Şimdi Ara

DSİ, 4 Yıldır Paramı Ödemiyor! Tam '1.798.056,23 TL'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Size tam 4 yıldır Devlet Su İşlerinden "ödenek kısıntısı" bahanesiyle alamadığımız 1.798.056,23 TL'nin kısa hikayesini anlatacağım.

DSİ, 2015'te adını konuda söylemeyeceğim bir ihale açıyor ve ihaleyi Ankara'dan bir firma alıyor. Firma da alt yüklenici (taşeron) olarak bizimle anlaşıyor. Biz de giderlerimizi, işçiliğimizi, birim fiyat teklifimizi iletiyoruz ve DSİ "tamam" diyerek sözleşmeyi yolluyor. İmzaladıktan sonra işi yapıyoruz ve bitiriyoruz.

Buraya kadar her şey tamam...

Fakat biz anlaştığımız fiyat ile birlikte, iş bitiminde %18 KDV ile fatura kesiyoruz, o da toplam 1.798.056,23 TL'ye denk geliyor. Kurum bu parayı ödememek için "ödenek kısıntısı" gibi kelime oyunları yapıyor.

Kendilerine dilekçe ile defalarca ödeme talep ediyoruz; en azından KDV'sini verin ya da taksit taksit fatura keselim diyoruz ama hepsine ret cevabı alıyoruz... Dava açsak biliyoruz ki ertesi gününe intikam için bütün vergi memurlarını ofise yollar her dosyayı inceler ve bir açık bulmak için canla başla çalışırsınız. Biliyoruz ki dava açıp hakkımız olanı istesek bir daha asla DSİ'den ihale alamayız...

Buradan devlete sormak istiyorum; madem senin "Bütçe İdare Birimin" bu çaptaki paraları ödemiyor, o zaman neden en baştan kabul ettin?

Forum üyelerinden de ricam; siz benim yerimde olsam ne yapardınız ve hakkınızı nasıl arardınız? Veya ben bu parayı hiç alamayacak mıyım?

DSİ, 4 Yıldır Paramı Ödemiyor! Tam "1.798.056,23 TL"

• Bu miktarlada iş yapabilen bir firmanın ödemeyi iş bitimi olarak alması başlı başına acemilik.

Siz iş tutarının %25 ini peşin alıp kalanını ortalama 60 gün vadeli çek ile alabilirdiniz

İhzarat usulü iş yapabilirdiniz

İşin tamamını nakit olarak baştan alıp karşılığında teminat çeki ya da mektubu verebilirdiniz.

Bu şekilde iş yapıp zarar etmektense hiç işi almamak daha iyidir.Bu size ders olsun.

Devlette alacağınız kalmaz ama ne zaman alırsınız Allah bilir.

Bir de unutmayın para zamanında gelirse kıymetlidir.
  • devletin bu kadar parayı şak diye vereceğini düşünüyor musun gerçekten
  • adamlara "bırak bu işleri devlet su işleri" de
  • Parayı vermiyorsunuz bari bir soğuk su ikram edin Devlet Su İşlerinin adına hiç yakıştıramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastStand

devletin bu kadar parayı şak diye vereceğini düşünüyor musun gerçekten
    hocam kaç yaşındasın veya ne işle meşgulsün bilmiyorum ama istersen kolin, limak, cengiz inşaata ödenen paralara bir bak. haa bunlar çok uç örnekler oldu biliyorum ama buna benzer daha küçük firmalara ödenenlere de bakabilirsin.

yani istediklerinde evet bu paraları bal gibi de ödüyorlar ama amç başka...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutgsgir

hocam kaç yaşındasın veya ne işle meşgulsün bilmiyorum ama istersen kolin, limak, cengiz inşaata ödenen paralara bir bak. haa bunlar çok uç örnekler oldu biliyorum ama buna benzer daha küçük firmalara ödenenlere de bakabilirsin.

yani istediklerinde evet bu paraları bal gibi de ödüyorlar ama amç başka...

Alıntıları Göster
    Benim demek istediğim de oydu zaten devlet ödemek istediğine öder o parayı. Hakedene vermek yerine kendine yarar sağlayacak yere parayı döker sana bana değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: LastStand

devletin bu kadar parayı şak diye vereceğini düşünüyor musun gerçekten
    köprülere şak diye garanti ücreti milyonlar veriliyor ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    garanti 70 bin 2.18 kredi 12 ay
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu miktarlada iş yapabilen bir firmanın ödemeyi iş bitimi olarak alması başlı başına acemilik.

Siz iş tutarının %25 ini peşin alıp kalanını ortalama 60 gün vadeli çek ile alabilirdiniz

İhzarat usulü iş yapabilirdiniz

İşin tamamını nakit olarak baştan alıp karşılığında teminat çeki ya da mektubu verebilirdiniz.

Bu şekilde iş yapıp zarar etmektense hiç işi almamak daha iyidir.Bu size ders olsun.

Devlette alacağınız kalmaz ama ne zaman alırsınız Allah bilir.

Bir de unutmayın para zamanında gelirse kıymetlidir.
  • Milletvekilleriyle gorusun + buyuksehir belediye baskanina gidin birde bakanla gorusun
    Sonuca baglanacaktir iyi yada kotu
    Yani belirsizlik ortadan kalkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kaç yaşındasınız bilmiyorum konuyuda tam okumadım ama yaptığınız işler riskli maalesef en iyisi devlet memuru olup düzenli paranı almak onun dısında işçi olmak ayrı bi kötü patron olmak ayrı bi kötü
  • Etzell E kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı sanki daha önce baş bir konuda da okumuştum . Dejavu oldum galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 3 Mayıs 2019; 21:38:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Icraya koysak şak diye alırız. Ama adam ayarlaman lazım. Istersen Ankaradan birilerini araştırabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet alacağını hemen tahsil eder, vereceği varsa takside böler aylarca öder.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DSİ ile Vergi dairesi ayrı kurumlar kimse kimseyi yollamaz merak etme. 1.8 milyon TL için 4 yıl beklenir mi ayrıca? Bütçe İdare biriminin kararını iptal ettiribilirsiniz mahkemede. Detaylar için idare hukukunda yetkin bir avukata başvurun.
  • Nasıl yaparız? Yardımcı olursanız harika olur...
  • Geçmiş olsun, sağlam bir ihale imiş, ne işiydi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

köprülere şak diye garanti ücreti milyonlar veriliyor ama

Alıntıları Göster
    Onlar senin benim cebinden çıktığı için devleti ırgalayab bir şey yok kafaları rahat yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet borcunu ödemez ama bu arkadaşın kestiği faturanın kdvsini ŞAKKKKK diye alır. ayıp be.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.