Şimdi Ara

DREAMWEAVER BİLENLER BU TARAFA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben dwde bir site yapıyorum ve arkaplana bir harf oturtucam ama güzel olmuyor en kısa zamanda cvplarınızı bekliyorum

• ???????????????????
  • nasıl bişey istiyosun inan anlamadım
  • euheuuhehue :D anlamadık yazdıgını biraz daha acık yazarsan daha iyi yardımcı olabilirler.
  • arka plana harf için harfi önce jpeg yapmalısın. daha sonra background olarak döşemelisin... harf 1 kere çıksın istiyorsan style kullanmaslısın...çıkmasını istediğin tabloya bg yap..
  • quote:

Orjinalden alıntı: command50

arka plana harf için harfi önce jpeg yapmalısın. daha sonra background olarak döşemelisin... harf 1 kere çıksın istiyorsan style kullanmaslısın...çıkmasını istediğin tabloya bg yap..

merhaba şu style olayını biraz açarısın. mesela ben bir resim koyacam arka plana ve bu resim tek olacak arka planda bunu nasıl style kullanarak yapabilirim
  • açayım

<html>
    <head>
    <style type="text/css">
    <!--
    .tablo_bg { background-image: url(/images/bg_olacak_resim.jpg); background-repeat: no-repeat; background-position: center top}
    -->
    </style>
    </head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    <table width="45%" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" height="93">
    <tr>
    <td class="tablo_bg"> </td>
    <td> </td>
    </tr>
    </table>
    </body>
    </html>
    -------------------------
    örnek olarak <style type="text/css"> ile başlayan </style> ile biten kod ile tablolara background resmi döşenebilir...
    Yapmanız gereken bu kodu sayfanıza yapıştırın head kodu arasına, bg resminizin adını değiştirin.

sonra backgroundun görünmesini istediğiniz tablodaki <td> kodunu <td class="tablo_bg"> bu şekilde yapın...
    İşte bu kadar... Tabloda bg nin hizalamasını değiştirebilirsiniz, bu kodda resim 1 kere döşeniyor ve yukarı hizalı... istenirse sadece sağa veya aşağı döşeme yapılabilir...bunu için no-repeat yazan yere repeat-x (sağa) repeat-y (aşağı) döşeme yapar...

bu kod, style kodu ayrı bir *.css dosyasında, head tagının arasında ya da doğruda <td> tagının içinde olabilir... değişen bişey olmaz...
    Umarım anlatabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command50 -- 18 Ekim 2005, 16:49:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha anlaşılır bir yolu yokmu bunun?
  • 100 piksele 100 piksel bir resmi tabloda arkaplan yapmak istiyoruz mesela

<table>
    <tr>
    <td background="resim.jpg" width="100" height="100">deneme</td>
    </tr>
    </table>

yukarıdaki örnek ile resim.jpg üzerine deneme yazısını yazmış olduk...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.