herkese iyi günler arkadaşlar benim bi kaç sorunum var yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
elimde eski bi laptop vardı sony vaio hdd söküp ssd taktım format attım attıktan sonra driveri yüklemeye başladım birinci sorunum wifi driveri çalışıyor ama ethernet driveri çalışmıyor driveri resmi sitesinden indirmeme rağmen olmuyor ikincisi temel sistem aygıtı soru işareti veriyor bir diğer hata da ekran driverını yüklememe rağmen bilgisayar bazen siyah ekrana düşüyor birde işlemci macunu değiştirmeme rağmen bilgisayar zorlanınca fanı deli gibi çalışıyor zorlanmayı bırakınca normale dönüyor tabi o arada sıcaklığı 70 derece ye kadar çıkıyor macundan olma ihtimali var mı
Donanımdaki bir parçayı değiştirerek ondan performans beklemek hatadır.Eğer birde windows 10 yüklediyseniz!Keşke laptopun modelini tam olarak yazsaydınız.Driver konusunda yardımcı olurduk.70 Derece çok aşırı bir sıcaklık değildir. Size tavsiyem laptopa windows 8.1 İndustry pro yada windows 10 LTSC yada windows 10 lite gibi sistemler kurmanızdır.
laptop sony vaio vpcf23p1e windows 7 home premium yükledim
Kullandığınız macununu kaliteli bir marka ile değiştirin, win 10 güncellemelerinin tamamını yapın,varsa bios güncellemesi yapın.
bios güncellemesi malesef peki ethernet sorununu nasıl halledecem
windows 7 64 bit mi 32 bit mi?
Driver adresi burada:
www.sony.com.tr
VPCF23P1E için Sürücüler ve Yazılım güncellemeleri | Sony TR
birde tanınmayan aygıt sdcard okuyucu yada ME Driver olabilir.Bunu anlamak içi n tanınmayan donanımın üstüne sağ tuşla tıklayıp/özellikler/Ayrıntılar/Donanım Kimlikleri/Değer yazan yerin altındaki ilk değeri kopyala ve googlede arattırırsan sana hangi donanım olduğunu söyle.Yukarıdaki kendi driver sitesinden indirip kurarsan sorunu düzelir.
64 BİT yükledim ben zaten driveri o yazdığın siteden indirmiştim ama ona rağmen çalışmıyor dediğin gibi donanım kimliklerine bakıp arattığımda ethernet sürücüsü çıkıyor yani anlamadım bende