Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FoGLy

Acil yardım lütfen...

Merhaba arkadaşlar. Fotografçılığa yeni başlıyorum. yarın akşama kadar karar verip bir Dslr makina alıcam.

Aklımda hep nikon d3100 vardı. bugun mediamarkete gittim

nikon D3100 -----1400 Tl
    Canon 500d + 75-300mm ------1600tl

idi. satış elemanı canonu öve öve bitiremedi. normalde 2.100 tl olan set 1.600 tl ye inmiş. kanıma da girmedi değil hani.

Ama Nikonun kasası ve tasarımı daha çok hoşuma gidiyor. Renk kalitesi olarak da nikon daha iyi ama.

canonun yanında zoom lens veriyor adamlar. nikonda sonradan lens alcak olsam sanırım baya pahalıya gelir aynı lens.

Bi de Canon 500d nin lcd ekranı D3100 ünkinden 4 kat daha iyi görüntü veriyormuş. sonuçta ekranı da önemli makinanın fotoğrafı çektikten sonra.

Tecrübeli arkadaşlar Acil yardım lütfen zamanım da kalmadı pek.

makinalar hakkinda ikisini de kullananlarin yorum yapmasi daha dogru olur. ama dikkat etmeniz gereken birsey var lenslerde titresim engelleme sistemi olmasina dikkat edin, muhtemelen 75-300 de "is" yoktur ama en azindan kit lenslerde olsun.

• öncelikle yorumunuz için teşekkürler. ben yazmayı unutmuşum ama 500d ile 18-55 mm lik kit lens de veriyorlar. benim hatam onu yazmadım :(.

bi de d3100 de af motoru yok. yeni bir lens alırsam af-s olmak zorunda. üstüne bir de vr olursa aynı lenste fiyat çok artar mı. zoom lensler için konuşuyorum 55-200; 75-300 gibi. şimdiden çok teşekkürler.
  • Af motoru olmaması sorunu nikon 50mm f1.8 de oluyor oda 200 tl fark.Diğer lenslerin hemen hepsi motorlu artık

Bu arada 2.el 55-200 vr lensi 200-400 arası dahatça bulabilirsiniz daha sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 31 Aralık 2011; 0:43:28 >
  • 500D almamak lazim...
    450D olur, 550D olur, 500D olmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoGLy

öncelikle yorumunuz için teşekkürler. ben yazmayı unutmuşum ama 500d ile 18-55 mm lik kit lens de veriyorlar. benim hatam onu yazmadım :(.

bi de d3100 de af motoru yok. yeni bir lens alırsam af-s olmak zorunda. üstüne bir de vr olursa aynı lenste fiyat çok artar mı. zoom lensler için konuşuyorum 55-200; 75-300 gibi. şimdiden çok teşekkürler.

internette biraz arastirma yapin lens fiyatlari konusunda af-s lensleri arastirin, bu konuda cok sikinti yapmayin bence:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Af motoru olmaması sorunu nikon 50mm f1.8 de oluyor oda 200 tl fark.Diğer lenslerin hemen hepsi motorlu artık

Bu arada 2.el 55-200 vr lensi 200-400 arası dahatça bulabilirsiniz daha sonra

Anladım. faydalı bilgiler veriyosunuz gerçekten. birşey daha var kafama takılan . 500d nin LCD ekranı 4 kat daha fazla çözünürlük veriyormuş d3100 e göre. bu doğru mu. ekranlardaki bu çözünürlük farkı bu kadar etki eder mi ?
  • 500d 910k , d3100 230k yani arada büyük bir fark var kalite açsından. Canon çok daha iyi.Ancak vizörden çekim yaptığımız için ekran bence çok lazım değil.Bir süre sonra alışırsınız
  • sonra bakıcam
  • Ekrandaki çözünürlüğün bana göre manası yok. Sonuç olarak çektiğiniz fotoyu pc ye attığınızda hangi makineyi kullanırsanız kullanın farklı şeyler çıkabiliyor, sizin çektim dediğinizden farklı şeyleri görebiliyorsunuz. Küçük bir ekranda görebileceğiniz, farkedebileceğiniz sınırlı. o Yüzden ona pek takılmayın. d3100 o makineden daha iyi. Hatta 75-300 ü vermeleri çok da önemli değil. is olmayan bir objektif. 75 mm yi bir de 1.6 ile çarpında 100 mm nin üzerinde bir açı alacaksınız. yakındaki hiçbirşeyi çekemeyeceksiniz. kit lens ile almak daha mantıklı. o çocuk niye övmüş bilemiyorum. belki o makineden prim alacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ekrandaki çözünürlüğün bana göre manası yok. Sonuç olarak çektiğiniz fotoyu pc ye attığınızda hangi makineyi kullanırsanız kullanın farklı şeyler çıkabiliyor, sizin çektim dediğinizden farklı şeyleri görebiliyorsunuz. Küçük bir ekranda görebileceğiniz, farkedebileceğiniz sınırlı. o Yüzden ona pek takılmayın. d3100 o makineden daha iyi. Hatta 75-300 ü vermeleri çok da önemli değil. is olmayan bir objektif. 75 mm yi bir de 1.6 ile çarpında 100 mm nin üzerinde bir açı alacaksınız. yakındaki hiçbirşeyi çekemeyeceksiniz. kit lens ile almak daha mantıklı. o çocuk niye övmüş bilemiyorum. belki o makineden prim alacaktır

reyonlarla ilgilenmesi icin mahalleden adam mi topluyolar bilmiyorum ama gercekten bilmeden konusan adamlari koyuyorlar oraya, dartyde reyon sorumlusu fuji dslr like bi makineyi d3100 le 500d yle falan kiyasliyodu. araya gireyim bozayim dedim elemani sonra vazgectim, electroworld de bi baska reyon sorumlusu d3100e af lens takmis niye af yapmiyo diye bana soruyordu. prim mi alacaklar bilmem ama acele bi ders, brifing bisey almalari lazim onlarin:)

• 550D + 18-55
    D80 + 18-135
    500D + 70-300
    1100D 18-55

arasında kaldım arkadaşlar yardımcı olurmusunuz Bütçem 1000 TL max 1100 TL 2. el yada spot düşünebilirm bu üstteki makinalar arasında kaldım konser fotoğrafları çekmek istiyorum ondan 18-55 yetersiz gelecek gibi bana :/ önemli olan yüksek iso başarısı
  • @semidos

Canon 550D tavsiye ederim. Konser fotoğrafları için 55-250 alabilirsiniz.
  • Arkadaşlar soruma cevap verebilecek kimse yok mu? Sonra konu açınca millet vırvır ediyor
  • Sh@rKs-PoWeR ve Piêr Dé Sans

Sabah babamla evden çıktık ve işe giderken kargo şirketine uğradık, cihazı arabada 10-15dk kadar inceleyebildim ve makina inanılmaz tatlı küçük ama işlevsel . Hareket halindeyken çektiği resimlere inanamıyorum, araçla giderken etrafımızdan geçen arabaları çekiyorum, bu kadar mı net olur arkadaş, cam gibi... Babam makinayı aldım diye biraz fırçaladı, olum paranın yok zamanı ne gereği vardı gibisinden, sonunda da teşekkür etti, baba işe nolcak babama feda olsun...

Bu reyon sorumluları konusunda sizlere katılıyorum arkadaşlar, akrabam olan bir büyüğüm geçen sene Gold 'da reyon sorumlusuydu ve dün akşam ne itiraflarda bulundu, satmaya çalıştığı cihazlardan NET 60TL prim alıyormuş zamanında, yani bu cihazları bize satmaya çalışanlar her türlü prim almakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

@semidos

Canon 550D tavsiye ederim. Konser fotoğrafları için 55-250 alabilirsiniz.

55-250 lens ile 550D bütcemi biraz değil bayağı aşıyor hocam
  • 1000 liraya 550D - 300 liraya 55-250 bulabilirsiniz Hayyam'da 2. el.
  • iyi de konser fotoğraflarını 55-250 ile çekmeye kalkarsak iso 3200 den aşağı inemeyiz heralde, açık alansa bilemem de kapalı alanda iso 400 ve f1.4 anca yetiyordu.
  • @M@rvelous

Konser fotoğrafçılığından çok iyi kalite istiyorsanız malesef bütçenin ağzını açmanız gerekiyor.Bu yüzden elinizdeki ekipmanlar ile yapabilcekleriniz sınırlı

@hie

Beğenmenize sevindim

@zantanriyar

Siz neden araştırma yapmadan burada vır vır ediyorsunuz.Sizin sorunu ile ilgili daha önce yüzlerce konu açıldı
  • @Sh@rKs-PoWeR
    ucuz ekipmanlarla yapılabilecekler tabi ki sınırlı ama f4 ile başlayan bir lensle konserde fotoğraf çekmeye çalışmak pek mantıklı değil.. onun yerine 50mm f1.8 gibi bir lens daha çok işimize yarar, bunu belirtmek istedim sadece
  • @M@rvelous

Hocam birçok konserde bulunmuş biri olarak 50mm en önde olsanız bile pek işinize yaramayabilir.Konserde Nikon veya canon 70-200 çok iyi oluyor ancak fiyatları ortada.50mm lensin f1.8 olması çok iyi ancak mm değer yetmeyecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 31 Aralık 2011; 13:46:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.