Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
187.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. Mesajdaki imajı yüklemiştim. Yine aynı imajı yüklersem düzelir mi? farklı bir imaj dıyorsanız tecrübenize dayanarak öneride bulunursanız sevinirim.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

quote:

Orijinalden alıntı: TheSerial

arkadaşlar bende newenigma 2 yükledim mc carthynin ilk mesajında bahsettiği gibi yaptım ayarları falan. şimdi mc carty peterpan image güzel diyor diğer arkadaş ooozon güzel diyor valla şimdi kararsız kaldım hangisini kurayım diye. yarın da çanakları aldım çanak kurulumunu yapacaklar 2 tane çanak aldım, bir tanesi digiturk tarafında diğeri turksat tarafına bakacak. umarım hata etmemişimdir. sizce de mantıklı olan bu mudur? birde çanaklar next and nexstar markası 35 tl dedi adam bütün herşey 150 liraya patlıyacakmış bana lnb dediği şey tekliymiş 10 lira biçti ona da , lnb denilen alet çok muhim falan mı acaba? bu konularda bilgili arkadaşlar yukarıda bahsettiğim hususlarda bana yardımcı olabilirler mi? yani next and next star almasam mı? tek lnb dandik mi olur yoksa tamamen kullanım amacına göre şekillenen bir olay mıdır? ccam olayını nasıl yapacağız? kaliteli donmasız kilitlenmesiz server bilen varsa söylerse de çok makbule geçer yarın almayı planlıyorum da.

tam ekipman şöyle : uydu alıcı + Çanak anten + Lnb + F konnektör + Diseq 4'lü (birden çok çanak anten varsa) + yeterince kablo (RG-U4 veya RG-U6)

Lnb: Eğer birden fazla uydu aliciniz varsa çiftli lnb işinize yarayabilir. mesela salonda uydu aliciniz var bir tanede mutfakta var diyelim.
    siz 2.ci bir çanak takmiyorsunuz. sadece çanak antenın ortasında beyaz top gibi bir alet var (lnb) ikinci kabloyu ona takarak 2 uydu alicininda uydu yayınlarini almasini saglarsiniz.
    ama derseniz benim işimi tek tv görür ozaman tek çıkışlı lnb yeterli olur.

çanak fiyatlari 25-35 arası degişir. lnb 10 tl normal , kablo ve disecq ayrıca işciligide katarsak 150 normal gibi. belki birazcik pazarlik yaparak düşürebilirsiniz.
    birde hepsininde iki adet olucak.

image konusunda farketmiyor yani bana güzel gelen size başka bir image güzel gelebilir. oozoon da güzel onuda tavsiye ederim. peterpan da güzel.
    image yüklemek + kanallari atıp , tuner ayarlari + cccam atmak toplasan 5 dk zamanınızı alıyor. dün ben 7-8 tane yükleyip silmişimdir. biraz sıkıldım ama alıştıktan sonra hızlıca yapabiliyorsunuz.
    zaten verilen image'ları deneyerek hangisinde sabit kalacaginiza sizde karar verebilirsiniz.

çok teşekkür ederim mc carty , özel mesaj ile bu ccam ile ilgili ve serverla ilgili soru sormuştum ama o biraz havada kaldı. özel mesaj ile kaliteli falan bir server biliyorsun söyler misin?

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bende newenigma 2 yükledim mc carthynin ilk mesajında bahsettiği gibi yaptım ayarları falan. şimdi mc carty peterpan image güzel diyor diğer arkadaş ooozon güzel diyor valla şimdi kararsız kaldım hangisini kurayım diye. yarın da çanakları aldım çanak kurulumunu yapacaklar 2 tane çanak aldım, bir tanesi digiturk tarafında diğeri turksat tarafına bakacak. umarım hata etmemişimdir. sizce de mantıklı olan bu mudur? birde çanaklar next and nexstar markası 35 tl dedi adam bütün herşey 150 liraya patlıyacakmış bana lnb dediği şey tekliymiş 10 lira biçti ona da , lnb denilen alet çok muhim falan mı acaba? bu konularda bilgili arkadaşlar yukarıda bahsettiğim hususlarda bana yardımcı olabilirler mi? yani next and next star almasam mı? tek lnb dandik mi olur yoksa tamamen kullanım amacına göre şekillenen bir olay mıdır? ccam olayını nasıl yapacağız? kaliteli donmasız kilitlenmesiz server bilen varsa söylerse de çok makbule geçer yarın almayı planlıyorum da.

tam ekipman şöyle : uydu alıcı + Çanak anten + Lnb + F konnektör + Diseq 4'lü (birden çok çanak anten varsa) + yeterince kablo (RG-U4 veya RG-U6)

Lnb: Eğer birden fazla uydu aliciniz varsa çiftli lnb işinize yarayabilir. mesela salonda uydu aliciniz var bir tanede mutfakta var diyelim.
    siz 2.ci bir çanak takmiyorsunuz. sadece çanak antenın ortasında beyaz top gibi bir alet var (lnb) ikinci kabloyu ona takarak 2 uydu alicininda uydu yayınlarini almasini saglarsiniz.
    ama derseniz benim işimi tek tv görür ozaman tek çıkışlı lnb yeterli olur.

çanak fiyatlari 25-35 arası degişir. lnb 10 tl normal , kablo ve disecq ayrıca işciligide katarsak 150 normal gibi. belki birazcik pazarlik yaparak düşürebilirsiniz.
    birde hepsininde iki adet olucak.

image konusunda farketmiyor yani bana güzel gelen size başka bir image güzel gelebilir. oozoon da güzel onuda tavsiye ederim. peterpan da güzel.
    image yüklemek + kanallari atıp , tuner ayarlari + cccam atmak toplasan 5 dk zamanınızı alıyor. dün ben 7-8 tane yükleyip silmişimdir. biraz sıkıldım ama alıştıktan sonra hızlıca yapabiliyorsunuz.
    zaten verilen image'ları deneyerek hangisinde sabit kalacaginiza sizde karar verebilirsiniz.

çok teşekkür ederim mc carty , özel mesaj ile bu ccam ile ilgili ve serverla ilgili soru sormuştum ama o biraz havada kaldı. özel mesaj ile kaliteli falan bir server biliyorsun söyler misin?

Aynı soruna ben de çözüm arıyorum PM'in kopyasını alabilirim :D

• O konuda şöyle söyleyeyim bi çok kişi benden tavsiye istiyor yönlendirme istiyor ama benim kullandıgım kişiler pek tavsiye olunacak kişiler degiller.
    Yogunluk sırasında takılma donma yaşanan yerlerdi. 3-4 tanesiyle denedim sonra bidahada almadım. ama tabii ucuz et misali olunca takılıp donmasida normal oluyor.

@sarerer , kendi mesajının 2 mesaj üzerinde yazdım. Oozoon veya peterpan güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 17 Eylül 2011; 9:05:26 >
  • peki arkadaşlar bizim aletimize kanal listesini nasıl yükleyeceğim o konuda bilgisi olan var mı? iki tane çanak alıyorum bugün bahsettiğim gibi daha önce şimdi onun bir tanesini turksat'a diğerini uelsat mıydı ne ona digiturk tarfına koyacağım şimdi kanal listesi yüklemem gerekiyormuş ya nereden temin edebilirim o kanal listesini? ya da kendim mi yapmam gerekli?
  • Cevap için teşekkürler. Evet yazdıktan sonra gördüm:)

Gece oozon ve peter pan çalıştım

Peter pan reboottan sonra osd ekranda yüklenme göstergesi çıkıyor ama dolmuyor dolayısı ile yükleyemedim.

Oozon imajda harddisk üzerinde ne yaptıysam yazma hakkınız yok uyarısını geçemedim.

En son tekrar newnigma 2 imaja tekrar geçtim. Aynı video problemi devam ediyor maalesef.

Artık başka imajlarada geçişi sonraya bıraktım.
  • arkadaşlar dediğim gibi bu kanal listesi olayını nasıl çözeceğiz bir bilgisi olan var mı? bana yol gösterecek olan?
  • http://www.vaneruydu.com/dreambox_pc_ile_kanal_duzenleme.htm

Konu baslarinda bir yerde kanal listeside vardi veya netten bulabilirsin. Yukleme yaptiktan sonra tarama yapman lazim.

Aslinda bu tur onemli ve baslangic duzeyindeki paylasimlar ilk mesajda olsa cok iyi olur. Konu uzadikca bulmak zorlasiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

newenigma 2 imaj kullanıyorum.

Kanal kaydı yaptıktan sonra oynatmak istediğimde calistiriliyor diyor ama goruntu falan yok. Ekran kararmış bir sekilde kalıyor. Sebebi ne olabilir?

bu kayıtlar hep image'lardan kaynaklanan problemler. aynı sorunu bende newenigma2 de yaşadim.
    siyah görüntü birde yeşil ekran geliyor hata veriyor. bu tür sorunlar olunca anlayin ki image kaynakli hatadır.

burda verilen newnigma imaj sorunlu. farklı yerden yükledim kayıt oynatmama sorunu sonunda çözüldü
  • bir türlü yapamadım bu kanal işini neyse yarın bir daha bakarım sakin kafayla birde bu verdiğiniz kanallar biraz eski galiba hd kanal falan göremedim de
  • @TheSerial

Forumdan arkadasın paylasmış olduğu hotbird+Türksat+eutalsat kanal listesi. Kendine göre modifiye edebilirsin.
    http://www.multiupload.com/GCV8ZXGRCN

@eray156

Yükledigin Newnigma 2 için lınk verebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 18 Eylül 2011; 2:17:50 >
  • tamam teşekkür ederim. son bir soru daha mesala bu dosyanın içerisinde bir sürü küçük dosyacıklar var fakat biz sadece satellite.xml dosyasını seçiyoruz bildiğim kadarıyla onu da dreambox edit programıyla atıyorum, gerçi onu da tam atamadım sorun falan oldu ya bu tarz konularda açıklayıcı bir şekilde tutorial gibi bir şeyler var mı acaba başka sitelerde ya da dh de biliyor musunuz ?
  • Hocam indirdiğiniz kanal listesini rar'dan çıkarın masaüstünde bir klasöre. Dediğiniz gibi bir sürü dosya var ancak dreambox edit proramıyla yukarıdan open diyince herhangi bir dosyayı değilde bu açtığınız içerisinde birsürü dosya olan klasörün kendisini seçip tamam diyeceksiniz. Ardından DB Edit programının kendisinde kanallar ekrana gelecek.Daha sonra FTP kısmından Send diyeceksiniz ve Dreambox'a yüklenecek kanallar. Takıldığınız yer olursa PM atabilirsiniz
  • quote:

tamam teşekkür ederim. son bir soru daha mesala bu dosyanın içerisinde bir sürü küçük dosyacıklar var fakat biz sadece satellite.xml dosyasını seçiyoruz bildiğim kadarıyla onu da dreambox edit programıyla atıyorum, gerçi onu da tam atamadım sorun falan oldu ya bu tarz konularda açıklayıcı bir şekilde tutorial gibi bir şeyler var mı acaba başka sitelerde ya da dh de biliyor musunuz ?

Bu DB Edit programı ile bir türlü P ye indirdiğim yedekleri tekrar gönderemiyorum.Atmadığım takla kalmadı.Sonunda bu programdan vaz geçtim.Sizde boşverin .Ben başka bir yol buldum. Bütün imajların içerisinde var. Eklenti yönetiminde bouqlet editor diye bir eklenti var onu aktivleştirin.Sonra da ihaz açıkken bilgisayarınızdaki browserinizin adres kısmına Dreambox unuzun IP sini girin Dreambox Web kontrol diye bir sayfa açılıyor.Menu kısmanda ekstrak a tıklarsanız bu sayfadan kanallarınzın yedeğini alabilir, daha öne aldığınız yedeği yükleyebilirsiniz (veya hazır kanalları editleyerek yükleyebilirsniz) (yükleyeeğiniz dosyanın sonu tabii ki "tar "olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

@TheSerial

Forumdan arkadasın paylasmış olduğu hotbird+Türksat+eutalsat kanal listesi. Kendine göre modifiye edebilirsin.
    http://www.multiupload.com/GCV8ZXGRCN

@eray156

Yükledigin Newnigma 2 için lınk verebilir misin?

benim yüklediğim newnigma2http://www.upload.gen.tr/d.php/www/obeructc/-newnigma2-release-dm800se-v3.2.2-v2-eray156.nfi.html

• Link için teşekkürler.
  • stand by (hazırda beklet) konumunda iken fanın çalışması gereklimi kapatırsak problem olurmu birde cihazda şu sorun var tam kapatma yaptığımızda ekrana görüntü gelmiyor bazende herşey penpe renkli açılıyor bi nedeni varmı not burdaki newnigmayı kurdum

newnigma farklı temayı tmp klasörüne attım orda kuracam birde ccam info lazım onu nerden bulabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrreee -- 20 Eylül 2011; 17:54:04 >
  • Ustalar yardım...
    Makineyi yeni aldım ve İmage yüklemek istiyorum. IP adresini tarayıcıya yazdığımda bahsettiğiniz menü gelmedi. Dreambox Webcontrol isimli bir sayfa açıldı. ne yapmalıyım??

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamiTopcu

Ustalar yardım...
    Makineyi yeni aldım ve İmage yüklemek istiyorum. IP adresini tarayıcıya yazdığımda bahsettiğiniz menü gelmedi. Dreambox Webcontrol isimli bir sayfa açıldı. ne yapmalıyım??

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

ön paneldeki tuşu basılı tutarak arkadan kapa-aç bırakmadan ekranda ip si yazana kadar bekle tuşu bırak, tarayıcıya o ip yi yaz

• öyle yaptım zaten. 192.168.1.4 ıp aldı. Tarayıcıya yazınca dreambox webcontrol geliyor. Ekrana gelen görüntü bir önceki mesajımda var
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.