Şimdi Ara

DSG Şanzıman (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

30.000 lik Golf'leri bu sene 90.000'e satacak olan firma değil mi bu ?

Yahu hocam, Dogus'u zerre savunmuyorum,insallah bu belge heryere yayilirda beter olurlar insallah ama...

Dustu bir de ben tekme atayim diye firsat ariyorsunuz resmen.Elinizi vicdaniniza koyun,gecen sene 30000'e golf mu vardi,bu sene 90000'e golf mu var?

Hayır yanlış anladın.

O arabanın ederi 30.000' den fazla olmamalı. Ama berbat ülke ekonomimiz ve soyguncu firmalar yüzünden 50-60 binlik BMW 'lere 150.000 'e, 30-40 binlik Golf 'ler, Toyoto'lar 90 - 100 bin'e satılıyor.

Benim derdim Golf ile falan değil. Bizim "Premium" diye bindiğimiz arabalar ABD 'de halk arabası resmen. Hayır anlamıyorum, ne kadar gerizekalı bir toplumuz, hiç mi kendimizi salak yerine koyulmuş hissetmiyoruz, anlamıyorum. Babam 20 bin'e 2. el Albea aldı. Bu arabanın sıfırı maksimum 13 bin etmeli..

Ben şu dakikadan itibaren araba satın alanın aklından şüphe ederim. Kusura bakmayın..

Vergiler isin icine girince durumuzun sacmaliktan baska birsey olmadigi cok acik malesef...

Bircok konuda da haklisiniz ama yazdiginizdan,sanki diger sirketlerin C segmenti araclari 30000'ken Dogus denen kisiliksiz firma Golf'e 90000 istiyor gibi algilaniyor.Kaldi ki Golf Almanya'da dahi 30000 ₺'den baslamiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 30-40 binlik araçlar 80-90 bine satılıyor bu memlekette, yetmiyor 5-10 yıl garanti vermeleri gerekirken 2 yıl veriyorlar, o da yetmiyor 3 kuruşa vermeleri gereken servis hizmetini 5-10 katıyla veriyorlar..

Muz cumhuriyeti bile böyle değil, böyle olmamalı.. Bir firma değil hepsi için söylüyorum, Sıfır araba almayın aldırmayın, araç satmasınlar, ya batsınlar ya da ayaklarını denk alsınlar, yeter artık, bu ne böyle üçüncü dünya ülkelerinde yok bu muamele..

Sosyal medyanın gücü, etkinliği ortada, sıfır araç almayın aldırmayın, Distribütörler tavırlarına ve fiyatlarına çeki düzen verene kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Bir sey sormak istiyorum, sorulduysa ozur dilerim konuyu okuyamadım. Malum belgeyi neden imzaladınız? Otomobilden falan pek anlamam yasal bir zorunluluk falansa ayrı tabi.

Siz dahil bazı arkadaşlar belgeyi neden imzaladığımı merak ediyorlar ve haklı olarak soruyorlar. Şöyle açıklamaya çalışayım;
    Öncelikle Şanzıman arızalı olduğu için aracımı servisten çıkaramıyordum ve aracım 1 hafta boyunca serviste kaldı, işim nedeniyle araca çok ihtiyacım olduğumdan bir an önce yaptırmak zorundaydım. Bu süre içerisinde Doğuş oto genel merkezine ve Vw Almanyaya mail attım ve gelecek cevapları bekledim. Sonuç olumsuz olunca ya dedikleri fiyattan (14.000 tl) yaptıracaktım, ya da belgeyi imzalayıp, twitterde ve burada sorunumla ilgili yazdıklarımı silerek indirimden yararlanarak 5.000 tl ye razı olacaktım. O an için mahkemeye de gitmeyi düşünmedim değil, ancak mahkeme süreci uzun olduğundan, kişisel olanaklarım yeterli olmadığından ve yedek aracımda olmadığından zorunlu olarak belgeyi imzalayarak yaptırmak zorunda kaldım. Ancak bana yapılanlar içime sinmedi ve forumda başıma gelenleri paylaşmak istedim işin özeti budur.

• Bu kadar sıkıntılı bir şanzımanın hala araçlarda kullanılması hayret verici bir durum. Madem sorunlu başka şanzıman geliştirin ya da farklı bir şanzıman takın. Israr etmenin manası yok. Ayrıca bu garanti meselesini de çözmesi gerekiyor Türkiye için. Neden diğer ülkelerde 10 yıl garanti var da Türkiye için 2 yıl .İyi etüt edilip sorgulanmalı..

Etrafımdakilere elimden geldiğince DSG li araç almamaları konusunda uyarıyorum.Uyarmaya da devam edeceğim. vw nin araçlarını sevsemde malesef bu dsg işini beceremedi..
  • Doğuş oto mu yakınından geçmem alanı yolundan caydırırım

• quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

quote:

Bir sey sormak istiyorum, sorulduysa ozur dilerim konuyu okuyamadım. Malum belgeyi neden imzaladınız? Otomobilden falan pek anlamam yasal bir zorunluluk falansa ayrı tabi.

Siz dahil bazı arkadaşlar belgeyi neden imzaladığımı merak ediyorlar ve haklı olarak soruyorlar. Şöyle açıklamaya çalışayım;
    Öncelikle Şanzıman arızalı olduğu için aracımı servisten çıkaramıyordum ve aracım 1 hafta boyunca serviste kaldı, işim nedeniyle araca çok ihtiyacım olduğumdan bir an önce yaptırmak zorundaydım. Bu süre içerisinde Doğuş oto genel merkezine ve Vw Almanyaya mail attım ve gelecek cevapları bekledim. Sonuç olumsuz olunca ya dedikleri fiyattan (14.000 tl) yaptıracaktım, ya da belgeyi imzalayıp, twitterde ve burada sorunumla ilgili yazdıklarımı silerek indirimden yararlanarak 5.000 tl ye razı olacaktım. O an için mahkemeye de gitmeyi düşünmedim değil, ancak mahkeme süreci uzun olduğundan, kişisel olanaklarım yeterli olmadığından ve yedek aracımda olmadığından zorunlu olarak belgeyi imzalayarak yaptırmak zorunda kaldım. Ancak bana yapılanlar içime sinmedi ve forumda başıma gelenleri paylaşmak istedim işin özeti budur.

iyi ama esas mahkemeye şimdi gitmeniz lazım. sizi bir şekilde para yoluyla belgeyi imzalamak durumunda bırakmışlar, bunu belirtip tutacaksınız avukatınızı. burada sesinizi çıkarıyorsunuz resmi yollardan da hakkınızı aramanız lazım.

geçmiş olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

30.000 lik Golf'leri bu sene 90.000'e satacak olan firma değil mi bu ?

Yahu hocam, Dogus'u zerre savunmuyorum,insallah bu belge heryere yayilirda beter olurlar insallah ama...

Dustu bir de ben tekme atayim diye firsat ariyorsunuz resmen.Elinizi vicdaniniza koyun,gecen sene 30000'e golf mu vardi,bu sene 90000'e golf mu var?

Hayır yanlış anladın.

O arabanın ederi 30.000' den fazla olmamalı. Ama berbat ülke ekonomimiz ve soyguncu firmalar yüzünden 50-60 binlik BMW 'lere 150.000 'e, 30-40 binlik Golf 'ler, Toyoto'lar 90 - 100 bin'e satılıyor.

Benim derdim Golf ile falan değil. Bizim "Premium" diye bindiğimiz arabalar ABD 'de halk arabası resmen. Hayır anlamıyorum, ne kadar gerizekalı bir toplumuz, hiç mi kendimizi salak yerine koyulmuş hissetmiyoruz, anlamıyorum. Babam 20 bin'e 2. el Albea aldı. Bu arabanın sıfırı maksimum 13 bin etmeli..

Ben şu dakikadan itibaren araba satın alanın aklından şüphe ederim. Kusura bakmayın..

+ 12345668890

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

quote:

quote:

iyi ama esas mahkemeye şimdi gitmeniz lazım. sizi bir şekilde para yoluyla belgeyi imzalamak durumunda bırakmışlar, bunu belirtip tutacaksınız avukatınızı. burada sesinizi çıkarıyorsunuz resmi yollardan da hakkınızı aramanız lazım.

geçmiş olsun.

ayrıca anlamadığım şey elde bir mahkeme kararı var ve başkaları bu belgelerle mahkemeye başvurursa kusurlu mal satmaya girmez mi? bu karar örnek teşkil etmez mi.? şahsen dsg aracım olsa neden saatli bombayla gezeyim ki, performans için aldığım aracımı diken üstünde kullanmak istemem. illa sorun mu çıkması lazım. bu belgeler gerçekse almak isteyenlere de ders olsun, hatta yeni almış olsaydım, kusurlarını gizlemek için belge imzalatıyorlar, mahkeme kararı var araçları geri çekmiyorlar ve ben de kusurlu mal kullanmak istemiyorum diye mahkemeye başvururdum. belgeyi imzalamanız onların ipini çekiyor zaten sizi zor durumda bırakıp imzalatmışlar..

• yahu en iyi niyetli yaklaşımda bile 2000 tl işçiliği müşteriye ittirip kavramayı bedava verdik diyen firma bunlar..

vw, skoda, seat hepsi aynı..

ürününe güveniyorsan verirsin 10 yıllık garantiyi..

güvenmiyorsan satma bu ülkede..

en acı tarafı devletin tutumu.. kendi yurttaşının yanında olup bu konuda soruşturma açacağına tek kelime etmiyor..

buradan yazayım.. ticaret bakanını ve o bakanlıkta bu konuyla ilgili bölümde çalışanları kınıyorum..

binlerce şikayet gitti bu bakanlığa dsg konusunda.. tek bir sonuç yok ortada..

yakında vw, skoda, seat gezici; bizi tartakladı, bize zulm etti diye konular açacağız devletin duyarlılık ve hassasiyet göstermesi için..
  • Bu belgenin hiçbir hukuki yaptırımı bulunmamaktadır. Kimlilk tespiti yapılmamış, yeminli beyan almaya yetkili noter gibi bir makamın huzurunda verilmediğinden sadece "mektup" niteliğindedir ve mahkemede de "mektup" olarak ele alınır. Düşünün ki Rehin Kaldırma Yazısı da bir beyannamedir ve noter tasdikli olması zorunludur (ya da çok nadir durumlarda banka tarafından Trafik Tescil Şubesine gönderilebilir) ve hatta ona da bankanın İMZA SİRKÜLERİ eklenmektedir. Fakat bu "TAAHHÜTNAME" amacı ile yazılmış ama mektuptan öte ileriye gitmeyen yazı ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv'i arayacağım hem de hemen!

Lütfen siz de bu fotoğrafı masaüstünüze kayıt ettikten sonra mailinize ekleyin ve aşağıdaki adrese "Neden?" sorusu ile birlikte yollayın. Anayasal hakkınızın böyle uyduruk mektuplarla sınırlanmak istemesi kabul edilemez.

i n f o @ v w . c o m . t r

Ayrıca: Bu "mektubu" yazan şahsın Türk Ticaret Kanunundan da haberi yok, ilk cümle "İBRANAME" ile başlamış ki "İBRA" etmek demek "yükümlülükten vareste bırakmak" demek, yani taraflar birbirini ibra etmesi birbirinden alacağının olmaması anlamına gelir, mektubun içinde de "TAAHHÜTNAME" ve "TAAHHÜT" ederim yazıyor, "TAAHHÜT" de "yükümlülük altına girmek" demek, yani Üstü Kaval Altı Şişhane olmuş saçma sapan bir mektup bu.

Hatırlatmak isterim, bu sadece "DSG" için değil, VOLKSWAGEN marka bir aracın TÜMÜ ile ilgili, gıcırtıdan tutun ıslık sesine kadar herşeyi kapsıyor. SAKIN İMZALAMAYIN!

• Ohahahaa , ne olmuş konu böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 19 Şubat 2014; 11:34:16 >
  • ekşi'de 12 burada 8 sayfa an itibari ile... birisi populer diğeri sıcak konu durumunda... binlerce kişi gördü mektubu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

google'a dsg problem yazın

About 4,880,000 results

dsg error

About 2,170,000 results

daha ne örtbas edilmek isteniyor inanılır gibi değil!

Aynı aramaları dsg yerine EDC koyarak yaparsak:

EDC problem Yaklaşık 39.400.000 sonuç bulundu

EDC error Yaklaşık 17.600.000 sonuç bulundu

nekadar hatalı bir şanzuman olduğunun google sonuçları ile ölçülemeyeceğini anlamış oluruz sanırım.

Edc problem yazıp arattınız da baktınız mı kaçı sizin aradığınız EDC? EDC çok farklı şeyler getiriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Doğuş otonun bana imzalattırdığı belge

Şu belgeye OHAAAAA diyorum, müşteriyi tehdit ederek kusurunu örtbas etme çabası...

Tek kelimeyle rezalet.

Bence bu belgeyi de VAG Almanya merkeze gönderin ve peşini bırakmayın, distribütöre/bayiye, artık bunun sorumlusu kimse ona gerekli yaptırımları uygulasınlar, bu ne kepazeliktir yahu...

Kusurları örtbas edip, marka imajını sarsmayarak çıkan arızalarla müşterileri düdüklemeye devam edeyim, mantaliteye bak...

• Taner Gode'ye ulasan oldu mu,belki Almanya'ya konuyu ulastirmak icin yardimci olabilir

• Honda'nın 6 yıllık garanti süresini eleştirenler var bu forumda , neymiş garanti işi servise bağlamaymış. 6 yıl boyunca seni servise bağlıyormuş. Bu kadar sığ düşünecek insanlar halen var bu forumda ama konuda kimseler yok.

Bi marka düşünün ki lpg taksan bile 6 yıl - 150.000 km garanti veriyor , diğeri ise kronik problemleri olmasına rağmen 2 yıl garanti +2 yıl içinse extra para ödüyor.

Bahsettiğim ilk marka yılda 15.000 , ikinci marka ise 100.000'e yakın araç satıyor.

Milletim için dizel + otomatik + yumuşak ön konsol + tok kapı sesi ne kadar önemli.

4 yıl ve 100.000 km'i dolduruyorum aracımla , bu tip ahlaksızlıklar , problemler çıkarmadığı içinde çoookkkk memnunum. Varsın arada trim sesleri gelsin , ben onu öyle kabul ettim.
  • Bu konu iyi oldu. Umarım bir çok kişi bilinçlenir. Ömürlerini, hayatlarını yatırmazlar arabalara..

Zengin olana lafım yok. Parası olan alır her türlü. Orta sınıfa hitab ediyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Honda'nın 6 yıllık garanti süresini eleştirenler var bu forumda , neymiş garanti işi servise bağlamaymış. 6 yıl boyunca seni servise bağlıyormuş. Bu kadar sığ düşünecek insanlar halen var bu forumda ama konuda kimseler yok.

Bi marka düşünün ki lpg taksan bile 6 yıl - 150.000 km garanti veriyor , diğeri ise kronik problemleri olmasına rağmen 2 yıl garanti +2 yıl içinse extra para ödüyor.

Bahsettiğim ilk marka yılda 15.000 , ikinci marka ise 100.000'e yakın araç satıyor.

Milletim için dizel + otomatik + yumuşak ön konsol + tok kapı sesi ne kadar önemli.

4 yıl ve 100.000 km'i dolduruyorum aracımla , bu tip ahlaksızlıklar , problemler çıkarmadığı içinde çoookkkk memnunum. Varsın arada trim sesleri gelsin , ben onu öyle kabul ettim.

ne honda imiş arkadaş

• VW kullandığım dönemlerde doğuştan şikayetçiydik hep, baktım ki değişen hiçbir şey yok. Hatta daha beter bile olmuş.
    Memlekette ki vw hayranlarına bir haber de ben vereyim dedim. ADAC nin yıllardır ''adil'' olan araç seçimi !!

http://ekonomi.milliyet.com.tr/almanya-da-buyuk-skandal-/ekonomi/detay/1824939/default.htm

Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun, inşallah yargı önünde hakkını alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balcis

quote:

quote:

geçmiş olsun.

böyle bir sorun hepimizn başına gelebilir. arkadaş belgeyi burada paylaşarak yeterince taşın altına elini koymuş zaten.. olayın duyulmasını sağlamış ve ekşisözlük ile birlikte çok sayıda kişi olaydan haberdar oluyor.. sonrasında mahkemeye gidilmiş gidilmemiş çok kritik değil.. önemli olan bu tip mağduriyetler yaşayan insanların tek başına dağları delmelerini beklemek değil bir şekilde hepimizi etkileyen bu tip olaylar karşısında bizlerin ne yapabileceğini düşünmek ve hak arama konusundaki mekanizmaları kolaylaştırmak veya bölüşmek..

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.