Şimdi Ara

DSG Şanzıman (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

MODEL YILI 2015. TARİH: 15 Nisan 2015 DAHA İKİNCİ GÜN VE YİNE DSG ŞİKAYETİ.

"VW Polo 2.gün Şanzuman Arızası İle Yolda Kaldı.

Erkut A. | 17 Nisan 2015 15:36

15.Nisan 2015 Tarihinde Adana Aykan Otomotiv' den #volkswagen polo 1.2 TSİ #dsg vitesli son model sıfır bir araç satın

aldık babam için.

Az önce trafiğin orta yerinde kırmızı ışıkta araç kaldı, kenara dahi çekemediler.

Servis geldi, şanzıman arızası deyip, servise götürüyorlar. Bakalım ne işlem çıkacak? Kaç gün sürecek?

Volkswagen' i tebrik ediyorum. 2.gün sıfır aldığınız araba ile hem yolda kalıyorsunuz, hem de hevesiniz kursağınızda kalıyor.

Araç sıfır km. Ama arızalı. Bitmedi #dsg çilesi ve hala önüne geçemiyorlar. Kabul edilebilir gibi değil. Mümkün olsa iade edip

paramızı almak isterdim.

Şikayet Konusu :
    Şanzıman
    Yetkili Servis Hizmet Kusuru

Şikayeti Takip Edenler

Mustafa Y.

Şikayet ile ilgili Görüşmeler

Sayın Yetkili

Müşterilerimizden Sn. AKYEL ile en kısa sürede irtibata geçilecek ve konu ile ilgili bir çalışma başlatılacaktır.

Saygılarımızla

VW DİYALOG
    444 89 24

17 Nisan 2015
    16:19:22"(Ş.var com)

Sürekli başlakarının şikayetini buraya yazarak bir markanın 100 de 100 arızasız olamayacağını nasıl anlayamadığınızı inanın anlayamıyorum,

Aşağıda size resmi olarak sadece 2015 in ilk 3 ayındaki otomotiv satış rakamlarını yazıyorum sadece 3 ayık olmasına rağmen 40 bin adetin üzerinde woswogen satılmış bu yılda 120 bin yapar buna aynı şanumanı kullanan seatı audiyi skoda yı koymadım daha koysam sadece bir yılda 500 bini geçer,
    şimdi sana soruyorum bu aracı sadece 1 yılda 500 bin kişi almış sen ise henüz 3 yada 5 kişinin arızasını paylaştın pekiiii geriye kalan 499995 kişi nerede ?buda sadece 1 yıllık 10 yıl olarak hesaplarsa 5 milyon araç yapar, sizler kalkıpda 5 milyon araçta hiç sorun ve şikayet olmamasını nasıl bekliyebiliyorsunuz ?

Binek Otomobil – Şubat 2015

Volkswagen: 6.942 adet
    Renault: 5.181 adet
    Ford: 2.946 adet
    Hyundai: 2.919 adet
    Fiat: 2.851 adet
    Hafif Ticari – Şubat 2015

Ford: 4.562 adet
    Fiat: 3.436 adet
    Volkswagen: 2.575 adet
    Citroen: 689 adet
    Renault: 673 adet
    Toplam – Şubat 2015

Volkswagen: 9.517 adet
    Ford: 7.508 adet
    Fiat: 6.287 adet
    Renault: 5.854 adet
    Hyundai: 3.023 adet
    Binek Otomobil – Ocak – Şubat Toplam 2015

Volkswagen: 11.433 adet
    Renault: 8.495 adet
    Hyundai: 5.203 adet
    Fiat: 4.663 adet
    Ford: 4.126 adet
    Hafif Ticari – Ocak – Şubat Toplam 2015

Ford: 7.733 adet
    Fiat: 5.794 adet
    Volkswagen: 3.911 adet
    Renault: 1.174 adet
    Citroen: 1.129 adet
    Toplam – Ocak – Şubat Toplam 2015

Volkswagen: 15.344 adet
    Ford: 11.859 adet
    Fiat: 10.457 adet
    Renault: 9.669 adet
    Hyundai: 5.396 adet

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Kendisinin sorun yasamamamis olmasi o malin kusurlu olmadigi anlamina gelmez. Kac tane arkadasim var dsg li araci olup da sorun yasayan. Bunlardan biri de bendim. Sorunlu olmasa her yil guncelleme, yazilim, güçlendirme vs gelmez.

9 ileri zf sanzimanlarda baya ciddi sorunlar varmis abi bilgin varmi ?

9 ileri zf kullandim kardesim. Kesin sikinti cikartir diyorum. Sarsintli vites geisleri var. 8 gibi degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    Amac ?

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    cvt şanzuman daha önce hiç kullanmadım, fakat daha önce sizin gibi tercih edenlerden keyifli bir şanzuman olduğunu duydum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Kendisinin sorun yasamamamis olmasi o malin kusurlu olmadigi anlamina gelmez. Kac tane arkadasim var dsg li araci olup da sorun yasayan. Bunlardan biri de bendim. Sorunlu olmasa her yil guncelleme, yazilim, güçlendirme vs gelmez.

9 ileri zf sanzimanlarda baya ciddi sorunlar varmis abi bilgin varmi ?

9 ileri zf kullandim kardesim. Kesin sikinti cikartir diyorum. Sarsintli vites geisleri var. 8 gibi degil.

Konuya hemen ozer abimizi davet edelim

• bctrbbilisim B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, burada vw satışları az– çok gibi bir yargılama yok. Zaten satışları çok olduğu için bu sorunu herkes biliyor. Peki bu kadar çok satılan bir aracın neden hiç kronik motor arızasından, direksiyon arızasından, gaz pedalı arızasından bahsedilmiyor da hep dsg arızaları gündemde?
    Bir de, şu soruya hala cevap yok; neden yurt dışında garanti 10 yıl?

• çevremde birsürü yeni teknoloji dsgli araç kullanan var hiçbirinde böyle sorunlar yok acaba sizin araçmı kronik sorunlu

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    cihanair kullanıcısına yanıt
    Hocam 9 ileri ZF ler sıkıntılı zaten...

9 ileri kademeli ZF şanzıman kullanılan Jeep in Cherookee ile Acura nın TLX modellerinde yapılan tüm güncellemelere rağmen sarsıntı,kararsızlık ve arıza durumları çözülebilmiş değil...Problem yaşayan araç sayısı epeyce fazla..! Acura da 9400 Jeep de ise 200 araçtan bahsediliyor...

Ücretsiz yazılım hatta şanzıman değişimleri yapılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 20 Nisan 2015; 9:22:55 >
  • bugun aracı 45.000 bakıma verdım daha sıkıntı olmadı.
    ılk 2000 de tekledı bıraz 1-2 kerede 10000-20000 arası kararsızlık yaptı ama yolda bırakmadı sımdıye kadar
    ınsallah da olmaz
    bmw de de oluyor o kadar butun otomatıkler arasıra sasırır...
    dsg sadece hassas...
  • pikat
  • Şimdi wv trolleri düşünsün.
  • 2015 te bu sıkıntılar yok deniliyor
    Doğru mudur?
    Merak ettim...
  • Aracım 5000 Km oldu şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım.1.4 TSİ DSG Jetta.
  • Bir önceki kasa Jetta 1.6 TDI DSG 7 ileri Comfortline vardı şirkette, hiç sıkıntı çıkarmadı 3 yıl kullanıldı ve kiralama süresi bittiğinden firmaya iade edildi. Donanım olarak çok dolu, motor şanzıman olarak başarılı bir araçtı. Aynı segment dCi veya HDi motorlara göre daha fazla yakıyordu ama bir önceki kasanın kalitesi konforu ve dsg şanzımanın performans ve konforuna göre önemsenecek bir fark değildi.

Geçen Cumartesi günü de Ankara'dan VW Yeni Polo 1.4 TDI 90PS DSG Comfortline kiraladım, Şanzıman 7 ileri Ankara-İstanbul-Kütahya-Ankara 1350 km yol yaptım. Ortalama 5,3lt/100km yaktı. (daha az yakmasını beklerdim ama giderken biraz hızlı gitmek zorunda kaldım düğüne yetişmek için, ortalama 5,6'ydi, Ankara'dan evden İstanbul Maslak İTÜ'ye 4 saat 20 dakikada ulaştım. Yolda da 1 kere durduk)

DSG Şanzımanda 1350 km boyunca bir sorun yaşamadım, araç da 6300 km'deydi aldığımda. Vites geçişleri çok seri, sarsıntı yok çok başarılıydı. Spor modda da kullandım manuel modda da kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 21 Nisan 2015; 10:59:17 >

• Takip

• neyi takip ediyorsun..? =)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    mesajlar adamın hoşuna gitmiştir ondan takip yazmıştır :D
  • Takip yazıp mesaj atmaya gerek olmasın diye "Mesajım bulunsun" butonu konmuş, tıklamak yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Takip yazıp mesaj atmaya gerek olmasın diye "Mesajım bulunsun" butonu konmuş, tıklamak yeterli.

Teşekkürler

• Konu sahibinin vw ye attığı maille gelen cevap mailinin türkçesi yok mu?

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.