Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
38
Favori
399.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rocapitol

Yaklaşık 2-3 aydır özellikle sağa sola dönüşlerde araçta titreme oluyordu ..anlam veremedim-önemsemedim.

son zamanlarda özellikle düşük devirlerde 2.viteste (D2de) düz yolda giderken de aynı titremeyi yaptı... yaşadığımız yerde sıcak (kaymak)asfalt olmadığı için sanırım tümsekten dolayı araç titredi diye düşündüm... Taki İzmir'e gidene kadar.. İzmir yolları sıcak asfalt olduğu için aynı titremeyi orada da yapınca tamam dedim bu dsg hatası.İnternette araştırma yaptım.. 10.000 km'nin üstündeki DSG7 lerin çoğunda bu hatanın olduğunu gördüm...Benim araç 24.000 de..

Skoda-Golf-Passat-Seat ve diğerleri özellikle 7 DSG lilerin çoğu bu hatayı yaşamış. Sorunun çözümünü servis ezbere biliyor artık...

2012 modellerde sorun çözüldümü bilmiyorum ...Ancak 2011 ve altı dsg alacaklar bu hatayla karşılaşmaya hazırlıklı olsun... DSG'nin problemsiz bir şanzıman olduğunu düşünmüşdüm ama değilmiş... Yine de pişman değilim. Umarım arıza garantiden değişecek(verdiğim ön bilgilerden kavrama değişecek deniyor kesin karar servise gittikten sonra verilecek..)

Okadar komforlu bir sürüş sağlıyorki bu hatayı yaşayacağımı bile bile tereddüt etmeden yine dsg alırdım... Bundan sonra da ekonomik olarak imkanım olduğu sürece dsgden başka bir araç kullanmak çok zor benim için...

Aynı sorunlar birebir olarak benim aracımda da mevcut ve şu an serviste inceleniyor(Aracım2011 Passat BMT 1.4TSi DSG)

Gerçekten çok kötü bir durum büyük ihtimalle Kavrama değişecek dedi test eden arkadaş.Aracımın uzatılmış garantisi var inşallah para istemezler bu sefer ben arıza çıkarırım.

• Benimde 2010 passat aracım var. benden onceki sahibi 2012 mart ayında kavramayı değiştirtmiş. ben aldığımda kalkışta titreme sorunundan dolayı mart 2013 de tekrar değişti, 1 ay sonra tekrar başladı. merak ettiğim şey acaba değiştirmiyor olabilirler mi. faturada kavrama kalemi mevcut. anlamadım gitti bu işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uoguz

Benimde 2010 passat aracım var. benden onceki sahibi 2012 mart ayında kavramayı değiştirtmiş. ben aldığımda kalkışta titreme sorunundan dolayı mart 2013 de tekrar değişti, 1 ay sonra tekrar başladı. merak ettiğim şey acaba değiştirmiyor olabilirler mi. faturada kavrama kalemi mevcut. anlamadım gitti bu işi.

Senin yaşadıklarını yaşamamak için kavramayı değiştirip sattım,darısı sana bir daha DSG mi milyon kere töbe...Extra garantisi olduğu halde 175 tl de para aldılar sesimi çıkarmadım müşterisi hazırdı çünkü.Alan arkadaşa da allah sabır versin.
    Önemli olan bir aracı soğumadan zevkle kullanmak nedir ya 30000 km de kavrama,DSG,mekatronik problemi.Yeterince test yapmadan piyasaya sürülürmü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceBeWithYou -- 23 Eylül 2013; 15:39:03 >
  • Bune abi DSG bildiğin sorunlu bende 1.4 tsi dsg alacaktım, vazgeçtim resmen birde maneul ile 10.000 TL fark var. Hem o kadar fark vereceksin hemde 20bin km dolmadan sorunlar yaşıyacaksın. Tam anlamıyla vw REZİLLİK. Değiştirsen bile aynı sorunların olma ihtimali çok çok yüksek. Yazık verilen paralara,kul hakkıymış bozulurmuş? Hangi çağda yaşıyoruz adamlar öyle teknoloji yapıyor ki beğenmediğiniz fiatın şanzumanı hondanın şanzumanı tıkır tıkır çalışıyor. VW Forumlara bakıyorum herkes DSG 'den dertli.
  • Renaultun mühendislik departmanı daha iyi hızlanma ve kalkış için motor ve şanzıman kumanda yazılımını iyileştirmişler ve turbo fonksiyonunun daha hızlı ve sık devreye girecek biçimde ayarlamışlar. EDC otomatik şanzıman ise yeni vites değiştirme yönetim kalıplarıyla donatılmış.

VW ise anca yerinde saysın, şakırtı takırtıyla uğraş dur. Yazıktır yahu, bu adamlar hiç mi birşey yapmıyorlar bu konuda? Yok mu bir bilen, soran, soracak olan!!!

• Çinde DSG 7ler çağrılmış bizde de çağırılmalı..

• dsg 7 ileri mekatronik kartları mevcut sıfır olarak
  • cumalitopal01@hotmail.com mesajla ulaşabilirsiniz
  • Merhaba, benimde 2009 Jetta 1.4 122 DSG 7 aracım arife günü çalışmadı. Oto elektrikçi akrabamı getirip aracı bilgisayara bağladık ve arızanın şanzıman sisteminde olduğunu tesbit ettik. Mekatronik ile ilgili sigortanın atmış oluğunu gördük. Yeni sigorta taktığımızda, hemen sigorta atıyordu. Mekatronik soketini çıkarıp sigortayı sorunsuz takıyoruz, soketi tekrar mekatronik' e bağladığımızda sigorta atıyor. Şimdi aracımı çekici ile Balıkesir' den İstanbul' a gönderdim. Araç henüz 20.200 km' de ve böyle bir sorun ile karşılaştım. Garantisi geçmiş durumda, P.tesi günü servis ile görüşüp garantiden yaptırtmaya çalışacağım.
  • unalkasap U kullanıcısına yanıt
    üzüldüm arkadaş benimde öyle oldu mekatronik aşıdı ısınmasından dolayı yanıyor yetkili serviste 8000 tl cıkar masrafın bostancıda ozel vw servisi var mekatronigi tamir ediyorlar.bence en kısa zamanda aracını sat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcelik73

üzüldüm arkadaş benimde öyle oldu mekatronik aşıdı ısınmasından dolayı yanıyor yetkili serviste 8000 tl cıkar masrafın bostancıda ozel vw servisi var mekatronigi tamir ediyorlar.bence en kısa zamanda aracını sat.

İlgin için teşekkür ederim. Servis hiç sorun çıkarmadan komple şanzımanı değiştirdi, Şanzıman bedeli 18000 TL , sadece işçilik ücreti alıp bedelsin iyi niyet garantisinden değiştirdi.
  • Merhaba arkadaşlar..
    2012 Passat 1.4TSI DSG düşünüyorum. 2012 model araçlarda dsg sorunu çözüldümü ? 2011'e hiç bulaşmıyacağım. Ama 2012 olup sorun yaşayan var mı dsg de ?
  • bır musterımın vw cc 2.0 tdı dsg lı aracı arıza yapmıs
    arasıra vıtes atmama takılma sorunu oluyordu daha sonrakı gunlerde gummm kavrama ısınma,vs
    bır de 2.0 motor.
    sımdı satıyor...
  • tabii ki kendi fikrini tecrubesini yasadiklarini aktarmis. boylece, bu tip sanzuman almayi dusunen arkadaslar, bir fikir sahibi oldular.

benim fikrimce dsg guzel bir sanzuman ve cokta konforlu. sanzuman neden bozulur? bunu hic dusundunuzmu? yapilan yorumlarda gordumki "dsg kotu bir sanzumandir" deniliyor.
    bunun bozulma nedenleri cok slk bozulma nedenleri sunlardir arkadaslar bunlara dikkat edin diyenleri hic gormedim(dsg kotu sanzumandir diyenler icin soyluyorum)

madem dsg hakkinda bu kadar Bilgi sahibisiniz buaralarda harcanmayin arkadaslar? hemen vw'ye isbasvurunuzu yapin oradaki muhendisleri kovsun yetkililer sizi ise alsinlar.

bir soz vardir ALLAH yapisi degil kul yapisi diye. bu dsglerde kul yapisi bozulacak tabii ki. eger iNSAN gibi kullanirsan daha uzun omurlu olur. tam durmadan vites degistirirsen kusura bakma ama bu sana az bile.

sozun ozu ne alirsaniz alin ne kullanirsaniz kullanin eger iNSAN gibi kullanmayacaksaniz, karsinizdaki insanlarin gunahini da almayin caninida yakmayin...

EMNiYET KEMERi HAYAT KURTARIR

• 14.11.2013 tarihi basın açıklamasında VW tüm dünyadaki DSG 7 şanzımanların sentetik olan yağlarını Mineral ile değiştireceğini açıklamış. Bu açıklama Tiguan için yapılmış ama sonunda DGS hatası çözümü yolunda bir adımdır. Bence Servisleri bir yoklayın. açıklamada tüm dünya demiş. .. linki veriyorum ama almanca. .
    https://www.volkswagen-media-services.com/detailpage/-/detail/Volkswagen-ruft-Tiguan-zum-Sicherungstausch-in-die-Werkstatt/view/685704/7a5bbec13158edd433c6630f5ac445da?p_p_auth=tihSup7v

• quote:

Orijinalden alıntı: Mel75

14.11.2013 tarihi basın açıklamasında VW tüm dünyadaki DSG 7 şanzımanların sentetik olan yağlarını Mineral ile değiştireceğini açıklamış. Bu açıklama Tiguan için yapılmış ama sonunda DGS hatası çözümü yolunda bir adımdır. Bence Servisleri bir yoklayın. açıklamada tüm dünya demiş. .. linki veriyorum ama almanca. .
    https://www.volkswagen-media-services.com/detailpage/-/detail/Volkswagen-ruft-Tiguan-zum-Sicherungstausch-in-die-Werkstatt/view/685704/7a5bbec13158edd433c6630f5ac445da?p_p_auth=tihSup7v

Tiguanlar için dememiş şanzıman yağı konusun dq200 şanzımandan bahsediyor kuru 7 ileri şanzıman. Tiguan yağlı 6 ileri dsg kullanıyor. Bültenin tiguan ile ilgili kısmı elektrik tesisatı alakalı

• TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    son iki paragraf 7 ileri dsg ile alakalı. Baş tarafı dediğin gibi elektrik ama son iki paragrafta dsg 7 ileri şanzımanların yağlarını değiştireceklerinden bahsediyor. 7 ileri olanlar kuru die bilinir ama içlerinde yine de bir miktar yağ vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mel75

son iki paragraf 7 ileri dsg ile alakalı. Baş tarafı dediğin gibi elektrik ama son iki paragrafta dsg 7 ileri şanzımanların yağlarını değiştireceklerinden bahsediyor. 7 ileri olanlar kuru die bilinir ama içlerinde yine de bir miktar yağ vardır.

Tabiki de yağ var;) yalnız bu bülten yayınlanma tarihi kasım olsa da esas tespit nisana dayanıyor. Mayıs sonrası üretimlerde bi ihtimal yeni yağ kullanılmış olabilir. Ben daha önce okuduğum haberi saklamıştım ilk servis ziyaretimde konu hakkında detaylı bilgi alıcam

• Öteki başlıkta daha önce yazmıştım, sıcak ve nemli ortam diye. Demekki artık bu teori değil bir gerçek. Zaten Çin'de sunduğu opsiyonla bunu kanıtlamış gibi olmuştu. Düzeldiğine sefvindim.
  • merhaba arkadaşlar ya benim araçta da şöyle bir sorun oldu , 150 - 160 la giderken bir anda gaz yememe sorunum vardı bu gün servise gittim kavrama değişecek dediler 3000 kavrama - 750 işçilik , araç düzenli olarak doğuş bakımlı değişim için yüzde 70 e kadar indirim olabilir dediler araç 2 gün kalacakmış bakalım ne olacak ne kadar fiyat çıkaracaklar çok merak ediyorum

@benim ki gibi kavramadan kaynaklı gaz yememe sorunu yaşayan oldu mu ?

not araç 2.ci vites te titremeyi her zaman yapmıyor , servise sorduğumda daha götürür dedi ama bu gaz yememe olayı biraz canımı sıkıyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.