Merhaba arkadaşlar Dragos marka monitör aldım. Birçok kişi bilinmeyen marka monitör almaktan çekiniyor. Malum asgari ücret kadar para ediyor monitörler. Amacım f/p 144 hz monitör almaktı. Ama 1080 tl 'ye bulduğum monitörde yorumlarda hepsinde 2-3 ölü piksel olduğunu görünce vazgeçtim. Ve Dragos Gaming Pro GP-C238FHD modeline denk geldim. 1210 tl 'ye satılıyor, ve 165 hz 1 ms. Ayrıca Freesync desteği de var. Kendimce iyi ve kötü yanlarını yazdım. Sorusu olan olursa cevaplarım. Sabah 9 'da elime geçtiği için aceleyle kurdum fazla fotoğraf çekemedim. Zaten internette fazla fotoğrafı yok ama merak eden olursa çekebilirim. Ürün büyük ihtimalle türkiyede üretiliyor. Dil ayarlarında birçok dil var ama resetleyince Türkçe olarak seçili geliyor OSD. Monitör gerçek bir f/p ürünü. İçinde beyaz strafor olan kutuyla geliyor. Curved olduğu için strafor ürüne göre yapılmış zarar görmesi zor. İçinden 1 adet display port kablosu(bazılarından hdmi çıkabiliyor, hdmi ile 165 değil 144 alabiliyorsunuz), güç adaptörü(adaptörü ekran içinde değil) ve monitör ayağı(demir döküm) çıkıyor. Monitör ayağının montajını yapmak kolay. 1 adet tornavida ile yapabilirsiniz. Monitörün genel olarak görüntüsü güzel, arkada rgb aydınlatma var. Belirli bir sırada yanıp sönüyor ayarlayamıyorsunuz yada kapatamıyorsunuz, rahatsız edebilir. Altında 1 hdmi , 1 display port, 1 ses için jack çıkışı ve güç girişi bulunuyor. Arka tarafında bir adet hoparlör eklenmiş ama ses çok kötü sanırım 1w yada 2w. Hiç hoparlörünüz yoksa belki iş görebilir sessiz bir ortamda. Ekranın önünde güç ışığının büyük olmaması güzel, göz yormuyor. OSD yani ekran ayarlarını arkadaki joystick üzerinden yapıyorsunuz, ayrıca joystickin içinde de led var. Bana biraz güven vermedi bozulacak gibi hissettiriyor ama ayar yapmak kolay. OSD Joystick Ayarları: Yukarı İttirme : osd den çıkış - geri tuşu - osd menüsü kapalıyken basınca hdmi veya dp girişlerini hızlıca seçebiliyorsunuz Aşağı İttirme : osd menüsünü açıyor ayrıca enter - ok - seçim tuşu Sağ : Sağ > menüde yukarı gitme - osd menüsü kapalıyken basınca ayrıca bir tik işareti çıkıyor ne olduğunu bilmiyorum Sol : Sol > menüde aşağı gitme - osd menüsü kapalıyken hacim ayarı Joystick ortasına tıklama : ekranı kapatma veya açma Ekrana gelince ekran ödediğiniz paradan büyük, ayrıca bu fiyata Va panel olması da güzel. Bu modelin curved oranı düşük ama düz ekrandan daha iyi. Ben daha fazla curved isteyenlere Dragos Gaming Pro GP165-238FHD modelini tavsiye ederim. Arasında çok az bir fiyat farkı var. Renkler güzel ve keskin. Siyahlar oled ekrandaki gibi siyah gözüküyor. Ekranın kendisinin mat olması da önemli tabiki. Ama beyaz renkte ghosting oluyor. Çok hızlı hareket eden beyazlar kırmızıya dönüyor. Bunu fareyi hareket ettirince anlıyorsunuz. Monitörün en önemli özelliği 165 hz, 1 ms ve Freesync özelliği olması. Monitörü takar takmaz 165 hz kullanamıyorsunuz 60 hz oluyor. Windows ayarlarından 165 hz seçmeniz gerekiyor. 1 ms özelliğini kullanabilmek için monitörün OSD 'sindeki MPRT ayarını açmanız gerekiyor. Mprt açıkken Freesync kullanamıyorsunuz. Freesync de OSD 'den açılıyor. Freesync açınca 1 ms kullanamıyorsunuz. Bendeki versiyonda OSD 'de bir hata var sanırım. Mprt yani 1 ms özelliğini açıp kullanıyorum. Daha sonra bilgisayarı kapatıp açınca mprt özelliği kapanıyor kendi kendine. Ama freesync açıp, bilgisayarı kapatıp açtığımda freesync açık kalıyor. Her seferinde uğraşmak istemediğimden sadece freesync kullanıyorum ekranı. Ayrıca ekranda 1 adet ölü piksel var. Ama 1080p ekranda görebilmek için beyaz arka planda özellikle aramanız gerekiyor çünkü pikseller küçük. Işık sızdırması vs. yok ekranda. Isınmaya gelince, adaptörü dışarıda olmasına rağmen ekranın altındaki kırmızı kısım adeta yanıyor. Sanırım 30-40 derece vardır. Adaptörü de aynı şekilde tahmini 40-50 derece arası ısınıyor. Sonuç: Monitör Kalite olarak çok yüksek değil. Ama fiyatının tamamını hakediyor. Gerçek renk tonu aramıyorsanız. Profesyonel olarak kullanmayacaksanız tercih edilir. Bir edit daha ekleyeyim arkadaşlar. Monitörden yada adaptöründen(ikisi de masada olduğundan anlayamadım hangisi) 10-15 db arasında bir ses geliyor. Hani tüplü tv lerden gelen ince bir ses vardır beyninize işleyen. Kulağınızı monitöre 10-15 cm yaklaştırdığınızda geliyor. 30-40 cm uzaktan bakıyorum monitöre ses gelmiyor normalde. MS GECİKME TESTİ Arkadaşlar https://www.testufo.com/ üzerinden hz testi yaparken bir test yapmak istedim. Doğruluğu tartışılır ama freesync sonuçlarına bakınca bence doğru gibi. En düşük fps i referans aldım ve 1 piksellik çizgi ile işaretledim. En düşük gecikme sırasına göre MPRT > FREESYNC > STANDART PANEL TESTİ TN - VA - IPS panel testi sitesi buldum. Ve fotoğrafını çektim. Teste göre ortadan bakınca genel olarak gri, yanlardan yeşil görünüyorsa VA panel diyor. Ortadan gri yanlardan yeşil ve mor çıkarsa TN panel diyor. Full gri ise IPS panel. Teste göre VA panel çıktı. Test sitesi: https://mediachance.com/pbrush/monitor.html Karşıdan bakma testi: Üstten bakma testi: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 23 Şubat 2021; 17:28:1 > |
Dragos Monitör: Bilmeniz Gerekenler
Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Bir Seçim
Dragos monitörler, uygun fiyatlı olmalarına rağmen kaliteli ve özellikli ürünler sunar. 1210 ? gibi uygun bir fiyata 165 Hz yenileme hızına ve 1 ms tepki süresine sahip bir monitör satın alabilirsiniz. Bu özellikler, oyun ve film deneyimlerinizi iyileştirir.
Yenilikçi Teknolojiler
Dragos monitörler, oyuncu topluluğu için özel olarak tasarlanmıştır. FreeSync teknolojisi, ekran yırtılmasını ve takılmalarını azaltmanıza yardımcı olur ve sorunsuz bir oyun deneyimi sunar.
Çerçevesiz Tasarım
Dragos Edgeless GP-F28UHD ve GP-C28UHD monitörleri, çerçevesiz tasarımları sayesinde çoklu monitör kurulumları için mükemmeldir. Çerçeveler, görüş alanınızı bölmez ve sürükleyici bir deneyim sağlar.
Marka Repütasyonu
Dragos, monitör alanında nispeten yeni bir marka olmasına rağmen, kısa sürede oyuncular arasında popülerlik kazanmıştır. Müşteriler, uygun fiyatlı ve kaliteli monitörleri için Dragos'u takdir etmektedir.
Sonuç
Eğer uygun fiyatlı ve kaliteli bir monitör arıyorsanız, Dragos monitörler sizin için iyi bir seçenek olabilir. 165 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi ve FreeSync teknolojisi gibi özellikleriyle oyun ve film deneyimlerinizi geliştirin. Çerçevesiz tasarımı sayesinde çoklu monitör kurulumları için de idealdir.