Şimdi Ara

Driver Pack Solution'ın tehdit olarak algılanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Driver Pack Solution isimli sürücü güncelleyen programı bugün denemek için indirdim.
    İndirdikten sonra Avira güvenlik alarmı verip bir kaç dosyayı karantinaya aldı.

Uyarı sonrası hemen indirme işlemini yarıda kestim.Bundan sonra benim mouse 5 saniye süren kısa aralıklarla sürekli çok ağır bir şekilde kasmaya başladı.Her dakika başı kasıyordu.

Avira ile tam tarama yaptım bir şey çıkmadı ama Malwarebytes 10 adet tehdit belirledi.
    Malwarebytes ile temizledim ve kurtuldum.Şu an kasma yok.

Bir daha Rus uygulaması indirmem.Zaten pek güvenmiyorum Rus uygulamalarına.

(Aslında Driver Booster kullanıyordum sildim.İnternette hakkında kötü haberler okudum.IObit firması Malwarebytes'ın veritabanını çalmış.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 25 Ocak 2018; 23:20:47 >

• Aslında bu tür programları kullanmamanız lazımdı. Maalesef bu programları önerenler var hâlen.
    SON SÖZ: Çalışıyorsa kurcalama.
  • Driver Pack gayet iyi bir program. Nereden indirdiniz programı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umix353

Driver Pack gayet iyi bir program. Nereden indirdiniz programı?

Kendi orjinal sitesinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega

quote:

Orijinalden alıntı: umix353

Driver Pack gayet iyi bir program. Nereden indirdiniz programı?

Kendi orjinal sitesinden.

O zaman kullandığın antivirüste bir gariplik var. Bitdefender, kaspersky vb. kullandım programı hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta notebook markalarının kendi sitelerinden paylaştıkları sürücüler sıkıntı yaratırken artık onlarla uğraşmayıp driver pack kullanıyorum. Uzun süredir hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sadece kurulum sırasında kurulumu özelleştirin gereksiz bir sürü program kuruyor.
  • Bazı antivirüsler, algılarken bazıları algılamıyor. Galiba yanında kurduğu programlardan dolayı algılıyor:https://www.virustotal.com/#/file/77e0739b53c6462a374e135fe2dc1dbac474cb1bcf45b2ae43634026586d59c2/detection
    NOT: Bağlantıyı kopyalayıp yapıştırın. Bağlantıyı DonanımHaber bozuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 1 Şubat 2018; 0:23:58 >
  • Merhaba, konuyu yeni gördüm.

Malwarebytes'ın tesbit ettiği ve @KALEMLİK100 nikli arkadaşın verdiği virustotal linkinde 23/66 skor alan Opencandy, PUP (Potansiyel İstenmeyen Programlar) kategorisinde yer alır.

Opencandy, genelde ücretsiz yazılımların installer modulüne entegre edilir ve temel amacı siz bir program kurarken onun yanında başka bir program daha önermesidir.
    Ücretsiz yazılımların da bu sayede para kazanabilmelerine yönelik bir modül olup pek çok bilinen yazılım tarafından da kullanılmıştır: Foxit Reader, Cute ftp, Microsoft, AVG vs.
    Bu nedenle bazı antivirüsler Opencandy'i PUP olarak tespit ederken bazı antivirüsler de görmezden gelir.
    Bir ara ünlü download.com da kendi indirme programı içine entegre etmiş ve fark edilince tartışma çıkmıştı. Oradan benim bilgisayara da bulaşmıştı.

Bunları yazmamın sebebi Opencandy'yi savunmak için değil elbette, sonuçta PUP modülüdür.
    Demek istediğim, ücretsiz bir yazılımın Rus, ABD veya başka bir ülke kaynaklı olmasından bağımsız bir şekilde Opencandy'nin karşımıza çıkabilmesidir.

Sonuç olarak, bu tür Driver Update programlarının kullanılmasını ben de önermiyorum.

Not: Iobit hakkındaki yazıyı 2009 yılında ben yazmıştım. http://doctus.org/showthread.php?t=42197

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 18 Mart 2018; 12:9:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.