Şimdi Ara

Download Stabil Fakat Upload Çok Düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, bugünlerde TTNET ile sıkıntılı bir gün geçiriyorum. Hayıflanmadan direk konuya geçeyim. Bağlantım 8 Mbit değerini iyi kötü görüyor fakat upload değerlerim çok düşük. Defalarca müşteri temsilcileriyle görüştüm hat değerleriniz normal diyorlar biz download/upload değerlerini ayrı ayrı ayarlamıyoruz diyorlar, müşteri temsilcileriyle sorunu çözemedim maalesef. Modemde bir sorun olabilir belki diye modemi de değiştirdim fakat sonuç değişmedi. Hat değerlerim aşağıda göründüğü gibi bunun nedeni ne olabilir? Yardımcı olabilecek olan var mı?

Edit: Bu arada eklemeyi unutmuşum interneti yeni bağlattım. Bağlattığım günden bugüne böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzahakyol -- 15 Ekim 2014; 2:15:57 >

• Hat kötü evdeki kabloları elden geçir şuan tam 8 mbit bile vermemişler arayıp hat hız güncellemesi yaptır.
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim fakat hattı yeni çektirdim. yani bağlantıyı kurdurduğum da şebekeden evime yeni kablo çektiler evin içindeki kabloyuda yeni döşettirdim. Bende sizin düşündüğünüzü düşündüm acaba ev içerisindeki hat kalitesiz malzemeden mi yapıldı diye, binanın üstte direkten gelen girişine modemi bağladım ve bir süre test ettim sonuç değişmiyor. TTNET download normalse uploatında ona oranla normal olacağını söylüyor. İşin içinden çıkamıyorum bir türlü.
  • hamzahakyol kullanıcısına yanıt
    Modemi kapat ac tekrardan koy değerleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Modemi defalarca açıp kapatıyorum vede bu değerleri browserda bir sekmede duruyor ve sürekli takip ediyorum. SNR Margin değerleri sürekli dalgalanıyor. Düşük olmasının nedeni de Santrale oldukça uzak bir mesafedeyim. Kopma olmuyor fakat download'u normal bir şekilde alırken Upload değerinin neden düşük olduğuna bir türlü anlam veremiyorum. Bu arada isteğin üzerine yeniden başlatarak değerleri yeniden ekledim. Değerler aşağıdadır.

EDİT: Yardımcı olur mu bilmiyorum fakat buda Speedtest sonuçlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzahakyol -- 15 Ekim 2014; 19:07:23 >

Upload in duduk olmasinin sebebi upload snr dusuk altyapi calismasi yapilana kadar idare ediceksin olmadi hat sahibi kim ise telekoma gidip port değişikliği isteyin belki az bir ihtimal duzelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim. Fakat sitede SNR Margin değerlerini paylaşan arkadaşları biraz inceledim açıkcası daha düşük değerlerde olanların upload hızları benimkinden daha iyi olduğunu gördüğüm için böyle bir konu açma gereği duydum. Belki bilmediğim bir konuda tecrübesi olan arkadaşlar olabilir bu konuda diye düşündüm. Yinede ilgin için teşekkür ederim. Sikayetvar'a şikayet yazdım bakalım yayınlandıktan sonra genel merkezden dönerlerse onlarla çözmeye çalışacağım, eğer olmazsa bir kaç tanıdık selamıyla türktelekom'a gitmek iyi olacak. Çünkü bu normal bişey değil. Bu arada Ultranet kullanıcısıyım hiç belli olmuyor di mi =) Tekrar teşekkür ederim.
    Şikayetvarı sallamazlar btk - bimere yaz yapıcak birşey yok heryerin altyapısı aynı değil.
    BTK Tüketici sayfasına üye bile yapmıyor sanırım şu an beni =) 1 saati geçti defalarca istememe rağmen aktivasyon mailini atmıyor. Bekliyorum şu anda üyeliğim aktif edildikten sonra oraya da şikayet yazacağım.
  • Şikayet etmediğim yer kalmadı fakat bu benim zararımla sonuçlandı. Ev içindeki hatları değiştirdim yine işe yaramadı aldığım değerler hep aynı. En sonunda AKK'na takıldım sanırım ve bağlantımın son durumu aşağıdaki gibi. Upload değerleri neden bu kadar düşük bir türlü anlamıyorum. Sorun nerede? Bu konuda ne yapmam gerekli bir türlü çözüm bulamadım. 10 Kb ile upload etmek işkence gerçekten. Üstelik telefonun belirli aralıklarla düzenli olarak yedekleme amacıyla upload ettiğinde interneti kullanmak tam bir işkence oluyor. Ne yapmam gerekli lütfen yardım edin

EDİT:

Yaptıklarım
    1. TTNET ve diğer yerlere şikayette bulunmak (BTK - BİMER)
    2. Ev içerisindeki hattı tekrar gözden geçirmek ve eklenmiş yere (direkten gelen ile ev içerisine giren hattın bağlantısı) klemens bağlantısı yapıp iyice bantlamak
    3. Klemens takarken kabloların yerlerini değiştirip test etmek.
    4. Farklı bir modemle denemek (TP-Link - Airties)
    5. Splitter'ı çıkarıp bağlanıtıyı birde öyle kurmak (sonuçlar değişmedi)
    6. Donanımhaber'den yardım beklemek (Halen bekleniyor....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzahakyol -- 18 Ekim 2014; 23:17:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.