< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil8anil -- 11 Ağustos 2023; 15:28:47 > |
Dreame L10s Pro Robot Süpürge kullanıcıları klübü (8. sayfa)
-
-
Diğer konuya yazmıştım burayada yazayım bilgi olsun
Dreame bot l10s pro, vatandan 12.5k~ civarına satın aldım.
40dk 30m2 (düzbir alan değil 2 masa+ 3 koltuk vs ) 2/4 kademede sadece süpürme yaptı 1 tane halı var orada full güç çalıştı.
8 dk 10m2 sadece paspas yaptı 3/3 kademe ıslaklık.
Şarjı 100>88 e düştü. Heralde tam şarjla 170-200 M2 temizler diye düşünüyorum. Sil+ süpür 150 i rahat geçer.
Halı tanıması saniyelik işlem yapıyor, halıyı gördüğü an mod değiştiriyor.
Milimetrik girebileceği heryere girmeye çalışıyor, kafayı yeme sıkışma şimdilik yaşamadım. İlk haritalamada 1 karış yeri sanırım halı kabarmış engel sanıp etrafından dolandı 2. Temizlikte güncelledi orayı düzeldi.
Uygulaması çok rahat, bağlantısı kolay yapıldı, aynı yeri 1-2-3 kez temizle gibi seçenek var, çok katlı daireler için haritalama var, sanal duvar, mopsuz alan, yasak bölge seçimi var, temizlik için oda sırası seçme var, uyku modu var, 'rahatsız etme' saatleri var. ,zamanlama ayarı var, odalara bölgelere özel süpürge güçü mop ıslaklığı seçimi yapılabiliyor. Otomatik her halı gördüğünde "xxx yap" gibi seçenekler var halıdan kaçın falan var. Türkçeleştirmesi biraz eksik.
Halıyı anında algıladığı için paspasları durdurup yukarı çekiyor. Yalnız pas pasları yıkadıktan sonra kolay kurumuyor, günlük kullanacaksanız en az 2 set yedek pas pas olmalı.
"X X" şeklindeki yükselen masa ayaklarında nadir olarak algılamada zorlanıyor yani üstüne çıkmak istiyor ama 10-15 sn sonra engel olrak algılayıp etrafından dolanıyor.
Evi tam temizletirsem ~170 M2, toz haznesi %70 doluyor (3/4 çekim gücü) , su %90 (3/3 ıslaklık seviyesi) seviyesinde bitiriyor. Bunları takip etmek lazım.
100 şarjla şarj istasyonunda çıkardım kenarda açık beklerken (~14 saat) %48 e düştü. 2- günde bir kullanacağım boşa şarjda kalmasını istememiştim ama cihazı kapatmamamışım.
Genel olarak memnunum.
Yedek parça olarak aliexpresten orijinal parça diye açıklama yazılmış olanlar var, onu alıp geldiğinde kalitesini de yazarım fiyatı 1k civarı. 2 filtre 2 mop 1 fırça 2 küçük fırça
-
Ben de evvel gün Vatan'dan 12000TL'ye alarak aranıza katıldım.
Önceki robotum tcl 6500 idi. İstasyonunu hiç bulamamaya ve iyice saçmalamaya başlayınca servise gönderdim, ücret iadesi oldu.
Haliyle tek eksikliğini hissettiğim şey çöp istasyonu ama bunda mop olduğu için zaten suyunu doldururken çöpü de dökülür, hepa filtre temizlenir, ana fırçaya kıl dolandıysa onlar temizlenir v.s öbüründe istasyon olmasına rağmen kıllı fırça olduğu için her temizlikte ana fırçaya halı örüyordu resmen. Bunda hiç saç dolandığını görmedim.
Aynı önceki robot gibi bu da baskülün üzerine çıkıyor ve balkon kapılarının önünde parkenin süpürgeliğine çıkmaya çalışıyor. Mecburen oralara girilmez alan ve duvar ekledim. Şimdiye kadar ön kameranın çok bir farkını görmedim.
Haritadaki oluşturduğu iz bunda da uygulamaya çok gecikmeli geliyor bazen. Bir önceki odada kalıyor mesela. Girip çıkınca bir süre sonra yavaş yavaş göstermeye başlıyor. Sizde de öyle mi?
İstasyonu bulmada falan şimdilik bir sorun yaşamıyor çok şükür.
İçinden hiçbir yedek parça çıkmıyor. Yedek parça arayışına başladık bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 14 Ağustos 2023; 16:42:19 >
-
Bugün Mi Home'dan DreameHome'a taşındım.
Aslında uygulamanın robot süpürge modülü tamamen aynı. DreameHome uygulamasında dark mode eksik yalnızca.
Mi Home'un aksine bunda süpürgeyi Google Home'a ekleyebiliyoruz ama orada pek fonksiyonu yok başlat-durdur şeklinde sadece. Ayrıca Mi Home'da iken son sürüm 1153 iken bunda 1202 için güncelleme geliyor. Muhtemelen güncellemeler ilk dreamehome'a gelecek, mi home'a gecikmeli gelebilir veya hiç gelmeyebilir; buna geçmekte fayda var. Bilginize.
ekleme: Erkenden güncellemekle kötü mü ettik acaba. Halı algılama sorunu olmuş 1202'ye geçenlerde. Akşam deneyelim bakalım..
redditFrom the Dreame_Tech community on Reddithttps://www.reddit.com/r/Dreame_Tech/comments/15p4p8a/l10s_pro_firmware_433_1202_problem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 15 Ağustos 2023; 10:57:20 >
-
Hocam ben mi home kullanıyorum halen 1153'le biten güncelleme duruyor bende de aynı sorun mevcut. Bu sorun kronik ve dreame'yi aradığımda servise vermem gerektiği belirtildi maalesef.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LazarusRefleksHocam ben mi home kullanıyorum halen 1153'le biten güncelleme duruyor bende de aynı sorun mevcut. Bu sorun kronik ve dreame'yi aradığımda servise vermem gerektiği belirtildi maalesef.
Bugün 1202 firmware ile ilk defa kullandım. Halı algılamada bir sorun yaşamadım ancak mop bir türlü ıslanmadı. Takmadan önce ıslatmadım bu sefer ne kadar zamanda ıslanacak diye, 2-3 odayı kuru kuru sildi, yerlerde en ufak bir nem bile olmadı en yüksek ayarda. En son hafif hafif ıslanmaya başladı. Sizde durum nasıl?
-
Hocam bizde halı algılama açık olduğunda mopları yukarı kaldırıyor ve moplar sürekli halıdaymış gibi dönmüyor. Ayrıca halı algılama açıkken sert yüzeylerde dahi halı modu gibi sesli çalışmaya devam ediyor. Mop yaptıracağım zaman onu kapatıyorum sorun çözülüyor. Hard reset atmayı düşünüyorum. Çözülmezse servise vereceğim.
-
wifi iyi çekiyorsa 3sn de 1 güncelleniyor uygulamadaki konumu. bugün yeni yazılım ile denedim (1202) uzaksa biraz yada tel ekranı kapanıp açılıyorsa o ara gecikme olabiliyor. data aktarımını kesiyor olabilir o sırada.
-
önceki sayfalarda konuşuldu. tüm alanı halı varmış gibi görüyor olabilir. son güncelleme ile deneyin.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155833981
-
Ben de paspasları ıslatmama / suyu kullanmama sıkıntısı yaşıyorum ara ara. Bastırıyorum takınca hazneyi ama yine oluyor. Bunu yaşayan var mı? -
Sadece sildirme yapın su aldığı aralıkları rahat duyarsınız, o şekil kontrol takip edin, Azına kadar dolduruyorum, birazda zemin deterjanı koyuyorum. Herhangi problem yaşamadım.
-
bence şurda yazılanlara bakın önce.
-
Hocam hangi deterjanı kullanıyorsunuz? Ben deterjan kullanmaya çekiniyorum bi arıza çıkarır diye -
Bazen beyaz sirke koyuyorum o biraz koku yapıyor herkese uygun değil, genelde Tampa beyaz sabun kokulu yüzey temizleyici kullanıyorum. Aslında çok köpürmeyen zemin sıvıları sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
-
Benimki bazen hic olmadık yerde kendini kurtaramıyor bazende sarz istasyonundan ayrılıp hemen az onunde duruyor sarz almayınca sarzı bıtıyor mop 2 pro artıda hıc sorun yasamıyorum bı tuhaflık var bu cıhazda. -
Şu deterjan robot süpürgeler için üretilmiş.Annem mop pro 2 de kullanıyor. Bir sıkıntı yaşamadı.
GESKO ROBOT SÜPÜRGE DETERJANI 500 ML https://www.amazon.com.tr/dp/B0B87V5L4Q?ref_=cm_sw_r_apin_dp_D2TA0CD7FKDFMT1S1AWW_1
-
Denedim bir çok şey. Burada yazdığı gibi "tank çıkarıldı" diyor ama takınca "tank takıldı" diye bir bildirim almıyorum ben.
En son bir enjektörün plastik kısmı ile hava deliğinden üfleme ve alttan çekme çalışmaları yaptım. Son uygulamamda az da olsa su verdi. Ama bir sıkıntı olduğu açık.
Üstteki hava deliği zaten kendi yapısı nedeniyle su içinde kalan kısmı kapalı duruyor, nasıl olması gerektiğini tam anlamadım.
-
Ağustosun ilk haftası ultrasonik sensör hatası verdiği için cihazı servise göndermiştim, parça temin edilemediği için bugün iade kararı çıktı. 3 haftadır gümrükten malzeme bekliyorlarmış. Raporu vatan bilgisayara gönderdim, umarım süreç daha da uzamadan ücret iadesi alabilirim.
Genel olarak temizlik ve mop performansından fazlasıyla memnun olsam da bu kadar titiz kullandığım bir aletin arızalanması tadımı kaçırdı. Büyük ihtimalle robot serüvenim başka markayla devam edecek. -
geçmiş olsun. belli bi seride var. l10s ultra dahil hepsinde var imiş. ancak fabrika durumu düzeltmiş şu an diye okumuştum redditte. firmware ile düzeltileceğini söylemişlerdi işe yarıyor mu bilmiyorum. bende de oldu servise verdim geldi sorunsuz şu an.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X