Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
868
Cevap
38
Favori
400.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vag grubu araçların Dsg beyinlerine yeniden yazılım yüklemek ve mevcut yazılımı güncellemek için İtalyan markası olan MagPro2 X17 cihazı kullanılmaktadır.
    Bu cihaz ile araçlarda Dsg şanzuman kodlama, Egr İptali ve Dpf iptali, Chip tuning vs bütün işlemleri yapabilirsiniz.

• İlgili konu bulamadan buraya yazıyorum bana Bi yardımcı olur musunuz lütfen.
    2011 Polo 1.6TDi DSG
    Yüksel hızlara çıkıldığı Zaman vites düşüşü yaparken 6dan 3e veya 5ten 3e geçiyor sizce bu normal midir?
    Kimi şanzıman sıkıntılı derken kimi ise gayet normal yüksek hızlarda spor moduna geçer hız düşerken deviri korumak için 2-3 vites iner diyorlar
    Konuyla ilgili kesin bilgisi olanların yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2ü16 pololarda dsg sorunu varmı?

• rmznkr R kullanıcısına yanıt
    Eğer ani yavaşlıyorsanız normal, DSG fren pedalına basma gücüne göre vites düşürüyor.
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    Düzgün kullanırsanız ve sürekli çok yoğun şehir içi trafiğinde kullanmayacaksanız sıkıntı yaratmaz.
  • Merhaba arkadaslar. Oncelikle bu yaziyi okumanizi tavsiye ediyorum, konu hakkinda teknik detaylari ile oldukca bilgilendirici bir yazi. Bunu herkesin okumasi lazim.
    http://www.mazdagaraj.com/konular/otomatik-sanziman-tipleri-ve-ler.4388/

Benim 2010 model a3 1.4 tfsi'im vardi zamaninda sifir aldigim. Satis temsilcisi bana da bu sanzimanlari pohpohlayarak anlatip satti tabii o zamanlar bir sey bilmiyorduk inandik aldik. Sonuc; 25 binde garanti kapsaminda kavrama degisti, 45 binde yeniden kavrama degisti ve yine garanti kapsamindaydi arac. Daha sonra 70 bin civarinda yolda giderken arac kendini bosa aldi yolda kaldim, okula gidiyordum sinavim vardi, yolda kalinca sinava giremedim ve sene tekrari yaptim universitede. Neticede sanzimanin beyni mi mekatronigi mi nedir bilmiyorum biseyleri iyi niyetten degistirdiler ama isciliginin bi kismini benden aldilar, bi sure sonra aliskanlik yapiyor arabada ne degisti takip etmemeye basladim. Sonra 130 bin km'de sanziman titreme problemi yine varken sattim kurtuldum su an bir kus kadar hafifim. Sattigimda soyle bir problemi daha vardi bu arada, gazdan birazcik olsun aniden cektigimde arabanin onunden tak diye ses geliyordu. O problemin ne oldugunu arastiracak hevesim bile kalmamisti. Motorda da sikinti vardi, sabit oranda gaza bastigim halde motor lineer olarak devirlenmiyordu yani gazdayken devir bir yukselip bir yerinde sayiyor, bir yukselip bir yerinde sayiyor. Bu sekilde turlu turlu sacmaligi vardi.

Benim en cok zoruma giden sey, baska ulkelerde bu sanzimana 10 sene gibi ekstra garanti hakki tanindigi halde ulkemizde bunun esamesinin bile okunmamasi. Resmen 3. Dunya ulkesi muamelesi gormek. Yani zaten oyleyiz ama paramizla rezil olmak koyuyor yine de.

Ben sahsen bir daha vw grubunun arabasini almam. Alacak olsam da 2. Yili doldugu anda elimden cikaririm araci, garantisi bitmeden yani.

Bu arada annemde a4 2.0 tdi var 2010 model multitronic, o sanziman da 100 bin km'den sonra asla duzgun calismamaya basladi. Motor sogukken yokus yukari yapilan kalkislarda bir hoplatmasi var gorseniz deprem oluyor sanirsiniz. Ama yine de cift kavramalilardan iyidir tabii.

• güzel açıklama:

Engineering Explainedyoutube
    DSG Transmission - Explained
    https://www.youtube.com/watch?v=mj1Vk7SE-TI
  • Arkadaşlar selam,

Konu hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Aracım 2010 Model a3 ve şu an 102bin civarında. Aracın bugüne kadar tüm bakımları Avek'te yapıldı ve 27binde bu aracın şanzımanı sıfırı ile değiştirildi (garanti kapsamında - 4 yıl önce)

Tipik Dsg sorunları ile tekrar karşı karşıyayım; 1'den 2. vitese geçerken titremeler (özellikle yokuşlarda), sağa sola dönüşlerde düşük hızlardaki titremeler vb. 3 ve üzeri viteslerde hiçbir sorun yok.

Aracın 100bin bakımı geldi ve büyük ihtimalle Avek'te yaptıracağım fakat şu Dsg olayını da halletmek istiyorum.

Servis ile bu konuda görüştüğümde, 200 TL karşılığında sorun tespiti yapılır, Doğuş otomotiv ile gerekli yazışmalar sonucunda indirim oranı belirlenir (%100'de olabilir, %10'da olabilir) ve sonrasında aracın tamiri yapılır ya da sadece 200 TL vererek aracımı geri alabileceğimi söylediler.

Sonuç olarak olası masraflar şunlar:

Sorun tespit - 200 TL
    100bin bakımı - Minimum 700 TL
    İşçilik masrafı - Ne kadar olur bilemiyorum fakat %100 bana ait olacak
    Parça masrafı - Doğuş otodan gelecek yüzdelik doğrultusunda belli olacak

Sorum şudur: sizce bu adımları mı uygulamalı mıyım yoksa maslak'ta sırf bu işi yapan kişilerden yardım alarak mı sorunu çözmeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

• LmbrJck L kullanıcısına yanıt
    Bence yapilacak sey cok basit. Arabanizi oldugunu gibi satip kurtulun. Ben ayni durumdaydim ve boyle yaptim. Bir daha da araba bakarken 50 bin km'den fazla dayanacak sanzimanli bir arac almanizi tavsiye ediyorum.

Hatali bir sanzimanin yerine yine ayni kronik tasarim hatali sanzimani takmak inanilmaz bir cozum ornegi degil mi bu arada. Bunu 3. Dunya ulkesi olmayan bir memlekette yapsalar kiyamet kopar. Bizde bir sey diyen yok tabii

• yankımido kullanıcısına yanıt
    Aslında amacım biraz da arabayı yaptırıp satmak.. Kimseye bu şekilde satmak istemiyorum. Şu haliyle her türlü gidebilir ama sonradan küfür yemek istemiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LmbrJck

Arkadaşlar selam,

Konu hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Aracım 2010 Model a3 ve şu an 102bin civarında. Aracın bugüne kadar tüm bakımları Avek'te yapıldı ve 27binde bu aracın şanzımanı sıfırı ile değiştirildi (garanti kapsamında - 4 yıl önce)

Tipik Dsg sorunları ile tekrar karşı karşıyayım; 1'den 2. vitese geçerken titremeler (özellikle yokuşlarda), sağa sola dönüşlerde düşük hızlardaki titremeler vb. 3 ve üzeri viteslerde hiçbir sorun yok.

Aracın 100bin bakımı geldi ve büyük ihtimalle Avek'te yaptıracağım fakat şu Dsg olayını da halletmek istiyorum.

Servis ile bu konuda görüştüğümde, 200 TL karşılığında sorun tespiti yapılır, Doğuş otomotiv ile gerekli yazışmalar sonucunda indirim oranı belirlenir (%100'de olabilir, %10'da olabilir) ve sonrasında aracın tamiri yapılır ya da sadece 200 TL vererek aracımı geri alabileceğimi söylediler.

Sonuç olarak olası masraflar şunlar:

Sorun tespit - 200 TL
    100bin bakımı - Minimum 700 TL
    İşçilik masrafı - Ne kadar olur bilemiyorum fakat %100 bana ait olacak
    Parça masrafı - Doğuş otodan gelecek yüzdelik doğrultusunda belli olacak

Sorum şudur: sizce bu adımları mı uygulamalı mıyım yoksa maslak'ta sırf bu işi yapan kişilerden yardım alarak mı sorunu çözmeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

Direk olarak Doğuş veya yetkili bir Audi servisine götürün derim. Bende aynı sorundan daha 2 veya 3 gün önce götürdüm. 3254 TL fiyat çıkardılar. Son 2 senedir bakımı yaptırmadığım için iyi niyet garantisinden çıkmışsınız dediler. Bende bir güzel saydırdım, tam tabiri ile ağladım. Daha sonra temsilci arkadaş bakım yaptırmak şartıyla tekrar fiyat isteyeceğini iletti. Bakımı da yapılmış halde 1500 TL ye düştü fiyat.

Sende ki durum daha farklı sen tüm bakımları yapmış ayrıca parça zaten daha önce değişmiş. O zamanda takılan parçalarda da kusurlu üründü. Bu konuda üzerine giderek bastırıp ücretsiz değişim isteyebilirsin. Unutmayın Çin de Audi DSG araçlar için şanzıman garantisi 10 yıla çıkardılar sorunlardan dolayı. Onu söyleyin bunu söyleyin üstteleyin ama yetkili servise gidin. DSG şanzıman ileride sorun çıkarırsa en azından garantide kalır. Ayrıca Audi Mobility garantisi kazanma şansınız da var 1 sene.

Değişim sonrası ciddi anlamda hızlanma ve güç etkisi var. Vites değişimleri yer yer sesli ama ben o sesi seviyorum. Titreme ve zorlanma kalmadı 1-2 arası. İlk başta yazılımsal olduğunu düşünsem de hayırlısı artık sorunum yok en azından...

Şunu da unutmayın, bu parçanın kusurlu olduğunu Audi kabul ediyor ama buradaki distribütörün işine gelmiyor. Bundan kar elde etmeye çalışıyor, o yüzden bastırın zırlayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _WaMpire_ -- 1 Temmuz 2016; 9:38:52 >

• elliyedi E kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Bende servise götürdüm ama merkezden gelen cevap bir bakımı geçiktirdiğim için iyi niyetten yararlanamazsınız dediler siz ne zaman hangi serviste bu işlemi yaptırdınız.Yazarsanız bende örnek gösterebilirim.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: may28

Merhaba

Bende servise götürdüm ama merkezden gelen cevap bir bakımı geçiktirdiğim için iyi niyetten yararlanamazsınız dediler siz ne zaman hangi serviste bu işlemi yaptırdınız.Yazarsanız bende örnek gösterebilirim.

Teşekkürler

ben ankara aydoğanlara götürmüştüm. bu durum bakımın ne kadar geçtiğiyle de ilgili olabilir. benim bir bakım atlanmıştı ancak sadece km geçmişti, yıl geçmemişti diye hatırlıyorum.
  • _WaMpire_ kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

O zaman kesinlikle Avek'e götürüyorum. Zaten oradaki arkadaşa da bu konudan bahsetmiştim ve elimizden geleni yaparız demişti. Araç 102bin olduğu için 2bin km'llik bir aşımdan ötürü biraz sorun çıkarabilirler fakat bir şekilde en ucuza halletmeye çalışırız dedi.

Şu ekstra ağlama ve 10 yıl garanti olayını bastıra bastıra yapacağım :) Ne yalan söyleyeyim, ben 2.000 TL'ye kadar vermeye hazırım. Bakalım neler olacak :)

Bilgiler için çok teşekkürler. Gelişmeleri yazacağım.
  • İyi niyet garantisi
    Extra ağlama indirimi
    Süper olmuş :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma ile ilgili şu videoyu buldum:

Otomobilin Mesut Abisiyoutube
    DSG neden ısınır?
    https://www.youtube.com/watch?v=aORAPqaiIZ8
  • Arkadaşlar Dsg Şanzımanları MagPro2 X17 cihazı ile kodlayabilirsiniz. Video da detaylı olarak anlatımı yapılmış. Sorularınız varsa forum altında belirtebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LmbrJck

Cevap için teşekkürler.

O zaman kesinlikle Avek'e götürüyorum. Zaten oradaki arkadaşa da bu konudan bahsetmiştim ve elimizden geleni yaparız demişti. Araç 102bin olduğu için 2bin km'llik bir aşımdan ötürü biraz sorun çıkarabilirler fakat bir şekilde en ucuza halletmeye çalışırız dedi.

Şu ekstra ağlama ve 10 yıl garanti olayını bastıra bastıra yapacağım :) Ne yalan söyleyeyim, ben 2.000 TL'ye kadar vermeye hazırım. Bakalım neler olacak :)

Bilgiler için çok teşekkürler. Gelişmeleri yazacağım.

Az önce cevap geldi. 4.000 TL'lik masrafın %50'sini Doğuş karşılayacakmış. Kalan 2.000 TL + 100.000 servisi (sanırım 700-800 arası olacakmış) toplamda 2.800 TL'lik bir rakam bana kalıyor.

Sizce bundan sonraki adım ne olmalı? Biraz küçük Emrah moduna geçtim fakat daha fazla indirim yapmazlar gibisinden bir cevap aldım. Avek aracı olduğu için Doğuş ile iletişime geçmenin zor ve gereksiz olacağını düşünüyorum. Acaba konuyu Yurt dışına mı açsam? Böyle bir iletişim bilgisi şu an için elimde yok fakat bulabilirim diye tahmin ediyorum.

• Öncelikle DSG mağduru tüm arkadaşlara geçmiş olsun. Her ne kadar konfor bakımından üst düzey bir şanzıman olsa da kronik olarak sorunlu bir şanzıman DQ200 modeli DSG'nin..
    Ama tabi bu olaya gülü seven dikenine katlanır olarak da bakabiliriz sonuçta milyonlarca kullanıcısı olan bir aktarıcıdan söz ediyoruz. Şunu da açıklığa kavuşturmakta fayda var. Dünyada şanzıman üreten çok az sayıda firma vardır. Getrag, LuK, ZF vs. Bunlardan bazıları. BMW, Volvo, Ford, vb. Markalar ZF şanzıman kullanır. DSG LuK firmasının ürettiği bir şanzımandır. Otomobil markaları içerisinde kendi şanzımanını üreten tek marka vardır o da Mercedes'tir. Ayrıca yukarda yazıldığı gibi C180 de hiçbir zaman DSG şanzıman kullanılmamıştır. Çalışma mantığı aynı olan ancak Mercedes'in kendi ürettiği şanzıman olan 7G Tronic ve 7G-DCT şanzımanlar kullanılmıştır C180'de. Saygılar..

• DSG ÇİFT KAVRAMALI ŞANZIMANLARI,ilk olarak üreten volkswagen dir.Yılda yüzbinlerce satılan şanzımanın arada problemli olması normaldir.
    Fabrikasyon üretimlerde ürünlerin %3-5 arası problemli olmaktadır.Buda 100 .000 aracın 3-5 .000 tanesi problemli olabilir anlamındadır.Bunların 200 taneside Türkiye piyasasına girebilir ve gayet normaldir.Bu durum, ürünün kronik problemli olduğu anlamını taşımaz.Hersene 200 adet gelse , 8 yılda 1600 dsg problemli anlamı çıkmaktadır. 3-5 problem oluştu diye pire için yorganı yakmaya çalışmak saçmalıktır.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.