Şimdi Ara

DSL portları hakkında... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rica ederim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skysea45

Allah Allah valla hocam bu zamana kadar bize böyle söylemişlerdi. E bu nakil işlemlerinin mantığı ne ki ozaman herkes yazın şurda gireceğim diye nakil başvurusu yapıyor

Bağlantı esnasında tahsis edilmiş port üzerinden kullanmadığınızda diğer aboneliğe ait port kapatıldığında kullanım yapamazsınız, kendi hattınızı yani yeni tahsis edilen hattı kullanmak zorundasınız. Diğer aboneliklere ait portlarda hız bilgileri de farklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Hocalarımız yazsın bakalım neymiş durum, öğrenelim.

Kullanıcı adındaki @xx şeklinde girilmiş vpn ne ise tt o kullanıcıyı o operatöre yönlendirir.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    saha dolabına bağlıyım dslam cihazına yaklaşık 50 metre var fttc oluyo sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 19 Aralık 2020; 20:46:4 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Video çok uzun ki izlemedim düzgün. Ama konu aynı hatta farklı kullanıcı adı ile oturum açılıyor mu ise bildiğim kadarıyla açılıyor. Hani komşunun modemi alıp evde denediğimde bağlanabiliyorduk onun bilgileriyle. Soru başka bir şey ise bilmiyorum...  

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler abi. Neden bağlanıyor abi peki? Normal midir bağlanması?
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Sistem bu şekilde ayarlanmış demek ki.

Tekirdağ'dan Eskişehir'e taşınınca bir sıkıntı yaşamıştım. TTnet kullanıcı bilgileri aynı olsa da oturum açmıyordu. Meğer sıkıntı bir tarafta PPPoA kullanmam, diğer tarafın ise PPPoE ile çalışması imiş.

Bir kez de Hakkari'de bizim bilgileri başka bir kullanıcıya tanımlamışlar. Arıza kaydı bırakıyorum, TT sabahında kapanıyor. En son Şemdinli TT'u aradım. Meğer benim bilgileri otomatik sistem başka bir kullanıcıya girmiş, bağlanıyor. Diyorum elektrik yok, adam diyor şuan kullanıyorsun. Sonra çaktılar davayı düzelttiler. Neyin ne olduğu belli değil bunlarda, kablonun ucu kopukken İnternet çalışsa, şaşırmam bunlarda.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Allah a emanet birçok konu diyorsun abi, anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Sistem bu şekilde ayarlanmış demek ki.

Tekirdağ'dan Eskişehir'e taşınınca bir sıkıntı yaşamıştım. TTnet kullanıcı bilgileri aynı olsa da oturum açmıyordu. Meğer sıkıntı bir tarafta PPPoA kullanmam, diğer tarafın ise PPPoE ile çalışması imiş.

Bir kez de Hakkari'de bizim bilgileri başka bir kullanıcıya tanımlamışlar. Arıza kaydı bırakıyorum, TT sabahında kapanıyor. En son Şemdinli TT'u aradım. Meğer benim bilgileri otomatik sistem başka bir kullanıcıya girmiş, bağlanıyor. Diyorum elektrik yok, adam diyor şuan kullanıyorsun. Sonra çaktılar davayı düzelttiler. Neyin ne olduğu belli değil bunlarda, kablonun ucu kopukken İnternet çalışsa, şaşırmam bunlarda.

yine kendi deneyimim olarak söylüyorum 3 telli telefon kablosunda 1 i boş iki kablo çakılı halde yaklaşık 20 metre kabloda çakılı olmayan ucu taksam bile adsl sabitleniyo ve internet bağlanıyo 1 uc artı çakılı olmayan uca boştaki ucun yaydığı sinyal adsli sabitliyo 22 gelen hatta 6 veya 8 geliyodu ama sabitleniyo dediğiniz doğru ucu kopuk kablo bile baplanıyor hatta internete bile giriyor sıkıntı olmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 20 Aralık 2020; 19:20:28 >

• yakında adsl sinyalini yükseltmek ve daha uzak mesafeler taşımak ile ilgili bir devre projem var çalıştırabilirsem 5-6 km den bile adsl alınabilir doğru şartlarda vdsl hakkında pek bilgim yok o yüzden çok uğraşamıyorum ama vdsl hat alırsam o konudada çalışmalarım olucak
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

• Oda birşey mi benim 6 aydır arızalı olan hattımı 3km ileride birine bağlamışlardı. Hat türknet. Adam benim sinyali ile 3 ay internet kullandı. Turknet online işlemlerde belli oluyordu. Bende arıza kaydı açtığımdan bana da bir port bağladılar. Ama turkTelekom portu değil. Bu port ile fiber kullanıcı adı hariç denediğim tüm isslerin şifre ve kullanıcı adını girebiliyordum. Başka ilde kullandığım aboneliğim de netgalakside tüm denediğim turktelekom harici aboneliklerle giriliyor. Hatta ipscan yapıp kullanıcı adı şifre alınan şifreler bile girilebiliryor. Üst komşum dsmart geçen modemi arızalanmış. Memleketten getirdiğim modem kullanıcı adı hem orada hem burada 2 aydır çalışıyor. Modemler in mutlaka default kullanıcı adı şifre değişmeli. İşten anlayan telnetle girip alıyor. Dsl bence bu konuda çok sıkıntılı. Yarın birgün suç işlese kime kalacak belli değil. İp6 geçilip port kullanıcı adı ip sabitlenmeli. Başka çözüm aklıma gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 20 Aralık 2020; 20:46:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İlginçmiş :D Ben de denedim internet bağlanıyor hatta Tracert yaparken 2. hop da görünüyor ama sonra hep timeout oluyor. Speedtest hiçbir şekilde bağlanamıyorum.

• kullanıcı adını salladınızmı yoksa bildiniz bir kullanıcı adımıydı ben turk net kullanan bir arkadaşımdan rica edip almıştım sallasamda bağlanıyo ama tabi internete erişim yok vodafonede ve superonlinda sallasamda tracert atılıyo dns adreslerine bu bir açık aslında bazı dns proxylerle ücretsiz internete bile erişilebilir daha önce bu yöntemi kullanarak faturasız hatta kontorsuz internete giriyodum guzel gunlerdi :))

Önce kendi kullanıcı adımın yanına @superonline ve diğerlerini ekledim. Dediğim gibi, Tracert 2. hoptan sonra hep kayıp :) Ayrıca arkadaşımın direkt olarak TTnet bilgilerini girdim internet bağlantısı geliyor modem ip alıyor ama durum yine aynı :D Keşke Tracert değerlerini görebilsem :) Özellikle Superonline çok merak ediyorum ben de ki sonuçlarını...Bir de Superonline'ın DNS adreslerini girdiğim zaman internete hiçbir şekilde bağlantı kuramıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

Oda birşey mi benim 6 aydır arızalı olan hattımı 3km ileride birine bağlamışlardı. Hat türknet. Adam benim sinyali ile 3 ay internet kullandı. Turknet online işlemlerde belli oluyordu. Bende arıza kaydı açtığımdan bana da bir port bağladılar. Ama turkTelekom portu değil. Bu port ile fiber kullanıcı adı hariç denediğim tüm isslerin şifre ve kullanıcı adını girebiliyordum. Başka ilde kullandığım aboneliğim de netgalakside tüm denediğim turktelekom harici aboneliklerle giriliyor. Hatta ipscan yapıp kullanıcı adı şifre alınan şifreler bile girilebiliryor. Üst komşum dsmart geçen modemi arızalanmış. Memleketten getirdiğim modem kullanıcı adı hem orada hem burada 2 aydır çalışıyor. Modemler in mutlaka default kullanıcı adı şifre değişmeli. İşten anlayan telnetle girip alıyor. Dsl bence bu konuda çok sıkıntılı. Yarın birgün suç işlese kime kalacak belli değil. İp6 geçilip port kullanıcı adı ip sabitlenmeli. Başka çözüm aklıma gelmiyor.
    şuan yapılacak en mantıklı şey modem arayüz şifresini güvenli bir şifre koymak ve güvenlik duvarından 80,443,23 ve 22 portuna gelen istekleri kapatmak en azından ip bloğundakiler modeme ulaşamaz 100 lü cgn ip bloğundaki kişiler bile ip scanla o blokdaki açık modemlere ulaşabiliyolar

• ttnet kullanıcı adları bendede çalışmıyo direk hatalı port sekmesi açılıyo tarayıcıda olmadı birde vodafone yi deneyin

Denedim aynısı oldu :D Tracert 2. hop atıyor ve sonra timeout ardından "Destination host unreachable."

İp adresim yine değişti, modem ip alıyor, DNS adresim de değişiyor ama ben de sonuç bu :) Bi Tracert sonuçlarını görebilsem ne güzel olur benim için. O zaman kendim için en iyi ping değeri veren sağlayıcıyı seçerim. İp adresleri ping etkilemez dedi bir çok kişi ama benim TTnet'de Aile profili bile ping'ime etki ediyor. Güvenli internette standart profil de her değişen ip numara da ping değişiyor. Benim için aile profili çok daha stabil ping konusunda...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Denedim aynısı oldu :D Tracert 2. hop atıyor ve sonra timeout ardından "Destination host unreachable."

İp adresim yine değişti, modem ip alıyor, DNS adresim de değişiyor ama ben de sonuç bu :) Bi Tracert sonuçlarını görebilsem ne güzel olur benim için. O zaman kendim için en iyi ping değeri veren sağlayıcıyı seçerim. İp adresleri ping etkilemez dedi bir çok kişi ama benim TTnet'de Aile profili bile ping'ime etki ediyor. Güvenli internette standart profil de her değişen ip numara da ping değişiyor. Benim için aile profili çok daha stabil ping konusunda...

yukarıda mustifb hocamızın dediği gibi olabilir ttnet kullanıcılar farklı cihazda diğer issler farklı cihazda belkide ilden ile değişiyordur bu durum ben orduda oturuyorum yarın ttnet kullanan bi arkadaşıma benim vodafone kullanıcı adımı ve şifremi verip giriş yapabiliyomu test ettiricem sonucu buraya eklerim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.