Şimdi Ara

İnternet Hızı Sabitleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

16mbps/sn net hızım yüzünden snr margin değeri 10 civarı dolaşıyor. Hergün mutlaka kesilme sorunuyla karşılaşıyorum.

Soru şu; Net hızımı ölçtüm, 12mbps/sn civarlarında dolaşıyor. Eğer ki net hızımı 12 mbps/sn yada daha altına sabitlettirirsem snr margin değerimde bi yükselme olur mu? Eğer olursa başımdaki beladan kurtulacağım.

• Hızını şuanki hızından daha az bir değere sabitlettiğinde elbette SNR sınırı da doğal olarak artacaktır. Mevcut hız hakikaten biraz sıkıntılı 12 mbps'lik hıza sabitletmeni tavsiye edebilirim. 12 mbps'ye sabitlettiğinde de 15 db'lik biir SNR yakalarsın sanırım. Şimdiden kolay gelsin
  • Sağolasın hocam. 15 db ile kesilme sorunu ile karşılaşabilir miyim? Gerçekten bu olay beni sinirlendiriyor. Eğer gerekli ise 10mbps ye kadar çektirebilirim.
  • SNR sınırı için en ideal değer 14 db ve yukarısıdır. 15 db bir SNR ile büyük boyutlu dosyaları yüklesen dahi en ufak bir kopma yaşamazsın Size tavsiyem kademeli olarak hızınızı düşürtün. Durduk yere 14 mbps'den 10 mbps'ye inmenin de bir anlamı yok. Çoğu zaman 12 db SNR ile hiç kopma yaşamazsın. Misal ben 10 mbps'lik net alıyorum. SNR 11 - 14 arası gidip geliyor. Şu ana kadar hiç kopma yaşamadım. O nedenle önce 13 sonra 12 mbps'ye sabitlettir. SNR değerini en güzel hatların yoğun kullanımda olduğu akşam 20:00 -24:00 arası öğrenebilirsin. Şimdiden kolay gelsin
  • İhtiyacım olan cevabı verdiğin için çok sağolasın hocam. Saat 20:00 civarı snr değerimden yola çıkarak müşteri hizmetleriyle irtibata geçeceğim.
  • Başarılar dilerim. Zaman seçimin çok iyi. Umarım sorunun kısa sürede çözülür
  • @SNIPER82

12mbps hıza sabitletmek için görüşmeden 1 gün sonra, altyapı kaldırmıyor gibi bahaneler ile 16mbps gibi bir hızı 1mbps gibi bir hıza indirgeme imkânları var mı bu TTnet'in? Büyük kazığın üzerine oturmayalım sonra : )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet Hız Arttırma
    4 yıl önce açıldı
    TTnet Hız Sabitleme yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • böyle sorunlar çıkabilir ama tekrar hız yükseltme istersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yumekui Merry

@SNIPER82

12mbps hıza sabitletmek için görüşmeden 1 gün sonra, altyapı kaldırmıyor gibi bahaneler ile 16mbps gibi bir hızı 1mbps gibi bir hıza indirgeme imkânları var mı bu TTnet'in? Büyük kazığın üzerine oturmayalım sonra : )

Çok düşük bir ihtimal. Zaten arıza kaydı açtığınız zaman modeminizide açık bırakmanız isteniyor. Santraldeki görevli sinyalin modemle buluşacağı noktada düşüme gidiyor. Misal kendimden biliyorum hızım tarifemi değiştirdiğimde 16 mbps'lik ADSL sinyali benim modemle buluşmuyordu. Zaten ulaşılabilir maksimum değerim de 12-13 mbps'lik bir hızı görüyordu. Santral görevlisi yaptığı müdahale ile 10 mbps'ye sabitledi. O nedenle hattınız kaldırmıyor diye küt diye 1 mbps'ye sabitleme gibi bir durum olmaz. Olsa bile santral görevlisi hakikaten görevini yapmak istemediğinden olur. Öyle bir durumda ikinci bir arıza kaydı bıraktırırsınız. Dediğim gibi çok düşük bir ihtimal kafanıza takmayın

• hız sabitlemeyle alakalı benim de bir sorum olacaktı ayrı başlık açmak istemedim. 8mbit netlmitisiz kullanıyorum hız 5-6 mbit civarı, hızdan yana bi sıkıntım yok ama herhangi bir internet sitesinde dolaşırken veya online oyun oynarken çat diye kesiliyordu internet , oyun falan oynanmaz oldu yaşadığım bölgede 5-6mbit hız desteklenmediği için dediler, 4mbit e sabitlesem sorun ortadan kalkar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemin93
    hız sabitlemeyle alakalı benim de bir sorum olacaktı ayrı başlık açmak istemedim. 8mbit netlmitisiz kullanıyorum hız 5-6 mbit civarı, hızdan yana bi sıkıntım yok ama herhangi bir internet sitesinde dolaşırken veya online oyun oynarken çat diye kesiliyordu internet , oyun falan oynanmaz oldu yaşadığım bölgede 5-6mbit hız desteklenmediği için dediler, 4mbit e sabitlesem sorun ortadan kalkar mı ?

Evet eğer düşük bir hıza sabitlerseniz (mesela sizin için 4 Mbit) sorununuz muhtemelen ortadan kalkacaktır
  •  İnternet Hızı Sabitleme

Evet, evet. 12Mbit'e sabitlettim. Cumartesi, saat 19:30 civarıııı,, net yoğun. ve bu mesajı atarken snr margin 14'ü buldu. SNIPER82 teşekkür ediyorum tekrardan.

Sorun halloldu. Ve bu sevincin nedeni ise karşıma çıkan kişi çok ilgili ve işini bilen biri idi. Ben sabitlemeyi söylemeden, eğer internet hızınızı sabitlerseniz muhtemelen kopma sorununuz ortadan kalkacaktır dedi. Ağlayacak gibi oldum. Gerçekten işini yaptı ve çok memnunum. : )
  • quote:

İnternet Hızı Sabitleme

Evet, evet. 12Mbit'e sabitlettim. Cumartesi, saat 19:30 civarıııı,, net yoğun. ve bu mesajı atarken snr margin 14'ü buldu. SNIPER82 teşekkür ediyorum tekrardan.

Sorun halloldu. Ve bu sevincin nedeni ise karşıma çıkan kişi çok ilgili ve işini bilen biri idi. Ben sabitlemeyi söylemeden, eğer internet hızınızı sabitlerseniz muhtemelen kopma sorununuz ortadan kalkacaktır dedi. Ağlayacak gibi oldum. Gerçekten işini yaptı ve çok memnunum. : )

Hadi bakalım hayırlı olsun Ayrıca SNR sınırı 10db'nin altına düşmediği sürece hiç bir şekilde bağlantıda kopma yaşamazsın. 8 db de dahi sıkıntı yaşamadım. Buradan tahmin yürütebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SNIPER82 -- 5 Şubat 2011; 19:33:41 >

•  İnternet Hızı Sabitleme

2 Gün önce 12mbit sabitlettim. 2 gün kesintisiz, kesintiler başladı yine...

İşin garip yanı ise, net geldiği anda margin "13" ise kademe kademe değeri düşüyor. İlk önce 12, 11, 10, 0 a kadar yolu var bunun. Ne kadar saçma bir olay bu anlayamadım. Bu durum neden kaynaklanabilir ki? Ayrıca 0 a düştüğünde 5 10 dakika daha kullanabiliyorum neti... acıyor mu bana anlamadım ki net :- )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yumekui Merry -- 7 Şubat 2011; 16:07:20 >
  • sniper hacım burdan yak bakalım şimdi
  • hızı sabitletmek için müşteri hizmetlerini mi arıyorsunuz yoksa santrali mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anıl20

hızı sabitletmek için müşteri hizmetlerini mi arıyorsunuz yoksa santrali mi?

upssssss +1+1+1+1++1+1+1+1 cevabı bilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dctr.Who

quote:

Müşteri hizmetlerinden 1-1-2-2 şeklinde kodlayarak ulaşılıyordu galiba gün aşırı aramaktan sırasını bile ezberledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

quote:

Orijinalden alıntı: Dctr.Who

quote:

Müşteri hizmetlerinden 1-1-2-2 şeklinde kodlayarak ulaşılıyordu galiba gün aşırı aramaktan sırasını bile ezberledim

• quote:

İnternet Hızı Sabitleme

2 Gün önce 12mbit sabitlettim. 2 gün kesintisiz, kesintiler başladı yine...

İşin garip yanı ise, net geldiği anda margin "13" ise kademe kademe değeri düşüyor. İlk önce 12, 11, 10, 0 a kadar yolu var bunun. Ne kadar saçma bir olay bu anlayamadım. Bu durum neden kaynaklanabilir ki? Ayrıca 0 a düştüğünde 5 10 dakika daha kullanabiliyorum neti... acıyor mu bana anlamadım ki net :- )

Hocam sıkıntı modemde olabilir daha ben dediğiniz sorunu Huawei HG521 ile yaşamıştım daha sonra ücret ödemeden TTnet'ten Airties RT-206 ile değiştirttim sıkıntı yok şuan.
    Sıkıntı yok derken 4 Mbit hız alabiliyorum o ayrı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.