Merhaba arkadaşlar. Bulunduğum bölgeye vdsl geleli bayağı bir süre geçti. İlk başlarda çok memnundum. Fakat son zamanlarda dslam kilidi 88 ve 78 hızlarına sabitlenmeye başladı. Kullandığım paket, turknet in 100 mbit tarifesiydi. İç tesisatta vs. bir sorun yok. Zaten değerlerim iyiydi. Fakat beklenmedik bir şekilde turknet hızımı sabitlemeye başladı, veya dslam tarafından da sabitlenmiş olabilir. Şu an upload hızımda bir sorun yok. Ama download değerlerim sabitlenmiş durumda. O yüzden öncesinde 95 mbit gibi hızları görürken, şu an dediğim gibi 70 mbit gibi bir sonuç alıyorum. Hat zayıflaması falan yok. Yüzlerce kez destek kaydı oluşturdum, hatta hepsini toplasak daha da fazla tutar.. Fakat bildiğiniz üzere her seferinde karşımda bir robot varmışcasına aynı cevap veriliyor. Bahsettiğim şeylerin ne olduğunu bile anlamıyor müşteri hizmetleri :) Dslam kilidinin kaldırılması için ne yapabiliriz ? Daha önce dslam kilidi ile uğraşmış arkadaşlar da yardımcı olabilirlerse sevinirim. Herkese iyi günler.. Belki yardımcı olur diye turknet i de etiketliyorum.. Devre numarası: 8824597998 |
DSLAM HIZ KİLİDİ
-
-
Merhaba, hız profilinizi kontrol ettiğimde aslında 100 Mbps olarak tanımlı ama modem 78 Mbps' de buluşuyor. Destek kaydınız üzerinden kontrol ederek bilgi vereceğiz. -
quote:
Orijinalden alıntı: TurkNetDestek
Merhaba, hız profilinizi kontrol ettiğimde aslında 100 Mbps olarak tanımlı ama modem 78 Mbps' de buluşuyor. Destek kaydınız üzerinden kontrol ederek bilgi vereceğiz.Öncesinde 95 mbit gibi bir hızla buluşuyordu.
-
Modem arayüzünü atar mısınız?
-
quote:
Orijinalden alıntı: bigcrysis93Modem arayüzünü atar mısınız?
Modem değerleri böyle. Evet snr ve ulaşılabilir hız düşük görünüyor. Fakat bu böyle değildi. 93-95 mbit civarlarındaydı. Upload hızında değişim olmadı. Bu hız sabitlendiği zaman snr ve ulaşılabilir hızda da değişim meydana geliyor. Ayrıca bu 78 ve 88 e kitleniyor hat. Dolaba uzaklığım 100 metre. Herhangi tesisattan vs. bir problem olduğunu da hiç sanmıyorum. Zira iç tesisat yeni döşendi, ve hız değerleri her ne kadar böyle görünse de, bazen çok uğraştığım da düzelttikleri oluyordu. Turknet in çifte telli oynadığından hiç şüphem yok. Gerçekten sıkıntılı ve zor bir durum.. Size de konuma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
-
Yine burada göründüğü üzere hattım 88 mbit e kilitlenmişken ki değerlerim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alpersddkModem değerleri böyle. Evet snr ve ulaşılabilir hız düşük görünüyor. Fakat bu böyle değildi. 93-95 mbit civarlarındaydı. Upload hızında değişim olmadı. Bu hız sabitlendiği zaman snr ve ulaşılabilir hızda da değişim meydana geliyor. Ayrıca bu 78 ve 88 e kitleniyor hat. Dolaba uzaklığım 100 metre. Herhangi tesisattan vs. bir problem olduğunu da hiç sanmıyorum. Zira iç tesisat yeni döşendi, ve hız değerleri her ne kadar böyle görünse de, bazen çok uğraştığım da düzelttikleri oluyordu. Turknet in çifte telli oynadığından hiç şüphem yok. Gerçekten sıkıntılı ve zor bir durum.. Size de konuma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Alıntıları GösterHattın kalitesi düşmüş sistemsel yapacak birsey yok
sahadan port veya hat değişimi yapılması gerekli
-
quote:
Orijinalden alıntı: alpersddkModem değerleri böyle. Evet snr ve ulaşılabilir hız düşük görünüyor. Fakat bu böyle değildi. 93-95 mbit civarlarındaydı. Upload hızında değişim olmadı. Bu hız sabitlendiği zaman snr ve ulaşılabilir hızda da değişim meydana geliyor. Ayrıca bu 78 ve 88 e kitleniyor hat. Dolaba uzaklığım 100 metre. Herhangi tesisattan vs. bir problem olduğunu da hiç sanmıyorum. Zira iç tesisat yeni döşendi, ve hız değerleri her ne kadar böyle görünse de, bazen çok uğraştığım da düzelttikleri oluyordu. Turknet in çifte telli oynadığından hiç şüphem yok. Gerçekten sıkıntılı ve zor bir durum.. Size de konuma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Alıntıları GösterBu dslam kilidi değil uzaktan eğitim ve çalışma yüzünden abone arttığı için hatlardaki yoğunluk artmış hatlar birbirine parazit yapıyor bunun çözümü 35b vectoring profilinden sinyal verilmesi ama türkiyede kullanılmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 23 Ekim 2020; 16:27:57 >
-
Güncel..
-
Merhaba, kontroller devam ediyor. Tamamlandığında size bilgi vereceğiz. -
DSLAM'e bağlı abone sayısı arttıkça, hatların birbirini etkilemesi yüzünden oluşan gürültü kaynaklı olarak hat değerlerinde ve hız değerlerinde de düşüş olur normal bir şey hani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sis651DSLAM'e bağlı abone sayısı arttıkça, hatların birbirini etkilemesi yüzünden oluşan gürültü kaynaklı olarak hat değerlerinde ve hız değerlerinde de düşüş olur normal bir şey hani.
Potansiyelden faydalanmak istiyorum :) Hocam bir de snr 20 desibeldi, attenuation 10 desibeldi. O zaman 93 mbit hız alıyordum. Şimdi attenuation 7 desibel oldu, snr 8'e azaldı. Maalesef 75 mbit alabiliyorum.. Yani pandemi zamanında aldığım değerlerdi, ama turknet bilerek hızımı sabitliyor. Hani bu kadar uğraşınca düzeltirlerse iyi, ama sonra çaktırmadan yine bozuyorlar :) Kısır bir döngü...
-
Allahtan upload hızlarına dokunmadılar bari..
-
quote:
Orijinalden alıntı: alpersddkPotansiyelden faydalanmak istiyorum :) Hocam bir de snr 20 desibeldi, attenuation 10 desibeldi. O zaman 93 mbit hız alıyordum. Şimdi attenuation 7 desibel oldu, snr 8'e azaldı. Maalesef 75 mbit alabiliyorum.. Yani pandemi zamanında aldığım değerlerdi, ama turknet bilerek hızımı sabitliyor. Hani bu kadar uğraşınca düzeltirlerse iyi, ama sonra çaktırmadan yine bozuyorlar :) Kısır bir döngü...
Alıntıları Gösterİki arkadaşta gerekli cevabı vermiş ama Türknet diye cevap atıyorsunuz, hattınızda arıza ve kısıtlama yok bu yüzden operatörleri gereksiz meşgul etmeyin.
-
Bende arkadaşa katılıyorum.
Dolaba yeni aboneler eklenmiş, sn margin değeri düşmüş, üstüne birde mevzunun ne olduğunu bildiğiniz halde hala gelip hem burada konu açarak bizlerin vaktini hemde TurkNet teknisyenlerini meşgul ediyorsunuz. Yaptığınızı sorgulayın biraz. -
ISS'de çalışan ekipler var 95mbps alan abonelerin devre hızlarını, aboneye çaktırmadan 88mbps'a (küsüratlı yapıyolar ki abone anlamasın) indirelim diyip ince ayar çekiyorlar. 400k-500k abone var üşenmeyip her birine günde bir iki kez kontrol edip sürekli aldıkları hızları düşürüp artırıyorlar. Bu söylediklerim ne kadar mantıklı geldiyse, sizin bahsettiğiniz dslam kiliti muhabbeti o kadar mantıklı hocam.
Turknet'in daha az biraz spesifik arıza olduğunda çözeceği yada derdinizi anlatabileceğiniz ekibi yok, bu düşündüğünüzü mü yapacaklar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: metiletilfenolISS'de çalışan ekipler var 95mbps alan abonelerin devre hızlarını, aboneye çaktırmadan 88mbps'a (küsüratlı yapıyolar ki abone anlamasın) indirelim diyip ince ayar çekiyorlar. 400k-500k abone var üşenmeyip her birine günde bir iki kez kontrol edip sürekli aldıkları hızları düşürüp artırıyorlar. Bu söylediklerim ne kadar mantıklı geldiyse, sizin bahsettiğiniz dslam kiliti muhabbeti o kadar mantıklı hocam.
Turknet'in daha az biraz spesifik arıza olduğunda çözeceği yada derdinizi anlatabileceğiniz ekibi yok, bu düşündüğünüzü mü yapacaklar.
-
Potansiyelden faydalanmak için o saha dolabına bağlı abonelerin aboneliklerini iptal ettirmeniz gerekli. Abone sayısı azaldıkça potansiyel de artacak, potansiyelden faydalanma oranınız da. Ama yeni bir modülasyon gelmedikçe ya da bölgenize yeni bir saha dolabı konmadıkça, göreceğiniz hızlar azalmaya devam edecek. Artmayacak.
Turk.net birkaç hat değeri ile oynar, hattı boş bir zamanda sıfırlar ve biraz daha iyi değerlerle hattı kavuşturur. Hızın düzeldiğini düşünürsünüz. Ancak yine daha çok abone bağlanıp hat değerleri düşünce yine hattaki hata oranı artmaya başlayacak ve, bağlantı stabilitesini korumak için DSLAM otomatik olarak hattın hızını düşürecek. Hani bunu bir Turk.net çalışanı yapmayacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X