Şimdi Ara

DREAMBOX HD ===> 800 & 8000 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
685
Cevap
5
Favori
172.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende yakın gelecekte bu cihazdan edinmeyi düşünüyorum. Küçük bir sorum olacaktı. İnternet bağlantısı için ADSL yerine kablonet ile bağlanabilirmiyiz?
  • Dream Multımedıa HD Uydu Alıcı cihazlarında neden HDMI bağlantı arabirimini kullanmıyor

Forumlarda genelde HDMI lisans bedeli nedeniyle DVI bağlantıyı tercih ettiği yazılıyor

Acaba bunun nedeni HD Yayınlarda kopya korumasıda olarak bilinen ve bir çok sürümü olan HDCP midir diye tekrar soruyorum.

HD Yayınlar çok farklı yazılım ve kodlama seçenekleri ile HDCP ile korunuyor sanırım.

Benim merak ettiğim Paylaşımda HD içerik olacakmı, ben DM 800 alsam HD içerikli medyayı paylaşımla izleyebilirmiyim.

quote:

Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

dedigim gibi sorun hd olmamalı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: esame

Dream Multımedıa HD Uydu Alıcı cihazlarında neden HDMI bağlantı arabirimini kullanmıyor

Forumlarda genelde HDMI lisans bedeli nedeniyle DVI bağlantıyı tercih ettiği yazılıyor

Acaba bunun nedeni HD Yayınlarda kopya korumasıda olarak bilinen ve bir çok sürümü olan HDCP midir diye tekrar soruyorum.

HD Yayınlar çok farklı yazılım ve kodlama seçenekleri ile HDCP ile korunuyor sanırım.

Benim merak ettiğim Paylaşımda HD içerik olacakmı, ben DM 800 alsam HD içerikli medyayı paylaşımla izleyebilirmiyim.

quote:

ewt bu cihazı aldıgmızda paylaşımla HD kanal izlecegiz diye ummakta olan kişilerdenim bende.....
    bi başka forumdan alıntı buldum bu senin yazdıklarınla ilgili....

"Bu cihaz 2005'ten beri var ancak piyasaya süremiyorlar. Çünkü HDMI (HDCP) lisansı alamıyorlar. HD içerikler çok değerli ve bu nedenle dünyada HDCP kopya korumasıyla yayınlanıyor ve HDCP sistemini desteklemeyen cihazlar yayını ya SD çözünürlükte gösterebiliyorlar ya da hiç gösteremiyorlar. "Tabi TV'ninde HDCP destekli HDMI girişe sahip olması gerekiyor. HD READY logosu TV'nin buna sahip olduğunu gösteriyor." Dreambox 8000'de hem HDD'ye kayıt yapabiliyor hem de bu kaydı ethernet üzerinden dışarı çıkarabiliyor. Lisans veren kuruluşlar lisan verilmesi için bu ethernet portunu cihazdan kaldırılmasını şart koşmuşlar. Eğer ethernet kalkarsa zaten Dreambox olmaz, kalkmazsa HD yayınları gösteremez donanım desteklese bile. Bu ikilemden dolayı çıktı çıkacak derken yıllar geçti. Umarım lisansı almışlardır."

• Dreambox ve benzer Linux tabanlı sistemlerin en başta gelen özellikleri CardSharing'e uygun olmaları. Peşi sıra gelen özellikler arasında elbette stabil olması, esnek olması, gelişmelere açık olması söylenebilir. Benim Dreambox 800 HD yi tercih edecek olmamın sebebi, diğer Dreambox larda olduğu gibi CardSharing ve kendine has özellikleri olan HD ve PVR özellikleridir. Eğer ben HD içeriği CardSharing ile izleyemeyeceksem, kaydedemeyeceksem, dışarı alamayacaksam zaten bana sağlayacağı faydaların tamamını yitirmiş olacak. E ne diye ciddi paralar ödeyipte bu cihazı alayım ki? Umarım bu sorun çözülmüştür...
  • Arkadaşlar,
    Biraz önce 800 HD cihazımı sipariş ettim. İnşallah yarın elimde olacak. HD kanalların kart paylaşımı ile seyredilmesi mümkün dendi. Başarılı olabilirsem bilahere söylerim.
  • Dostum nerden sipariş ettiğini öğrenebilrmiyim? Hala satışa çıkmadı diye biliyorum kesin ürün varmı ellerinde?
    quote:

Orjinalden alıntı: Easy_Diver

Arkadaşlar,
    Biraz önce 800 HD cihazımı sipariş ettim. İnşallah yarın elimde olacak. HD kanalların kart paylaşımı ile seyredilmesi mümkün dendi. Başarılı olabilirsem bilahere söylerim.
  • şu an tr de satışta olmaması lagzım...

• ewt bu cihazı aldıgmızda paylaşımla HD kanal izlecegiz diye ummakta olan kişilerdenim bende.....

"Bu cihaz 2005'ten beri var ancak piyasaya süremiyorlar. Çünkü HDMI (HDCP) lisansı alamıyorlar. HD içerikler çok değerli ve bu nedenle dünyada HDCP kopya korumasıyla yayınlanıyor ve HDCP sistemini desteklemeyen cihazlar yayını ya SD çözünürlükte gösterebiliyorlar ya da hiç gösteremiyorlar. "Tabi TV'ninde HDCP destekli HDMI girişe sahip olması gerekiyor. HD READY logosu TV'nin buna sahip olduğunu gösteriyor." Dreambox 8000'de hem HDD'ye kayıt yapabiliyor hem de bu kaydı ethernet üzerinden dışarı çıkarabiliyor. Lisans veren kuruluşlar lisan verilmesi için bu ethernet portunu cihazdan kaldırılmasını şart koşmuşlar. Eğer ethernet kalkarsa zaten Dreambox olmaz, kalkmazsa HD yayınları gösteremez donanım desteklese bile. Bu ikilemden dolayı çıktı çıkacak derken yıllar geçti. Umarım lisansı almışlardır."

gerçekten çok güzel açıklamışsın. teşekkürler.

• çıktı çıkacak derken gerçekten kabak tadı vermeye başladı... 800-8000 modelleri....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 15 Nisan 2008; 16:58:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

Orjinalden alıntı: esame

Dream Multımedıa HD Uydu Alıcı cihazlarında neden HDMI bağlantı arabirimini kullanmıyor

quote:

ewt bu cihazı aldıgmızda paylaşımla HD kanal izlecegiz diye ummakta olan kişilerdenim bende.....

şimdi aklıma geldi. sanırım next 2000 süper hd modelinde ethernet portu var ama hdmi lisansı da var. yanlış mıyım acaba?

• next te hd ve eternet girişi var linux işletim sistemi yok vede en büyük eksikliktir..
    kathreinde ise hem hd var hem eternet girişi hemde linux işletim sistemi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 15 Nisan 2008; 17:07:43 >
  • quote:

next te hd ve eternet girişi var linux işletim sistemi yok vede en büyük eksikliktir..
    kathreinde ise hem hd var hem eternet girişi hemde linux işletim sistemi var.

ama CCam yok....
  • quote:

Orjinalden alıntı: dromeas

Linkdeki pdf dosyayı görebilirsiniz. Tunerin altındaki işlemci Broadcom BCM7401.

http://www.sat4all.com/upload//43124.pdf

Yine Alps tuner kullanmışlar...
  • Cihazı buradan sipariş ettim.
    http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=341
    Anladığım kadarı ile cihazların gümrükten bu akşam çekilme ihtimali varmış. Yarın göndermeye çalışacaklar, olmadı ertesi güne kalır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Easy_Diver

Cihazı buradan sipariş ettim.
    http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=341
    Anladığım kadarı ile cihazların gümrükten bu akşam çekilme ihtimali varmış. Yarın göndermeye çalışacaklar, olmadı ertesi güne kalır.

bu aletin hdmi çıkışının olmaması çok kötü bence.
  • YAV HDMI cikisi olsa neolur olmasa neolur , sonucta senin goruntu kaliten ayni olcak , seside dvi kablo uzerinden aktarabiliyorsun diyorlar, aktaramiyorsanda ek bir kabloyla aktarirsin, oda yetmezse optik cikistan amfiye baglarsin, sahsen ben hep baglarim 5+1 izlerim filmleri , ben bugun yetkili bayisini aradim , bu hafta yola cikcak mallar yurtdisina dogru dedi, haftayada turkiyede satilir dedi, benim acelem yok, alanlar alsin yorumlarini yazsin , fiyat otursun alirim 1 aya kadar
  • HDMI lisansının ethernet portu veya linux yazılımla ilgisi olsaydı Kathrein cihazında HDMI portu olmazdı. Bu tip iddialar gerçekçi değil. Dm800 cihazının HDMI çıkışının olmaması sorun değil. Zaten ses aktarmak için dahili DVI portunu özelleştirerek ses aktarabilir hale getirmişler. Belkide bu daha ucuza mal olduğu için bu tarz bir yöntem seçmiş olabilirler. Bu açıdan bakıldığında HDMI 1.3 arabirimi olmadığı sürece HDMI yada DVI olması görünen ve duyulan hiçbir şeyi değiştirmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: digidoktor

HDMI lisansının ethernet portu veya linux yazılımla ilgisi olsaydı Kathrein cihazında HDMI portu olmazdı. Bu tip iddialar gerçekçi değil. Dm800 cihazının HDMI çıkışının olmaması sorun değil. Zaten ses aktarmak için dahili DVI portunu özelleştirerek ses aktarabilir hale getirmişler. Belkide bu daha ucuza mal olduğu için bu tarz bir yöntem seçmiş olabilirler. Bu açıdan bakıldığında HDMI 1.3 arabirimi olmadığı sürece HDMI yada DVI olması görünen ve duyulan hiçbir şeyi değiştirmiyor.

HDMI 1.3 olursa ne farkediyor peki?
  • HDMI 1.3 Bağlantı hakkında aşağıdaki linkte bilgi var.

http://www.donanimhaber.com/HDMI_standarti_gelisiyor_HDMI_1.3_/3980/haber.htm

quote:

Orjinalden alıntı: mkaramese

HDMI 1.3 olursa ne farkediyor peki?
  • peki HDMI 1.3 dstekleyen uydu alıcı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.