Şimdi Ara

DSG Şanzıman (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
67
Favori
133.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
63. Sırada  bugün en iyi #20
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay be markaya bak ulkemizdeki distributorune bak çay demle. Yazıklar olsun
    vw almayi birak almayi dusunup burada size sorarsam beni dövün arkadaşlar. olm mal mısın diyin görmüyor musun vatandaşı nasıl aşagiliyorlar diyin !!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin daha önce açtığınız, sonrasında da admin e yazdıklarınızı sildirdiğiniz konunuzu hatırlıyorum.
    doğuş otoyu, etrafımda ne kadar insan varsa herkese kötülüyorum.
    ve artık sizin paylaştığınız ,size imzalatan belgesi de pc me kopyaladım.
    herkese mail yoluyla göndereceğim.

yazık günah.
  • Geçmiş olsun Kurtulmuş'un DSG şanzıman WV den başka Nerede kullanılıyor bilen var mı? Skoda superb almayı düşünüyorum odada var mıdır? Ben wn in bu olayından ve forumdaki arkadaşların uyuz WV satış sorumluları geç teslim vs derken almamak için çok nedenim oldu. Skoda bu şanzıman kullanıyor mu acaba?

• Dogus oto kim oluyorda tehdit edebiliyor, utanmazlara bak ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: achille24

sizin daha önce açtığınız, sonrasında da admin e yazdıklarınızı sildirdiğiniz konunuzu hatırlıyorum.
    doğuş otoyu, etrafımda ne kadar insan varsa herkese kötülüyorum.
    ve artık sizin paylaştığınız ,size imzalatan belgesi de pc me kopyaladım.
    herkese mail yoluyla göndereceğim.

yazık günah.

ben de.

• tranz kullanıcısına yanıt
    Evet tüm grup araçlarında kullanılıyor.

Skoda da aynı şanzıman.
  • Madem konuyu acmissiniz bu andan sonra geri adim atmayin. Su anki durumunuzda olsam o belgeyi ne kadar gazete, dergi, sosyal paylasim sitesi,mail grubu varsa paylasirim. Vw bayii civarindaki otobus duraklarina yapistiririm. Almanya medyasina bile yayarim.

Cok sinirim bozuldu. Adamlardaki cürrete bak dag basimi burasi? Parayla rezil olmanin net bir örnegi.

• belgeyi neden imzalattılar?. Neden imzaladınız? İmzalamak zorunda kaldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Yahu doğuş'un ne tıynette bir kuruluş olduğunu biliyoruz eyvallah.

Burada başka bir şey var önemli olan; bu dsg denen alet mühendisliği açısından problemli. Olmamış, becerilememiş bir makine.

Türkiyeyi geç, benim anlamadığım almanya gibi bir ülkede bu aleti nasıl satıyorlar. Orada bu doğuş oto tavırları sökmez, tüketici sahipsiz değil. Peki nasıl oluyor da bu dsg denen, teknik açıdan tam olarak bitmemiş, yapılmamış alet satılabilir.

Bu, bütün testleri yapılmadan bir ilacın piyasaya çıkarılması gibi bir şey.

Siz çok iyi görüntüveren ama 5 ay sonra bozulma ihtimali büyük olan bir plazma tv yi alır mısınız. Peki otomobili niye alıyorsunuz. Almanya'da nasıl satılıyor. Garanti falan demesin kimse. Nasılsa garantisi var diye bozulacağı bilinen bir ürünü almazlar.

Bir garip iş.

Almanya + ABD ile TR'yi karşılaştıracak olursak bunun birkaç şekilde tezahürü var:

1) Bize defektli veya seri kusurlu araçları kakalıyorlar. Diğer ülkelerde bunu yaparlarsa o firmaları oyuyorlar.

2) Tüketiciye verilen değer ve yasal haklar orada bizimle kıyasla aşırı fazla. O yüzden bizde 'mahkeme, tüketici hakkı ile fazla uğraşmaz tüketici, en fazla o da başkasına satar ve araç piyasada döner' mantığı var.

3) Diğer ülkelerde geri çağırma yani recall işlemi olsa bile yine tüketiciye verilen değerden dolayı cebinden 5 kuruş çıkmıyor. Bizde ise rezaleti örtbas etmek için kâğıt imzalatılıyor.

• Doğuş Oto'ya bak sen, forum sitelerindeki şikayetlerden ne derece zarar görmüş olmalılar ki böyle bir yönteme başvurmuşlar.
  • ama onun yumuşacık göğsü var dsg patlasa ne olacak
     DSG Şanzıman
  • Almanya da burası gibi at koşturamazsın . Tüketici hakları çok önemlidir.
    Amerika da tüketici hakları o kadar ileride ki bunu bilen Vw ABD modellerinde DSG kullanmıyordu . Konusunu forumda paylaşmıştım. Zamanında çok övülen şanzıman abd sitesine bir giriyorsun araçların neredeyse hiç birinde DSG yok. Hala öyle mi bilmiyorum ama uzun süre öyleydi.
  • Beyler Bugatti Veyron'da da DSG vardı değil mi?

• ilk sayfadan.
  • hocam bende açtığınız konuyu çok iyi hatırlıyorum çünkü benim davamda devam ediyor.. 2 yaşında garntili aracım dsg sorununu kullanıcı hatası gördüler ben 7 bin tl ödedim.. ancak mahkemesi halen devam ediyor.. yakında bi sayfada ben açacağım burda pervasızca insanları yalancı itaf eden vw çalışanlarının gözüne sokmak için martta mahkemesi bilir kişi raporu falan bakacağız...

yok tok kapı sesi yok dsgsi yok şu bu.. bu saat ten sonra vw mi alana Allah yardım etsin...
  • Az önce vw Amerika sitesine baktım .

7 ileri dsg 1-2 araçta var yok o da hibrit falan.

Ya 6 ileri tork konvertörlü şanzıman var
    Ya 6 ileri yağ içinde çalışan sorunsuz olan DSG var
    En üst modellerde 8 ileri ZF şanzımanı var.
    Teknoloji harikasi 7 ileri DSG Amerika gibi büyük bir pazarda satılamıyor efendim.
  • Evet sevgii kardeşim,bu belgeyi öğrenmeye herkesin hakkı vardı.Sen doğru olanı yaptın sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Bu uygulama çağ dışı ve barbarlığın dibidir.Artık bu tefecilerden araç alacak olanlar bir daha düşünsün. @by_mercure

Hocam şimdi geldim arkadaşın hamlesini daha geç bekliyordum ama o erkenden şah-mat yapmış... @ex-kuzey
  • Valla onu bunu bılmemde ben etrafımda vw ıle ılgılenen herkese bu sorunları anlatıyorum cunku onların zor duruma dusmelerını ıstemıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Valla onu bunu bılmemde ben etrafımda vw ıle ılgılenen herkese bu sorunları anlatıyorum cunku onların zor duruma dusmelerını ıstemıyorum.

Bazıları yaşayarak öğrenmeyi tercih ediyor ama... Yapcak bişi yok !!

• Takip
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.