Şimdi Ara

DREAMBOX HD ===> 800 & 8000 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
685
Cevap
5
Favori
172.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vivros kardeşim bu bilgi nereden ve kesin mi?
  • Bu cihaz 2005'ten beri var ancak piyasaya süremiyorlar. Çünkü HDMI (HDCP) lisansı alamıyorlar. HD içerikler çok değerli ve bu nedenle dünyada HDCP kopya korumasıyla yayınlanıyor ve HDCP sistemini desteklemeyen cihazlar yayını ya SD çözünürlükte gösterebiliyorlar ya da hiç gösteremiyorlar. "Tabi TV'ninde HDCP destekli HDMI girişe sahip olması gerekiyor. HD READY logosu TV'nin buna sahip olduğunu gösteriyor." Dreambox 8000'de hem HDD'ye kayıt yapabiliyor hem de bu kaydı ethernet üzerinden dışarı çıkarabiliyor. Lisans veren kuruluşlar lisan verilmesi için bu ethernet portunu cihazdan kaldırılmasını şart koşmuşlar. Eğer ethernet kalkarsa zaten Dreambox olmaz, kalkmazsa HD yayınları gösteremez donanım desteklese bile. Bu ikilemden dolayı çıktı çıkacak derken yıllar geçti. Umarım lisansı almışlardır.
  • vaaaaaayyy süper bilgi bilgitek kardeş ama netice yine yok offffff yaaaaa
  • Ümidimiz cin kopyalarının piyasaya gelmesi.
  • Dreambox 8000 Konu başlığını açarkan HDMI (HDCP - İçerik koruma) lisans bedeli yüzünden cihazın DVI çıkışlı olacağını ve anakart üzerindeki ATI işlemcisinin ve diğer ekipmanın değişeceğini firmadan aldığım bilgiler doğrultusunda forumda paylaştım.Cihazda ethernet portu üzerinden HDCP içerik korumalı yayın paylaşımı değil , uydu paket yayınların server üzerinden key dosyaları paylaşılıyor ve lınux işletim sistemi ile cihazda yayınların izlenmesini sağlıyor.Ethernet portu üzerinden yayın akışı söz konusu değil...
    Avrupada HDMI (HDCP-İçerik Koruma) lisansı almış ethernet portu olan cihazlarda mevcut...
    Dreambox Türkler ve Almanların ortaklaşa geliştirdikleri bir cihaz, fabrika genel müdürü bir türk,yazılım geliştirme şefi türk,dizayn ve teknik altyapı da bizden birine emanet...HDMI çıkış olmadan da bu cihaz DVI bağlantı arabirimiyle başarılı olacaktır..
    Uzun süredir bekliyorum...sabrımda kalmadı fakat yeni gelişmeler olumlu...sabrın sonu Dreambox olur...
    Piyasada taklit çin malı Dreamboxlar var dikkatli olun...

Not: Arkadaşlar ben firmanın ve markanın çalışanı veya pazarlamacısı değilim.

quote:

Orjinalden alıntı: bilgitek555

Bu cihaz 2005'ten beri var ancak piyasaya süremiyorlar. Çünkü HDMI (HDCP) lisansı alamıyorlar. HD içerikler çok değerli ve bu nedenle dünyada HDCP kopya korumasıyla yayınlanıyor ve HDCP sistemini desteklemeyen cihazlar yayını ya SD çözünürlükte gösterebiliyorlar ya da hiç gösteremiyorlar. "Tabi TV'ninde HDCP destekli HDMI girişe sahip olması gerekiyor. HD READY logosu TV'nin buna sahip olduğunu gösteriyor." Dreambox 8000'de hem HDD'ye kayıt yapabiliyor hem de bu kaydı ethernet üzerinden dışarı çıkarabiliyor. Lisans veren kuruluşlar lisan verilmesi için bu ethernet portunu cihazdan kaldırılmasını şart koşmuşlar. Eğer ethernet kalkarsa zaten Dreambox olmaz, kalkmazsa HD yayınları gösteremez donanım desteklese bile. Bu ikilemden dolayı çıktı çıkacak derken yıllar geçti. Umarım lisansı almışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mngb -- 1 Kasım 2007; 23:16:44 >

• - Twin tuner (optional card)
    - DVI, HDMI & h.264
    - Hardware MPEG2, MPEG4 & WM9 (HDTV compliant)
    - 300Mhz CPU
    - 128MB RAM
    - 32MB Flash
    - MiniPCI slot
    - Super cool display (RGB color adjustable)
    - DVD player (slimline) optional
    - 2 x CI, with eject button
    - 2 x smartcard reader & 1 simmcard reader (internal)
    - Multiple layer 3D menu (16 milion colors)

http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=197

run lıstelere gemıs amamaleseff fıyat da olmaına rahmen cıhazın satısı yok halen HARDWARE den kaynaklanan eksıklıler nedenı ıle saıası olmuyor ve gunu bellıdegılmıs bılgı bu sekılde

• Yazdığım mesajda ethernet üzerinden Dreambox'un harddiskine yaptığı HD kaydı (Film,Dizi. vb.) dışarıya bir PC'ye buradanda DVD'ye, Blu-Ray'e aktarabilmesi yüzünden kaldırılması istenmiş dedim yani ortalıkta korsan HD filmlerin dolaşmasını enlellemeye çalışıyorlar. Bu USB içinde geçerli. Digiturk'ün yeni HD uydu alıcısı da harddiske kayıt yapabiliyor ve bu cihazın normalde bir de USB çıkışı varmış ancak yapılan kayıtlar USB üzerinden dışarı çıkartılamayacakmış. Ethernetten paylaşım yapıyor diye kaldırılması istenmiş bu yüzden lisans verilmiyor dedim mi? Sadece Ethernet kalkarsa Dreambox'un bir özelliği kalmaz dedim. Lisans bedeli yüksek o nedenle lisans alamadıklarını ise şimdiye kadar duymadım. HDCP DVI ile de sağlanabiliyor HDMI ile zaten sağlanıyor ikisi arasından ben HDMI'ı seçerim çünkü ses te aktarılıyor ve HDMI 1.3 ile bant genişliğide iyice artıyor. Umarım yakında çıkar ve HDMI, HDCP, Ethernet, USB, DVD, 1080p(hernekadar dünyada yayın olmasa da) yani herşeyi olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: mngb

Dreambox 8000 Konu başlığını açarkan HDMI (HDCP - İçerik koruma) lisans bedeli yüzünden cihazın DVI çıkışlı olacağını ve anakart üzerindeki ATI işlemcisinin ve diğer ekipmanın değişeceğini firmadan aldığım bilgiler doğrultusunda forumda paylaştım.Cihazda ethernet portu üzerinden HDCP içerik korumalı yayın paylaşımı değil , uydu paket yayınların server üzerinden key dosyaları paylaşılıyor ve lınux işletim sistemi ile cihazda yayınların izlenmesini sağlıyor.Ethernet portu üzerinden yayın akışı söz konusu değil...
    Avrupada HDMI (HDCP-İçerik Koruma) lisansı almış ethernet portu olan cihazlarda mevcut...
    Dreambox Türkler ve Almanların ortaklaşa geliştirdikleri bir cihaz, fabrika genel müdürü bir türk,yazılım geliştirme şefi türk,dizayn ve teknik altyapı da bizden birine emanet...HDMI çıkış olmadan da bu cihaz DVI bağlantı arabirimiyle başarılı olacaktır..
    Uzun süredir bekliyorum...sabrımda kalmadı fakat yeni gelişmeler olumlu...sabrın sonu Dreambox olur...
    Piyasada taklit çin malı Dreamboxlar var dikkatli olun...

Not: Arkadaşlar ben firmanın ve markanın çalışanı veya pazarlamacısı değilim.

quote:

Orjinalden alıntı: bilgitek555

Bu cihaz 2005'ten beri var ancak piyasaya süremiyorlar. Çünkü HDMI (HDCP) lisansı alamıyorlar. HD içerikler çok değerli ve bu nedenle dünyada HDCP kopya korumasıyla yayınlanıyor ve HDCP sistemini desteklemeyen cihazlar yayını ya SD çözünürlükte gösterebiliyorlar ya da hiç gösteremiyorlar. "Tabi TV'ninde HDCP destekli HDMI girişe sahip olması gerekiyor. HD READY logosu TV'nin buna sahip olduğunu gösteriyor." Dreambox 8000'de hem HDD'ye kayıt yapabiliyor hem de bu kaydı ethernet üzerinden dışarı çıkarabiliyor. Lisans veren kuruluşlar lisan verilmesi için bu ethernet portunu cihazdan kaldırılmasını şart koşmuşlar. Eğer ethernet kalkarsa zaten Dreambox olmaz, kalkmazsa HD yayınları gösteremez donanım desteklese bile. Bu ikilemden dolayı çıktı çıkacak derken yıllar geçti. Umarım lisansı almışlardır.

• sizce bu fiyata değer mi?
    mesela next in hd receivarından daha net görüntü verir mi?
    ve sanırım en büyük özelliği skystar 2 nin açtığı kanalları açabilmesi
    size bir sorum olacak..
    skystar2 ile kanalları açmak oldukça kolay bir işlem
    hazır plugin dosyasını atıyorsun bitiyor.
    dreamboxla da bu kadar kolay mı? yoksa çok zahmetli bir iş mi?
  • degmez olurmu bu cıhaz DM ve herseyyyın fullu :)

quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

sizce bu fiyata değer mi?
    mesela next in hd receivarından daha net görüntü verir mi?
    ve sanırım en büyük özelliği skystar 2 nin açtığı kanalları açabilmesi
    size bir sorum olacak..
    skystar2 ile kanalları açmak oldukça kolay bir işlem
    hazır plugin dosyasını atıyorsun bitiyor.
    dreamboxla da bu kadar kolay mı? yoksa çok zahmetli bir iş mi?
  • almanyadakı yetkılıye mail attım cevap yok ben ıyıce sıkıldım vivros kardes nerden duydun kesınmı bu haber bıktım artık her yenı haberde zaman bıraz daha ileriye gıdıyor.
  • harika yaaa
    quote:

Orjinalden alıntı: mngb

Arkadaşlar, Dreambox 8000 HD hakkında yeni şeyler öğrendim...Yıl sonuna doğru cihazlar gelecekmiş...Sanırım 7000 stokları bitmek üzere...

1- DVI-HDMI çıkış kesinleşmiş ve 1080p destekli olacakmış
    2- Üzerinde DVB-S , DVB-C ve DVB-T olmak üzere 3 Tuner desteği ve DVB-S de çift tuner
    3- Dahili DVD Recorder, ileride BLURAY optik takılabilecekmiş
    4- Full Kart Paylaşımı Server aracılığı ile
    6- Dahili HDD PVR kayıt 160 GB - 250 GB - 400 GB
    7- Open Linux işletim sistemi Türkçe Ful destek
    8- Müthiş kanal değişim hızı
    9- Otomatik yazılım güncelleme vb....

DREAMBOX HD ===> 800 & 8000

Tek bir cihazda 3 Tuner olması müthiş bir olay...Kablo TV kablosunu cihaza tak 720p - 1080i belki de 1080p görüntü alabileceğiz...Harika...

• fanfinfonlarıda otomatik çözüyomu çözmüyosa kalsın
  • arkadaşlar son gelişmeliri bildiriyorum (bende haber muhabiri gibi oldum)hafta sonu CNR da fuar vardı dreambox için sordum türkiyeye şubatta geleceğini söylediler doğal olarak fiyat belli değilmiş ben boş durmadım isveç de yaşayan arkadaşım var ordan sordurdum onlar 1 hafta ile 1 ay arasında ürünün geleceğini söylemişler ön sipariş alıyorlarmış fiyat ise 900 euro demişler vallaha bilmiyom artık kafayı yiycem karar veremedim ama halen beklemekteyim.

• fuarda ithalatçısı olan firmadan brpşür aldım onda çok yakında diye yazıyordu artık ne kadar yakındır bilemem
  • cokda yakında degıls anırım bellıde olmaz sanırım ama soyle dusunelım !!!!!!!

gecen sene bu cıhaz fuarda satılacaktı (almanya fuarı) malesef ne almanyada nede dubaı fuarında cıhaz satılması degıl tanıtımı bıle yapılmadı !!

bence ıllakı bunu alacagım 2-3- gun sonrada cıkacak dıye dusunmuyelım olurmu :)

kolay gelsın herkese

quote:

Orjinalden alıntı: abu34

fuarda ithalatçısı olan firmadan brpşür aldım onda çok yakında diye yazıyordu artık ne kadar yakındır bilemem
  • Piyasada kıytırık HD alıcılar varken.

Dreambox sonuna kadar beklemeyi hakediyor.
  • 1000 ytl den aşağı olmaz fiyatı.
  • 1000 YTL ve yakını olursa 2 tane alır birinide işyerine kurarım.
    Fakat 900 € ve 1200 € aralığında olur fiyatı diyor bu işi ve piyasayı bilenler.

quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

1000 ytl den aşağı olmaz fiyatı.
  • geçen karadağ uydu'ya gittim. şubatta geleceğini, ürün iptalinin sözkonusu olmadığını söylediler
  • ürün çıkacak ama ne zaman belli değil daha.8000 den önce 800 modeli çıkacakmış duyumlara göre oda hd li fiyat olarakda 8000 den daha daha uygun olacakmış
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.