Şimdi Ara

Dreambox 500s Hakkında Herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
11.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dreambox konuları çok karışmış.
    Bu konu altında dreambox 500s ile ilgili sorunlarınız neyse yazın
    teknik ve donanım konusunda yardımcı olmaya çalışıcam ve sorunlarınızı halledicez.

• Bu konu kapanır kardeşim hayırlı olsun
  • nihat1551 buradan devam etmeli bence 2000 cevaplı konuda aradığımızı bulmak hayli zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz110

Bu konu kapanır kardeşim hayırlı olsun

Sabep?..
  • Ben bu dreambox 500sle bilgisayardaki bi filmi tvde izlemek için uğraşıyorum ilgili konuda yazılan her şeyi yaptım ama en son uydudan vlc frontende bastığım zaman vlcf dosyasının adresi ve vlcf.so:undefined symbol:_ZN7Decoder5FlushEv gibi bi hata veriyo acaba nerede hata yapmış olabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkangsk

Ben bu dreambox 500sle bilgisayardaki bi filmi tvde izlemek için uğraşıyorum ilgili konuda yazılan her şeyi yaptım ama en son uydudan vlc frontende bastığım zaman vlcf dosyasının adresi ve vlcf.so:undefined symbol:_ZN7Decoder5FlushEv gibi bi hata veriyo acaba nerede hata yapmış olabilirim?

Hocam dreabox ile bilgisayardaki dosyalarını TV'de oynatabilmek için en iyi yöntem aşağıdaki yöntemdir.
    Yanlız bu işlemler w7, vista gibi sürümlerde hata verebilir.
    XP işletim sisteminde sorunsuz çalışmaktadır.

Pc deki film,muzik,dvd,vcd,jpg ve digerleri Dreambox Nasıl izlenir

İlk önce dreambox da ayar yapmamız gerekli sonra bilgisayarda (pc de) ayar yapmamız gerekli

Peki Dreambox da ne yapmamız gerekli

Şöyle bakın resimlere

İlk önce internet explorer boş bir sayfaya

Dreambox'ınızın ip'sini yazın. Mesela benım dream ip şu şekilde

http://192.168.2.2 sonra enter e basıyor bıze kullanıcı adı ve şifre soruyor

normalde kullanıcı adı root

şifre dreambox dur bu kullanıcı adı ve şifresini siz kendi cihazınıza göre yazıcaksınız

eğer bu işlem tamam ise cihazın içine girdik

peki bu adımdan sonra ne yapmamız gerekli...
    aşağıdaki resimdeki gibi config yazan yere tıklayın

daha sonra Mount manager var ona tıklayın

sonra yeşil ADD yazıyor ona tıklayın

ve ekteki resimdeki gibi bilgileri giriniz

Description: dreambox
    Filesystem Type:1
    Auto Mount: işaretli olacak (tikli olacak )
    Client Directory:/var/mnt/hdd
    Server Directory:dreambox
    IP: Bilgisayarın ip adresi (pc ip numarası)
    User Name: guest
    Password: guest
    Options: rsize=4096,wsize=4096,iocharset=utf8,codepage=857

sonra save deyin

resmi dikkatle incelerseniz eğer,resimde ekranın sağinda tiklenmesi gereken boşluklar var

bunlardan en alttan dört tanesini işaretleyin bir boş bırakın bir üsttekinide işaretleyin

İP yazan 192.168.2.7 buradaki ip benim pc min ip adresidir,siz bu ipi kendi pc nizin ip adresi ile değiştirin

herşey tamamsa save ye tıklayın

sonra mavi mount yazan yere tıkla

ayarlar tam olarak oldu ise

mavi mount yazan yer kırmızı unmount olacaktır resimler aşağıdadır.

Dreambox ile işimiz bitmiştir

bunu anlamak için aşağıdaki resimdeki gibi ayarlar dreamboxda varmı kontrol edin

bunun için

menu-->>kurulum-->>uzmankurulum-->>iletişim kurulumu -->>açılan ip adresi meüsünde iken mavi tuşa basınız ve böyle bir ekran gelmesi gereklidir

ekran geldi ise işlem tamamdır dreambox ile işimiz bitti :)

Sıra pc de :)

Bilgisayarım -->> D: ben bunu seçiyorum neden :?

Genelde sistemler C: de dir ama D yedek içiğn kullanılır sizde D: seçin benim tavsiyemdir

D: ye gelin D: nin içine klasör açın

adı dreambox olsun

sonra klasör üstüne sağ tıklayın

ve resimdeki gibi klasörü paylaşıma açınız

(tam paylaşım veriniz,Tam paylasım yanı klasor ıcındekıleri dreamboxdan sılebılır yenıden ısımlendırebılır veya tasıma yapabılırsınız!!)

klasöre sağ tıklayınca en altta özellıkler var ona tıklayın

tıklayınca once genel ozellıkler cıkar hemen sagındakı paylaşım ısmıne tıklayınız ve resımdekı gıbı 2 kutucukda işaretli olsun

önce uygula sonra tamam deyin

işlem tamamdır :)

Bilgisayarda gerekli ayarlar yapildi

peki nasıl olacak bu izleme,dinleme,görme.

işin gücün yok boş işlerle uğraşıyorsun saatlerce bizi uğraştırdın peki ya çalışmazsa ne edeyim ben seni asayım mı keseyim mi?

demenize gerek yok :)

ister kumandadan dosya kipine gelerek ister

bilgisayardan dosya kipinde film izler,müzik dinler resimlere bakabilirsiniz

şimdi explorer a tekrar giriyorum

sonra http://192.168.2.2 yaziyorum sonra kullanıcı adı ve şifre daha sonra menude aşağıdaki resimdeki gorülen

stream a tıklıyorum :)

tıkladıkdan sonra asagıdakı resımdekı gıbı yazılar cıkıyor ben buradan settings e giriyorum

acılan ekrandan server settings e tıklıyorum :)

bu resımdekı ip numarası benim pc nin ip adresidir siz benim pc nin ip adresini değil kendi pc nizin ip adresini yazıcaksınız bunu yapmak için hemen altta edit var ona tıklayın

bastaki ip numaraı pc nizin ip adresidir

alttakiler ise klasör actıgınız C: veya D: veya e,f,g,h, oyle gidiyor hangısı ıse onu secın ve change yapin

sonra

boyle oldu ise sorun yok ayarlar tamamdır (tekrar yazıyorum burdakı ip yerıne sızın ip yazması gereklıdır )
    sımdı dmyı menu-->>kapatma-->>restart enigma yapin -->>

pc deki paylasım verılen dreambox klasoru altına mesela

photo/
    movie/
    music/

klasorlerını alt klasor ekleyin sonra uygun klasörlere film müzik şarkı türkü

18+ filim ne isterseniz yükleyin dm den izleyin hadi eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydar111 -- 17 Ekim 2010; 5:43:27 >

• quote:

Ben bu dreambox 500sle bilgisayardaki bi filmi tvde izlemek için uğraşıyorum ilgili konuda yazılan her şeyi yaptım ama en son uydudan vlc frontende bastığım zaman vlcf dosyasının adresi ve vlcf.so:undefined symbol:_ZN7Decoder5FlushEv gibi bi hata veriyo acaba nerede hata yapmış olabilirim?

1 haftadır uğraşıyorum. Mount da yaptım fakat aynı hatayı alıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinci
    1 haftadır uğraşıyorum. Mount da yaptım fakat aynı hatayı alıyorum.

Sisteminiz xp mi? xp de sorun yaratmamakta bu programlar.
    w7, vista gibi işletim sistemlerinde hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydar111 -- 17 Ekim 2010; 15:55:57 >
  • XP işletim sistemi var.
    VLCF eklentisini el ile kuruyorum. DM yi PC den seyredebiliyorum.
    Kullandığm image Gemini 4.70 DM500 (Cccam2.14 No Time Bomb KingSize Persian8 meteor Backup, piconlu)
  • quote:

XP işletim sistemi var.
    Kullandığm image Gemini 4.70 DM500 (Cccam2.14 No Time Bomb KingSize Persian8 meteor Backup, piconlu)

Yukarıdaki yöntemi deneyin hocam. Biraz uzun ama başarılı.
  • Evet öbür her yerde mevcut olan diğer yönteme göre daha uzun gibi ama denemekte yarar var sağolasın deneyip sonucu buraya yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: conqueror23

quote:

XP işletim sistemi var.

Bende bi türlü unmount yapamadım cihazdan elle girmeye çalışıyorum dizin hatalı diyo o /var/mnt/hdd olayında acaba oraya başka bi şeymi yapmamız lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkangsk -- 18 Ekim 2010; 0:46:30 >
  • bende bi ara çok ugrasmiştim yapamamiştim. yukarda arkadasın verdigini yapicam eve gidince bakalim olacakmı.
  • Ben internete vodafone vodemle bağlanıyorum, dreamboxla laptopu birbirine bağlasan olurmu, modem ıp falan ne yazacam?
  • quote:

quote:

quote:

XP işletim sistemi var.

Bende bi türlü unmount yapamadım cihazdan elle girmeye çalışıyorum dizin hatalı diyo o /var/mnt/hdd olayında acaba oraya başka bi şeymi yapmamız lazım?

Hocam o son yaptıklarından önceki ayarlara çok dikkat et. O işaretler olsun aradaki boşluklar olsun hatasız olmalı.

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

bende bi ara çok ugrasmiştim yapamamiştim. yukarda arkadasın verdigini yapicam eve gidince bakalim olacakmı.

Bu yöntemle oluyor hocam. Çok dikkatli yapmalısınız ayarları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydar111 -- 18 Ekim 2010; 20:58:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekström

Ben internete vodafone vodemle bağlanıyorum, dreamboxla laptopu birbirine bağlasan olurmu, modem ıp falan ne yazacam?

En iyi yöntem elinizdeki 3g modemi rotera bağlıyarak ethernet girişlerini elde etmektir hocam. Yani sana bir tane 3g routers lazım.
    Aşağıdaki gibi.

http://www.pclabs.com.tr/2010/07/28/edimax-3g-6200n-kablosuz-3g-router/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ekström

Ben internete vodafone vodemle bağlanıyorum, dreamboxla laptopu birbirine bağlasan olurmu, modem ıp falan ne yazacam?

En iyi yöntem elinizdeki 3g modemi rotera bağlıyarak ethernet girişlerini elde etmektir hocam. Yani sana bir tane 3g routers lazım.
    Aşağıdaki gibi.

http://www.pclabs.com.tr/2010/07/28/edimax-3g-6200n-kablosuz-3g-router/

Laptopla dreambox'u doğrudan birbirine bağlayıp interneti paylaştıramazmıyım, senin dediğin alet çok pahalıya mal olur.

• Nihayet dizüstüdeki filmleri dreambox ile açtım. Fakat sonuç hüsran, ses yok, film kafasına göre hızlı gidiyor.
    Netice olarak uğraşmaya değmez diyorum.
    Dizüstünün wirelesini dreamboxa vermeyi denedim ama başarılı olamadım. Özetle dreamboxta DHCP iptal edilecek ve sabit ip verilecek . Dizüstünde ise kablosuz bağlantıya sağ tıklanıp paylaşıma açılacak.

Dreamboxa verilecek IP'e örnek
    192.168.0.2
    255.255.255.0
    192.168.0.1 (dns)
    192.168.0.1 (gateway)

Dikkat edilirse dns ve gateway aynı zamanda dizüstünün LAN IP adresi

Dizüstünde de dreamboxun bağlı olduğu ağ paylaşımdan sonra zaten otomatik olarak şöyle oluyor:
    192.168.0.1
    255.255.255.0

Ben cross kablo kullandım.
    Deneyenler sonucu bildirirse memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 19 Ekim 2010; 23:26:28 >
  • akincı

yapman gereken olay çok basit ;

ağ bağlantılarına girim kablosuz bağlantı ile kablolu bağlantıyı seçip sağ tıklamak ve bağlantıları köprüle demek...

(köprüleyebilmen için nete bağlı olmaman gerekir)

daha sonra yine sağ tık özleliklerden paylaşım seçeneğine tick atın ... wirellesden aldığınız ne eternete gitmiş oldu....

özleliklerden dhcp ayarından ipyi modeme göre kendiniz tanımlayın ..

dream otomatik alması gerekir almaz ise onuda tanımlarsınız..

yöntem bu

http://forum.donanimhaber.com/m_33503249/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 20 Ekim 2010; 12:06:18 >

• Bu yöntemi de denemiştim. Madem yazdınız bir daha deneyeyim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.