merhaba dizel bildiğiniz peugeot citroenlerde kullanılan motorun bire bir aynısıdır yani parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız yakıt şehir dışı biz 6.8 litrede gittik 120+ civarı hızlarla şehir içi bilgim yok daha denemedim ama tahminim 7.5 litre yakar yetkili servis ilgilidir ancak fiyatları hakkında bilgim yok bizim araçta ufak bi problem vardı garantiden hallettiler geçen hafta opera paket iyidir makyajlı alacaksanız esprit de voyage öneririm makyajsız alacaksanız 1.6 benzinli motorunu öneriririm. |
DS 7 SUV 2017 (14. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsispassat her yerde parçası bulunan, servisi bulunan yaygın bir araç. böyle bir araca -hele ki istanbul dışında yaşayan- birinin geçmesi bence gereksiz macera. passat da çok ucuz değil derken? passat parçası her yerde bulunan makul bir araç. az satılan bir araç asla makul olmaz, orijinal parçaya mahkum kalırsın, onu da beklersin gelsin diye. az satan araçta yetkili serviste bile sıkıntı çekersin, ben yaşadım bunu.
ayrıca her ne kadar premium iddiasında olsa da fransız kalitesine sahip daha da kötüsü gerçek bir premium değil. fransız / italyan araçları gerçek premium bile olsa işçilik kalitesinde bazı sıkıntılar olur (onno usta maserati'de mercedes'te olmayan kusurlar gördüğünü söylemişti bir yazısında -ki maserati üst seviye süper sport dedikleri seviyede bir premium- ).
hem ds hem vw hem mercedes kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim vw in ürettiği araçlarda ekranlarda,kalitede(orta-alt segmente göre),yol tutuşunda bir sorun bulamazsın. vw bu yönden iyidir ama hiçbir vw premium olma amacında değildir,fazladan özellik vermez,içi plastiktir ismi gibi *halk arabasıdır*, şimdi ds7 hakkında konuşmak istiyorum ds7 yi 5 aydır kullanıyorum ve gördüğüm tek hoşuma gitmeyen yanı (motor hariç)
hayalet göstergenin görüntü kalitesi bunun haricinde hiçbir sorun görmedim ne üretim hatası ne teknik anlamda (alt takım yol tutuş vs) ne yazılım anlamında yani burdan ezbere bir şekilde ne de olsa psa grubunun diye bilmeden aracı kötülemek yanlış olur.
-
şerit takip ve start stop her sürüşte sıfırlanıyor özellikle start stop çok gereksiz her bindiğimde ekrandan kapatıyorum.
-
Aradaki fiyat farkı fazla olduğu ve şarj imkanım bulunmadığı için makyajlı dizel opera aldım. Esprit de voyage’da sevmediğim şey bej döşemeler olmasına rağmen orta konsolun siyah olması. Premium havayı bozuyor ve uyumsuz duruyor bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hayırlı olsun bizde aynı nedenden dizelini tercih ettik,bence bej döşeme daha güzel duruyor ben konsolun siyah olmasına takılmadım pek sonuçta tavan ve direksiyonda siyah güzel bir uyum sağlamış bence göz yormuyor.
-
Esprit de voyage sahibi olarak iç döşeme rengini Operadaki düz beje göre daha uyumlu buldum doğrusu, tabi bu işler zevk ve tercih meselesi, çoğuna göre gereksiz ayrıntı belki
-
2021 model ds7 benzinli var bende. Orta ekranın yani müziği klimayı ayarladığımız ekranın dibinde yarım santim 2 adet çatlak vardı. Kronikmiş sanırım bu problem. 3.yıl bakımına Sancaktepe Kolumana gittim garantisi bitmesine rağmen ücretsiz ekranı değiştirdiler.
Varsa ekranın da çatlak olan garantisi varsa ihmal etmesin değiştirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracım 2023 model DS7 Esprit de voyage, geçen hafta Ankara-Denizli-Kuşadası üzerinden İzmir'e gittim, Uşak üzerinden Ankara'ya döndüm. Gidişte yakıt sarfiyatı 5.7lt , dönüşte 5.8lt, bu güzergahta genelde 90-120 arası bir hızla gidilebildiği için sarfiyat düşük, Niğde otoyolunda 140-150 arası hızla sarfiyat 7.4lt
-
dizel versiyonda yalıtım nasıl? içeriye motor sesi alıyor mu?
-
Benzinli modeli hiç kullanmadığım için kıyaslayamam ama bendeki dizel modelin beni rahatsız eden bir sesi olmadığını söyleyebilirim. Özellikle camlar kapalıyken motor sesi almıyorum, gazı köklersem ayrı tabi. Yanlış hatırlamıyorsam alım sürecinde makyajlı 2023 modellerin çift katlı yalıtımlı cam olduğunu söylemişti satış elemanı. Buna bağlı olarak makyajsızlarda durum farklı olabilir, bilemiyorum.
-
aracınız dizel sanırım. 1.6 benzinli ile benzer tükettiğini bir kaç kullanıcıdan daha duymuştum sizin bilgi de teyi ediyor bunu
bahsettiğiniz hızlarda istanbul izmir 5.1 lt tüketim elde ettim 1.6 benzin 225hp ile.
-
1.5 ünit çok gürültülü bir motor değil zaten 3008de de çok ses almazsınız. DS7 de yalıtım daha iyi olduğu için rahatısz etmez.
1.6 benzinli kullanıyorum, ilk geldiğinde 1.5 dizel de test etmiştim meraktan, ses farkı var mı var ama "ooo çok gürültülü" demek yanlış olur. Dizel sesi duyulur ama rahattız etmez,
örneğin rölantide, dizel de motor çalıştığını anlarınız , 1.6 benzinli de araç kontak kapalı zannedebilirsiniz.
yüksek hızlara çıktıuğınızda 150km/h üzeri, dizelde gürültü artar daha yüksek devir ihtiyacından dolayı zira araç büyük ve 1.5 dizel 130hp bu noktada limitli roalyınca sesi duyarsanız o hzlarda (günlük kullanımda bir güç eksikliği hissetmezsiniz).
neyle kıyasladığınıza göre değişit "içeriye ses alıyor mu" sorusu aslında. kime göre neye göre. Premium bir marka araca göre nasıl derseniz, kesinlikle sessiz.
-
Makyajsız modellerde; eğer focal ses sistemi opsiyonu varsa camlar çift kat yalıtımlı cam olarak geliyor.
2020 model dizel ds7 aracımda focal donanımı var ve camlar kaplıyken içeride gayet rahat yolculuk yapılıyor. Aracın dizel olduğu neredeyse belli olmuyor.
Ancak bu araca 1.5 dizel motor yakışmıyor. İstenilen ivmelenme ve güç ayağınızın altında yok. Her ne kadar yalıtımı iyi olsa da benzinli sessizliği yok.
Üstelik 1.5 dizel motor 130 beygir güç üretirken 1.6 benzinli ünite 225 beygir güç üretiyor. Neredeyse 100 beygir fark var ve hiç azımsanacak gibi değil.
Tavsiyem DS7'yi benzinli tercih etmeniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdi mert -- 14 Ekim 2024; 10:18:31 > -
2. elde gömülmeniz yetmez, benzinli tercih ediniz ki tam gömülünüz.
-
derdi ikinci el olanlar tiguan, x1 ya da glb alsın
-
-
Arkadaşlar selamun aleyküm 2.100 bütçe var 225 lik opera benzinli mi tercih etmeli yoksa az daha sıkıp 4 çeker hibrite mi göz atmak lazım ne tavsiye edersiniz?
Yani aradaki farka değer mi?
Ayrıca şarj imkanım da şimdilik yok.
225hp lik mevcut araç da hibrid.
4x4 ve yüksek güç kişisel tercihleriniz ve beklentileriniz ile ilgili bir durum.
225 1.6 saf benzinliye bakıyorsanız ikinci el olarak, burada da yakıt tüketiminde ki beklentiniz önemli kıyaslama olarak. şu doğrudur bu yanlış gibi bir konu değil, her model farklı kişilere hitap edebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 8 Kasım 2024; 10:46:36 > -
Demek istediğinizi anladım.
Yakıt çok umrumda değil yalıtım konusuna özellikle dikkat ediyorum performans ve konfor odaklıyım açıkçası.
Malum piyasada çok fazla suv seçeneği mevcut genel olarak aradığımı bu araçta bulacağımı düşünüyorum.
sorumdan maksat kronik arıza durumları nedir?
Aklımda şu an sadece 225 lik benzinli seçenek var (2022 model opera paket)
94bindeyim maşallah diyelim :) çok memnunum
Psa nin en iyi yaptığı motor kesinlikle 1.6 225hp (180hp lik version da var 3008,508 ve hibrid Ds7 de)..
İstanbul şehir içi uzun dönem yakıt tuketimim 8.2.
Yogun köprü trafiği yok ama sabah akşam E5 trafiği dahil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 10 Kasım 2024; 19:51:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X