arkadaşlar öncelikle merhaba çaylak bir dreambox kullanıcısıyım cihazım DREAMBOX 800 HD PVR BOOT#84 SiM 3.0 kurcalayım derken cihazdünya ile bağlantısını kesti forumları okudum rs232 kablo ile dreamup programı ile uygun boot u atıp cihazın tekrar ip almasını ve diğer sıralı işlemleri yapmayı planlıyordum fakat dreamup programını açıp bağlanmaya çalıştığımda cihazı görmüyor yani flash butonu birtürlü yanmıyor. rs232 yi usb çevirici ile kullanıyorum aldığım hata mesajı tam olarak "look at wwdm7020com error no ca found" cihaza nasıl bağlanıpta tekrar ip almasını sağlayabilirim? yada normale nasıl çevirebilirim? forumlardaki konular çok eski ve ilgilenen kimse yok. Bilen bir arkadaş var ise derdime bir çağre lütfen..
merhaba aynı problem bende de oldu. SIM versiyonu olarakta aynı versiyonu kullanıyoruz.
öncelikle yapman gereken sağlıklı bir usb-rs232 bağlantısı sağlamak. bağlandı gibi oluyor ama aslında fake. benim laptopta 3 usb var. biri 3.0 usb port. 3.0'dan sağlıklı bağlantı sağladım.
ama şunu tam bilemiyorum benim SIM e-star 3 yani uzman olanlar yanıtlayabilir sanırım. her 3.0 , e-star mı? eğer öyleyse( ki ben cihazın içini açarak emin oldum)
link veremiyorum, internetten bulabilirsin. dreamup ile connect ol. önce cihaz kapalıyken port seç konnect de ve sonra fişi tak. o birşeyler yapacak. yaklaşık 1-2 dk. sonra flash düğmesi aktif olacak ve secondstage seç ve yükle. olması gerekiyor.