Şimdi Ara

DSG titreme, gelen sesler ve sebepleri[VIDEO] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Seal'den geliyor - Crazy
  • quote:

Orijinalden alıntı: maddesir

Selam Arkadaşlar
    Ocak ayında Skoda yeti arabamı ilk sahibinden aldım. Aracı servise gösterdim bir sıkıntısı yok dediler. Ancak kullanmaya başladığımda ilk yarım saatten sonra araç kalkışlarda titreme yapmaya başladı. Forumlardan araştırdım kronik olarak 2012 öncesi DSG şanzımanda kavrama sıkıntısı olduğunu öğrendim. Şu an arabamı doğuş oto Esenyurt servisinde ve 60 bin bakımı dışarı yapıldığı için iyi niyetten yararlanamazsınız dönüşü yapıldı. Kronik bir sorun olan hatanın giderilmesi nasıl garanti dışında olabilir bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Geçmiş olsun demekten başka bir şey diyemiyorum.
    Çünkü tüketiciyi koruma denen hadise ülkemizde henüz Devlet tarafında benimsenmiş ve kanunları açık ve net değil.
    DSG sorunu kronik bir sorun mudur? Evet, sana göre, bana göre, ağzı yanana göre kronik sorundur.
    Doğuş Otoya göre değildir. Devletimiz ise bu konuda fikre sahip değildir.
    Bunun bakımı dışarıda yapılmış deyip, sanki bir lütufmuş gibi insanlara lütfen sundukları iyi niyet garantisini elinizden alıverir Doğuş.
    Halbuki Doğuşun da bizim de bal gibi bildiğimiz bu problemin 60.000 bakımının dışarıda yapılması ile ilgisi yoktur.
    Ne yani özel servis şanzımanı, kavramayı söküp bozdu mu arabayı.

Yalnız keşke almadan önce VW servisinde bakım geçmişini sorgulasaydınız. Ülke şartlarına göre hareket etmek faydalı olurdu.

Diğer taraftan dava yolu açık. Hak arama özgürlüğü var. Var da nasıl olur, ne kadar sürer meçhul.

• 6 ilerinin neden daha uzun ömürlü olduğu mekatronic ten belli zaten.
    7 ileri hem kavrama hemde mekatronic çakması gibi kalmış yanında
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

beyler dsg nin yazılımlık yağlık parça ile çözülebilecek bir sorununun olmadığını bu videoda görmüş olduk. Şanzıman komple arızalı

Yalnız şöyle bir durum var, dsg hatalarına bakarsanız insanların yaşadığı sorunlarının %90'ının ya kavrama ya da mekatronik değişimi olduğunu görürsünüz.

Dsg aynı manuel vites gibi kavramalı bir sistem olduğu için bu kavramaların belli bir ömrü olacağı kaçınılmazdır, sonuçta aynı manuel gibi kavrama gerektirir. Şanzıman beyin yazılımı uygun şekilde yapılmazsa trafikte çok ısınacak veya zorlanacak şekilde aracı 2de kaldırmaya kalkarsa haliyle o kavrama çok daha çabuk biter. Manuel araçta da sürekli yarım debriyaj giderseniz, gereksiz 2 ile kalkarsanız o baskı balata biter. Bu yüzden yazılım güncelleme daha sağlıklı çalışması için olumlu bir çalışmadır.

İkinci olarak yağla ilgili sorun da şudur; bu zamana kadarki mekatronik arızasının sebebi, yağda bulunan sülfür'ün mekatronik devresinde birikip oksitlenme yaparak kartta kısa devreye neden olmasıydı. 2013 ya da 14te olması lazım bu yağ sülfür içermeyen yağla değiştirildi ve ben o zamandan beri mekatronik arızası duymadım. Dolayısıyla bu durum da olumlu bir gelişme.

Bunun dışındaki sıkıntılar 7 ileri şanzımanın narin ve fazla torka dayanamayan bir yapısı olmasından dolayı. Çok seri ancak çok narin bir yapıya sahip ve giriş seviyesi araçlar ve motorlarda bolca kullanılıyor. 6 ileri dsg çok daha kaliteli bir ünite, iş sadece daha fazla yağ içermesi değil. Ama vw bunu maliyetli olduğu için bizim ülkemizde popüler olan küçük hacim motorlara vermiyor. Verse iş bitecek ama maliyet kaygısıyla yapmıyor işte, aç gözlülük dizboyu çünkü. 6 ileri dsg, 7nin aksine daha yavaş ve vites geçmeleri daha belli olan, daha sarsıntılı bir şanzıman, çünkü daha kuvvetli bir ünite.

2014ten beri dsg sorunları ciddi anlamda azaldı. 2012 ve öncesi çok sıkıntılıydı. Fakat yapısı gereği o kavrama her türlü bitecektir. Ve zorlama anında ne kadar sağlıklı bir şanzıman şüpheli, hele 140,150,160hplik ünitelerle.

Şu robotize kavramalı şanzıman sevdasından vazgeçip tork konvertörlü tam otomatik şanzımana geçse keşke vw. Tork konvertörlü şanzımanın da hızlı ve ekonomik olabileceğini zf ve aisin bize bmw ve peugeot'da gösterdi. Ama üretici olarak düşünün, para akışı açısından; tork konvertörlü olup belki 10 sene 300bin km sorun çıkarmayacak araba mı yapmak isterdiniz, yoksa kavramalı sistemli yapıp belli aralıklarla müşterinin servisinize gelip kavrama değiştirmesini gerektirecek araçlar mı üretmek isterdiniz? Nasıl gillette 30larda önce kullan at yaprak jiletli makineler sonra da 70lerde ilk kullan at kartuşlu tıraş bıçakları çıkarıp müşteriyi kendine köle ettiyse, otomobil üreticileri içinde robotize kavramalı şanzımanlar üretmek, daha sorunsuz sistemlerden çok daha sıcak geliyor. O ekonomik olması daha hızlı olması hepsi işin göz boyama kısmı, önemli olan aracın daha sık aralıklarla düzenli bozulacak/değişim gerektirecek sarf malzemelerle donatmak ki; düzenli para akışı olsun, müşteri senden kopamasın. Olay bundan ibaret.

O yüzden müşterisine kaliteli tam otomatik şanzımanlar sunan markalardan tercih ederek bunları teşvik etmek bence çok önemli. Peugeot gidip çift kavramalı hazır sistem alabilirdi, o ise gidip japon aisin ile anlaşıp adam gibi tork konvertörlü araç sunmayı tercih etti, bu müşteriye karşı bir özen ve saygıdır benim gözümde. Ah bir de iç tasarımları daha normal olsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Geçmiş olsun. Tamir için ne kadar istediler?

2500 tl gibi bir rakam çıkardılar. Ayıp bu abi ya. Hem kronik sorunun olacak hem de para alacaksın. İşte bir japon değil ki geri çağırsın.
  • 6 ileri olan made in japan SONY gibi dururken, 7 ileri olan çin işi KAMASONIC gibi duruyor. Tipinde hayır yok şanzımanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: maddesir

Selam Arkadaşlar
    Ocak ayında Skoda yeti arabamı ilk sahibinden aldım. Aracı servise gösterdim bir sıkıntısı yok dediler. Ancak kullanmaya başladığımda ilk yarım saatten sonra araç kalkışlarda titreme yapmaya başladı. Forumlardan araştırdım kronik olarak 2012 öncesi DSG şanzımanda kavrama sıkıntısı olduğunu öğrendim. Şu an arabamı doğuş oto Esenyurt servisinde ve 60 bin bakımı dışarı yapıldığı için iyi niyetten yararlanamazsınız dönüşü yapıldı. Kronik bir sorun olan hatanın giderilmesi nasıl garanti dışında olabilir bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Geçmiş olsun demekten başka bir şey diyemiyorum.
    Çünkü tüketiciyi koruma denen hadise ülkemizde henüz Devlet tarafında benimsenmiş ve kanunları açık ve net değil.
    DSG sorunu kronik bir sorun mudur? Evet, sana göre, bana göre, ağzı yanana göre kronik sorundur.
    Doğuş Otoya göre değildir. Devletimiz ise bu konuda fikre sahip değildir.
    Bunun bakımı dışarıda yapılmış deyip, sanki bir lütufmuş gibi insanlara lütfen sundukları iyi niyet garantisini elinizden alıverir Doğuş.
    Halbuki Doğuşun da bizim de bal gibi bildiğimiz bu problemin 60.000 bakımının dışarıda yapılması ile ilgisi yoktur.
    Ne yani özel servis şanzımanı, kavramayı söküp bozdu mu arabayı.

Yalnız keşke almadan önce VW servisinde bakım geçmişini sorgulasaydınız. Ülke şartlarına göre hareket etmek faydalı olurdu.

Diğer taraftan dava yolu açık. Hak arama özgürlüğü var. Var da nasıl olur, ne kadar sürer meçhul.

Skoda 4K servisinde baktırdım. sadece 60 bin bakımı dışarsa yapılmış dendi. (otopratikte yaptırmış adam tatildeymiş) Sıkıntı yok dediler aldığım adam da götürmüş daha önce yakıt müşüründen demişler opet yakıt alma diyip yollamışlar. Bu sıkıntının anlaşılması için zaten arabayı en az yarım saat trafikte kullanmak gerekiyor. Bunu kim anlayabilir allah aşkına. Adamlar sattığına sahip çıkmıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.