Şimdi Ara

DSG Şanzıman ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar "dsg şanzıman sorunlu" diye bir algı oluşmuş bir çok kişide. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu yorum yapacak olan?

• Bu konu çok karmaşık bir konu. Dsg şanzımanın eski modellerde problem oranı fazla idi. Yenilerde o kadar fazla değil diye biliyorum.
    Bir de dsgdeki fabrika hatası ilk 10bin de çıkıyor genelde ve garantiden değişiyor.
    Bir başka konu da wv 2014 de çin Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde dsgli bir grup aracını geri çağırdı ve bir düzenleme yaptı. Ayrıca o ulkelerde garanti surelerini 5-10 senelere çıkarttı.
    Bende 1,5 yaşında dizel dsg leon var, çevremde de 2-6 yaş arası 5 kişide dsg araç var. Hiçbirisi problem yaşamadı.
    Uzun yazdın ama işin özü dsg alırken maalesef kafan tam olarak rahat olmaz. Ama dsg keyfi de diğer hiçbir otomatikte yok.

• Çok teşekkür ederim. Başka DSG tecrübesi olan varsa yazarsa sevinirim.

• 2012 model 1.6tdi dizel dsg şanzıman aracım 40.000 km oldu arkadaşım.kime sorsam alma çabuk bozuluyor demişti.Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım.Bakımlarını zamanında yaptırırım,şanzımanı aşırı zorlamam,aniden hızlanacaksam aracı S moda çekerim yürür giderim.Dikkat ettiğim konular bunlar yani.5 bin km de mercedesin şanzımanını indireni biliyorum ben.fabrikasyon bir hata yoksa genelde kullanıcılar bozuyor bu şanzımanı.al kullan hiç düşünme
  • 4 aydir Ibiza 1.2 TSI DSG kullaniyorum. Gerek vites gecislerinin sorunsuz ve sarsintisiz olusu gerekse de yakit tuketimi anlaminda cok memnunum. Bir bakmissin hic anlamadan 7 ye gelmis sanziman. Araba konusunun icindeyim cocuklugumdan beri. Bircok tecrubeye sahip oldum bu sayede. Piyasadaki sanzimanlar da ortada. Herhangi bir marka fanatigi degilim. Iyi olan bir seye camur atmak en kolayi ve cok da severiz ulkemizde. Ben tecrubelerime dayanarak DSG yi tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasantalha

Arkadaşlar "dsg şanzıman sorunlu" diye bir algı oluşmuş bir çok kişide. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

2012 seat ibiza 1,2 tsi dsg referans aracım var. Ben de alırken çok tedirgindim. Doğustaki arkadaşımın tavsiyesine güvenerek aldım. 2012 senesinde bu şanzıman tipinin 6-7 yıllık geçmişi olduğu söyleniyordu. Demekki 10 yılı buldu dsg bildiğim kadarıyla F1 araçları için geliştirilmiş bir şanzuman .Sonradan binek ereclarına uygulanmaya başlanmış. 2006 model araçlarda çok sorunlar yaşanmış fakat daha sonra birçok gelişime tabi olmuş bir sistem. Çift kavramalı sistem olarak bilinmesinin sebebi de şanzumanın içinde 2 kavrama kolu var. biri 1-3-5-7 diğeri de 2-4-6 viteslere hitap ediyor (Almadan önce çok araştırmıştım :) hatırladığım kadarı ile yazıyoum.Biraz yer tutacak ama:)) araç 3.viteste iken 2 ve 4 vites dişlileri hazır bekliyor. Bu şekilde milisaniye bazında vites değişimi oluyor. Neyse, bukadar alengirli bir sistemin arıza olasılığının yüksek olması beklenebilir zaten. Genelde 2.viteste titremeden yakınılıyor.bunun sebebi bana göre , araç 7 vitesli olduğundan ve 7. vitese 55-60 km de ulaştığından ilk vites aralıkları çok kısa. kalkış yapar yapmaz 2. geçiyor sen farkına varmadan. Dolayısıyla durkalk trafikte 2. vites en çok kullamılanı.(Yaw fazla detaya girdik galiba bunlar çoğu arkadaşı ilgilendiröeye bilir:) kısaca ben 2012 den beri kullanıyorum tık demedi. Çok konforlu, seri, ekonomik. rahat kullanımlı . Bukadar rahmetin bazı zahmeti de olabilir .İnşallah bize denk gelmez :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra şanzıman?
    6 yıl önce açıldı
    VW Polo otomatik şanzuman?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.