Şimdi Ara

DSG Şanzıman (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl bu zamanlar Jetta'dan vazgeçip Honda CIVIC Benzin+LPG aldığım günü sevgiyle anıyorum
  • 30.000 lik Golf'leri bu sene 90.000'e satacak olan firma değil mi bu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkswagen grubuna yönelik tapınma derecesindeki gereksiz hayranlığın yanlışlığına dair bir ekşi sözlük entrysini paylaşmak istiyorum. entry sahibi kişi ventolin nickli yazardır.

türkiye'de alman otomobillerinin eleştirilmesi, kutsala küfür gibi algılanıyor. yalnız şöyle bir gerçek var:

www.warrantydirect.co.uk
    Extended Vehicle Warranty - Warranty Direct
    http://www.warrantydirect.co.uk/press269.html

Auto Express
    Page Not Found | Auto Express
    http://www.autoexpress.co.uk/...worst-engine-failures

firmalara göre motor arıza oranları:

ocak 2013 itibarıyla en iyi on üretici (parantez içlerinde, kaç motorda bir arıza çıktığı bilgisi var)

1- honda.............................%0.29 (1/344)
    2- toyota.............................%0.58 (1/171)
    3- mercedes-benz.................%0.84 (1/119)
    4- volvo..............................%0.90 (1/111)
    5- jaguar.............................%0.98 (1/103)
    6- lexus..............................%0.99 (1/101)
    7- fiat.................................%1.17 (1/85)
    8- ford................................%1.25 (1/80)
    9- nissan.............................%1.32 (1/76)
    10- land rover.....................%1.38 (1/72)

ve en kötü on üretici. arıza oranlarına dikkat.

1- mg rover..........................%7.88 (1/13)
    2- audi.................................%3.71 (1/27)
    3- mini................................%2.51 (1/40)
    4- saab................................%2.49 (1/40)
    5- vauxhall...........................%2.46 (1/41)
    6- peugeot............................%2.26 (1/44)
    7- bmw................................%2.20 (1/45)
    8- renault............................%2.13 (1/46)
    9- volkswagen......................%1.91 (1/52)
    10- mitsubishi.......................%1.70 (1/59)

gelen mesajlar üzerine not: vauxhall opel'in ikizidir ama ingiliz ikizidir. sorunsuzluk ve işçilik gibi değerleri tamamen farklıdır. hatta aynı araştırmada opel ve vauxhall'ın iki farklı marka olarak ele alınıp puanlandığına sık sık rastlıyorum. yani vauxhall eşittir opel değil.

edit: yukarıda ufak bir kısmı görülen yıllık araştırmanın bütün verilerine buradan ulaşılabiliyor. (buradan derken "akıllı bakınız"ı buraya kopyalıyorum:http://www.reliabilityindex.com/)

• Hangi hadle müşteriyi tehdit ediyorlar anlamıyorum.Hem suçlu hem güçlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biased

Volkswagen grubuna yönelik tapınma derecesindeki gereksiz hayranlığın yanlışlığına dair bir ekşi sözlük entrysini paylaşmak istiyorum. entry sahibi kişi ventolin nickli yazardır.

türkiye'de alman otomobillerinin eleştirilmesi, kutsala küfür gibi algılanıyor. yalnız şöyle bir gerçek var:

http://www.warrantydirect.co.uk/press269.html
    http://www.autoexpress.co.uk/...worst-engine-failures

firmalara göre motor arıza oranları:

ocak 2013 itibarıyla en iyi on üretici (parantez içlerinde, kaç motorda bir arıza çıktığı bilgisi var)

1- honda.............................%0.29 (1/344)
    2- toyota.............................%0.58 (1/171)
    3- mercedes-benz.................%0.84 (1/119)
    4- volvo..............................%0.90 (1/111)
    5- jaguar.............................%0.98 (1/103)
    6- lexus..............................%0.99 (1/101)
    7- fiat.................................%1.17 (1/85)
    8- ford................................%1.25 (1/80)
    9- nissan.............................%1.32 (1/76)
    10- land rover.....................%1.38 (1/72)

ve en kötü on üretici. arıza oranlarına dikkat.

1- mg rover..........................%7.88 (1/13)
    2- audi.................................%3.71 (1/27)
    3- mini................................%2.51 (1/40)
    4- saab................................%2.49 (1/40)
    5- vauxhall...........................%2.46 (1/41)
    6- peugeot............................%2.26 (1/44)
    7- bmw................................%2.20 (1/45)
    8- renault............................%2.13 (1/46)
    9- volkswagen......................%1.91 (1/52)
    10- mitsubishi.......................%1.70 (1/59)

gelen mesajlar üzerine not: vauxhall opel'in ikizidir ama ingiliz ikizidir. sorunsuzluk ve işçilik gibi değerleri tamamen farklıdır. hatta aynı araştırmada opel ve vauxhall'ın iki farklı marka olarak ele alınıp puanlandığına sık sık rastlıyorum. yani vauxhall eşittir opel değil.

edit: yukarıda ufak bir kısmı görülen yıllık araştırmanın bütün verilerine buradan ulaşılabiliyor. (buradan derken "akıllı bakınız"ı buraya kopyalıyorum:http://www.reliabilityindex.com/)

bu listeyi görünce honda jazz aldığım için resmen kendimle gurur duydum lan??

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

İroni (Eski Yunanca: eironeía), söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahdan farkı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır. İroni mimik, jest ve tonlama ile söylemek istenenin altını, dolaylı çizer.

DSG sahipleri böyle söylüyor ben söylemiyorum ben onların söylediklerini derledim.

Valla anlamadım hocam. Bunları cidden yazanlar varsa insanımızın durumu vahim

• "hangi otomatiği kullanacağız?" diyen arkadaş yüzümü güldürdü sağolsun.

tuvaleti yıkılan sivaslı çaresiz esnafın haykırışı geldi aklıma
  • Firmalar çok güzel alıştı. Tuttukları vatandaşları öpmeden bırakmıyorlar. Bu konuyla benzer bir ey duymuştum. Başka bir firma da birini davayı kaybedersen hakkında marka değerimizi düşürmeye teşebbüsten tazminat davası açarız diyerek korkutmuşlardı. Başka bir ülkede olsa acaba bu gibi durumlarda müşteriyi nasıl yalayacaklarını şaşırıyorlar ama Türkiye'de tam tersi söz konusu.
  • 2011 model 0 km aldıgım seat leon aracımda dsg sorunu yasadım bende hemde bir ayı cıkarmamıstı arac henuz.Arac degısımını hıc bır sekılde kabul etmedıler.Garantı kapsamında şanzıman komple degıstı fakat ben yıne guvenemedıgımden fark odeyerek 2012 model leon aldım.Sonra onuda sattım 2013 dsg leon aldım suana kadar sorunsuz ama ıns ole devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinyaperr

quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Ne DSG'ymiş arkadaş...

Forumdan forum yönetimi tarafından sınırsız kovulanlar bile 2. üyeliklerini açıp bukalemun gibi renk değiştirmişler.

Kimsenin renk falan değiştirdiği yok

Öncede VW'i doğuşu eleştiriyordum şimdide

Açmış olduğu konular ortada bakabilirsiniz

Doğuşun yeni leondan DONANIM ÇALMAYA başladığını ilk ben söyledim konu açtım burada

Ben hiç bir markanın fanatiği değilim

Cihanair, yine cımbızla neden çekiyorsun lafları ?

Üzerine alındığına, işine gelenlere cevap veriyorsun.

• Rezilliği örtbas edeyim derken iyice rezil oldular. İnsanların elinden söz hakkını almaya nasıl cüret edebilirsin?

Birisi de demiş ki; "Ticari firmalar kendi menfaatleri doğrultusunda her türlü isteklerini talep edebilirler." Başka bir isteğiniz var mıydı?

• sosyal medya ve internet sayesinde insanlar birbirine düşüncelerini ifade ediyorlar, beğenmedikleri olayları paylaşıp birbirine destek olabiliyorlar. bu da birilerini fena halde korkutuyor. sözü edilen belge insanları temel hak ve hürriyetlerinden biri olan konuşma-fikirlerini yayma hakkından yoksun bırakma gayesi güden bir utanç belgesidir. dsg nin kusurlu olması teknik bir mevzudur. ölümlü veya yaralanmalı bir kazaya sebebiyet vermediği sürece bir şekilde hoş görmek mümkün olabilir. ancak, bir firmanın ve distribütörlerinin müşterilere sus payı vermesi, onları tehdit etmesi her türlü teknik arızadan çok daha çirkin. kendisine bu belge imzalatılan arkadaşın yerinde olsam, dsg arızasından öte imzalatılan belgeyi önce yurt dışındaki forumlarda paylaşır, ardından vw almanya genel merkezine şikayet ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

30.000 lik Golf'leri bu sene 90.000'e satacak olan firma değil mi bu ?

Yahu hocam, Dogus'u zerre savunmuyorum,insallah bu belge heryere yayilirda beter olurlar insallah ama...

Dustu bir de ben tekme atayim diye firsat ariyorsunuz resmen.Elinizi vicdaniniza koyun,gecen sene 30000'e golf mu vardi,bu sene 90000'e golf mu var?

• Hocam geçmiş olsun.Arkadaş Şaka gibi birde senet gibi belge imzalatmışlar. Jetta bakıyordum dsg Şanzımanlı 1 aydır.Hatta krediler uygun olsa sıfır almaya niyetlenmiştim. Kafamı kesseler almam artık DSG. Ayıptır ya.Eminim bu konu yakında kapatılır bir yolu bulunup.

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

google'a dsg problem yazın

About 4,880,000 results

dsg error

About 2,170,000 results

daha ne örtbas edilmek isteniyor inanılır gibi değil!

Aynı aramaları dsg yerine EDC koyarak yaparsak:

EDC problem Yaklaşık 39.400.000 sonuç bulundu

EDC error Yaklaşık 17.600.000 sonuç bulundu

nekadar hatalı bir şanzuman olduğunun google sonuçları ile ölçülemeyeceğini anlamış oluruz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

30.000 lik Golf'leri bu sene 90.000'e satacak olan firma değil mi bu ?

Yahu hocam, Dogus'u zerre savunmuyorum,insallah bu belge heryere yayilirda beter olurlar insallah ama...

Dustu bir de ben tekme atayim diye firsat ariyorsunuz resmen.Elinizi vicdaniniza koyun,gecen sene 30000'e golf mu vardi,bu sene 90000'e golf mu var?

Hayır yanlış anladın.

O arabanın ederi 30.000' den fazla olmamalı. Ama berbat ülke ekonomimiz ve soyguncu firmalar yüzünden 50-60 binlik BMW 'lere 150.000 'e, 30-40 binlik Golf 'ler, Toyoto'lar 90 - 100 bin'e satılıyor.

Benim derdim Golf ile falan değil. Bizim "Premium" diye bindiğimiz arabalar ABD 'de halk arabası resmen. Hayır anlamıyorum, ne kadar gerizekalı bir toplumuz, hiç mi kendimizi salak yerine koyulmuş hissetmiyoruz, anlamıyorum. Babam 20 bin'e 2. el Albea aldı. Bu arabanın sıfırı maksimum 13 bin etmeli..

Ben şu dakikadan itibaren araba satın alanın aklından şüphe ederim. Kusura bakmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

google'a dsg problem yazın

About 4,880,000 results

dsg error

About 2,170,000 results

daha ne örtbas edilmek isteniyor inanılır gibi değil!

Aynı aramaları dsg yerine EDC koyarak yaparsak:

EDC problem Yaklaşık 39.400.000 sonuç bulundu

EDC error Yaklaşık 17.600.000 sonuç bulundu

nekadar hatalı bir şanzuman olduğunun google sonuçları ile ölçülemeyeceğini anlamış oluruz sanırım.

google aramasında 5 milyon ya da EDC 40 milyon sonuç çıkaran herkesçe "bilinen" bir sorunun nesi örtbas edilmeye çalışıyor demek istemiştim.

Umarım şimdi anlamışsındır.

• DSG arızalı dedik dedik dinletemedik, bakın ne oldu şimdi.

Geçmiş olsun. En azından siz de diğer bilmeyenler de kesin olarak gerçeği görmüş oldu. Zararın neresinden dönülse kârdır. VW'i geçtim Doğuş Oto'nun yaptığı hiç hoş bir şey değil.

Birinin imzası vardı çok hoşuma giden, "Paran varsa Japon yoksa alma(n)." Elbette Alman markaları genellemek istemem ancak en çok satan Almanlar'ın başında VW geliyor maalesef.

İlave: DSG'yi geçiniz, kendi gözlerimle gördüğüm, servise 3 defa belirli aralıklarla, el değiştirdikten sonra bile otomatik şanzıman problemiyle gelen Bora'ya ne demeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 19 Şubat 2014; 10:59:05 >
  • Bir sey sormak istiyorum, sorulduysa ozur dilerim konuyu okuyamadım. Malum belgeyi neden imzaladınız? Otomobilden falan pek anlamam yasal bir zorunluluk falansa ayrı tabi.

• öyle bir rezillik ki.. insan tepkisiz kaldığında kendini suçlu hissediyor.. Bu firmanın kapısından geçmem.. herkese de duyuracağım.. yazık...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.