Şimdi Ara

Drop Down Menü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben asp drop down kullanımı ile ilgili 2 sorum olacak.
    (1) sayfamda üstte bulunan bir drop down dan seçilen veriye göre alttaki drop down menülerdeki verilerin alınağı tabloyu değiştirmek istiyorum.
    Örneğin aynı sayfasa üstteki dropdownda araç markasını seçecem aynı sayfada alttaki br drop downda onun modelleri çıkacak üstteki markayı seçince arttaki drop down daki modeller otomatik değişecek gönder filan demeden değişecek.

(2) Bir tablomda adı ve soyadı bilgilerim var 2tanede drop down var birinde adı diğerinde soyadı bilgileri veri tabanında alınıyor
    ben adı yazan drop downdan adı seçildiğinde diğer drop downda soyadının otomatik seçilmesini istiyorum
    tabi birde tam tersi var diğer drop down dan soyadını seçtiğimdede adı yazan drop downda otomatik seçilmesini istiyorum
    yani çapraz bir kontrol olması gerekiyor adını seçersem soyadı, soyadını seçersem adını otomatik seçilmesini istiyorum

Yardımcı olabilen arkadsslar varsa minnettar kalırım. Şimdiden tşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem0303 -- 24 Haziran 2007; 14:53:49 >

• bu dedeikleirni dropdownlist in "selectedindexchanged" event'lerinde yapabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black Spell

bu dedeikleirni dropdownlist in "selectedindexchanged" event'lerinde yapabilirsin.

Peki biraz daha açıklayabilirmisin veya daha ayrıtılı bilgi bulabileceğim bir yer varmıdır.?
  • 1. ilk dropdown (dd) yi doldururken Text kısmına gorunmesini istedigin marka adlarını, value kısmına ise db deki o markanın id sini gir. Daha sonra 1. dd nin selectedIndexChanged eventinde dd1.SelectedValue sunu alarak
    Select id,modelAdi from modeller where markaId=dd1.SelectedValue
    şeklinde query calştır. sonucunu dd2 ye yaz.

2. Bu biraz karışık. Benzer şekilde dd1 in selectedIndexChanged eventinde secilen adı tespit edip dd2 de ona denk gelen soyad ın secili hale getirebilrsin. Aynı ozelligin tersten de işlemesini istediginden dd2 nin de selectedIndexChanged eventinde dd1 de denk gelen Ad ı secili hale getiren kod yazman lazım.
    Peki bu durumda ne olur? : Kullanıcı Adı secer. Otomatik olarak sen soyadını secili hale getirirsin. bu da tekrar soyadı secildi event ı uretir ve soyadına gore ad secilir. Ad dropdown unda bir degişiklik olmayacagından tekrar bi event atılmaz. Yani işe yarar.
    biraz karışık oldu malesef....
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:43:32 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 26 Ekim 2020; 23:46:38 >
  • Dropdownlistin autopostback özelliğinin true olması gerekir..selectedindex değiştiği anda sayfa tekrar postback edecek ve istediğin işlemi yapacaktır.Yapılmasını istediğin işlem kodunuda yukarıda arkadaşın dediği gibi selectedindexchanged metoduna yazman gerekir.Eğer sayfanın tekrar postback etmesini istemiyorsan bildiğim yöntem js ile yapılabilmesi..ama ben şahsen pek tercih etmiyorum..Kolay gelsin

İyi çalışmalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Whisper Mode 120 FPS Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    system of a down
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selam arkadaşlar 2 tane dropdownlist ile araç marka ve modeli yapacağım aspx de
    1dropdownliste marka çıkacak örenk mercedes 2.dropdown dada markaya ait modeller çıkacak bunu veri tabanı kullanmadan nasıl yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: beko.koray

selam arkadaşlar 2 tane dropdownlist ile araç marka ve modeli yapacağım aspx de
    1dropdownliste marka çıkacak örenk mercedes 2.dropdown dada markaya ait modeller çıkacak bunu veri tabanı kullanmadan nasıl yapabilirim

Bir class tanimlaman gereklu. Classta id name ve parentid olmasi gerekir.

Bu classtan olusan list turunde bir degisken tanimlayip tum alt menuleri list icinden select ederek bir alttaki dropdownu bind edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.