sistem 13400f, z690 anakart, 6000mhz ddr5 16gb ram (tek kanal,) 7800xt ekrankartı, 750 watt psu bu sistemde daha önce 4060 ekran kartı vardı pubg oyunu çok sorun çıkarmaya başladı crachs hataları falan bu sebepten 4060 ın 8gb vramı yetmiyor heralde diyip 7800 xt aldım bu seferde ani fps dşüsü oluyor oyun zehir oldu. oyun oynarken bütün değerleri yan ekranlkardan izliyorum gpu cpu kullanımı aniden düşüyor sebebi dar boğaz mı? acaba hemen işlemciye suç bulmadan önce ram eklesem sorun çözülür mü? |
drop düşük fps dar boğaz mı??
-
-
tek kanal ramden dolayı drop yiyorsun. 4060'ı boşa değiştirmişsin çünkü oyun ultra ayarlarda 4gb vram kullanıyor.
-
ram bu işi çözer diyorsun yani teşekkür ederim. yanlız 2k orta ayarlarda oynuyorum bu sebepten 4gb vram az gelir diye düşündüm. birde ramdan kaynaklı darboğazı tam olarak nerden anladın
-
ddr4teki gibi tek kanal , çift kanal farkı yok fakat zaten ddr5 alıp 16 gb ram kullanman garip. artık çoğu şeye 16 gb malesef yetersiz sistemin kullandığı ram miktarı oyunun kullandığı, arkada çalışan programların kullandığı ram miktarı bilgisayarı ister istemez darboğaza zorluyor.
-
dediğiniz gibi aynı özelliklerde ram aldım 16 16 2 kanal 32 gb ram var ancak hiçbir şey değişmedi hala shanok haritasında aşırı drop var. ram tek kanal iken 6000 mhzde kullanıyordum şimdi 6000 mhzye alamadım 4800 de kaldılar. yükseltince bilgisayar açılmıyor donanım haberin eski videolarında bundan bahsetmiş ama videodakileri denedim olmadı. Bios güncelledim gene olmadı fikri olan varmı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X