Şimdi Ara

DSG Şanzıman (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de şunu merak ediyorum: vw de otomatik ile manuel arasında aşağı yukarı golf için 9 bin tl fark var.Bu fark acaba arızadan kaynaklı garantiden değişim için peşinen müşteriden alınıyor sonra bak garantiden değiştirdik mi deniyor?Çünkü arızada değişen parça 4 bin tl filan sanırım, bilemiyorum...
  • RitueL R kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle daha fazla konuşturmak lazım adamı... Çünkü cidden arkadaşımın yaşadığı 2011 Caddy DSG sorununa rağmen, manuel 2007 2.el polo almayı düşündüğüm halde , bunu itiraf etmeyen VW ve doğuş otonun niyetlerini öğrenmeye çalışırken kendimi burda buldum ve sırf bu inattan dolayı manuel aracını bile almayacağım, ta ki şu tarihe kadar üretilen araçlarda DSG problemi vardı ve şu tarihten sonra düzeltildi (düzeltilmiştir diye umuyorum) diye kamuoyuna açıklama yapmalarını bekliyorum.
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Maalesef bu konuda size katılamayacağım. Kullanıcı olarak avantajınıza olan şeyleri kısaca bahsedeyim. Amortisör iç veya yay merkezinde kauçuk veya poliüraten lastik takoz var ise aracınızda bir nebze de olsa maliyet uğruna korumaya alınmıştır. Diğer konfor ayarları geniş, dar tip lastikle ve araç ayarlarıyla, yay seçimleriyle değişkendir. Çok noktalı bağlantı maliyeti de bu şekildedir. Tabi bu şu demek değildir "Çok noktalıların tümünün yol tutuşu ve konforu, burulma kirişli olanlardan iyidir". Genel olarak böyledir ama iyi ayarla da yakın seviyeler yakalanabilir... Ayrıca iyi yolda problemsiz en iyisi olan bozuk yolda hiç tutunamaz ... Önemli olan beklenti, kullanım yeri ve optimizasyon...
  • alsace34 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerin doğru ta ki, son cümlendeki imaya kadar burada paylaşıyoruz işte ne güzel aklı olan baksın okur ve gereken gerektiği gibi olur, dertetme. Bu millet olayı çözer...
  • tüketici bilinci gelişmiş ülkeler de dsg garantisi 10 yıl ama türkiye gibi oligark zümrelerin milletin bi tarafına koyma odaklı hüküm sürdüğü topraklar da senden her türlü kusurlu malın parasını alırlar artık 3-5 bin neyse. sorun da burda başlıyo milletce düdüklenmeye o kadar razıyız ki körü körüne savunuyoruz markaları sonuçta para verip almışız ve ileride başkasına satacağız şimdi dsg'de sorun çıkarsa tekrarlama olasılığı çok daha yüksek o yüzden her ortamda dsg öyle süper böyle manyak diye savunmak zorundalar adam yukarda yazdığım gibi belli bir kesmi örnek alıp hakkının peşine düşmek yerine bizi yönetenler gibi başkasına kusurlu malını sokup rahatlamak istiyo.
  • DSG gizli kusurlu değil; açık ve net kusurlu.
  • Forum dsg yi kusurlulaştırmak için büyük gayretkeşlik içerisinde ama satış sayısına rağmen inadına en az arızayıda dsg veriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

Forum dsg yi kusurlulaştırmak için büyük gayretkeşlik içerisinde ama satış sayısına rağmen inadına en az arızayıda dsg veriyor

Var mı elinde böyle bi liste ? Hep işkembeden atın, sallayın. Marka fanboyu olmayın gençler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanim haber yuzunden Passat almayi erteledim. konuyu daha detayli arastirmak gerekiyor anladigim kadariyla.

• Dsg problemi yüzünden, şirketimizin kiralamış olduğu neredeyse tüm passat tsi 7 dsg 2012 model araclarimiz servis ziyareti yaptı..henüz yapmayanlarda farkında degil kullanıcıları ondan servis ziyareti yapmadı..Kavramlari değişip geldi alayinin..henüz 6700 kmde bir arac var o dahi problemli..hem de ilk 1500-2000 kmden beri..ancak diğerlerine kıyasla cok az daha sorunu..özellikle sıkışık trafikte nuksediyor..kelkinme sorunu dsg 6 tdi 2.0 araclarimizda da oldu..servis garanti kapsamında halletti..hatta hatta 6700 kmdeki aracı ben kullanıyorum sadece 0 kmden beri,gayet itinalı surerim ama şanzıman sorunlu..Manuele alip oyle kullanıyorum dur kalk trafikte..hatta bazen yol açılsa da manuel kullanıyorum,aracin altından muhtemelen sanzimandan her vites degistirdigimde metalik bir vurma sesi geliyor..Tınn,tınkk gibi bir ses..

• yuhhhh yani hala dsg sorununu halletmedilermi .okadar para verilip hala problemi cözmemişler cok yanlış.yada ömür boyu garanti verilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Causa Sui

quote:

Orijinalden alıntı: bctrbbilisim

neolduğu belli olmayan iki tane evrağı çıkarıpda marka karalamanın bir anlamı yok, bugün dsg yi karalayanlar en başta mercedes ve bmw gibi firmaların bu kalitede bir şansımanları olmadığını bilen satışçılarıdır, dsg şanzuman tek başına bile araç alma tercihidir, burada herkez yorum yapıyor ve yorum yapanların 100 90 nın dsg şanzumanlı bir araca sahip olmadığından eminim, 61 lg 0349 plakalı polo dsg şanzumanlı eşimin kullandığı aracımı 70 bin km de sattım ve dsg ile ilgili zerre kadar sorun yaşamadım aynı şekilde şuanda kullanmaya devam ettiğim 61 lg 033 plakalı woswogen cc aracımda tam 90 bin kilometrede olmasına rağmen ne dsg den nede farklı bir şekilde zerre arızası çıkmamıştır ve şaunda sattığım polonun yerine aldığım aracımıda sadece dsg olmadığı için satıyorum yerine eşime tekrar dsg şanzımanlı herhangibi bir araba satın alacağım dsg rahatlıktır konfordur kalitedir, hee arıza yapmış diyorsunuz tabikide yapanları olocaktır hertürlü elektronik yada mekanik cihazın arıza yapma ihtimali vardır bunun yanında dünyanın en çok satan şanzumanının 6 milyon adetle dsg olduğunu size hatırlatırım ve piyasadaki dsg şanzuman sayısı artması demek doğal olarak arıza sayısınında artması demektir.

Konuyu ben açtığım ve belgeleri ben paylaştığım için cevap verme gereği duydum.Muhtemelen adı geçen firmanın bir elemanısınız ama yinede cevap vereceğim.
    Benim paylaştığım belgelerden hangisini inandırıcı ve gerçek dışı buldunuz acaba? Mahkeme kararlarını inandırıcı bulmuyorsunuz, bilirkişi rapaorlarını inandırıcı bulmuyorsunuz, bizzat benim yaşadığım ve cesurca paylaştığım tehdit belgesini inandırıcı bulmuyorsunuz. Peki beyfendi sizi inandırmak için ne yapmak gerekiyor ?
    Yukarıda bir arkadaş belirtmiş, madem adı geçen firma DSG şanzımanına bu kadar güveniyor ve sizde ölümüne savunuyorsunuz, diğer bazı ülkelerde bu şanzımanın garantisini 10 yıla neden çıkardı acaba? O ülkelerin yönetiminin vatandaşının haklarını daha iyi koruduğu için diyebilirmiyiz? Türkiye'de Valkswagen türkiye disprutorunun ülkeyi yönetenler ile ne decerede ilişkisi olduğunu herkes biliyor ve bu nedenle sorunlu DSG şanzımanın garantisi hala 2 yıl.
    Bu nedenle konuya vakıf olmadan, körü körüne, ortada var olan bazı gerçekleri karalamaktan vazgeçin, eğer bir çıkarınınız yoksa tabi. Eğer bir çıkarınız varsa, hangi belge olursa olsun sizi tatmin etmeyecektir.

bilişim üzerine bir a.ş nin sahibiyim eğer daha detaylı bilgi istiyorsan özelden sana ticaret odası kayıt bilgilerini gönderebilirim, tanımadığın birine ithamda bulunacağına sorup benden gerçeği öğrenebilirsiniz size yukarıda kendime ait araçlarımı plakalarına kadar verdim, oradaki sadece 61 lg 033 plakalı cc aracım 155 bin tl sice bu rakam bir woswogen çalışanına göre fazla olabilirmi? başınıza bir arıza gelmiş geçmiş olsun bununla ilgili daha hangi aracın sahibi olduğunuz hakkında bile detaylı bilgi vermediğiniz halde size inanıyorum güveniyorum, fakat ben dsg şanzumanlı 2 aracımla da 70 bini devirdiğim halde ne dsg nede farklı bir arızayla karşılaşmayan biri olarak neden woswogene saldırayım? sice bu mantıklımı, siz sorun yaşadınız diye neyapayım oturup ağlayayımmı ? hertürlü teknik ürün arıza yapabilir bu otomotivdede böyledir her sektörde böyledir siz en başta bunu kabulleneceksiniz bugün Türkiyede en çok satan şanzuman dsg woswogen e gittiğinizde insanların 1 yıl bekleyerek sıraya girdiklerini göreceksiniz (bunlardan birtanesi benim ) bukadar insan a bizler akılsız yakıştırması yaparsak mantıklı olurmu ? sizin kendi aracınız arıa yapmış diye dsg sinden sorun yaşamayan insanları suçlu ilan etmeniz doğrumu ? woswogen markası yüksek malzeme kaliteli ve konforlu araç üretip mercedes ve bmw den daha ucuza veriyor ve ben bu markaları alabileceğim halde woswogen alıyorum daha az para vererek daha çok kalite alıyorum, bence woswogene saldırmayın teşekkür edin bmw meredes gibi markaların zulmunden bizi biraz olsun kurtardığı için

• Kendisinin sorun yasamamamis olmasi o malin kusurlu olmadigi anlamina gelmez. Kac tane arkadasim var dsg li araci olup da sorun yasayan. Bunlardan biri de bendim. Sorunlu olmasa her yil guncelleme, yazilim, güçlendirme vs gelmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Causa Sui

quote:

neolduğu belli olmayan iki tane evrağı çıkarıpda marka karalamanın bir anlamı yok, bugün dsg yi karalayanlar en başta mercedes ve bmw gibi firmaların bu kalitede bir şansımanları olmadığını bilen satışçılarıdır, dsg şanzuman tek başına bile araç alma tercihidir, burada herkez yorum yapıyor ve yorum yapanların 100 90 nın dsg şanzumanlı bir araca sahip olmadığından eminim, 61 lg 0349 plakalı polo dsg şanzumanlı eşimin kullandığı aracımı 70 bin km de sattım ve dsg ile ilgili zerre kadar sorun yaşamadım aynı şekilde şuanda kullanmaya devam ettiğim 61 lg 033 plakalı woswogen cc aracımda tam 90 bin kilometrede olmasına rağmen ne dsg den nede farklı bir şekilde zerre arızası çıkmamıştır ve şaunda sattığım polonun yerine aldığım aracımıda sadece dsg olmadığı için satıyorum yerine eşime tekrar dsg şanzımanlı herhangibi bir araba satın alacağım dsg rahatlıktır konfordur kalitedir, hee arıza yapmış diyorsunuz tabikide yapanları olocaktır hertürlü elektronik yada mekanik cihazın arıza yapma ihtimali vardır bunun yanında dünyanın en çok satan şanzumanının 6 milyon adetle dsg olduğunu size hatırlatırım ve piyasadaki dsg şanzuman sayısı artması demek doğal olarak arıza sayısınında artması demektir.

Konuyu ben açtığım ve belgeleri ben paylaştığım için cevap verme gereği duydum.Muhtemelen adı geçen firmanın bir elemanısınız ama yinede cevap vereceğim.
    Benim paylaştığım belgelerden hangisini inandırıcı ve gerçek dışı buldunuz acaba? Mahkeme kararlarını inandırıcı bulmuyorsunuz, bilirkişi rapaorlarını inandırıcı bulmuyorsunuz, bizzat benim yaşadığım ve cesurca paylaştığım tehdit belgesini inandırıcı bulmuyorsunuz. Peki beyfendi sizi inandırmak için ne yapmak gerekiyor ?
    Yukarıda bir arkadaş belirtmiş, madem adı geçen firma DSG şanzımanına bu kadar güveniyor ve sizde ölümüne savunuyorsunuz, diğer bazı ülkelerde bu şanzımanın garantisini 10 yıla neden çıkardı acaba? O ülkelerin yönetiminin vatandaşının haklarını daha iyi koruduğu için diyebilirmiyiz? Türkiye'de Valkswagen türkiye disprutorunun ülkeyi yönetenler ile ne decerede ilişkisi olduğunu herkes biliyor ve bu nedenle sorunlu DSG şanzımanın garantisi hala 2 yıl.
    Bu nedenle konuya vakıf olmadan, körü körüne, ortada var olan bazı gerçekleri karalamaktan vazgeçin, eğer bir çıkarınınız yoksa tabi. Eğer bir çıkarınız varsa, hangi belge olursa olsun sizi tatmin etmeyecektir.

bilişim üzerine bir a.ş nin sahibiyim eğer daha detaylı bilgi istiyorsan özelden sana ticaret odası kayıt bilgilerini gönderebilirim, tanımadığın birine ithamda bulunacağına sorup benden gerçeği öğrenebilirsiniz size yukarıda kendime ait araçlarımı plakalarına kadar verdim, oradaki sadece 61 lg 033 plakalı cc aracım 155 bin tl sice bu rakam bir woswogen çalışanına göre fazla olabilirmi? başınıza bir arıza gelmiş geçmiş olsun bununla ilgili daha hangi aracın sahibi olduğunuz hakkında bile detaylı bilgi vermediğiniz halde size inanıyorum güveniyorum, fakat ben dsg şanzumanlı 2 aracımla da 70 bini devirdiğim halde ne dsg nede farklı bir arızayla karşılaşmayan biri olarak neden woswogene saldırayım? sice bu mantıklımı, siz sorun yaşadınız diye neyapayım oturup ağlayayımmı ? hertürlü teknik ürün arıza yapabilir bu otomotivdede böyledir her sektörde böyledir siz en başta bunu kabulleneceksiniz bugün Türkiyede en çok satan şanzuman dsg woswogen e gittiğinizde insanların 1 yıl bekleyerek sıraya girdiklerini göreceksiniz (bunlardan birtanesi benim ) bukadar insan a bizler akılsız yakıştırması yaparsak mantıklı olurmu ? sizin kendi aracınız arıa yapmış diye dsg sinden sorun yaşamayan insanları suçlu ilan etmeniz doğrumu ? woswogen markası yüksek malzeme kaliteli ve konforlu araç üretip mercedes ve bmw den daha ucuza veriyor ve ben bu markaları alabileceğim halde woswogen alıyorum daha az para vererek daha çok kalite alıyorum, bence woswogene saldırmayın teşekkür edin bmw meredes gibi markaların zulmunden bizi biraz olsun kurtardığı için

*Volkswagen

• Audi S-Tronic/dsg Şanzuman Mekanik Arıza!

Kerimhan D. | 18 Nisan 2015 11:01

#audi a3 1.4tfsi 2010 model aracım var. Otomobil 37.000 km'de aracın şanzımanın da sorun oluştu. Henüz 5000 km'de 2'den

1'e düşüşte ve kalkışlarda hafif bir şıngırtı geliyor diye yetkili servise göstermiştim.

S-tronic şanzımanın normal çalışma sesi demişlerdir. Şimdi ise kalkışlarda vuruntu ve silkeleme yapıyor. Görüyorum ki

benzer şikayetler var. Kullanıcı hatası yok ise ki yok, gerekli kontrollerden sonra mutlak surette ücretsiz tamir edilmesi lazım.

Zira 2 yıllık garanti süresi geçti diye 37000 km' lik sıfır alınmış bir araçtaki bu mekanik şanzıman sorunu geçiştirilemez.

Görünen o ki böyle pek çok şikayet var.

Şikayet Konusu :
    Şanzıman

Yetkili Servis Tekrar Eden Sorun

Şikayet ile ilgili Görüşmeler

Sayın Yetkili,

Müşterilerimizden Sn. KERİMHAN Bey ile daha önce bize yaptığı başvuruya istinaden bir çalışma başlatılmıştır. En kısa sürede kendisine bilgi iletilecektir.

Saygılarımızla
    AUDI INFO
    444 28 34

(Ş.var com)

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Kendisinin sorun yasamamamis olmasi o malin kusurlu olmadigi anlamina gelmez. Kac tane arkadasim var dsg li araci olup da sorun yasayan. Bunlardan biri de bendim. Sorunlu olmasa her yil guncelleme, yazilim, güçlendirme vs gelmez.

benimde anlatmak istediğim tam olarak bu benim sorun yaşamam kusurlu olmadığı anlamına geldiği gibi sizin sorun yaşamanız kusurlu olduğu anlamına gelmez herkezin kısmeti kendinedir sadece Türkiyede 6 milyon adet satan bir şanzımandan bahsediyoruz tabiki çok sayıda arızaya rastlayacaksınınız, ben özellikle kendi araçlarımın plakalarını verdim sorun yaşamadığımı belirttim nedense ama yorumları okuduğumda kimse aracı ile bilgi vemeden şirketinin arabasıyla arkadaşının arabasıyla komşusunun arabasıyla yorum yapıyor,

kaldıki dsg şanzumandan bahsediyorsunuz yani konforlu vites değiştirme sarsıntısız ve bu şanzumanı almak için normalinden ciddi oranda fala para vermeniz gerekiyor böyle bir şanzımanlı araca binecekseniz 5 bin tl lik arıza ücreti ödeyince ortalığı yıkmayacaksınız ayağınızı yorganınıza göre uzatın manuel ve parçası ucuz yerli malı araba alın

• quote:

Kendisinin sorun yasamamamis olmasi o malin kusurlu olmadigi anlamina gelmez. Kac tane arkadasim var dsg li araci olup da sorun yasayan. Bunlardan biri de bendim. Sorunlu olmasa her yil guncelleme, yazilim, güçlendirme vs gelmez.

9 ileri zf sanzimanlarda baya ciddi sorunlar varmis abi bilgin varmi ?

• MODEL YILI 2015. TARİH: 15 Nisan 2015 DAHA İKİNCİ GÜN VE YİNE DSG ŞİKAYETİ.

"VW Polo 2.gün Şanzuman Arızası İle Yolda Kaldı.

Erkut A. | 17 Nisan 2015 15:36

15.Nisan 2015 Tarihinde Adana Aykan Otomotiv' den #volkswagen polo 1.2 TSİ #dsg vitesli son model sıfır bir araç satın

aldık babam için.

Az önce trafiğin orta yerinde kırmızı ışıkta araç kaldı, kenara dahi çekemediler.

Servis geldi, şanzıman arızası deyip, servise götürüyorlar. Bakalım ne işlem çıkacak? Kaç gün sürecek?

Volkswagen' i tebrik ediyorum. 2.gün sıfır aldığınız araba ile hem yolda kalıyorsunuz, hem de hevesiniz kursağınızda kalıyor.

Araç sıfır km. Ama arızalı. Bitmedi #dsg çilesi ve hala önüne geçemiyorlar. Kabul edilebilir gibi değil. Mümkün olsa iade edip

paramızı almak isterdim.

Şikayet Konusu :
    Şanzıman
    Yetkili Servis Hizmet Kusuru

Şikayeti Takip Edenler

Mustafa Y.

Şikayet ile ilgili Görüşmeler

Sayın Yetkili

Müşterilerimizden Sn. AKYEL ile en kısa sürede irtibata geçilecek ve konu ile ilgili bir çalışma başlatılacaktır.

Saygılarımızla

VW DİYALOG
    444 89 24

17 Nisan 2015
    16:19:22"(Ş.var com)

• Iyi geceler,iyi forumlar herkese.hocalarim bende dsg li yeni polo siparis ettim.dsg nin 2012-2013 yillarinda sorunlar cikarttigini dusunenlerdenim.sanirim her gecen gun sorunlar azaliyor.
    Bununla beraber nacizane bir gorusum var:
    mart ayi satis rakamlari vardi sanirim bir konuda.vw 13k yakalamisken en yakin rakibi renault 3k idi.mazda 49 adet suzuki sadece 20 adet vb.simdi bu cikan arizalari bu satis rakamlarina orantilamak daha objektif olmaz mi?bir ay boyunca 13 bin adet vw arac tr de trafige cikiyor 100 adet dsg arizasi verirse tabiki cok dusununce ama bu kadar arac acisindan dusunuldugunde bilemiyorum tam da anlatamadim sanirim kusura bakmayin ancak renault yada baska markanin 5 tane kusuru ciksa sanzimanda vw nin 100 dsg arizasina esdeger dusunulmelidir.saygilar hocalarim.

• quote:

quote:

benimde anlatmak istediğim tam olarak bu benim sorun yaşamam kusurlu olmadığı anlamına geldiği gibi sizin sorun yaşamanız kusurlu olduğu anlamına gelmez herkezin kısmeti kendinedir sadece Türkiyede 6 milyon adet satan bir şanzımandan bahsediyoruz tabiki çok sayıda arızaya rastlayacaksınınız, ben özellikle kendi araçlarımın plakalarını verdim sorun yaşamadığımı belirttim nedense ama yorumları okuduğumda kimse aracı ile bilgi vemeden şirketinin arabasıyla arkadaşının arabasıyla komşusunun arabasıyla yorum yapıyor,

kaldıki dsg şanzumandan bahsediyorsunuz yani konforlu vites değiştirme sarsıntısız ve bu şanzumanı almak için normalinden ciddi oranda fala para vermeniz gerekiyor böyle bir şanzımanlı araca binecekseniz 5 bin tl lik arıza ücreti ödeyince ortalığı yıkmayacaksınız ayağınızı yorganınıza göre uzatın manuel ve parçası ucuz yerli malı araba alın

Ben sorun yasadim ikincisini yasamadan sattim. Plakasini vermem etik olmaz. Ayrica arkadaslarimin da plakalarini veremem. Siz bir gun aracinizi bakima goturdugunuzde servis gorevlisi arkadaslara dsg yi sorun onlar anlatsin size neyin ne oldugunu. Ayrica 10 yil garanti verilen ulkelerdeki insanalrin ayricaligi nedir. Dsginin kusurlu oldugunu vw kabul ediyor sizler etmiyorsunuz anlayamiyorum. Dizel cvt kullanmanizi oneririm. Konfor neymis gorun derim.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.