Şimdi Ara

DSG DENEYİMİNİZE DAİR ANKET ÇALIŞMASI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
2
Favori
16.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: mry_82

AUTO6R ŞANZUMAN İYİDİR.

Anıl, Utku, Haluk Abi ve diğer saygıdeğer forumdaşlarım:

Aha alın gözünüzle görün.

dsg düşmanlığınıza atıfta bulunmuş sanırım...

Oğuzcum DSG düşmanı değilim.

VW düşmanı da değilim.

Ama bu firmanın kendisini aynı sınıf ve aynı müşteri kitlesine hitap eden benzer markalardan daha elit ve kaliteli gösterip premium olma çabasını, ama daha da önemlisi teknoloji geliştirme veya az kullanılan/belli bir kesime hitap eden bir teknolojiyi daha fazla kişiye sunabilme yolunda ilk olabilmek için yeterince test etmeden piyasaya sürüp müşterileri denek gibi kullanma tercihini hoş bulmuyorum.

Hele bunun tanıtımını çooook iddialı sloganlarla yapıyor olmasını ama bu teknolojilerle ilgili sıkıntı olduğundaki ya da o teknolojiyi bir süre sonra kullanmaktan vazgeçtiği zamanki sessizliğini tanımlayacak söz bulamıyorum.

Bu markayı ölümüne savunan, teknolojileri tanıtırken alıyor, hatta silip süpürüyor olduğu ödüllerle ilgili forumda konu açmasını bilen, bunlarla devamlı övünen forumdaşların bu sıkıntılarla ilgili sessiz kalması da sosyoloji tezi konusudur ayrıca.

15 yıl önceye kadar bulabileceğiniz en fanatik VW severlerden birisiydim.

Ama gözümüzü açmak gerekiyormuş. :)

Selamlar.

Düşman, kelimesi biraz aşırı oldu... :)

sadece dsg ci değilsiniz diyelim...

DSG iyidir diyerek, kimseyi yanıltmış olduğumuda düşünmüyorum. Arıza, mekanik bir aleti iyi veya kötü etmez, Ama Özellikleri eder.

http://haber.ihlassondakika.com/haber/Ronaldo-luks-araci-ile-yolda-kaldi---4925_460972.html

bir kere daha bu örneği vermiştim. bu araç yolda kaldı diye kötü mü?

Oğuzcum ne kadar edc'ci isem o kadar da dsg'ciyim.

Geçen ağustosta araç bulabilseydim dsg'li bir golf sahibi olacaktım şimdi.

Tıpkı megane'da olacağı gibi onu da garanti bitmeden satardim ama.

Ben yeni geliştirilen teknolojilerin yeterince test edilmeden piyasaya sürülüp müşteriler üzerinde denenmesini uygun ve etik bulmuyorum.

Daha da vahimi bu teknolojilerin reklamı hep "en iyi" olarak yapılıyor.

Bu reklamlara kanıp firmayı yücelten , araçların değerinden çok daha fazla paraya satılmasına sebebiyet veren (t)onlarca kişi var ülkemizde.

Benim nezdimde Vw'nin diğer Avrupalı üreticilerden teknoloji anlamında büyük bir farkı yoktur.

Mevcut farkı yaratan vw pazarlama departmanıdır.

Selamlar.

Sevgili Haluk bey,

Sizi anlıyorum, Ben ce tdi dsg yerine, i30 crdi tam otomatik veya ceed sizin için daha uygun olmazmıydı?(2.0 de seçenekler çok) neden tdi dsg, veya dci edc? sonuçta yeterince test edilmeden piyasaya sürüldüğünü düşündüğünüz ürünü bence almamalısınız. Garanti süreci boyunca cebinizde para çıkmasa bile...

ben aksini düşünüyorum, tekrar tekrar başa dönmüş gibi oluyor ancak, gerekli testler yapılmıştır, ilk golf gti dan beri neredeyse 8 yıldır piyasada dsg, bir çok modeli çıktı.
    OBjektif olarak, kaç tane üretilmiş kaç tane kalıcı arıza (komple şanzıman değişimi) yaşanmış, bu veriye ulaşsak sorun kalmayacak.

Çünkü kavrama değişimini ben arıza olarak görmüyorum, bu şanzıman türünde. Tıpkı pejonun auto6r de kavrama arızasını, arıza olarak görmediği ve 90.000 km periyodik bakımda ücretli olarak değiştirdiği gibi. Daha kısa sürede oluşan arızaları ise kullanıcı hatası olarak gören birde mmt, yani toyota var. 30.000 de garantili aracında bedel ödeyerek kavraması değişen mmt ler var...

Selamlar, Hörmetler bizden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 10 Mart 2012; 13:27:56 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mry_82
    AUTO6R ŞANZUMAN İYİDİR.

Anıl, Utku, Haluk Abi ve diğer saygıdeğer forumdaşlarım:

Aha alın gözünüzle görün.

Şanzıman kalitesi olarak değil ama sorunsuzluk olarak bahsettiyse çok doğru söylermiş bence arkadaş.

Ben DSG almam, çevremdekilere de aldırmam. Bu kadar kesin konuşuyorum.

Çok konforlu denen o DSG kalkışta titriyor, 2-3 geçişi sıkıntılı, yoğun trafikte sıkıntılı vs..

Bende tek kavramalı yarı-otomatik şanzımanlı araç almamaya ve aldırmamaya yeminliyim bu kadar kesin konuşuyorum.

DSG'nin sorunlarını gel sabaha kadar konuşalım, zaten bu konunun amacı da bu. Ama geçişleri-kalkışları konusunda kullananlardan bile nasıl daha iyi yorum yapıyorsun ben bunu çözemiyorum zamanında Golf'ün işçiliğine de laf ediyordun yani gerçekten üzgünüm ama bir zahmet buradaki kullanıcıların görüşleri seninkinden daha gerçekçi olsun bunu kabul et şu konudaki HER sürücü mü fanatik...

Hayır fanatik olsam DSG manyak yaaa falan derim, yok kardeşim demiyorum bana göre en iyi şanzıman kesinlikle değil, hele ki BMW'nin 8-ileri'si varken, ama resmen itin bir tarafına sokuyorsunuz, kullanıcı olmasam gerçekten inanıp destek vereceğim de senin yorumlarını okuyunca 2 farklı şanzımandan bahsediyoruz gibi geliyor...

Bak, objektif olarak şikayetlerimi belirttim; yokuşta geri kaçırma ve düşük hızda cam açıkken bozuk yolda veya kasiste duyulan mekanik sesler ben kimseden birşeyi saklamıyorum, ama ne zaman DSG'nin, Polo'nun veya başka bir VAG aracının iyi yanlarından bahsetsem beni gizli fanatik ilan ediyorsun, senin nezdinde "objektif" olabilmem için şu an kendimi enayi ilan edip, aracımı derhal satılığa çıkartmam ve bütün insanları VW'den uzak tutmam lazım, başka türlü seni objektifliğime inandırabileceğimi gerçekten düşünmüyorum.

Ki kaç tane konuda Doğuş'un fiyatlandırmasını eleştirdim, donanımdan çalmalarından bahsettim, ESP'nin opsiyonel olmasının ayıp olduğunu sırf bu yüzden başka modellere yönelebilceğini söyledim, son 2 ayda kaç kişiye Polo yerine Jazz önerdiğimi hatırlamıyorum bile, hatta bunları tek tek derleyip önüne bile koymuştum da o konu yok olmuştu....

Yine dikkatim çeken bir nokta, ben bu eleştirileri veya şikayetleri yaptığım zaman gerçekten sessizsin, ama olumlu konuştuğum zaman anında yakalıyorsun, e şimdi burda art niyet yok mu?

Anıl'la olan mesajlarımı bile gösterebilirim adama kaç kere oğlum git Accord al diye beynine baskı kurdum resmen, sedan istemiyorum diyo ;)

Auto6R'ın sorunsuzluğu konusunda da tartışabilirim, elinde istatistik olmadan bunu söylemen çok çok zor, ama Ankaradayken GÖRAL'la görüş bakalım kaç tane şikayet almışlar 308 ve 3008'deki şanzımanlardan? Konusunu açmıyorum, niye, elimde dayanak yok çünkü ama yazın bu konuda ciddi çalışma yapacağım.

Forumda bile kaç tane auto6r kullanıcısı çıkartabilirsin? DSG'de 25'e yakın adam çıkarttık.

Birde herşeyi geçtim, sürekli fanatiklerden yakınıyorsun (haklı olarak), özellikle VW fanatiklerine güzelce giydiriyorsun (bu konuda da çoğunlukla haklı olarak diyelim..) Peki, seni bu kadar objektivizm abidesi kılan şey ne Utku? Bana bunun sırrını açıklar mısın? Yani diğer insanların fanatik olup olmadığına karar verebilme yetisini nasıl edindiğini merak ediyorum sadece.

Uzun oldu kusura bakma ama, gerçekten son konuşmada bana gizli fanatik diyip onboardx gibi üyelerle aynı kefeye soktun ve tabir-i caizse 8 yıllık emeğimin (otomobil genel'de 4) içine de ettin, tepkim bu yüzdendir, haketmediğimi düşünmemdendir, hukuk öğrencisisin diye hatırlıyorum, bir nevi savunma metni gibi düşün.

Sevgili Jajan,

Sen doğru yolda ilerliyorsun. Objektif olan sensin. Kendi İmkanlarınla bir istatistik oluşturmaya çalışıyorsun. İnşallah yaz sonuna 1000 kişi olurda daha mantıklı veriler elde edilir...

• Ama dsg nin bir farkı var; çok fazla tedavülü olduğundan ucuzluyor, yetkili servis tekelinden giderek çıkıyor. Zaman geçtikçe çok daha fazla ucuzlayacağını, bu işin baskı balata veya triger değişimi gibi rutine bağlanacağını düşünüyorum.
  • 1) Aracin YIL/MARKA-MODEL/KM ve DSG TİPİ?
    2011 seat leon 1.6 tdi dsg 7 ileri 36.000 km

2)Araci kullandiginiz sehir yada Surekli dur-kalk trafikte kullanim orani?
    izmir/istanbul/bursa %20

3) DSG Sanzimaninizdan, ozellikle bozuk yollarda ve dusuk viteslerde iken metalik sesler geliyor mu?
    evet

4) Aracinizin yuksek devirde agresif kullanim yuzdesi tahmini olarak nedir?
    %20

5)Bakimlariniz/yag degisimleriniz duzenli midir ve ne kadar zamanda bir yapilmaktadir?
    Evet/15.000 km

6)Aracinizi sifir mi yoksa ikinci el mi aldiniz? Ikinci el ise kac km'de iken aldiniz?
    Ikinci el/13.000 km

7)Vites gecisleri ilk aldiginiz gun gibi iyi mi? Degisiklik varsa belirtiniz?
    Ilk aldigimda problem yoktu, daha sonra titremeler başladı.

8)DSG ile hic sorun yasadiniz mi? Yasadiysaniz nasil cozuldu?(garanti-iyi niyet garantisi vs belirtiniz)
    30bin bakımına gittiğimde D1'den D2'ye geçişte titreme yaptığını söylediğimde normal dediler. ama daha sonra tekrar aynı şikayetten gidince arızayı kabul edip garanti kapsamında parça değişimi yapılacağı belirtildi.(parça siparişi verildi)

9) Bundan sonra arac alacak olsaniz, yine DSG sanzimanli tercih eder misiniz?
    Evet

• Oğuzcum hem i30 hem de ceed yenilenmek üzereyken bu araçları almazdim.

Yeni kasaları gelmek üzere artık.

Dizel otomatik alırsam yeni Civici de görüp bu araçlardan birisini tercih ederim herhalde.

Bu arada konudan çok uzaklaştık.

Bir ara bu konudaki mesajlarımi ilgili başka bir konuya taşıyayim. :)
  • DSG kullanmadım ama bu forumda konuları görünce sorun yaratan bi şanzıman olarak kafama yerleşti.
  • bende kullanıyorum ancak araç henüz çok yeni
  • quote:

quote:

quote:

Bu arada çok önemli bir düzeltme.

Ben forumdaki DSG düşmanlığı-na ithafta bulunmuştum olayın Anıl yada Haluk Abi'yle kesinlikle alakası yok, çok özür diliyorum.

Anıl ve Haluk Abi'nin markayı karalamaya yönelik bir propaganda kesinlikle yaptıkları yok.. Arada anlaşamadığımız, tartıştığımız konular elbette oluyor, elbette olacak da ama her defasında birbirimize birşeyler katıyoruz forumun da amacı bu zaten.

bende kişisel oalrak bir şey belirtmedim. Ancak, gerilmiş ok ile bekliyormuş @Anıl, anında fırlatı verdi...

Oğuz abi,

Forumda gerçekten art niyetli, provakatör, bilip bilmeden konuşan, önyargılarını yıkamayan veya sadece karalama amaçlı yazan üyeler mevcut.

Hatta, emin ol bizim araçlarımızın bozulması için hergün beddua eden insanlar olduğuna da eminim. (nazara inanmadığım için bu kısım beni bağlamıyor neyse)

Ama seni temin ederim Anıl, bunlardan birisi kesinlikle değil...

Can kardesim oguz adli kisiyi ben tanimiyorum ama sen abi dedigine gore tanisiyorsunuz galiba ve benden yas olarakta buyuk heralde.

Simdi senin objektif oldugunu soylemis madem senin sozlerine bu kadar guvenen biri senden rica ediyorum onejktif bi sekilde surda bakarmisin bi kim ok gibi firlamis ? Ben sana hitaben ( aramizdaki samimiyetin farkinda degil heralde) sakayla karisik ne varmis bunda anlamadi dedim cunku konuyu epeydir takip etmiyordum.

Bana direk dsg dusmanliginizdan ötürü diyerek satasan ben degildim. Ok gibi firlayanda ben olmadim burada.

Birde utkuya nazir yazdigin mesaji sadece ozetle birseyden bahsedecegim.

Ankaraya geldiginde utku,sen , ben bigun arac incelemeye gideriz ozaman utku konusunda fikirin degisir.

Uslubu biraz sert olabilir ki onuda meslegine yoruyorum , ama cidden su forumda bulabilecegin en objektif kisi diyebilirim. Neden mi ? Adam her araci okadar detayli inceliyor ki yani marka ayirtetmeksizin hep ayni sekilde bakabiliyor olaya. Eminim bunu sende bende yapamayiz.

Forumda japoncu bile dediler utku icin. Bi civic incelemesine gidelim beraber adami civicten sogutur :))

Ben bu forumda bilgi birikimine gercekten saygi duydugum ender kisilerden. Adama sordugum sorularda simdiye kadar hic kem kum edip tekledigini hatirlamiyorum her arac konusundaki bilgi birikimi muazzam cidden hayranlikla dinlersin.

Simdi gelelim dsg konusunda demissin birakta kullanicilari yorum yapsi hani size dusmez gibisinden soylemissin. Ama bize ayip etmissin be can kardesim. Bizim ne kadar teste ciktigimizi ne kadar gezdigimizi sen biliyorsun haluk abinin konu ortada. Biz foruma yazmasakta haftada bir bulusuyoruz neredeyse. Eger ciktigimiz golf testinde utku titreme olayini bana farkettirmeseydi belki ben titredigini anlamayacaktim bile hatta ilk gaza bastigimda dikkat bile etmedim. Utku'nun bu dikkatleri cok farkli. Bunu ne sen ne ben ne de haluk abi belki bu kadar dikkat edemeyiz.

Bence onun biraz hakkini yemissin gibi. He burda objektif davranmiyor bazen , sende bende ayni durumdayiz ama bunun nedeni sen degil (onboardx ...) tarzi adamlar insani bazen cileden cikartiyor.

• Dsg sahibi arkadaslar aracinda kavrama problemi olup servisten parca bekleyen arkadaslar

3. Nesil kavramalar servislere gelmis bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83

DSG'yi kötüleyenlerin büyük bir kısmının DSG'li bir aracı kullandığını bile düşünmüyorum.
    Tamam DSG tertemiz ve sorunsuz bir şanzuman değil ama forumda çok abartılıyor. Daha iyisi var da biz mi tercih etmiyoruz ?

Aynı tespiti MMT için yapanların kulaktan kulağa oynayan çocuklardan farkı yok. Kesinlikle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişiler olduğu sürece DSG patlak MMT bozuk vb. birçok konu görürüz.

DSG+TSI= TNT
  • özetle bu anket çalışması ilerlesin. Konu dışındaki mesajlar silinsin...
  • Arabadaki titreme sorunu için servise gittim. Yapılan testler sonucu direkt değiştirme kararına vardılar. İşçilik ücreti de almiyorlar. Eğer iyi niyet garantisi ile işçilikler değiştirmeye kalkarlarsa beni ornek gösterin. İsteyene bana verecekleri belgeleri gönderirim. :)

Bu sorun isime bile geldi. 43.000km'de kavrama değişmiş olacak. Böylece gelecekte cebimden kavrama parası 43.000km geç çıkmış olacak! :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

quote:

quote:

Ben forumdaki DSG düşmanlığı-na ithafta bulunmuştum olayın Anıl yada Haluk Abi'yle kesinlikle alakası yok, çok özür diliyorum.

Anıl ve Haluk Abi'nin markayı karalamaya yönelik bir propaganda kesinlikle yaptıkları yok.. Arada anlaşamadığımız, tartıştığımız konular elbette oluyor, elbette olacak da ama her defasında birbirimize birşeyler katıyoruz forumun da amacı bu zaten.

bende kişisel oalrak bir şey belirtmedim. Ancak, gerilmiş ok ile bekliyormuş @Anıl, anında fırlatı verdi...

Oğuz abi,

Forumda gerçekten art niyetli, provakatör, bilip bilmeden konuşan, önyargılarını yıkamayan veya sadece karalama amaçlı yazan üyeler mevcut.

Hatta, emin ol bizim araçlarımızın bozulması için hergün beddua eden insanlar olduğuna da eminim. (nazara inanmadığım için bu kısım beni bağlamıyor neyse)

Can kardesim oguz adli kisiyi ben tanimiyorum ama sen abi dedigine gore tanisiyorsunuz galiba ve benden yas olarakta buyuk heralde.

Simdi senin objektif oldugunu soylemis madem senin sozlerine bu kadar guvenen biri senden rica ediyorum onejktif bi sekilde surda bakarmisin bi kim ok gibi firlamis ? Ben sana hitaben ( aramizdaki samimiyetin farkinda degil heralde) sakayla karisik ne varmis bunda anlamadi dedim cunku konuyu epeydir takip etmiyordum.

Bana direk dsg dusmanliginizdan ötürü diyerek satasan ben degildim. Ok gibi firlayanda ben olmadim burada.

Ankaraya geldiginde utku,sen , ben bigun arac incelemeye gideriz ozaman utku konusunda fikirin degisir.

Uslubu biraz sert olabilir ki onuda meslegine yoruyorum , ama cidden su forumda bulabilecegin en objektif kisi diyebilirim. Neden mi ? Adam her araci okadar detayli inceliyor ki yani marka ayirtetmeksizin hep ayni sekilde bakabiliyor olaya. Eminim bunu sende bende yapamayiz.

Forumda japoncu bile dediler utku icin. Bi civic incelemesine gidelim beraber adami civicten sogutur :))

Ben bu forumda bilgi birikimine gercekten saygi duydugum ender kisilerden. Adama sordugum sorularda simdiye kadar hic kem kum edip tekledigini hatirlamiyorum her arac konusundaki bilgi birikimi muazzam cidden hayranlikla dinlersin.

Simdi gelelim dsg konusunda demissin birakta kullanicilari yorum yapsi hani size dusmez gibisinden soylemissin. Ama bize ayip etmissin be can kardesim. Bizim ne kadar teste ciktigimizi ne kadar gezdigimizi sen biliyorsun haluk abinin konu ortada. Biz foruma yazmasakta haftada bir bulusuyoruz neredeyse. Eger ciktigimiz golf testinde utku titreme olayini bana farkettirmeseydi belki ben titredigini anlamayacaktim bile hatta ilk gaza bastigimda dikkat bile etmedim. Utku'nun bu dikkatleri cok farkli. Bunu ne sen ne ben ne de haluk abi belki bu kadar dikkat edemeyiz.

Bence onun biraz hakkini yemissin gibi. He burda objektif davranmiyor bazen , sende bende ayni durumdayiz ama bunun nedeni sen degil (onboardx ...) tarzi adamlar insani bazen cileden cikartiyor.

Yok kendisiyle tanışıklığım bulunmuyor, sadece yaşça benden büyük olduğunu biliyorum bu yüzden "Abi" diye hitap ediyorum.

Objektif bir biçimde baktığım zaman, evet kendisi biraz fazla tepki vermiş, bunun sebebi de muhtemelen çoğu VW veya DSG konusunda seni ve Haluk Abi'nin yazdığını görmesi olabilir diye düşünüyorum, ehh bunlar da genelde pek olumlu şeyler olmadığı için ( sorunlarını herkes kabul ediyor, ama sorun çıkartmayanlar için hala genelleme yapmıyorum ortada hala bir veri yok dikkatini çekmiş, demek ki içinde böyle bir birikme yaşanmış (benim Utku arkadaşımıza yazdığım gibi) bunu da dile dökmüş...

Objektif olarak burada senin hiçbir suçun vs. yok.

Gelelim, Utku konusundaki yazdığım mesaja: Forumdaki pek çok kişiden tabi ki daha objektif, bilgi ve donanımına saygım var ancak çok fazla kişiye gereğinden fazla fanatik yakıştırması yapıyor, dikkatimi çekmişti (son konuda da tartısamamıstık kilitlenmist). Sadece ben bu yetkiyi kimin verdigini merak ettim. Bu TFF'de bir hakemin çıkıp diğer hakemleri suçlaması gibi bir şey.

Detaylı incelemelerinin bende farkındayım, hatta sağolsun neredeyse onun sayesinde bir yakınımı Focus almaktan vazgeçirdim. Benim böyle bir iddiam yok zaten, VW olmasa bile mesela Alfa Romeo oldu mu akan sular duruyor benim için. Bak burada herkesin önünde itiraf ediyorum Gizli fanatikliğini yaptığım tek marka Alfa'dır.

Açıkçası, bende japoncu olduğunu düşünüyordum, demek ki bir şekilde bu izlenimi bırakmış.

DSG konusunda da, Anıl kardeşim bak burada kaç kişi yorum yapmış. Sorunlu olan açık açık belirtmiş, ses gelen söylemiş, kavraması değişime giden söylemiş, bir daha asla vw almam diyen arkadaşımız var. bu kadar adamın çoğu yine de bir daha DSG alırım diyor (ben dahil), geçişlerden memnunuz, sarsıntı kesinlikle yok, sıkışık trafikte ASLA sıkıntı çekmedim, ben bunu 1 yıldır tecrübe ediyorum da siz 10dk'da nasıl bunu çürütüyorsunuz?

Eski kasa Civic bende kullanmışımdır 2-3 defa ama hiç benim bu kadar iddialı konuştuğumu gördün mü Civic şanzımanı hakkında.?

Ayrıca, art niyetle gidersen Anıl, 116i testini bile işkenceye çevirirsin.

Ne kadar sorun çıkarttıgını bildiğim Auto6r şanzımanı da şurada övmek, işin fanatikliğinin bir diğer yanıdır.

Çok konforlu denen o DSG kalkışta titriyor, 2-3 geçişi sıkıntılı, yoğun trafikte sıkıntılı vs..

Son kez söylüyorum, şu cümleyi kuran daha 1 tane arkadaşım yok Bilkent'te. Forumda da görmedim... Ya biz bu kadar adam fanatiğiz gözümüz dönmüş... Yada hiçbirimiz arabadan anlamıyor. Eminim Utku'nun kafasındaki düşünceler bunlar, benim kızdığım nokta bu zaten.

Aracın 1-2 yıllık sahipleri yorum yapıyor, hemde 1 kişi değil 15 kişiden bahsediyorum, hala bir değeri yoksa, ben daha ne diyeyim. Elbette art niyet derim.

• Konuyu daha fazla kirletmenin anlamı yok pm ile dönüş yapacağım. Bu konu daha fazla kirlenmesin.
  • Manuelin zevkini almak varken ne otomatiği
  • quote:

Konuyu daha fazla kirletmenin anlamı yok pm ile dönüş yapacağım. Bu konu daha fazla kirlenmesin.

Pm'ye dönüş yaptım. Utku arkadaşıma da cevap verme hakkı vermiş olduğumun farkındayım.. Dolayısıyla bu kadar yazıp yazıp hadi konu kapansın demek, kendisi açısından adil değil, bu yüzden PM atabilir bana.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Oğuz abi,

hep utku hep utku...

Hic benden bahseden yok :(

• Öfff yordunuz ben, be bu kadar şeyi kim okuyacak.
  • 1) Aracin YIL/MARKA-MODEL/KM ve DSG TİPİ? 2009/vw jetta 46000/DSG7 KURU tip
    (ve motora dair chip-tunning vs yok)

2)Araci kullandiginiz sehir yada Surekli dur-kalk trafikte kullanim orani? İstanbul %40

3) DSG Sanzimaninizdan, ozellikle bozuk yollarda ve dusuk viteslerde iken metalik sesler geliyor mu? HAYIR

4) Aracinizin yuksek devirde agresif kullanim yuzdesi tahmini olarak nedir? %40

5)Bakimlariniz/yag degisimleriniz duzenli midir ve ne kadar zamanda bir yapilmaktadir? Evet/10.000/15.000

6)Aracinizi sifir mi yoksa ikinci el mi aldiniz? Ikinci el 39000 DE ALDIM

7)Vites gecisleri ilk aldiginiz gun gibi iyi mi?EVET

8)DSG ile hic sorun yasadiniz mi? Yasadiysaniz nasil cozuldu?Birgün aracımı park ederken(42500km) kendi kendine boşa aldı ve prnds ışıkları yanmaya başladı servise çekici ile götürebildik,mekatronik ünite değişecek denildi,aynı zamanda şanzıman yağında da talaşlanma olduğu söylendi ve komple şanzıman değişimine gidilmesi gerektiğine karar verdiler,14.000tl masraf çıktı ama vw bunu iyi niyet garantisiyle hiç para almadan halletti
    9) Bundan sonra arac alacak olsaniz, yine DSG sanzimanli tercih eder misiniz?kesinlikle evet derim,çünkü benim jetta 160 lık bu arabanın motorunun tek terbiye edicisi DSG dir manuelde kesinlikle o performansı alamam,alırsın diyen varsada onuda kırmayalım manuel moda geçip alırım :)))

• Normal şartlarda bir araç veya teknoloji hakkında kullanıcılarının düşünce ve yorumları mı dikkate alınır yoksa o araç veya teknolojiye kuşkuyla bakanların veya aracı üreten markaya antipatisi olanların yorumlarına mı itibar edilir?

DSG ile ilgili bu başlık altında da görüldüğü üzere kullanıcılarının neredeyse tamamı tekrar bu şanzımanlı bir aracı tercih edeceğini ifade etmektedir. Bence önemli olan budur.

Bir diğer önemli olan konu ise;

Bir teknoloji değerlendirilirken sadece sorunsuzluk prensibinden hareket edilmez. O teknolojinin ne kadar efektif-verimli, performanslı vs olduğu da kriter olarak ele alınmalıdır. Dsg şanzıman motor gücünü aktarma ve bunu yakıt sarfiyatını da düşük tutmak suretiyle o daha az sorunlu olduğu söylenen tork konvertörlü otomatik şanzımanlardan çok daha üstündür. Bu noktada tek istisna bmw nin 8 ileri şanzımanıdır. Burada bir tercih sözkonusudur. Yani ya daha az sorunlu olduğu söylenen klasik otomatik şanzıman seçilerek yakıt tüketiminden ve motor performansından ferağat edilecek ya da sorun çıkarma ihtimali daha yüksek olmakla beraber yakıt tüketimi ve motor performansında daha verimli olan tercih edilecektir. Burada da beklenti ve öncelikler devreye girmektedir.

Kişisel görüşüm;
    Sorun çıkarma ihtimali yüzde 5-10-15 herneyse daha fazla diye 50- 60 bin liralar verdiğim arabayı sürerken bana keyif veren dsg gibi bir şanzımanı 150 beygirlik arabaların bile hızlanmasını 10 sn nin altına düşüremeyen, yüksek devirlere çıktığımda motoru bağırttıran ve bir o kadar da yakıtını arttırarak "yemişim sorunsuzluğunu" dedirtecek klasik otomatik şanzımanlara tercih ederim. Kaldı ki, artık dsg şanzımanları için iyi niyet garantisi de uygulanmakta ve f_koca 5055 arkadaşımızın da belirttiği gibi ücret alınmadan sorun giderilmektedir.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.