Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işte tele lenslerde de diyafram yetmeyecektir. diyafram ile mm arasında bir seçim yapmak zorunda kalırsam açıkçası diyaframı seçerdim açıkçası.. ben 2-3 kere 50mm ile gittim konsere, dediğiniz gibi 50mm olmasından memnundum diyemem ama yetersiz ışıkta da f4-5.6 bir lens de hiç kullanılmaz hani f/p olarak bu konuda en iyi lensin 85mm f1.8 olduğunu düşünüyorum ama o da pek ucuz sayılmaz, 350-400 dolar civarındaydı sanırsam..
  • Aslında D3 gibi iso canavarı bir makine ve nikon 70-200 VR2 acayip güzel olucaktır.Yarın bu ikiliyi alacağım inşallah.Piyangoyu bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Aslında D3 gibi iso canavarı bir makine ve nikon 70-200 VR2 acayip güzel olucaktır.Yarın bu ikiliyi alacağım inşallah.Piyangoyu bekliyorum

bende yarin sony A77 ve 70-400G alicam:) hatta piyasadaki butun lenslerden birer tane alicam:D
    hayaller hayaller...:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Aslında D3 gibi iso canavarı bir makine ve nikon 70-200 VR2 acayip güzel olucaktır.Yarın bu ikiliyi alacağım inşallah.Piyangoyu bekliyorum

bende yarin sony A77 ve 70-400G alicam:) hatta piyasadaki butun lenslerden birer tane alicam:D

Burada yazdıklarıma ciddiyim; yarın bilet tutarsa hepinize en kıral makinelerden alacağım, max limit kişi başı 10.000 , ayrıca kendime her markadan bir model alıp her bir modelle diğer modellerin incelemesini yapacağım sonra bidahada o modelleri kullanmayıp salondaki cam vitrinlere yerleştireceğim, eve gelen bebeler oynasın

Ayrıcaaaa, ankarada haftasonu anıtkabir gezisi ücretsiz gecede gazinoya(pavyon ) yaahhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hie -- 31 Aralık 2011; 14:58:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hie

quote:

quote:

Burada yazdıklarıma ciddiyim; yarın bilet tutarsa hepinize en kıral makinelerden alacağım, max limit kişi başı 10.000 , ayrıca kendime her markadan bir model alıp her bir modelle diğer modellerin incelemesini yapacağım sonra bidahada o modelleri kullanmayıp salondaki cam vitrinlere yerleştireceğim, eve gelen bebeler oynasın

Ayrıcaaaa, ankarada haftasonu anıtkabir gezisi ücretsiz gecede gazinoya(pavyon ) yaahhh

ben istiyorum hacı
    bana 5d m2 ve 85mm f1.2 alırmısın

• En önde olacağımdan ve açık alanda olacağımdan dolayı diyafram çok açılmasa da olur diye düşünüyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karagumruk77

Yurtdışında 1500-2000 lira civarı Nikon marka günlük ve manzara resimleri çekebilecegim bir makine tavsiyesi istemitim
    makineyide kullanmasını bilmiyorum ama elime ilk Nikon marka bir dslr almıstım, kendimede Nikon marka bir dslr almak istiyordum

fakat yurtdısında zannedersem kampanyalı, CANON 1100D + 18-55 + 75-300DC olmak üzere 2 lensli bir makina var fiyatı 499Euro ben bundan %16 KDV de düşürecegim (gerci alabilecegim diger markalardanda vergi düşürebilme hakkım var bu makine 420 euro'ya filan gelecek bana)

Fiyat nasıl uygun mu acaba

Ama gönlüm Nikondan yana

Lütfen yardım

Sevgili üstatlar benim sorum arada kalmıs

fİyat nasıl Türkiye'ye göre

• quote:

Orijinalden alıntı: semidos

En önde olacağımdan ve açık alanda olacağımdan dolayı diyafram çok açılmasa da olur diye düşünüyorum :)

Diyaframı en açığa getirmeden konserde fotoğraf çekmek zor olur.Işıklandırmalar genelde çok iyi olmadığı için söylüyorum bunu.Kapalı bir mekanda güzel ışıklandırma ile elbette diyaframı düşürmeye gerek yok.
  • quote:

quote:

Yurtdışında 1500-2000 lira civarı Nikon marka günlük ve manzara resimleri çekebilecegim bir makine tavsiyesi istemitim
    makineyide kullanmasını bilmiyorum ama elime ilk Nikon marka bir dslr almıstım, kendimede Nikon marka bir dslr almak istiyordum

fakat yurtdısında zannedersem kampanyalı, CANON 1100D + 18-55 + 75-300DC olmak üzere 2 lensli bir makina var fiyatı 499Euro ben bundan %16 KDV de düşürecegim (gerci alabilecegim diger markalardanda vergi düşürebilme hakkım var bu makine 420 euro'ya filan gelecek bana)

Ama gönlüm Nikondan yana

Lütfen yardım

turkiyede yanlis hatirlamiyorsam sadece 1100d+ 18-55mm lens 1100- 1200 civari, siz bide yaninda 75-300le birlikte yaklasik 1000 liraya aliyorsunuz.
    gecenlerde bi kampanyada ayni set burda 1300 civariydi diye hatirliyorum, ama dikkat etmeniz gereken birsey var eger 75-300de "is" yoksa almayin bence, sadece govde ve kit lensi alin.
    nikon dan bi tavsiye isterseniz d3100 u bi arastirin;)

• quote:

quote:

quote:

Ama gönlüm Nikondan yana

Lütfen yardım

turkiyede yanlis hatirlamiyorsam sadece 1100d+ 18-55mm lens 1100- 1200 civari, siz bide yaninda 75-300le birlikte yaklasik 1000 liraya aliyorsunuz.
    gecenlerde bi kampanyada ayni set burda 1300 civariydi diye hatirliyorum, ama dikkat etmeniz gereken birsey var eger 75-300de "is" yoksa almayin bence, sadece govde ve kit lensi alin.

ilk olarak cevabınız için cok tesekkürlar hocam. bunun fiyatı cok uygun geldigi için sormustum. Ama dedigim gibi gönlüm Nikon dan yanan ve D3100 biraz eski kalmadımı ?

ben Nikon da herkez gibi D5100 İle D90 arasında kalmıstım sizce Video kaydı önemli diil sadece foto için ne düşünürdünüz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ama gönlüm Nikondan yana

Lütfen yardım

ilk olarak cevabınız için cok tesekkürlar hocam. bunun fiyatı cok uygun geldigi için sormustum. Ama dedigim gibi gönlüm Nikon dan yanan ve D3100 biraz eski kalmadımı ?

ben Nikon da herkez gibi D5100 İle D90 arasında kalmıstım sizce Video kaydı önemli diil sadece foto için ne düşünürdünüz

tabiki alabiliyosaniz d5100 alin, d90da guzeldir. ama d3100de sizin isinizi gorur emin olun. bu konuda onceki sayfalarda kaliteli govde dandik lens mi?/ ucuz govde kaliteli lens mi? tartismasini yapmistik. ilerde para ayirip lens alamam diyorsaniz d3100 alip yanina guzel bi lens alabilirsiniz yada d5100 alip ilerde yanina guzel lensler alabilirsiniz. d3100 eskimedi hala guncel ve guzel bir govde d90 biraz eskidi aslinda:)

• quote:

iyi de konser fotoğraflarını 55-250 ile çekmeye kalkarsak iso 3200 den aşağı inemeyiz heralde, açık alansa bilemem de kapalı alanda iso 400 ve f1.4 anca yetiyordu.

135mm F2 gibi objektiflerle çok daha iyi sonuçlar alınabiliyor ama fiyat/performans olarak 55-250 iyi bir alternatif.
  • 1000 tl param var ve bi makıne almak istiyorum giriş seviyesi için tavsiyelerinizi bekliyorum
  • 1000-1500 arası bi bütçem var DSLR makine almak istiyorum. Yeni başlayacağım bu işe. Fakat fotoğraf değilde video üzerinde yoğunlaşacağım. Canon marka bi makine almak istiyorum bana ne önerebilirsiniz. Ve istanbulda bu önereceğiniz modelleri en ucuz nerden bulabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpeeDHunteR

1000-1500 arası bi bütçem var DSLR makine almak istiyorum. Yeni başlayacağım bu işe. Fakat fotoğraf değilde video üzerinde yoğunlaşacağım. Canon marka bi makine almak istiyorum bana ne önerebilirsiniz. Ve istanbulda bu önereceğiniz modelleri en ucuz nerden bulabilirim.

Tam olarak Canon 550D'yi tarif ediyorsunuz.Tavsiye ederim

• quote:

quote:

1000-1500 arası bi bütçem var DSLR makine almak istiyorum. Yeni başlayacağım bu işe. Fakat fotoğraf değilde video üzerinde yoğunlaşacağım. Canon marka bi makine almak istiyorum bana ne önerebilirsiniz. Ve istanbulda bu önereceğiniz modelleri en ucuz nerden bulabilirim.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. İstanbulda ucuza nerden bulabilirim bu makineyi? 2. elleri ne kadardır ?

• quote:

quote:

quote:

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. İstanbulda ucuza nerden bulabilirim bu makineyi? 2. elleri ne kadardır ?

İstanbulda sirkeci hayyam pasajında ucuza bulabilirsiniz.Son fiyatlar için sirkeci ana konusunu inceleyin

• quote:

quote:

quote:

Sirkecide Hayyam Pasajına uğrayın derim. Gittigidiyor da zaman zaman kampanyayla 1550 tl'ye kit lensli ve 2 yıl garantili sunuyor. Eğer video ile uğraşacaksanız katlanır ekranlı 600D'yi de değerlendirebilirsiniz.

• Arkadaşlar ne zamandan beri aklımda bir fotoğraf makinesi almak var, ancak bu konuda ciddi bir bilgi eksikliğimin olduğunu düşünüyorum. Bazı çekilmiş fotoğraflara bakıyorum, yani insanın yüzündeki lekelere kadar görebiliyorsunuz, ne bileyim baktığınızda bir başka şekilde çekilmiş hissi uyandırıyor sizde. Bu resimler çok iyi fotoğraf makinelerinden mi çekiliyor, yoksa lensler aracılığıyla mı bu kadar güzel görüntüler elde edebiliyorlar? Belki de daha da önemlisi, olay çeken kişide mi bitiyor?

Rica etsem biriniz yüzeysel bir şekilde bana bu konu hakkında bilgi verebilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.