biraz fazla olur.

Maça değil faça kızı  

Edit : Yok hocam beğenmemiş olabilirsiniz her gören zaten beğenmeyecek ben buna da hazırım. Kötü yorumlar da duyacağım illa ki. Ama ben kendim beğendim. Hem sembolize ettikleri hem de hortumunun parmakta olmasıyla hareketli gibi bir dövme olacağı için estetik buluyorum. Yıllardır kafamdaki ilk yaptırmak istediğim dövme bu.

Alıntıları Göster

Iyi kanka sen bilirsin, Hintli seviyorsan yaptır ben nefret ederim, gözümün önüne Hindistan sokakları geldi dövmeyi görünce iğreti oldum ondan demiştim, zevk meselesi. Ben de bir şeyler yaptırmak istiyorum sol ic bilek tarafına ama secemiyorum bir türlü

• quote:

Iyi kanka sen bilirsin, Hintli seviyorsan yaptır ben nefret ederim, gözümün önüne Hindistan sokakları geldi dövmeyi görünce iğreti oldum ondan demiştim, zevk meselesi. Ben de bir şeyler yaptırmak istiyorum sol ic bilek tarafına ama secemiyorum bir türlü

Alıntıları Göster

Millet olarak sevdiğim bir millet değil hintliler ama inançları, felsefeleri, tanrıları ve temsil ettikleri şeyler, buddha vs. sevdiğim, ilgi duyduğum ve kendime yakın gördüğüm şeyler. Kendimi en yakın hissettiğim inanç budizm diyebilirim. Mesela Ganesha'nın tek boynuzunun kırık olma sebebi Mahabharatta destanını yazarken kaleminin kırılıp yazmaya boyzunu ile devam etmesi. Dualizmi aşmayı ve bilgeliği temsil ediyor yani bu da. Basit görünen bir fil kafası figürüyle bir çok anlamı taşıyacağım vücudumda.

• Young Sinatra kullanıcısına yanıt
    Sacma. Dövmeye gelirsek aşırı kötü . Entelde dantelde olsan kurtarmaz.
  • Ayrica yıkama ile dövme solmaz. Fakat kullanılan boya önemli en iyi boya olsa dahi zamanla solar fakat soldukca daha orjinal görünür bence.

Solma olayı kesinlikle var.

Zaman geçtikçe siyah olan dövme yeşil renge bürünüyor ve bulanıklaşmaya başlıyor.

Ne kadar iyi bakımını yaparsan yap yine de oluyor bu.

Birde seninki el üzerinde olacağı için işin zor, o el sürekli oraya buraya değecek, sürekli yıkadığın bir yer olacak.

• Evet yıkama ile solmaz ama el üzeri özellikle vücuda göre daha sık yıkandığı için aynı dövmenin vücuttaki vs eldeki karşılaştırması yapılsa eldeki daha hızlı şekilde solacaktır.

Solmuş siyah renkli dövmeler yeşilimsi bir renk alıyor bu da kötü görünmesini sağlıyor bence zamanla.

• Dövme yapmanı önermem 40lı 50li yaşlara geldiğinde çok pişman olursun.
  • Gereksiz dövme işi, asla düşündüğün gibi olmayacak.

5 sene önceki müzik zevkinle şu anki müzik zevkin bir mi?

Dövmeyi yaptırırsın 5 sene sonra, olmadı 10 sene sonra çok pişman olursun ah ne salakmışım dersin.

Üstelik yukarıda da söylenmiş hayatını çok olumsuz etkiler.

Sanatçı sporcu müzisyen falan değilsen hiç bulaşma böyle şeylere, çok istiyorsan görülmeyen bir yerine minimal bir dövme yaptır 5 sene sonra pişman olunca daha yaptırmazsın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CN III Oculomotor -- 6 Aralık 2020; 1:13:44 >
  • Koluna omuzdan eline kadar komple fil hortumu dövmesi yaptır güzel olur

• Bende bunu düşünüyorum.
    Dövme sanatçımızdan örnekler: Dövme yaptırıcam (bilgisi/dövmesi olanlar gelsin) Dövme yaptırıcam (bilgisi/dövmesi olanlar gelsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14E016876 -- 6 Aralık 2020; 1:31:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-14E016876

Bende bunu düşünüyorum.

Dövme sanatçımızdan örnekler:

Güzelmiş hocam beğendim.

Güzel ama fazla tutacağa benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14E016876 -- 6 Aralık 2020; 1:32:48 >
  • O fotoğraftaki dövmede çok gölgelendirme var çok tutar kısımı doğru.

Ancak dövmenin boyutuna da bağlı olarak değişir.

Baştan aşağı toplam 10cm boyutunda olsa en fazla 1000 lira tutar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.