Arkadaşlar bir süredir Dreambok 500s kullanıyorum normal kablosuz bir modemim var ve Dreambox'ı sorunsuz olarak kullanıyorum geçen hafta kablosuz bir modem olmaya karar verdim ve Airties RT 205 kablosuz bir modem aldım modemi hem kablolu hem kablosuz bilgisyara sorunsuz bağlıyorum ama modemin ethernet çıkışından Dreambox'a baglantı yaptığım zaman Dreambox'ım internete çıkamıyor daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış veya çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.Sırf bu sorun yüzünden kablosuz modemimi kullanamıyorum.
bende dreambox 500s ve RT210 modem var. ethernetten bagladığımda sorunsuz çalışıyordu. Geçen haftalarda modemi resetledikten sonra daha çalışmadı. Sorunu araştırmaya da vaktim olmadı. 500s i fta olarak kullanıyorum. çözümü bilenler yazarsa memnun olurum. selamlar.
ip ayarlarını bir kontrol et. otomatikmi alıyor elle mi vermişsiniz. modemden de ip istemcilerine bak. dreambox çıkıyormu? dreambox'ın mac adresi falan çıkarsa o ip'yi de rezerve etmen iyi olur başka makina bağlanınca falan ip conflict yemesin. bi de bilgisayarla bağlandığında ping atmayı dene ulaşabiliyormu. sorun ip'den kaynaklanıyordur.
bende aynı modemi kullanıyorum bi de üstüne masaüstü bilgisayara da bağlantı çekmem gerektiğinden (modem tek portlu) routerdan geçiriyorum bağlantıyı. herhangi bir sorun olmadan kullanıyorum.
Arkadaşım daha ayrıtılı anlatabilirsen sevinirim. Ben modem ayarlarından ne yaptımsa olmadı ama pc yi bağlayınca internete çıkıyor ıp alıyor ama dreambox ıp alamıyor sebebi ne olabilir
dreambox a ip yi elle girin. büyük ihtimal DHPC etkin yanlış ip atıyo cihaza.
quote:
Orjinalden alıntı: woltagen
Arkadaşım daha ayrıtılı anlatabilirsen sevinirim. Ben modem ayarlarından ne yaptımsa olmadı ama pc yi bağlayınca internete çıkıyor ıp alıyor ama dreambox ıp alamıyor sebebi ne olabilir
Şef çok fazla emin olmamakla beraber, eğer modeminde mac adres filitrelemesi etkinse ondan da kaynaklanabilir, dreambox'un mac adresini modemdeki kayıtlı mac adreslerine eklemeyi dene. Dreambox'ı çok iyi bilenler daha fazla yardımcı olacaktır.