Şimdi Ara

Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.915
Cevap
12
Favori
369.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

quote:

Orijinalden alıntı: Frostlord

Açıklama için teşekkürler... Peki Baldur's Gate gibi partindeki karakterler arasında etkileşim var mı? Her birinin ayrı bir hayat görüşü,görevi.. vb

Şu anki oynama süremle soruna tam bir cevap veremeyeceğim. Bu konuda oyunu daha fazla oynamış kıdemli arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur.

Baldur`s Gate,ten çok KoTOR vari bir yapısı var. İleride companion lara özel questler çıkarmı bilemiyorum ama oyuna çok büyük bir etkisi yok. Daha çok mesela konuşurken ben çok iyi yay kullanırdım ava giderdik vs. diyor. Sende tutup presetlerden onu okçu yapıyorsun. Klasik BioWare oyunu işte, birkaç bölüm sonra hafiften dişi npclere bıyık burma seçenekleri başlar konuşmalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frostlord

Açıklama için teşekkürler... Peki Baldur's Gate gibi partindeki karakterler arasında etkileşim var mı? Her birinin ayrı bir hayat görüşü,görevi.. vb

partindeki karakterler arasında etkileşim var, konuşmalar iyi yönde yada kötü yönde etkilere neden olabiliyor ve oyunda gift hediye sistemide var, hediyeleri partydeki kişilere verebiliyorsun sonuçta kalbi kırılıyor yada kalbini kazanıyorsun. Partydeki elemanlar sana hayat görüşleri hakkında bilgiler de veriyor vs .. Herhangi bir anda konuşmaya girebiliyorsun partydeki kişilerle

Human oynayan arkadaşlar Party Camp tan sonra nereye yada nerelere gidileceğini söyleyebilirler mi?
    Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 4 Kasım 2009; 16:56:10 >

• Oyunun ingilizce seviyesi için ne diyebilirsiniz arkadaşlar. Beginner seviyesindeki adamı zorlar mı sizce? Level kasmadan önce biraz İngilizce mi kassak acaba dungeonlara girmeden :)
  • quote:

Baldur's Gate'ciler için:

Oyunda mouse wheel'ı geri doğru döndürdüğümüzde, yılların emektarı, sevdiğimiz izometrik kameramıza kavuşuyoruz. Burada sağ tuşa basılı tutarak NPClerimizi seçebiliyoruz. Karakterlerimizi yürütmek için BG'den farklı olarak sol tuş yerine farenin sağ tuşuna basıyoruz. İster sol, ister sağ tuş ile, ve tabiki karakter portrelerinden istediğimiz karakteri seçip komut veriyoruz. Karakterlerimizin üzerine tıkladığımızda aynı BG'de (ve NWN2'de) olduğu alt köşeye quickbar'a özel yeteneklerimizi ve büyülerimizi yerleştirip kısa yol tuşları ile çağırabiliyoruz. Her yetenek kullanıldıktan sonra bir süre devre dışı kalıyor, yavaş yavaş doluyor. Karakter AI'larını kapatan bir menüye veya tuşa denk gelmedim (BG'de A tuşu vardı, NWN2'de de teker teker her NPC'nin davranışlarını karakter menüsünden ayarlayabiliyorduk). Ama inşallah vardır, kendi başına hareket eden NPCleri sevmem. BGlerde (ve diğer Infinite Engine oyunlarında) ekranda etkileşimleri, sandıkları görebildiğimiz Alt tuşu, DA'da Tab tuşu olmuş. Tab'a bastığımızda karakter isimlerine varıncaya kadar ekranda herşey gösteriliyor. NPCler ile yine sağ tuş ile konuşabiliyoruz. Elbetteki BG'den farklı olarak onuşmaya başladığınız anda Kotor, Mass Effect tarzı bir dialog kamerasına geçiyor oyun.

Ayrıca oyunda bir mekandan diğerine geçmek istediğinizde oyunun 'gather your party before venturing forth' demesi BG fanatiklerinde bir anlık bir nostalji yaşatacaktır.

İzometrik açıdan sıkılıp Kotor açısına geçmek için tek yapmanız gereken mouse wheelını ileri ittirmek. Kamera önce daha yakın bir izometrik açıya geçiyor ki, savaşların görselliği açısından tercih edebilirsiniz. Daha sonra da üçüncü kişi açısına dönüyor.

BG'nin zorluğunu oyunda hissetmek isteyen arkadaşlar oyunu 'hard'a getirsin. Hard zorluk seviyesi eski RPG kurtlarını tatmin edecek cinsten. Bu zorluk seviyesinde taktik geliştirmeden hareket ederseniz kısa sürede bütün grup üyelerini yere serilmiş vaziyette bulursunuz. Bununla da yetinmeyenlere oyun 'nghtmare' seviyesi sunuyor ki sanırsam ben iyice psikopata bağlayıp bu zorlukta oynayacağım. Ama ben taktik sevmem, dan dun girerim diyenlere de oyunun easy ve normal seviyeleri emirlerine amade.

BG'den en büyük farkları gruptaki NPClerin HPleri 0'a inse de ölmemeleri. BG'de bilirsiniz bir karakterin HPsi 0'a düştü mü ölürdü. DA'da ise HPsi 0 olan bayılıp yere düşüyor. Eğer en az bir kişi ayakta savaşı bitirebilirseniz full health ayağa kalkıyorlar. Yani aynı NWN2'deki gibi bir oynanış izlenmiş. Yalnız DA'yı daha da zorlaştırmak, hardcore yapmak isteyen arkadaşlar benim NWN2'de uyguladığım bir karakter bile yere düşerse yeniden load yap tekniğini kullanabilirler. NPClerin hepsi aynı Exp havuzunu paylaşıyorlar yine NWN2'ye benzer şekilde. BG'deki gibi herkesin ayrı exp olayı yok. Bu durum oyunun istediğiniz yerinde NPC değişirmenizi kolaylaştırıyor. BG'de savaş sırasında veya düşman görünce asla kaydedemezdiniz, burada ise save konusunda bir kısıtlama yok. Tabi nostalji yaşamak isteyen arkadaşlar savaş ortasında oyunu kaydetmeme yolunu uygulayabilir.

BG'de bir şeyin üzerine tıkladığımızda ekranda bu nesne ile ilgili açıklama gelirdi. Şimdi ise tıkladığımız nesne hakkında bilgi, özel bir bilgi ekranı var (adını hatırlamadım) ona ekleniyor. BG'de olduğu gibi zengin açıklamalar mevcut. Daha oyunun başından itibaren okuyabilecek pek çok kitap buluyorsunuz.

Ya arkadaşım sen ne kadar müthiş bi adamsın ya....Bravo valla....Üşenmeden bu bilgileri bizimle paylaşıyosun.........

• Gökyabgu dostum başkadır RPG aleminde.... Elin kolun dert görmesin...
    İngilizce seviyesi soran arkadaşım hitabn söylüyorum;
    Beginner seviyesi oldukça kasar seni orta seviye hatta ortaüstü olursa zorluk çekmezsin
  • Sağolun dostlar. Topluluğumuza ufak da olsa bir katkım oluyorsa ne mutlu bana.
  • Olmazmı dost eski RPG'cilerden kim kaldıki...
  • arkadaşlar risen yada bunu oynamaya başlayacağım hangisini tavsiye edersiniz , aksiyon dozu yüksek olan ve dialoglarla falan beni daha az uğraştıracak olan hangisi ona göre oynayacağım kısacası The Witcher a hangisi daha yakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

arkadaşlar risen yada bunu oynamaya başlayacağım hangisini tavsiye edersiniz , aksiyon dozu yüksek olan ve dialoglarla falan beni daha az uğraştıracak olan hangisi ona göre oynayacağım kısacası The Witcher a hangisi daha yakın

Risen senin için daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RadagasT_ -- 4 Kasım 2009; 18:25:07 >
  • Arkadaşlar oyunda ki kurallar D&D 3.5 Edition mı yoksa yeni bir dünya oldugu icin kendine ait kurallar mı var???...Kendine ait kurallar varsa D&D ile bir benzerliği var mı?? D&D'yi epey iyi bildiğimden öyle olsa daha iyi olacaktı ama benim hatırladığım kendine ait bir oyun yapısı var Dragon Age'in...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

Arkadaşlar oyunda ki kurallar D&D 3.5 Edition mı yoksa yeni bir dünya oldugu icin kendine ait kurallar mı var???...Kendine ait kurallar varsa D&D ile bir benzerliği var mı?? D&D'yi epey iyi bildiğimden öyle olsa daha iyi olacaktı ama benim hatırladığım kendine ait bir oyun yapısı var Dragon Age'in...

Kendine ait kuralları var ancak D&D yi boşver biraz rpg oynadıysan zaten hiç zorluk çekmezsin.
  • dlc paketlerini sorunsuzca yükleyebilen biri varsa bana pm atabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremg

quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

Arkadaşlar oyunda ki kurallar D&D 3.5 Edition mı yoksa yeni bir dünya oldugu icin kendine ait kurallar mı var???...Kendine ait kurallar varsa D&D ile bir benzerliği var mı?? D&D'yi epey iyi bildiğimden öyle olsa daha iyi olacaktı ama benim hatırladığım kendine ait bir oyun yapısı var Dragon Age'in...

Kendine ait kuralları var ancak D&D yi boşver biraz rpg oynadıysan zaten hiç zorluk çekmezsin.

Valla abim sağolsun bizi RPG illetine öyle bir alıştırdı ki,Baldur's Gate,Icewind Dale,Arcanum gibi en hardcore RPG oyunlarını bile bitirdim uğrasıp...Gerci Baldur's Gate'de az sac baş yolmamıştım

• quote:

Baldur's Gate'ciler için:

Oyunda mouse wheel'ı geri doğru döndürdüğümüzde, yılların emektarı, sevdiğimiz izometrik kameramıza kavuşuyoruz. Burada sağ tuşa basılı tutarak NPClerimizi seçebiliyoruz. Karakterlerimizi yürütmek için BG'den farklı olarak sol tuş yerine farenin sağ tuşuna basıyoruz. İster sol, ister sağ tuş ile, ve tabiki karakter portrelerinden istediğimiz karakteri seçip komut veriyoruz. Karakterlerimizin üzerine tıkladığımızda aynı BG'de (ve NWN2'de) olduğu alt köşeye quickbar'a özel yeteneklerimizi ve büyülerimizi yerleştirip kısa yol tuşları ile çağırabiliyoruz. Her yetenek kullanıldıktan sonra bir süre devre dışı kalıyor, yavaş yavaş doluyor. Karakter AI'larını kapatan bir menüye veya tuşa denk gelmedim (BG'de A tuşu vardı, NWN2'de de teker teker her NPC'nin davranışlarını karakter menüsünden ayarlayabiliyorduk). Ama inşallah vardır, kendi başına hareket eden NPCleri sevmem. BGlerde (ve diğer Infinite Engine oyunlarında) ekranda etkileşimleri, sandıkları görebildiğimiz Alt tuşu, DA'da Tab tuşu olmuş. Tab'a bastığımızda karakter isimlerine varıncaya kadar ekranda herşey gösteriliyor. NPCler ile yine sağ tuş ile konuşabiliyoruz. Elbetteki BG'den farklı olarak onuşmaya başladığınız anda Kotor, Mass Effect tarzı bir dialog kamerasına geçiyor oyun.

Ayrıca oyunda bir mekandan diğerine geçmek istediğinizde oyunun 'gather your party before venturing forth' demesi BG fanatiklerinde bir anlık bir nostalji yaşatacaktır.

İzometrik açıdan sıkılıp Kotor açısına geçmek için tek yapmanız gereken mouse wheelını ileri ittirmek. Kamera önce daha yakın bir izometrik açıya geçiyor ki, savaşların görselliği açısından tercih edebilirsiniz. Daha sonra da üçüncü kişi açısına dönüyor.

BG'nin zorluğunu oyunda hissetmek isteyen arkadaşlar oyunu 'hard'a getirsin. Hard zorluk seviyesi eski RPG kurtlarını tatmin edecek cinsten. Bu zorluk seviyesinde taktik geliştirmeden hareket ederseniz kısa sürede bütün grup üyelerini yere serilmiş vaziyette bulursunuz. Bununla da yetinmeyenlere oyun 'nghtmare' seviyesi sunuyor ki sanırsam ben iyice psikopata bağlayıp bu zorlukta oynayacağım. Ama ben taktik sevmem, dan dun girerim diyenlere de oyunun easy ve normal seviyeleri emirlerine amade.

BG'den en büyük farkları gruptaki NPClerin HPleri 0'a inse de ölmemeleri. BG'de bilirsiniz bir karakterin HPsi 0'a düştü mü ölürdü. DA'da ise HPsi 0 olan bayılıp yere düşüyor. Eğer en az bir kişi ayakta savaşı bitirebilirseniz full health ayağa kalkıyorlar. Yani aynı NWN2'deki gibi bir oynanış izlenmiş. Yalnız DA'yı daha da zorlaştırmak, hardcore yapmak isteyen arkadaşlar benim NWN2'de uyguladığım bir karakter bile yere düşerse yeniden load yap tekniğini kullanabilirler. NPClerin hepsi aynı Exp havuzunu paylaşıyorlar yine NWN2'ye benzer şekilde. BG'deki gibi herkesin ayrı exp olayı yok. Bu durum oyunun istediğiniz yerinde NPC değişirmenizi kolaylaştırıyor. BG'de savaş sırasında veya düşman görünce asla kaydedemezdiniz, burada ise save konusunda bir kısıtlama yok. Tabi nostalji yaşamak isteyen arkadaşlar savaş ortasında oyunu kaydetmeme yolunu uygulayabilir.

BG'de bir şeyin üzerine tıkladığımızda ekranda bu nesne ile ilgili açıklama gelirdi. Şimdi ise tıkladığımız nesne hakkında bilgi, özel bir bilgi ekranı var (adını hatırlamadım) ona ekleniyor. BG'de olduğu gibi zengin açıklamalar mevcut. Daha oyunun başından itibaren okuyabilecek pek çok kitap buluyorsunuz.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. 10 dakika baldurs gate havası yakalayabilsem ona bile razıyım. Bir de blind guardian açtım mı derinlerden

• Bu oyunu begendiniz mi? Merak ediyorum acikcasi. Star wars gibi canavar bir PC istemiyordur oyle degil mi?
  • arkadaşlar bir yere girdim. yer dediğim de yeraltında bir yer. buraya hani bir yatan ağacın içinden birşey alıyoruz yaa ornun yanında hemen yol var ordan gittim yani. hatta kapıda güzel bir karşılama töreni yapıp kaçtı kurtadamlar.içerisi örümcekler ve iskeletlerle dolu. bi tane ejderha çıktı bala kestim onu. çünkü 2-3 ıskaladı bende o ara ne varsa daldım. sonra ilerledim bir tane büyücü iskelet çıkıyor. yerde 4 tane bölge var şimdi ss alamadım. şu dandik çizimi yaptım. işte burada bir oda içinde iskelet bi kareden diğer kareye ışınlanıyor ve yanına gidince bunu hem hemen yapıyor hemde elektrikveriyor. nasıl geçeceğim bunu. diğer 3 bölgeye adam koyuyorum sonra ben saldırıyorum ama nafile. birde arada donduruyo böüyü atıyor bir sürü potum gitti.
    varsa geçen yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

arkadaşlar bir yere girdim. yer dediğim de yeraltında bir yer. buraya hani bir yatan ağacın içinden birşey alıyoruz yaa ornun yanında hemen yol var ordan gittim yani. hatta kapıda güzel bir karşılama töreni yapıp kaçtı kurtadamlar.içerisi örümcekler ve iskeletlerle dolu. bi tane ejderha çıktı bala kestim onu. çünkü 2-3 ıskaladı bende o ara ne varsa daldım. sonra ilerledim bir tane büyücü iskelet çıkıyor. yerde 4 tane bölge var şimdi ss alamadım. şu dandik çizimi yaptım. işte burada bir oda içinde iskelet bi kareden diğer kareye ışınlanıyor ve yanına gidince bunu hem hemen yapıyor hemde elektrikveriyor. nasıl geçeceğim bunu. diğer 3 bölgeye adam koyuyorum sonra ben saldırıyorum ama nafile. birde arada donduruyo böüyü atıyor bir sürü potum gitti.

adamlarını ortada tutucaksın ve ranged calısıcaksın boss a :)

• quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

arkadaşlar bir yere girdim. yer dediğim de yeraltında bir yer. buraya hani bir yatan ağacın içinden birşey alıyoruz yaa ornun yanında hemen yol var ordan gittim yani. hatta kapıda güzel bir karşılama töreni yapıp kaçtı kurtadamlar.içerisi örümcekler ve iskeletlerle dolu. bi tane ejderha çıktı bala kestim onu. çünkü 2-3 ıskaladı bende o ara ne varsa daldım. sonra ilerledim bir tane büyücü iskelet çıkıyor. yerde 4 tane bölge var şimdi ss alamadım. şu dandik çizimi yaptım. işte burada bir oda içinde iskelet bi kareden diğer kareye ışınlanıyor ve yanına gidince bunu hem hemen yapıyor hemde elektrikveriyor. nasıl geçeceğim bunu. diğer 3 bölgeye adam koyuyorum sonra ben saldırıyorum ama nafile. birde arada donduruyo böüyü atıyor bir sürü potum gitti.

adamlarını ortada tutucaksın ve ranged calısıcaksın boss a :)

hocam ölmüyor yaa. minicik minicik healt gidiyor. hepsine bi ok aldırıyorum ıskalıyorlar hata o bile sakat oluyor. pot harcamaktan canım çıktı. acaba bug gibi birşey mi var. ejderhayı bile kolay kesmiştim. iskeletin heralde bi 1000-2000 lik healt i var sanırım. ölmüyor yaa

• Bende sonunda oyuna başladım.. Savaş sistemi, grup olayı ve pause yapıp taktik yapabilmek harika... Anladığım kadarıyla oyun çizgisel ilerliyor..(yalnış olabilirim çok az oynadım..)

Questlerin yerini map'ta işaretlenmiş olarak görmek ingilizce bilmeyen arkadaşlar için bulunmaz bir nimet bence.. AMa oyunu aşırı kolaylaştırdığı da bir gerçek..

Oyunda ilerleyen arkadaşlardan bir ricada bulunalım.. Hangi karakterleri yanımıza alalım hangileri faydalı hangileri gereksiz ??..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.