Şimdi Ara

DSG titreme, gelen sesler ve sebepleri[VIDEO] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu dsg belası milletin ömrünü yedi arkadaş Ne büyük bi dertmiş ALLAH yardımcı olsun sahiplerine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler dsg nin yazılımlık yağlık parça ile çözülebilecek bir sorununun olmadığını bu videoda görmüş olduk. Şanzıman komple arızalı
  • ulan bakkalda kapandı, cips alcak bakkal yok
  • Kocaman firma nasıl böyle bir boşluk bırakır hayret ettim
  • Çukurlarda bozuk yollarda gelen sesin çözümü yok bu videodan bunu anladık. İkincisi aşınıyorsa o parçalar komple niye şanzıman değişiyor k1 k2 dediği parçaları değiştirsin ki maliyetleri çok düşük gözüküyor buradan, komple şanzıman niye değişitiriliyor her dsg zımbırtısında ben onu anlayamıyorum arkadaşlar ?

Bir de değişim zımbırtısı başından geçenlere soralım onlar daha bilgilidirler..undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheApproachingCurve -- 19 Mart 2014; 23:17:03 >
  • Yakinda hepimiz dsg uzmanı olacaz:)

• quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

Çukurlarda bozuk yollarda gelen sesin çözümü yok bu videodan bunu anladık. İkincisi aşınıyorsa o parçalar komple niye şanzıman değişiyor k1 k2 dediği parçaları değiştirsin ki maliyetleri çok düşük gözüküyor buradan, komple şanzıman niye değişitiriliyor her dsg zımbırtısında ben onu anlayamıyorum arkadaşlar ?

Bir de değişim zımbırtısı başından geçenlere soralım onlar daha bilgilidirler..undefined

Video baya aciklayici.

Hocam şanzıman sık degismiyor, kavrama degisiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

ulan bakkalda kapandı, cips alcak bakkal yok

Süpersin...

Konuya dönecek olursak, distribütörün vurduğu vole hakikaten harika.
  • Yav arkadaş bu millet telefona milyarlar döküyor. Ama gel görki video çekerken nasıl tutacağını beceremiyor
  • Türk mühendislerimiz ne diyor ?

Mühendislerimizin yorumlarını da alalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva007

Adam ne ile çekmiş videoyu 2160p 4K

ithal bir note 3 olabilir hocam
  • Videoda konuşan ustanın konuşma tarzı konuyu anlatma tarzı gercekten cok güzel açıklayıcı olmuş

• Golf 7 de ses yok

• öğrenmiş olduk naneyi :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

Çukurlarda bozuk yollarda gelen sesin çözümü yok bu videodan bunu anladık. İkincisi aşınıyorsa o parçalar komple niye şanzıman değişiyor k1 k2 dediği parçaları değiştirsin ki maliyetleri çok düşük gözüküyor buradan, komple şanzıman niye değişitiriliyor her dsg zımbırtısında ben onu anlayamıyorum arkadaşlar ?

Bir de değişim zımbırtısı başından geçenlere soralım onlar daha bilgilidirler..

Bozuk yolda o sesi yapması bile bence büyük bir sorun. 10 seneyi devirmiş bir şanzımanda o parçayı daha stabil yapıp sesi bir şekilde keseceksin.

K1, K2 clutch ları kavramanın parçaları ki titreme vuruntu varsa ilk bakılacak elemanlar. İlk olarak bunları değiştiriyorlar bu sorunlar varsa. Şanzımanın komple değişimi için sorunun dişlilere de sirayet etmiş olması lazım. Diğer değişimi yapılan parça da yazılım ile kavramayı yapıp vitesi değiştiren mekanik ve elektronik elemanların olduğu kart da mekatronik.

quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

Türk mühendislerimiz ne diyor ?

Mühendislerimizin yorumlarını da alalım

Her zaman söylediğim bir şey var dsg düşünce olarak güzel ancak mekanik ve de en önemlisi yazılım olarak çok fazla eksiği, yanlışı olan bir sistem. Yani bu şanzıman yazılım desteği ile insan gibi düşünmeye çalışan hatta ondan da daha fazlası aracın verilerini anlık alan bir uzman gibi düşündürülmeye çalışan bir sistem. yani yapılmaya çalışan bir yapay zeka ama kendi kanaatimce çok aşırı vites değişimi var ve mekanik kısım(dişliler, kavrama, mekatronik elektronik ve mekanik üniteleri) buna uygun dayanıklılıkta değil. Bu işin tek çaresi mekanik aksamlara ve dunya genelinde trafik şartlarının hepsini karşılayacak uygun yazılım. Avrupa trafiği bazlı yazılım başka kültürdeki trafiğe gidince sapıtıyor ve dişli kavrama gibi parçalar kısa süre içinde arızaya geçiyor. Yazılım ekibi birbirine benzer ve arızanın en çok karşılaşıldığı trafikleri inceleyip yazılımı buna adapte etmediği veya bu bölgelere özel yazılım üretmediği sürece bu iş zor çözülür gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikayaoglu -- 20 Mart 2014; 19:09:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

quote:

Orijinalden alıntı: grejuva007

Adam ne ile çekmiş videoyu 2160p 4K

ithal bir note 3 olabilir hocam

bende en fazla 720p gözüküyor siz 4k yı nerede gördünüz?
  • video 4k lı makine ile mi çekilmiş...
  • Hyundai 7 İleri Dsg li elantra üretse acaba sorun çıkar mı ?
  • Selam Arkadaşlar
    Ocak ayında Skoda yeti arabamı ilk sahibinden aldım. Aracı servise gösterdim bir sıkıntısı yok dediler. Ancak kullanmaya başladığımda ilk yarım saatten sonra araç kalkışlarda titreme yapmaya başladı. Forumlardan araştırdım kronik olarak 2012 öncesi DSG şanzımanda kavrama sıkıntısı olduğunu öğrendim. Şu an arabamı doğuş oto Esenyurt servisinde ve 60 bin bakımı dışarı yapıldığı için iyi niyetten yararlanamazsınız dönüşü yapıldı. Kronik bir sorun olan hatanın giderilmesi nasıl garanti dışında olabilir bunu anlamakta güçlük çekiyorum.
  • maddesir M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Tamir için ne kadar istediler?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.