Şimdi Ara

DragonBall hakkında düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar arkadaşlar ben size şu DragonBall hakkında düşüncelerinizi soracaktım bayadır naruto izliyordum şu an yeni bölüm çıkmasını bekliyorum ve fairy taile başladım fairy tail ve naruto ikisinide çok çok beğendim uzun süredir aklımda dragonball vardı fakat bana biraz saçma geldi ne bilim 6 yaş çocuklar için falan gibi geldi siz nasıl düşünüyorsunuz bu dragon ball hakkında izleyenler var mı varsa düşüncelerini benimle paylaşırlarsa sevinirim Bu arada bir soru daha sorayım anime tavsiyesi isteyeyim benim sevdiğim türler fairy tail naruto gibi mesela fairy de ateş buz falan değişik elementler var narutoda jutsular var bu tür bir anime içinde biraz romantizm olsa fena olmaz ve de 13-24 bölümlük olmasa sevinirim öyle kısa olunca izleyesim gelmiyor biraz uzun olsun yani aradığım özellikler bunlar animede
    Not: Bazı arkadaşlarımız ana konusu var gibi şeyler diyebilir (anime tavsiye hakkında) ama bu konuda asıl soru DragonBall nasıl bir animedir bu yazıyı yazarken aklıma geldi o yüzden burada tavsiye istedim şimdiden teşekkürler herkese iyi forumlar

• Dragonball benim sürekli torrent'e ekleyip sonra çizimlerinden dolayı yada ondan daha önde gelen bir anime çıkınca vazgeçip torrentten sildiğim bir anime öneri istiyorsan Fate Zero ve Fate\Stay Night tavsiyemdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doqac00

Dragonball benim sürekli torrent'e ekleyip sonra çizimlerinden dolayı yada ondan daha önde gelen bir anime çıkınca vazgeçip torrentten sildiğim bir anime öneri istiyorsan Fate Zero ve Fate\Stay Night tavsiyemdir

Teşekkürler hocam hemen bakıyorum :)
  • 15-20 seri bitirmedikçe tek sezonda 100 bölüm üstü giden hiçbir seriyi izlemeni tavsiye etmem aksi takdirde kendi kendini kilitlemiş olursun.
  • Dragonball shonenlerin babası gibi birşeydir, şu anda shonen çizen mangakaların neredeyse tamamı etkilendikleri kişilerin başına Akira Toriyama'yı yazar.Bundan bir 20-30 sene sonraki shonen mangakaların büyük ihtimalle oraya Kishimoto veya Eiichiro Oda yazacağı gibi ama eğer Toriyama'nın etkilendiği mangaka ve yazarlara bakarsan listesinin başında Osamu Tezuka vardır. Bunu bir merdiven( ancak sıralama olmadan,yeni gelenler daha iyi diye düşünme) gibi düşünebilirsin, her yeni nesil farklı ve yeni bir akım, bir tarz ortaya koyuyor. Dragonball da şu anki shonen tarzının ilk ve en başarılı örneklerinden ama arada yaklaşık 30 senelik bir fark var. Tavsiye konusuna gelirsek de uzun seriler tavsiye etmiyorum. Uzun seriler zevkli ve eğlenceli gelebilir ama kısa serilerin hatta anime-film ve OVA'ların hem hikaye hem de izleyene birşeyler katma konusunda çok daha üstün olduğunu görürsün.
  • Dragon ball 3 ayrı seridir. Dragon ball, dragon ball z, dragon ball gt. İlki ana kahraman Goku'nun çocukluğunu ve ergenliğe kadar geçen süreyi, eğitimini anlatan komedi unsurları çok fazla olan normal Dragon Ball serisi. ben bu seriyi çocukken izlediğimde hayran kalmıştım. Bu seriyi izlerseniz karakterleri tanımış, nerden nereye gelmiş olduklarını görürsünüz.

Dragon Ball Z ise içinde komedi unsuru olmayan salt döğüş üzerine kurulu, Goku'nun yetişkin(evli ve çocuk sahibi) dönemini anlatıyor. Bu seride bazı dövüşler 20-30 bölüm sürebiliyor. Animeler içinde tekrarını en fazla izlediğimde bu oldu. Aslında direk buradan başlayın derdim ama Goku ve arkadaşlarının geçmişi için bir önceki serinin izlenmesinde fayda var. bu seride goku dışında oğulları da çok fazla öne çıkar.

Dragon Ball Gt ise Goku'nun dedelik ve torun sahibi olduğu dönemi anlatıyor. Torunuyla çıktığı uzay macerası var. Bu da güzel bir seridir. Ama en güzeli ilk ikisidir.

Genel olarak Goku her seride level atlıyor, dahada güçleniyor. tabii en fazla dragon ball z'de oluyor her şey. genel olarak tavsiye ederim ama uzun ve eski bir seridir. Bu seriyi seyretmenin bir avantajıda günün birinde Gintama animesini seyrederseniz(çok sevdiğim animelerden biridir) karşınıza dragon ball karakterleri( yamça filan) çıkabilir, o zaman nerden bunlar çıkmış demezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delton -- 30 Temmuz 2012; 23:56:35 >

• Mesaj yazan herkese teşekkür ediyorum zamanınızı ayırdınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok uzun bir seri olduğundan listemdeki diğer animeleri bitirmeden başlamak istemiyorum ama araya sürekli başka animeler giriyor.
  • Ben ilk seriyi izledim, ikinci serideyim. Başta pek hoş görünmese de zamanla kendine bağlayan, güzel bi anime. İzlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çizimlerde, ses kalitesinde falan aşırı bi beklenti içinde olmayacaksın onu izlerken. Sonuçta eski bi anime. Çocuk animesi falan değil. Hatta bence Fairy Tail daha bi çocuksu. Bırakmadan önce 100 küsür bölümde bi damla kan akmamıştı.

Anime tavsiyesine gelince, uzun istersen tabi ki One Piece ve Bleach izlemeni tavsiye ederim. Bunların dışında Katekyo Hitman Reborn, Gintama, Full Metal Alchemist : Brotherhood, Soul Eater falan izleyebilirsin. Kısa serileri de denemeni tavsiye ederim. Aralarında gerçekten müthiş bulduklarım var. Biraz da romantizm olsun dersen Angel Beats!, Elfen Lied deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: smallhero55

Ben ilk seriyi izledim, ikinci serideyim. Başta pek hoş görünmese de zamanla kendine bağlayan, güzel bi anime. İzlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çizimlerde, ses kalitesinde falan aşırı bi beklenti içinde olmayacaksın onu izlerken. Sonuçta eski bi anime. Çocuk animesi falan değil. Hatta bence Fairy Tail daha bi çocuksu. Bırakmadan önce 100 küsür bölümde bi damla kan akmamıştı.

Anime tavsiyesine gelince, uzun istersen tabi ki One Piece ve Bleach izlemeni tavsiye ederim. Bunların dışında Katekyo Hitman Reborn, Gintama, Full Metal Alchemist : Brotherhood, Soul Eater falan izleyebilirsin. Kısa serileri de denemeni tavsiye ederim. Aralarında gerçekten müthiş bulduklarım var. Biraz da romantizm olsun dersen Angel Beats!, Elfen Lied deneyebilirsin.

Teşekkürler hocam bakıyorum şimdi.

• İcerik bakımından dolu bir konu olmuş.
    Dragonball'a gelirsek hep ilgimi çekti ama başlamak kısmet olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten içerik bakımından dolu bir konu. Dragon Ball'ın 7. sezonuna geçtim dün gece. Şimdilik öyle ahım şahım bir şey değil, ama kendini izletiyor, Dragon Ball Z'ye hazırlatıyor. Dragon Ball Z'yi iple çekiyorum.

Anime önerisine gelince. Yoksa sen halen One Piece izlemedin mi? @HardToBeAGod
    One Piece, Naruto, Naruto Shippuuden, Bleach, Fairy Tail, HunterxHunter ... vb. bir çok anime izledim.
    İçlerinden en çok beğendiğim One Piece, sonra da HunterxHunter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

İcerik bakımından dolu bir konu olmuş.
    Dragonball'a gelirsek hep ilgimi çekti ama başlamak kısmet olmadı.
    bende başlamadım daha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.