Aşağıdaki videoda da görüldüğü üzere copy işlemi yaparken aktif katman neyse ona göre kopyalama yapıyor. Komut satırı üzerinde katmanı değiştirebiliyorum ama her seferinde uğraşmak yerine daimi olarak olduğu gibi copy işlemini yapmam için hangi ayarı yapmam gerekiyor ? Yardımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dilerim. |
DraftSight 2022 copy sorunu
-
-
Katman yöneticisini açıp, kilitli katman var mı diye bak.
-
Bakmıştım hocam, katmanların hepsi açık. Genel ayar bozuldu sanırım ama nasıl eski hale getireceğim bilmiyorum. Ayarları genel sıfırlama işlemide yaptım sonuç yine aynı..
-
COPY yazıp entere bastıktan hemen sonra,
Y yazıp entere basarsanız,
aktif katman ayarını yer değiştirmeye geçirmiş olcaksınız (komut satırındaki ayarlara bakın)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 1 Ekim 2024; 23:9:24 > -
Hocam o yer değiştirme konumlandırmayla alakalı, benim dediğim olay videoda da görüldüğü üzere copy işlemi sonrası paste yaptıgımda katmanların değişmesi. Ölçülendirme değişmiyor çünkü onun ayarını ölçülendirme ayarından renk ayarlarından yaptım yoksa o da direkt aktif katmana kopyalama yapıyor.
yine de ilginiz için teşekkür ederim.
-
"Kopyalanan herşey yine kendi katmanında olsun" mu istiyorsun,
yoksa "katman önemli değil, rengi aynı kalsın" mı istiyorsun ?
Biliyorsun iki tip renklendirme var (kopyalarken değişmesinler istiyorsak)
1-nesnelerin katmanın rengini alması (böyle ise aşağıdaki ayarlar gerekli)
2-direkt nesnenin renklendirilmesi (böyle ise rengiyle kopyalar zaten)
O COPY ayarı ile,
1-her nesneyi kendi katmanına yapıştırma
2-her nesneyi tek katmana yapıştırma
seçeneklerini seçebiliyorsun.
-
İşte bu ayara nereden ulaşacağımı bilmiyorum. Autocad olsa sıkıntı yok her ayara kolay ulaşıyorum fakat draftsight seçenekler kısmında copy ayarını bulamadım. Video yardımıyla gösterebilirseniz sevinirim.
-
Sorduğum sorunun çözümünü görselde verilen ayarlardan tanımlı katmanları etkinleştir butonunda bulunan tik işaretini kaldırınca çözmüş oldum. İhtiyacı olan arkadaşlar bu şekilde yararlanabilir.
İlginiz için teşekkür ederim. @Limbesh
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X