Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
868
Cevap
38
Favori
399.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

Yolda bırakan arıza mekatronik arızasıdır bunun da sebebi bulundu yağ değişimiyle arıza oranı en aza indirildi araçlar vw tarafından geri çağırılmışdı..tabi sizin seçiminiz saygı duymak lazım bir aksilik olmazsa aracımı(caddy 1.6 dsg7) satıp sportline2.0 tdi a geçicem bunun torku yüksek olduğu için dsg 6 koymuşlar.. dsg sorunları yaşadık ama benim tercihim yine dsg olacak ... dsg alan 1 pişman almayan bin pişman ne diyelim ::))

2.0 TDİ Tiguan DSG7 şimdi bu yağlı tipmi kuru tipmi?

gerçekten anlam veremedim.. Tiguan 2.0 tdi a dsg7 vermişler passat ve caddy ye 6 dsg vermişler.. sonuç olarak sitede tiguan 2.0 tdi 7 dsg olarak görünüyor..hatalı yazmadılarsa.. DSG 7 kuru , dsg 6 yağlı bildiğim kadarıyla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 22 Aralık 2014; 10:37:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Yolda bırakan arıza mekatronik arızasıdır bunun da sebebi bulundu yağ değişimiyle arıza oranı en aza indirildi araçlar vw tarafından geri çağırılmışdı..tabi sizin seçiminiz saygı duymak lazım bir aksilik olmazsa aracımı(caddy 1.6 dsg7) satıp sportline2.0 tdi a geçicem bunun torku yüksek olduğu için dsg 6 koymuşlar.. dsg sorunları yaşadık ama benim tercihim yine dsg olacak ... dsg alan 1 pişman almayan bin pişman ne diyelim ::))

2.0 TDİ Tiguan DSG7 şimdi bu yağlı tipmi kuru tipmi?

gerçekten anlam veremedim.. Tiguan 2.0 tdi a dsg7 vermişler passat ve caddy ye 6 dsg vermişler.. sonuç olarak sitede tiguan 2.0 tdi 7 dsg olarak görünüyor..hatalı yazmadılarsa.. DSG 7 kuru , dsg 6 yağlı bildiğim kadarıyla..

Eğer kuru tipse hapı yuttum

• 2014 model dsg'ler de hala sorunlu mu, bilginiz var mı?
    daha önce dsg'den ağzım yandı da, sıfır araç alınsa hala aynı mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

2014 model dsg'ler de hala sorunlu mu, bilginiz var mı?
    daha önce dsg'den ağzım yandı da, sıfır araç alınsa hala aynı mıdır?

Bana 2013 de cc yi satarken o problem halloldu demişlerdi. 15.000 de kavrama değişti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    2013te çözülmemiş :)
    teşekkürler cevap için.

2014?
  • 2012 audi a3 tdi var.1. Senesinde kavrama değişti takribi 20000 km civarında simdi yine titreme sorunu var.20 ay falan geçmiştir.Cuma günü servise götüreceğim tavsiyesi olan varmı servise hiçbir ücret ödemeden değiştiren varmı?20ay önce değiştirdikleri parçanın 2 yıl garantisi oluyormu?Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim?

• Sanırım garantinin garantisi olmuyor... 2 yıl yedek parça ve işçilik garantisi ,garanti bittikten sonra yapılan onarımlar için geçerli...
  • Evet arkadaşlar bizim Golf 7 de 40.000KM de DSG kavrama problemi çıkardı.
    Araç sıkışık trafikte ve dur-kalk trafikte garip bir ses çıkarmaya başlamıştı. Arada sırada da silkeleme yapınca İstanbul Avek Otoya götürerek kontrol ettirdim. Sonuç olarak DSG kavramanın sorun çıkardığını, değişmesi gerektiğini söylediler.

Araç 2 gün serviste kaldı ve 1.5 yıllık Golf Mk7 aracımızın şanzıman kavraması garanti kapsamında değiştirildi.

Arızaya dair sesi buraya yüklüyorum. Bu sesi duyan olur ise bilsin ki aracında DSG sorunu var.

SoundCloud
    Vw DSG Kavrama vites şanzıman sorun problem arızası
    https://soundcloud.com/user909386475/vw-dsg-kavrama-vites-sanziman-sorun-problem-arizasi

• Oncelikle gecmis olsun.

Yeni DSGlerde bu sorun pek gelmiyor artik seklinde yorumlar okuyordum. Bende yakin zamanda DSG li bir arac dusunuyorum
    ancak;
    Yogun kopru trafigindeyim haftaici hergun. Ortalama hiz 7-8km/h seklinde. DSG sorun cikartirmi dersiniz
  • 2Berk kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konu içerisinde mesajımı bulacaksınız mutlaka. Maalesef dsg açısından düzelen hiçbir şey yok. Şahsi fikrim dsg den uzak durun derim. Ben sıfır aldığım vw cc aracımı daha 10 aylıkken satıp kurtuldum. Darısı diğer problem yaşayanların başına. Ayrıca maalesef sorun sizden kaynaklanmadığı halde aracınızı alacak kişi haklı olarak serviste inceletirken kayıtlarda olan bu olayda karşısına çıkıyor ve mide bulandırıyor. Allah'tan ben satmadan önce her şeyi anlattığım için ve uzatılmış garanti ile beraber 3 sene daha garantisi olduğu için sorun yaşamadım. Yani anlayacağınız kullanırken size sorun yaşattığı yetmiyormuş gibi satarken de problem yaşatıyor maalesef.
  • Öncelikle cevap için teşekkürler.Biraz geç oldu ama kusura bakma.
    Bende aynı şeyi ( tekrarlayacağını ) düşündüğüm için çok severek aldığım ve henüz 10 aylık olan aracımı satıp kurtuldum. Bir dahada dsg şanzımanlı bir vw'nin yanından bile geçmeyi düşünmüyorum. Darısı diğer dsg şanzımanlı araç sahiplerinin başına diyelim.

Selamlar...
  • alper148 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba Alper Bey, aynı problemi ben de yaşadım. Aracım 4 yaşında Seat Leon ve 89.000 km de. Ancak çözüm biraz farklı oldu ve benden 4 bin tl aldılar. Sizin araç kaç yaşında ve kaç binde idi. Belki doğuşa dava açabilirim. @alper148
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleepless74

Öncelikle cevap için teşekkürler.Biraz geç oldu ama kusura bakma.
    Bende aynı şeyi ( tekrarlayacağını ) düşündüğüm için çok severek aldığım ve henüz 10 aylık olan aracımı satıp kurtuldum. Bir dahada dsg şanzımanlı bir vw'nin yanından bile geçmeyi düşünmüyorum. Darısı diğer dsg şanzımanlı araç sahiplerinin başına diyelim.

Selamlar...

En doğru hareketi yapmışsınız. Ben de bu arada benim BMW yi sarıp Subaru outback aldım, cvt şanzıman var Gayet memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl dsg şanzıman kullandım değiştirdiğimde yine dsg aldım ... keşke çok param olsaydı da bmw merco alaydım... yağ değişimi yapılan dsg7lerin mekatronik arızası çıkarma ihtimali çok düşük ... kavrama arızaları ise iyi niyet garantisinden sembolik fiyatlara değişiyor... korkularınıza yenik düşüp bu konfordan mahrum bırakmayın kendinizi

Bu arada yeni aldığım araç dsg6.. dsg6 nın vites geçişleri dsg7 gibi konforlu değil ama gaz almama problemi yok buna karşın... dsg7 den çok daha kararlı.. belki motor hacminin büyüklüğündendir ama bence dsg6 karakteri.. dsg6da 1 saniyelik bekleme gibi bir durum yaşamadım. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 20 Ocak 2015; 21:32:15 >
  • Arkadaşlar ben bir yıldır LEON kullanıyorum ve DSG denen bu kavramla ilgili hiçbir şey araştırmamıştım. Tâ ki aracım bir mola esnasında yolda bırakana kadar, sonrası talihsizlikler zinciri, aracı önce özel servise çektirdim. Arızanın mekatronik olduğunu öğrenince Seat yetkilileri ile iletişime geçtim, fakat özel servis yetkisiz bir şekilde mekatroniği sökünce garanti kapsamında değiştiremedim. Parçanın bana maliyeti 4 bin TL'yi buldu. Bu konuyu takip edenlere şunları söyleyebilirim:
    Öncelikle KESİNLİKLE DSG şanzımanlı araç almayın, bu hafta yine yetkili servise gittim, modeli farketmiyor 1 yaşında ve daha genç araçlar aynı arızadan servisten çıkmıyor.
    Şayet DSG şanzımanlı aracınız var ve bu araç Mekatronik veya Kavrama gibi parçalarda bir arıza çıkarırsa, derhal yetkili servisle irtibat sağlayın.
    Arkadaşlar bu şanzımanlar üretim hatalı, yani hukuken ayıplıdır. Aracınızın garanti süresi bitse dahi, yetkili servisler bu parçaları ücretsiz değiştirmek zorundadır.
    Siz aracınızın düzenli bakımlarını yetkili serviste yaptırmasanız dahi bu hakkınızı talep edin. Kabul etmiyorlarsa şayet Tüketici Mahkemelerine başvurun. Henüz 4 veya 5 yaşını dahi doldurmamış araçlar bu arızalardan dökülüyor. Bir arızanın bu kadar sık görülmesi, o parçaların üretim hatasını gösterir. Bir hukukçu olarak mahkemelerden taleplerinize karşılık bulacağınızı söyleyebilirim.

• İpek68 katılıyorum dediklerinize. Rusya abd almanya vb ülkelerde sanziman garantisi 10 yıla çıkartıldı fakat bizde doğuş oto yaptirtmiyor sanırım.

• Öğrenilmiş çaresizliğin en güzel örneklerinden biridir DSG.

• 2009 model audi a3 aracim var 7 ileri DSG su anda 70 bin km de kardesime verdim her hangi bir skinti yasamadik cok sukur gaantisi bitti ama hep dogus bakimli arac skinti ciksada belki iyi niyet garantisinden faydalanirim

• Babamda 2007 passat var o da 6 otomatik eski tip şanzuman, onda da sorun yok şimdilik ki neredeyse 140.000 km oldu araç..

2 yıl önce az kalsın Vw CC alıyordum, biraz araştırıp düşününce DSG sorunları yüzünden vazgeçtim ve 1.8 cc C180 Cgi 7gtronic aldım.
    İyi ki de öyle yapmışım, 70.000 km oldu hiç sorun yaşamadım, gayet hızlı ve sorunsuz bir şanzuman 7gtronic.

Doğuş otonun yanlış politikaları ve insana haklarını tam savundurtmayan adalet sistemi yüzünden maalesef Vw Tr de daha çok can yakar.
    Yeni kasa araçlarda bile hala aynı dsg kullanılıyor, yuh artık. Bir çok Vw kullanıcısı Dsg mağduru arkadaşım var, işleri zor. Adamlar resmen arabalarından soğumuş durumda, kimi sattı kurtuldu kendi deyimince.

2. el dsg li araçların ilk üretilenleri ve garantisi bitenleri bir kaç yıl sonra piyasada dolup taşacak ki 10 bin km de iki defa kavrama değişen araçları düşününce insan, Allah satana sabır alana da selamet versin diyor. Umarım bu şanzuman yüzünden sorun yaşayan buradaki arkadaşlarda dertlerine derman bulur, çünkü zar zor kazanılan ve onca para verilerek alınan bir markaya yakışmıyor.

Bu arada bazı arkadaşlar karıştırıyor, Mercedesin dsg ile alakası yok kendi şanzımanı farklı, kısa bir video linki paylaştım aşağıda.

MercedesClass1886youtube
    Mercedes-Benz 7G-TRONIC Plus Transmission
    https://m.youtube.com/watch?v=7tfiowxUTBs

• Çok teşekkür ederim. Size de aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.