Şimdi Ara

DOWNLOAD VE UPLOAD GOZLEMLERI...(LIMITLI ADSL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

limitli adsl almak isteyenlere bazı bilgiler vereyim...1 aydır kullanmaktayım ve buna göre gözlemlerimi aktarıcam....

eğer sırf surf ve download yapmaktaysanız upload olarak fazla veri gitmediğni belirtmeliyim...fakat video ve ses olayında iş değişmekte...

>>örnek olarak bir kaç siteye girdim ve bir süre surf yaptıktan sonra size değerleri veriyorum:
    www.trgamer.com
    540 kb download ve 91 kb upload... orana baktımızda 5e 1 gibi bir durum oluşuyor....
    www.tweakxp.com
    320 kb download ve 123 kb upload... orana baktığımızda 3e 1...
    www.donanimhaber.com
    400 k download ve 95 k upload...oran 4 e 1...

download miktarının yanında upload miktarınında siteden siteye fark ettiğini gözlemledim...

>>6mb uzunluğunda bir dosya download ettim ve 150 kb civarında bir veri upload oldu...
    dosya download isleminde çok çok az upload olmakta...

>>msn messenger üstünden 1 saat boyunca birkaç kez web cam ve ses açık bir şekilde video konferans yaprtım...
    bu süreler zarfında 512klık adsl hattımda ortalama 13-14 k upload-download oldu saniyede ve yaklaşık 40- 45 mb upload ve 40-45 civarında ise download miktarı oluştu...
    video konferans yapmak limitli kullanıcı için epey kotadan götüren bir durum...telekom hem up hem downloadı kota içinde düşünüyorsa video konferansı fazla uzatmamak lazım.(1 saat yaklaşık 90 mb veri) ayrıca video konferans yaparken net limiter gibi bir program ile msn 1k upload ve download,skypeyi ise 4k upload ve download miktarında sınırlayarak 1 saatte up+down toplam 35 mb bir veri miktarı elde ettim.bu görüntü akıcılığından kısılarak kotadan fazla veri gitmesini engelledi.

>>yine net limiter isimli programla emuleda yada bitcomet te uploadınızı 1 kb ile sınırlandırırsanız kotadan fazla veri gitmez...

benim bir aylık veri akışım 4 gb download ve 1gb upload şeklinde oldu...değerleri yuvarlak verdim ve bu veriler kişilerin interneti kullanma tercihine göre değişecektir.

bu gözlemleri limitli adsl kotasının hem download hem uploadı kapsadığını varsayarak ve dumeter programını kullanarak yaptım...

umarım limitli almak isteyen yada alıp kullanmakta olan arkadaşlara ufak bir fikir vermişimdir...şu sonuca rahatlıkla varabiliriz ki download miktarını kontrol edebilmemize rağmen upload miktarıını kontrol edemiyoruz.

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROTOCHIP -- 7 Aralık 2004, 11:59:24 >

• Sadece download vizi ilgilendiriyo uploadla isimiz yok bizim
  • SEVGILI ARKADASLAR,

boraaktas>

işte o konu tam bir muamma...her kafadan farklı bir ses her ağızdan farklı bir cümle duyuyorsun telekomdan...

SAYGILAR...
  • Upload kesinlikle kotayla alakası yok.Çünkü download 3gb kota satın alıyorsun sonuçta.
    Yetkili yerlerede sordum sadece download hesabınıza ekleniyor ve hesaplanıyor.
  • ya ul dl sorunu net çözüldü mü yani UL parasız mı...ben ikisi de diye biliyordum....
  • Cidden karışık bir durum umarım ilk faturamızda belirtiyorlardır...
  • Sadece dl için geçerli o ücret. kesinlikle upload ile alakası yok. Merak etmeyin. Gönderin gönderebildiğiniz kadar. Şu ana kadar hayatta upload açmazdım p2p larda. Şimdi kapatmıyorum bile. 512 kotalı. Hem hız tatmin edici. Surf zevk veriyor. Ben şu ana kadar memnunum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yine söylüyorum ...msn sesli , görüntülü görüşme yapan , mp3 vs. . . download yapan , çok surf yapan için kotalı yanlış bir seçim..
    yok şuna girersem kotayı doldururum , bunu yaparsam ne kadar download gider diye kendinizi kasmayın, 20 milyon fazla verin sınırsız olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arkadas

yine söylüyorum ...msn sesli , görüntülü görüşme yapan , mp3 vs. . . download yapan , çok surf yapan için kotalı yanlış bir seçim..
    yok şuna girersem kotayı doldururum , bunu yaparsam ne kadar download gider diye kendinizi kasmayın, 20 milyon fazla verin sınırsız olsun.

512 kotalı için aynısı geçerli mi :
  • iki aydır adsl kullanıyorummm sınırsızzz kullanınn kardeşimmm 256 da gayet ii bi hıss bence niye kasıyımm ki kendimi aman oyun indirdim acaba kota doldumu yokh abi ben şarkı indiremem kotam doldu gerek yokh böle şeylere parann warsa 20 milyon daha wer olsunn bitsinn yokhsa kendini biras sınırrlıycann tabi ama ben kendimi kasamam abi internet demek özgürlük demekkkk ne gerek war sınırrlı kullanmaya !!!!
    kesinlikle sınırrsızzz interrnett kullanmaktan wazgeçememmm tabi param olduu sürece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trifle -- 28 Ocak 2005, 16:29:16 >

• iide arkadaş ben 3 gb den fazlasını zaten çekemiyom downloadçı biri değilim sörfden başka bir şey yapmam genelde ee şimdi niye durduk yerde 20 daha fazla verecemki yani
  • bnmde limitli tam 3gb cıvarı ihtiyacımı görüyor sayılır bzn aşıorum extra gelior tabi..
    bilğiniz warmı limitliden sınırsıza geçiş yapabiliyormuyuz??????
  • downloadcu olunmaz downloadcu doğulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp640c -- 28 Ocak 2005, 17:18:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.