Şimdi Ara

DSG Şanzıman (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2014 model yarım Almanı, 2014 ikinci el bir tam Alman ile değiştirme aşamasında,
    hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için, internette " dsg" şanzımanı aratırken,
    sevgili sitemizde buldum kendimi.
    Baş kısımlarında her sayfayı satır satır,
    sonra iş muhabbete ( ) dönünce, 5 er 10 ar sayfa atlayıp sonuna geldim.

İnsanımızın bütün özelliklerini bu topikde de aynen görmek mümkün.
    Bazılarımız süper inatçı, bazılarımız "Benim dediğim tam doğru ,
    lafımın üstüne laf koydurmam abi." cinsinden, bir
    kısmımız itiş kakışı, hır gürü sevdiği için etrafta dolanan ,
    bazılarımız da,konudaki esprileri kaçırmamak için " Çekirdek bitti, alıp gelene kadar bişey yazmayın len! "
    diyecek kadar konuyu rahat espriyle takip eden insanımız.

Hepimiz, kendimi de dahil ederek, uzlaşma kültüründen uzak insanlarız..
    Bu biraz mücadeleciliğimizi, yaratıcılığımızı teşvik ediyor,
    ama bir yandan da, müşterek kanaat oluşturmamızı engelliyor.

Müşterek bir doğruda buluşmadan kaçtıkça, gerçeği bulmamız zorlaşıyor.
    Neyse felsefe kısmını burada bitireyim, çekirdekçiler uyuklamasın..

Benim 2014 Hazıranında aldığım Opel Zafira Tourer'im var,
    şu anda 9.000 km ler civarında.
    20 yıl kadar Mercedes'e bindikten sonra, suv ilgisi yüzünden,
    en ucuz ve dolu olan, 4x4 - 2012 sıfır Captiva aldım.
    GM in Nisan Mayıs aylarında Türkiye den çekileceği haberi yayılınca,
    Captiva nın piyasası allak bullak oldu. 2 yıllık 10 numara 23.000 Km dekiCaptiva yı
    zar zor 67 bine satıp, yakın özelliklerde zannederek
    (Kısmen yüksekçe ve büyük kasa, 7 kişilik v.s.)
    Opel Zafira Tourer Prestij aldım.
    Değer düşmesi ve parça tedarikindeki zorlukları haricinde
    çok çok memnundum Captiva dan.

Aynı gurubun yarı Alman ve Türkiye de tutulan bir araç olmasına aldanarak,
    biraz da Captiva dan ayrılmanın şaşkınlığıyla Opeli alıverdim.
    Fakat daha 1.haftasından itibaren arabanın eksikleri beni rahatsız etmeye başladı.

Arabada, yıllardır alıştığım açılır üst tavan yok. Haydi onu farkederek aldık.
    Fakat arabada, navigasyon da yok. O büyük gösterge sadece radyo adlarını
    ve menüyü gösteriyor. O da ne arabada ger görüş kamerası da yok

Yahu utanmaz adamlar 86 bin TL alıyor, 1500-2000 TL lık sun roof u çalıyorsunuz,
    kabul ettik... Ama 200 TL lık geri görüş veya 4-5 yüz TL lık
    navigasyon da çalınır mı?
    Bu 3 ü asgari konfor şartı.

2-3 ay sonra bu eksikleri tamamlatmak için opel servisine gittim.
    O ne, navigasyon 1.750 TL.., tamam dedik,
    " Yok abi o senin Zafira ya olmaz" deyince sinirler bozuldu bende, bari geri görüş kamerası takın,
    "Zafira ya o da uymuyor abi" deyince kafamın tası attı.
    Yahu dedim,
    " Ben Opeli , "ADAM OPEL" OLARAK BİLİYORDUM, AMA ADAM DEĞİLMİŞ."

Servis müdürü yakınlardaymış.
    "Beyefendi yardımcı olayım" dedi.
    Açılır tavan, navigasyon ve GG kamerasının asgari konfor olduğunu ve
    bu konulardaki yokluktan arabadan soğuduğumu belirttim.
    Boynunu büktü, "Maalesef yapacağımız bir şey yok.." dedi.
    Adam ne yapsın, kabalık alaman (!) ayısında, bizi 3. dünya ülke statüsünde
    gördüğü için bazı modelleri sadece alt versiyonlarda gönderiyormuş.
    Fulü de maaşallah, AT, sun roof, navigasyonlu 2 litrelik versiyon 125 bin TL civarı..

Neyse bu günlere geldik, Zafirayı satmaya karar verdim.
    Bu arada şunu da belirteyim,
    1.6 litre hacimli harika seri, 136 HP güçlü ve 320Nm torklu, süper çekişli bir motoru var.
    Sadece ondan çok memnunum.

Sedan arabayı Mercedes haricinde sevmiyorum, o nedenle SW arabalar baktım 2.el de.
    Hyundai nin CW İ30, kardeşi Kia nın Ceed Sportywagon ve
    VW nin Passat Variant Comfortline DSG 1.6 TDİ modellerinden 1-2 araba peyledim.

Hyundai ve Kia da 30.000 km ler civarında 2014 ler 65.000 TL civarı,
    Passatı da 25 bin km de 2013 modelini 88 bin e buldum.(İtibara bak...)
    Arabaların hepsi AT, cam tavan, otomatik vites. Hepsinde de istediğim özellikler var.

Hyundai ve Kia nın bu modellerin yakıtının fazla olduğu konusunda muhabbetler var.
    Bir de arabalar çabuk değer kaybetmiş..
    Passat içinde yaktı çok az deniyor ve 2. el değeri yüksek.

Yarın da gidip takası yapacaktım Passat ile.
    Fakat bu foruma girince konuyu daha derinden düşünmeye karar verdim.

40 Yıllık iş sahibi bir imalat mühendisi olduğum için,
    satış sonrası hizmetin önemini çok iyi bilirim.
    İmalatı çok satmak, algı yaratmak başta olmak üzere, pazarlama becerisidir,
    ama olabilecek imalat hatalarına karşı duyarsız kalmak ve hemen
    suçu müşteriye atmak bir ahlak sorunudur.

Kendi elemanlarıma hep söylerim, imalatı çok özenli yapmamıza rağmen,
    bizden veya nakliyeden veya çok ileri gitmemiş hatalı kullanıştan çıkacak
    bütün arızalarda, müşteriden özür dileyin, cihaz yakın satış/montaj ise hemen
    bakımcı gönderip arızayı giderin, uzaksa nakliyeler bize ait olmak üzere
    malı müşteriden hemen alın, basit bakım ve onarımını yapıp, süratle gönderin.
    Ve müşteriden bu rahatsızlık için özür dileyin.

Bizim küçük bir firma olarak markamıza ve müşterimize duyduğumuz özene bir bakın,
    bir de dünya çapında marka olmuş almanın yaptığına bakın.

Kaba tabiri ile, it ite, it kuyruğuna buyuruyor

VW nin bütün dsg şanzımanlarının arızalı olduğuna inanmıyorum.
    Ama ,eğer anlatılanlar %100 doğru ise, imalatçı, distribütör v.s nin arızalı
    olduğu biraz belli oldu.

Bakalım ne alacağız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frigo -- 11 Aralık 2014; 18:32:23 >

• O mahkemeyi dağıtır,hakimlerini de sürerler.kel ferit kankasına rica etsin yeter ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman ! dedin mi dikkat et ! uzun açıklama yapmıcam saturn mağazaları faturasız ürün satıp nasıl bir gecede media markt oldu !
  • frigo F kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzınıza sağlık. Çok doğru şeyler yazmışsınız. Adamlar nispeten kaliteli mal üretebilirler. Malum bizim halkımızda bir prestij kaygısı var. Bu markanın araçları nasıl prestijli araç olduysa orasıda ayrı konu. Adamların kapısında aylarca araba bekleyip aracı alırsan adamlarda böyle tepemize çıkar. Bizi üçüncü dünya ülkesi olarak gördüklerinin kanıtı Çin,Amerika ve diğer büyük pazarlarda dsg şanzıman garantisinin 10 yıl olmasıdır. Bunları biz tepemize çıkardık ancak biz indirebiliriz. Lakin bunu yapabilecek bir halk kitlemiz yok. Hal böyleyken bize yapılanların hepsi müstehak. Durmak yok almaya devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frigo

VW nin bütün dsg şanzımanlarının arızalı olduĞ?una inanmıyorum.Ama ,eĞ?er anlatılanlar %100 doĞ?ru ise, imalatçı, distribütör v.s nin arızalıolduĞ?u biraz belli oldu.Bakalım ne alacaĞ?ız ?

Hiç hesapta olmayan bir otomobil alıyorum.

2014 - 0 km Düz vites, beyaz renk, sanruflu, 6 ileri manuel 1.6 Skoda Octavia Combi 4x4

Bir çok istediğim özellik var.
    Çift sunruuf,biri açılıyor.
    Station vagon, büyük kasa.
    Ve en inanılmazı, son yılların mühendislik rezaleti,
    önden çekişli değil, arkadan itişli daha doğrusu 4x4 ..
    Bu son özellik mükemmel üstü benim için.

Başka bir kaç topikde de açıklamışımtım,
    ben nanmlı bir önden çekiş düşmanıyım.
    İmalatı çok kolay ve masrafsız olduğu için,
    çekişte mühendislik harikası diye yutturulan rezalet.

Epey araştırma sonucu, niyetlenmiştim Türkiyenin sayılı büyük renta car firmalarından birinin
    genel müdürü olan bir yakınım:
    "Abi çok doğru bir karar bence. Biz sadece bu sene filoya 75 tane 1.6 sedan Octavia aldık."
    deyince, kararım daha netleşti.

Bu hafta hayırlısı ile olayı bitireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frigo -- 13 Aralık 2014; 23:20:41 >

• 2013-2014 model dsglerde sorunlar düzeltildi mi? yoksa hala sıfır araçlar da sorun çıkaarıyor mu?

2014 model arabaların dsg sorunu verdiğini gören duyan var mı?
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    2013 model şikayetleri..

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Şanızuman ve Bağlantı Elemanları Problemi - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2886665/volkswagen-sanizuman-ve-baglanti-elemanlari-problemi/hmaw5

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Aracımın DSG Şanzıman Arızası Var - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2835753/volkswagen-aracimin-dsg-sanziman-arizasi-var/e4n5q

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Problemli Araç! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2726251/volkswagen-problemli-arac/bl60r

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Dsg Şanzıman Giderilemeyen Sorun! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2632397/volkswagen-dsg-sanziman-giderilemeyen-sorun/0w0y8

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Aracımın Şanzımanı Arızalı - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2504037/volkswagen-aracimin-sanzimani-arizali/tyqvw

www.sikayetvar.com
    Volkswagen DSG Şanzıman Arızası - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2550609/volkswagen-dsg-sanziman-arizasi/yxqif

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Aracımın DSG Şanzımanı Arızalı - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2370019/volkswagen-aracimin-dsg-sanzimani-arizali/kc6y0

2014 model şikayetleri..

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Tüm Arıza Lambları Yandı Ve Şanzıman Arızası Verdi! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2734465/volkswagen-tum-ariza-lamblari-yandi-ve-sanziman-arizasi-verdi/bl60r

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Aracımın Şanzımanından Ses Geliyor - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2455959/volkswagen-aracimin-sanzimanindan-ses-geliyor/1cb1r

• Rezillik diz boyu

• teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 14 Aralık 2014; 15:50:27 >
  • Adamlar devlet gibiymiş. Bu belgeyi paylaştı diye kim vurduya giderse hiç şaşırmam.
  • "Gizli kusurlu DSG."
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    DSG'ye takıntılı @Aydoğan* up'lamalarından biri daha. Dikkat ediyorum, bir çok hortlayan DSG şikayet konulu başlıkları up'layan ya da hortlatan @Aydoğan*. Şahsen ben bilmiyorum, anlatabilir misin bu DSG geçmişini?
  • VW Aracımın DSG Şanzıman Arızası Var.

Erkan A. | 09 Şubat 2015 14:47
    2010 yılından bu yana Volkswagen #jetta 1.6 TDİ #dsg aracımı düzenli olarak yetkili serviste bakımını yaptırmaktayım. En son 80000 km'de aracımın megatronic garanti kapsamında yetkili servisinde değişmiştir ancak son zaman aracımı yetkili servise götürdüğümde volan parçasının arızalı olduğu bilgisini aldım. Bunu iyi niyet kapsamında ve tüm bakımları yetkili serviste yaptırdığımdan dolayı garanti kapsamında değiştirilmesi ya da tatminkar bir indirim yapılması talebim maalesef reddedildi. Bu konuda mağduriyetimin giderilerek böylesine büyük bir firmanın beni yalnız bırakmayacağına olan güvenim tamdır umarım hayal kırıklığına uğramam. (Şikayetvar.com)
  • VW DSG Şanzıman Arızası.
    ışıkdemir I. | 04 Şubat 2015 11:02
    #dsgŞanzıman'a sahip araçları nedense bir türlü düzen tutmuyor. Gözümden sakındığım, sırf sıkıntı olmasın diye yetkili serviste bakımını yaptırdığım araç ne hikmetse her 65000 km'de bir arıza çıkartıyor. Bir defa şanzıman indirdi yetmedi bir kere daha şanzımandan arıza verdi ve sağ olsun yolda bıraktı.

Harcadığım masraflar ise cabası artık bıktırdı. Sürekli masraf, sürekli sıkıntı. Daha kalitesiz ya da daha alt sınıf araçlar bile daha dayanıklı. Böyle büyük bir firmanın bu kadar kalitesiz iş yapması tam bir sorun. Yaptığım masraflar ile daha üst sınıf bir araç alabilirdim. Ya bu şanzımanın garanti süresi uzatılsın ya da insanlara sürekli masraf yaptıracak kalitesiz şanzıman üretilmesin. (Şikayetvar.com)
  • SEAT MARKA Aracımda Şanzıman Arızası Var.
    Kubilay A. | 03 Şubat 2015 15:13
    19.01.2015 tarihinde garanti süresi dolmamış olan Seat 1.6 TDİ #dsg aracımı şanzıman sarsıntısı şikayeti ile Samsun Özön Oto'ya götürdüm. Yetkili servis incelemesi sonucunda şanzıman kavrama da ve şanzıman beyninde arıza olduğunu ve araç garantili olduğu için doğuş ile yazışma yapmaları gerektiğini söylediler. Üzerinden 15 gün geçmesine rağmen doğuş otonun cevap vermediği gerekçesi hala bir işlem yapmadılar. Bu süreçte aracımın daha fazla zarar görmemesi için kullanmamaktayım bu yüzde sürekli mağdur olmaktayım. Gereğinin biran önce yapılmasını talep ediyorum. (Şikayet.var)
  • AUDİ MARKA Aracımın Dsg Şanzıman Arızası Var.
    Ömer Ç. | 27 Ocak 2015 16:36
    2011 yılında aldığım #audi a3 aracımın 2013'de yolda aniden durması sonucu mekatronik parçası değişti. Doğuş Oto iyi niyet garantisi çerçevesinde 500 TL işçilik maliyeti karşılığı parçayı değiştirdi. Tüm bakımlarını Doğuş Oto'da yaptırmıştım. Fakat şuanda araba yine titreme yapıyor ve vites geçişleri çok sıkıntılı ve kavramanın değişmesi gerektiği teşhisini koydular.

Sadece işçilik yaklaşık 1300 TL tutuyor.
    Doğuş Oto servisindeki arkadaşların çok ilgili ve yardımcı olmalarına rağmen bu kadar yüksek maliyetli sorunlar ve kronik sıkıntı beni gerçekten markadan soğuttu. Üstelik işçilik maliyetlerinin bu kadar yüksek olması da cabası. Yetkililerin yardımını bekliyorum. (Şikayet.var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

çukur ve kasislerde arkada oturan için çok konforsuz, özellikle bağımsız süspansiyona göre...

Merhaba, 2013 Octavia DSG eleg. kullanıyorum. Aracım henüz 30 binde ama çok şükür hiç sorunum yok. Daha önce kullandığım astra h easystronik`ten sonra dsg çok konforlu geldi bana. DSG`den sonra bir daha tek kavrama yarı otomatik alacağımı sanmıyorum. İş yerinden birkaç arkadaş ta tavsiyem üzerine aldı, onlarda da hiç sorun yok. Umarım burada anlatılanlar başımıza gelmez. Ben satılan araçların % kaçında sorunla karşılaşıldığını çok merak ediyorum. Belkide Binde li oranlardadır.

Arka süspansiyonla ilgili de ne şehir içi ne de uzun yolda şikayet gelmedi arkadakilerden. Şizin deneme şansınız oldu mu? Hangi araçla karşılaştırdınız?

• arka süspansiyonu en iyi arkada 2 kişi otururken 57cm genişlik ve 28cm yüksekliğndeki tümseğe 60 km hızla girince anlarsınız
    yolcuların kafaları tavana değmiyorsa süspansiyon iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Causa Sui

Doğuş otonun bana imzalattırdığı belge

tam bir skandal.
  • DSGnin kusurlu olduğu mahkeme kararıyla kesinleşmiş.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.