Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
868
Cevap
38
Favori
399.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir fikrim yok ama kaç model ve araç nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tstfdghg T kullanıcısına yanıt
    Araç kaç model? Km kaç? İlk sahibi misiniz?
    Usta daha detaylı bir şey söylemedi mi?

Km yüksek ise kavrama bitmiş olabilir. Mekatronik arızası olsaydı kapatıp açınca düzelmezdi.
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Sende mi buradasın DSG ciler.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Buralardayız.

• pusat1249 kullanıcısına yanıt
    2010 1.6 Tdi 200.000

2010 1.6 tdi usta açıp bakıcağız diyo kavrama Voland değişecek düzelmezse mekotroniğe bakıcağız dedi benim korkum mekotranik kart arızasımı yoksa mekotronik demi arıza var daha önce başına gelen varmı

• 2016 ve sonrasi passat ve tiguan 2.0 tdi modellerinin vitesleri dsg 7 mi dsg 6 mı?

• P konumuna park edin uyarısı için özel serviste yaptıran veya baktıran oldu mu? İyi niyet garantisinden faydalanamayan arkadaşlar için soruyorum.

• DSG 7 kuru kavrama şanzıman yağ değişimi ile ilgili bilgisi olan kimse var mı aramızda?
    Yabancı forumlarda sürekli okuyorum, yağ değiştiren ve değiştirmeyi önerenler var. VAG bültenlerinde şanzıman yağ değişimi önerileri var, youtube'da yağ değişim videoları var.
    Bildiğim kadarıyla Türkiye'de yetkili servisler bu konu ile ilgili hiç bir bakım uygulamıyor.
    DSG genel sorunların, yağ değişimi yapılmadığından dolayı kaynaklandığını düşünmekteyim. Fikri olan var mı?

https://www.briskoda.net/forums/topic/348106-dsg-oil-change-at-10000-miles-15000-km/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 16 Temmuz 2019; 9:33:50 >

Audi tarafında "34F4" numaralı kampanya olması gerekiyor yetkili servisten kontrol ettirin. Sentetik yağ mekatronik kart üzerinde iletkenlik yapıp kısa devre yapmasına neden olduğundan, bu kampanyayı başlatıp mineral yağ ve güncelleme yapıyorlar. Ben bu güncellemeyi yaptırmış olmama rağmen mekatronik kart kısa devre yaptı ve şuanda tüketici mahkemesine başvurmak için araştırma yapıp evrak hazırlıyorum.
    Product Safety Australia
    Audi Australia P/L—A1 (8X), A3 (8P), A3 (8V) & TT (8J)
    https://www.productsafety.gov.au/recall/audi-australia-p-l-a1-8x-a3-8p-a3-8v-tt-8j?source=recalls

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taskinfener -- 17 Temmuz 2019; 15:19:28 >

• taskinfener T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Aracınız kaç km'de?
    Umarım sorunu çözüme kavuşturur sunuz.
    Benim sormak istediğim, belli km'den sonra DSG yağ değişikliği konusuydu aslında.
    Yağ değişimi yapılmıyor ama senede 1-2 kere yetkili serviste adaptasyon ve yağ kaçak var mı kontrol yaptırabilirsin. 116binde aracım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 2013 model dsg li bir araç sürekli servis bakımlı olsa bile bu iyi niyet garantisi sonsuza kadar devam etmiyor herhalde ne zaman bitiyor ?
  • Slm, iyi niyet 7 senedir 8.seneyi kapsamiyor, yani 2013 model 2020de son demlerini yasar tahminimce ay hesabi yapilip hangi ay ise ilk tescil tarihi o aydan sonra biter.. Hatta servis kayitlari ile tescil tarihi arasinda bikac ayda fark var dikkat etmek gerek..

Ben 30 bin km de yağı zorla yetkili serviste değiştirdim, şu an 50 binde 60 binde kendim tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Bence değiştirmekte fayda var daha önce değişim yapılmış videoları görünce dahada gerekli olduğunu düşünüyorum. Mekatronik yağını da değiştirmeyi düşünüyorum fakat hangi yağ kullanılıyor bilmiyorum bildiğim sadece yeşil direksiyon yağ kullanıldığı. Servise kalırsa arıza yapınca değişim yapılıyor zaten servis tamirlik hiç bir durumu yapmıyor yada yapamıyor sadece değişim.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Siz hangi serviste yaptırdınız ve servisin bu konuda acaba tecrübesi var mıydı, ya da en azından biliyorlar mıydı detayını?
    Yabancı forumlarda çok fazla bilgi var bu konuda. Başka ülkelerdeki servisler değiştiriyor dsg yağını ve filtresini.
    Sağlam bi usta bulup, takip edip yaptırmak lazım.
    Servisin DSG yağ değişim tavsiyeleri 60bin km'de. (40 bin mil, ingiltere'den biri paylaşmış, servisin önerisi)

ALINTI;
    https://www.briskoda.net/forums/topic/233854-7-speed-dsg-maintenance/

Yes - Maintenance is required every 40.000 miles
    Parts required :-
    Direct Shift Gearbox Oil. Part # G 052 182 A2.
    Direct Shift Gearbox Filter. Part # 02E 305 051 B.
    Gasket. Part # N 043 809 2.
    Seals. Part # N 910 845 01.
    VAS 6262 tool

Ben İzmir Vosmer'de değiştirdim, muhakkak tecrübesi vardır çünkü mekatronik değişiminde yağ boşaltıp yeniden dolduruluyor. Bahsettiğin değişim DSG 6 lar için geçerli normalde DSG 7 için bu tarz yağ değişim prosedürü yok.
    Merhaba,

Öncelikle büyük geçmiş olsun...Aynı sorunları biz de yaklaşık 3 sene önce yaşadık. Araç 2012 Audi 1.6 TDI S-tronic. Yanıp sönen vites simgesi ve ardından araba seyir halindeyken vitesin devredışı kalması nedeniyle aracı özel serviste cihaza bağlattık: mekatronik arızası olduğu ortaya çıktı. Mekatronik tamamen değişti, bir süre sonra da kavrama değişti. Şimdilik araçta çok ciddi bir sorun yok, kullanmaya devam ediyoruz ama diken üstünde...
  • 60 bin km de 2013 140 bg golf alma arefesindeyim.
    Dsg kafamı karıştırıyor. Ne yapsam bilemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.