Şimdi Ara

Driverlar nasıl yüklenir ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda sistem toplamayı düşünüyorum ve topladığımdada driverlar nasıl kurulur hiçbir fikrim yok size soracağım sorular şunlardır ;

1-Pc yi ilk eve getirdik işletim sistemini kurduk yaptık ve sıra drivelara geldi ve o drivelarıda anakartın dağıtıcı sitesinden bulduk hepsini yüklememiz gerekirmi ???

2-Diyelimki driverı yükledik daha sonradan yeni sürümü geldi , yenisini yüklemek için eskisini silmek gerekirmi ???

3-Driverlar nasıl yüklenmeli mesela bir tanesini yükleyip pc ye reset atıp diğerimi yüklenmeli yoksa hepsi yüklenebilirmi ???

Arkadaşlar sorularım bunlardan ibarettir cevaplarsanız Çok Mutlu Olurum

• Öncelikle merhabalar,

1-) Hepsini yüklemeniz ileride bi uygulama çalıştırırken veya oyun çalıştırırken,video oynatırken,müzik dinlerken sıkıntı yaratmamak anlamına gelmektedir.Yani hepsini yüklerseniz ileride bi sıkıntı çıkmaz.
    2-) Eski driver dosyasını kaldırmanız gerek diye biliyorum.Ama doğru olmayabilir.
    3-) Driverlerin hepsini yükleyip reset atmanız sizin işinize,kolaylığınıza gelecektir.
  • Cruzer gerekli açıklamayı yapmış ek olarak driver kaldırmana gerek yok kendini günceller zaten..

pc yi aldığında yükleyeceğin driverların farklı parçalar olduğunu anlayacaksın..
    Ekran kartı ses kartı ağ bağdaştırıcı anakart driverı vs. vs. eğer bunlar farklı markalarsa ürün üzerinden marka ve modele bakıp resmi sitelerinden sorunsuz indirip kurabilirsin
  • Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bu konularda yeniyimde ilk defa pc topluyacağım birde bu driverların hepsini yükleyip reset atabliyosak iyi çünkü bana bi arkadaş bütün driverlar aynanda yüklenmez birtane yükleyip reset at sonra diğerini yükle reset at demiştide banada saçma gelmişti hangisi doğrudur hepsini yükleyip reset atsam sorun çıkarmı ? Teşekkürler. :)
  • kaanyaman2000 kullanıcısına yanıt
    Bazı sürücüler yüklenir sonrasında otomatik olarak yeniden başlat diye uyarı ekranı çıkar yeniden başlatırsın. Bazıları uyarı vermez onda yeniden başlatman gerekmez arkasına bir diğerini kurabilirsin.
  • hocam bazı driver bulucu programlar var onlar da faydalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaanyaman2000 kullanıcısına yanıt
    Programlar var driverler için. Onlar otomatık bulup indiriyorlar son sürümü internetten. Laptoplarda internet olmuyor sanırım ilk zamanlar :) Onlar içinde farklı yollar var. Aygıt yonetıcısıne girip bakin orda size eksık drıverler cıkar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slim driver programını kullan işini görür.
  • 1-Anakart, ekran kartı cdleri içinde driverlar mevcuttur. Ayrıca driver indirmeniz gerekmez.
    2-Yenisini yüklemek için eskisini silmek gerekmez, tabi nşa altında.
    3-Bu konuda çok bilgi sahibi değilseniz programın size yönlendirmesini takip edin. Yükleme sonunda zaten sorar yeniden başlatılması gerekiyor gibisinden. Sizde yeniden başlatın.

Ben sizin yerinizde olsam şöyle yapardım: Önce cd'lerden kurulum yapın zaten sistemi otomatik tarar ve kurar. Daha sonra net bağlantınız varsa driver booster programıyla bütün sürücüleri güncellersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle anakarta ait çipset driverlerini sonra harddisk ve ekran kartını yükleyin. Ardından diğer driverlerı istediğiniz sırada yükleyebilirsiniz ama başlangıç mutlaka çipset driveri olsun. Daha stabil bir kurulum sağlanmış olur bu şekilde.

Kullandığınız işletim sistemine ve tipine (32 bit-64 bit) uygun olan driverleri seçin. Bazen Vista, win7 ve win8 driverleri birbirine uygun olabilir ya da olmayabilir. Mümkün olduğunca işletim sistemine uygun olanı seçin.

Kurulumları genelde kolaydır. Çoğu ufak boyutlu bir kaç saniyede kurulan yazılımlardır. Aslında kurmaya başlarken sorar zaten ama ben alışkanlık olarak hepsini sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyerek kuruyorum. Registere yazılmasında sonradan abuk sorunlar olmasın diye en garantili yol bu.

En uygun olanlar bilgisayarın üreticisine ait web sitesinden indireceğiniz sürücülerdir. Eğer toplama bilgisayar ise parçaların yanında gelen CDlerderden ya da web sitelerinden uygun driverleri bulabilirsin.

Üçüncü parti dirver kaynaklarını pek tercih etmem. Orijinal sitesinden şaşmayın. Diğerleri modifiyeli olabilir. Sizdeki donanıma uygun olmayabilir.

Driver deyip geçmemek lazım. Bir işletim sisteminin düzgün ve stabil çalışması her şeyden önce doğru driver kurulumuna bağlıdır. Aksi taktirde sonradan acayip acayip donanım sorunları görülebilir.

Mümkün mertebe yeni sürüm driveri kurmadan önce eskisini uninstall edin.Başlat çalıştırdan girerek, %Appdata% ve %programdata% klasörlerindeki eski sürücü yazılımına ait dosya kalıntılarını silin. Programfiles--CommonFiles-- altında kalınıtılar varsa (hepsinde olmayabilir) bunları temizleyip yeni sürücüyü öyle kurun. Bazı sürücüler otomatik güncelleme desteğine sahiptir o zaman bu dediklerimi yapmanız gerekmez.

Önemli tavsiye. Her zaman en güncel sürücüleri kullanmanız tavsiye edilse de ben bunu önermiyorum. Sorunsuz çalıştığından emin olduğunuz kullandığınız, denediğiniz sürücüyü kullanın. Eğer bir sorununuz yoksa, mevcut sürücüyle ilgili bir zorunluluk yoksa ille de güncellemeye çalışmayın. Dertsiz başınıza dert almayın. Bazen en son sürüm sürücüler sorunlu olabilir. Basit bir ekran kartı sürücü güncellemesi durduk yere sorunlara sebep olabilir. Temel prensibimiz "DÜZGÜN ÇALIŞIYORSA KURCALAMA!" dır.

Bazen Windows donanımı kendisi gayet güzel tanır, ilave sürücüye gerek kalmaz. Mesela bazı laptoplardaki entegre web kameraları, ağ kartları gibi. Sürücü dosyası adı altında 200- 300 mb'lık kocaman bir yazılım kurmanıza gerek kalmayabilir. Unutmayın ne kadar çok yazılım o kadar çok şişen ve yavaşlayan hatalar oluşturmaya başlayan Windows demektir. Windows halen daha mükemmel bir işletim sistemi değil. Daha doğrusu mükemmel işletim sistemi diye bir olay yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 17 Mayıs 2014; 15:00:24 >

• 1-cd üzerinden driver kurabilirsin ha sitesinden cekersen daha yeni daha iyi olur.
    2-silip kaldırma işlemi yok üstüne kurar.
    3-res cok problem degil ben bi + - görmedim sadece winrardan cıkararak yap zipin icinden tıklayıp kurma,ben genelde hepsini kurup öyle atıyorum res sıkıntı yaşamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.