Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Daha önce alışveriş yaptım güzel sitedir

http://www.netsiparis.com/detay/14614156004/FUJIFILM-FINEPIX-S2950-DIJITAL-KAMERA---CANTA-HEDIYELI

Ancak hepsiburada bu kampayaları sık sık yapıyor.Biraz bekleyin isterseniz

hepsiburada'dan iyi olacağı garanti ama biraz bekleyeyim yarım saat geç kaldım diye 140 lira fazladan vermek koyacak gibi

• Herkese merhabalar.
    Önümüzdeki birkaç ay içinde yurtdışından gelecek arkadaşıma fotoğraf makinası sipariş ettirmeyi düşünüyorum. Fakat makina konusunda biraz kararsız kaldım.
    Yapmış oluğum araştırmalar sonucu beni en çok heyecanlandıran makine 60D oldu ( fiyat/perf açısından )

Öncelikle fotoğraf makinamdan beklediklerimden bahsedeyim ;

-ISO performansı iyi olmalı Sık sık konser fotoğrafı gece fotoğrafı çekmem gerekiyor.
    -Üzerinde 2. bir LCD kontrol ekranı çok ihtiyacım oluyor
    -Spor fotoğrafçılığı da yaptığım için seri çekim hızı iyi olmalı
    -60D deki dönebilir ekran zor çekim şartlarında büyük kolaylık sağlayacağı için aklımı çelmiyor değil.
    -Nadiren video özelliğini de kullanacağıma eminim.

Bu 3 temel kriter etkilkyor. aslında en ağırlılklı olarak ilk 2 madde. 3.sü pek de önemli değil : D verebilecek maksimum 2000 TL Param var.

Şimdi ben 60D Body alırsam, yanına Tamron 17-50 f/2.8 No VC objektif almayı düşünüyorum. + 50mm f1.8 tabii ki :D
    Çok daha sonra da Sigma 50-150 mm f/2.8 HSM almayı düsünüyorum. 60D + tamron beni memnun edermi gece çekimlerinde manzara porte vb. de

Yoksa daha ucuz bir body alıp, canon 550D,40D, Nikon d90 vb. lense daha fazla mı yatırım yapmalıyım.

Yardımlarınızı bekliyorum:)

• Öncelikle 60D gerçekten iyi bir makine. Yanına eğer 17-50 alırsanız uzun bir süre istediğiniz işlerde size yardımcı olacaktır. 50 mm ihtiyacınızı da bir nebze karşılayacaktır düşük diafram değeriyle.

Ama döner ekran işinizi çok etkilemeyecekse 550D alıp yanına farklı objektiflerde alabilirsiniz. Fakat bu seferde üst bilgi ekranından muaf olmuş olacaksınız. 550D de çok iyi bir makinedir. ISO performansı kötü değildir. Gece çekimlerinde 17-50 gibi bir objektifle oldukça düzgün kareler yakalayabilirsiniz. Fakat 60D nin sunduğu bazı şeyleri haliyle sunamayacaktır.

Ben 60D veya bulabilirseniz 50D gibi bir makine yanına objektif almayı tercih ederdim sizin kriterlerinizde.
  • Pier senin bu konu nasıl gözümden kaçmış. Mesajım bulunsun sık sık uğrarım.
  • Güven

Konunun ilk mesajına ve ikinci mesajına bir bak aradaki tarih farkını gör. Sonradan aldığımız karar gereği bari tek konuda toplansın dedik. Sağolsun arkadaşlar destek verince güzel bir hal aldı. En azından millet bir süre sonra konu açmadan direk buradan inceler, verilen cevaplara bakar ona göre kararını verir dedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Güven

Konunun ilk mesajına ve ikinci mesajına bir bak aradaki tarih farkını gör. Sonradan aldığımız karar gereği bari tek konuda toplansın dedik. Sağolsun arkadaşlar destek verince güzel bir hal aldı. En azından millet bir süre sonra konu açmadan direk buradan inceler, verilen cevaplara bakar ona göre kararını verir dedik.

en cok tercih edilen, tavsiye edilen makineleri bizde aramizda tartisip siralasak nasil olur? mesela ornek olarak basit bir siralama yapayim ben: d1100<A33<d3100<A55<550D<600D<d5100..... boyle bir siralama. en sonunda kararlastirdigimiz siralamayi/tavsiye listesini ilk mesaja ekleyebilirsin boylece konuya girip arama zahmetinde bulunmayan arkadaslarinda belki gozune carpar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Güven

İnşallah böyle olur.Bütün isteğimiz bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Güven

en cok tercih edilen, tavsiye edilen makineleri bizde aramizda tartisip siralasak nasil olur? mesela ornek olarak basit bir siralama yapayim ben: d1100<A33<d3100<A55<550D<600D<d5100..... boyle bir siralama. en sonunda kararlastirdigimiz siralamayi/tavsiye listesini ilk mesaja ekleyebilirsin boylece konuya girip arama zahmetinde bulunmayan arkadaslarinda belki gozune carpar

Bu şekilde doğrudan bir sınıflandırma yapılamaz çünkü her makinenin diğerinden üstünlüğü farklı konularda ve doğrudan şu iyidir diyemiyoruz her zaman. Mesela 600D ile D5100'ü kıyaslayınca karşılıklı olarak farklı üstünlükler göze çarpıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Güven

Bu şekilde doğrudan bir sınıflandırma yapılamaz çünkü her makinenin diğerinden üstünlüğü farklı konularda ve doğrudan şu iyidir diyemiyoruz her zaman. Mesela 600D ile D5100'ü kıyaslayınca karşılıklı olarak farklı üstünlükler göze çarpıyor.

tabiki haklisiniz su sundan iyidir diyemeyiz her makinenin bi iyi yani vardir ben genel anlamda daha cok tavsiye edilen siralamasi yapalim diye dedim.
    mesela bugune kadar d3100, 1100d den daha cok tavsiye edildi. bunun gibi yani.

• Sık kullanılanlar gibi birşeyden bahsediyorsunuz sanırım. Aslında şu da olabilir. belli makinelerin avantaj ve dezavantajlarını yazıp böylelikle alacak şahısların kolaylığına sunabiliriz.

600D > şu şu özelliği güzeldir fakat şurada başarısızdır

gibi.

Yoksa ben tavsiyeleri ilk mesaja ekleyecektim ama onun kontrolü çok zor oluyor. Her seferinde tek tavsiye gelmediği için ayıklayıp düzenlemesi oldukça zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 5 Ocak 2012; 13:38:58 >
  • quote:

Sık kullanılanlar gibi birşeyden bahsediyorsunuz sanırım. Aslında şu da olabilir. belli makinelerin avantaj ve dezavantajlarını yazıp böylelikle alacak şahısların kolaylığına sunabiliriz.

gibi.

Yoksa ben tavsiyeleri ilk mesaja ekleyecektim ama onun kontrolü çok zor oluyor. Her seferinde tek tavsiye gelmediği için ayıklayıp düzenlemesi oldukça zor.

Hocam bununla hiç uğraşmayın.Bu makineler çok değişken.Örneğin bana göre 500d oyuncak gibi dururken başkasına çok sağlam duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sizin bahsettiginiz sekilde de olabilir merak edilen makinenin begenilen ve begenilmeyen ozellikleri tek seferde gormek guzel olur. ilk basta guncel modellerin kisa bir listesini yapip sayfada tartisilabilir. daha dogrusu isteyen istedigi makine hakkinda begendikleri ve begenmedikleri ozelliklerini siralayabilir yeterli veri olustugunda bunlar ilk mesajda yerini alir. konu basligi renkli yapilabilirse dikkat ceken bir renkte yazilip forumda x mi y mi tavsiyelerinin onune biraz olsun gecilebilir. malum yonetimin birsey yapacagi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Sık kullanılanlar gibi birşeyden bahsediyorsunuz sanırım. Aslında şu da olabilir. belli makinelerin avantaj ve dezavantajlarını yazıp böylelikle alacak şahısların kolaylığına sunabiliriz.

gibi.

Hocam bununla hiç uğraşmayın.Bu makineler çok değişken.Örneğin bana göre 500d oyuncak gibi dururken başkasına çok sağlam duruyor

haklisiniz ben belki forum ve bu guzel sayfa bu hobiyi merak edenlere belki faydali oluruz diye dusunmustum ama dediginiz gibi zor gercekten. kimisine gore bilmem ne tusunun orda olmamasi gerekebilir bunu begenmez, kimisi en cok o ozelligini sever.en iyisi klasik yontem sorsunlar buraya cevaplayalim:)

• Evet
  • Konu başlığını renkli yapmakta yönetimin elinde olan birşey malesef. Yönetim şu işe bir el ataydı iyiydi
  • quote:

Konu başlığını renkli yapmakta yönetimin elinde olan birşey malesef. Yönetim şu işe bir el ataydı iyiydi

Artık gelecek olan yöneticiden isteriz renk olayını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 5 Ocak 2012; 14:38:55 >
  • .

Arkadaslar Yurtdışında yaptıgım araştıma sonunda Nikon D5100 almaya karar verdim fakat sizlere sormak istedigim bir konu daha var

makineyi alırken üzerinde gelen lens(Nikon AF-S VR DX 18-55mm) günlük ,gezilerde, hatıra fotograflarında, uzak-yakın manzara ve doğa fotagraflarında amatör birisi olarak bana yeterli gelecekmidir. Yoksa sadece makinayı alıp uzak ve yakın için 2 ayrı lens alsam daha mı karlı olurum .

Eger 2 ayrı lens almam gerekirse lensleri motorlumu almam gerekir ve hangi lensleri tavsiye edersiniz

Veya benim aklıma gelemeyen tavsiyeleriniz varmıdır

Şimdiden cok teşekkür ederim
  • 18-55 bir süre sizi idare edecektir. Tabii çok fazla zoom da beklememek gerekir. Şimdilik siz onunla kullanın. Zaten ihtiyacınız doğrultusunda ileride farklı bir objektife kayacaksınız. O zamanda daha geniş mi yoksa daha tele mi olduğuna karar verirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karagumruk77

.

Arkadaslar Yurtdışında yaptıgım araştıma sonunda Nikon D5100 almaya karar verdim fakat sizlere sormak istedigim bir konu daha var

makineyi alırken üzerinde gelen lens(Nikon AF-S VR DX 18-55mm) günlük ,gezilerde, hatıra fotograflarında, uzak-yakın manzara ve doğa fotagraflarında amatör birisi olarak bana yeterli gelecekmidir. Yoksa sadece makinayı alıp uzak ve yakın için 2 ayrı lens alsam daha mı karlı olurum .

Eger 2 ayrı lens almam gerekirse lensleri motorlumu almam gerekir ve hangi lensleri tavsiye edersiniz

forumda 18-105 vr daha cok tavsiye ediliyor. daha cok yakinlastirma saglar bu lens size. arkadaslar belki iki lensli bir set onerebilirler 18-55+ 55-200 yada 55-300.

d5100 icin alacaginiz lenslerin motorlu olmasi gerekmekte yani uzerinde afs yazan lensleri kullanmalisiniz otomatik netleme icin.

bence hazir yurtdisindan alacakken motorlu 50mm f1.8 de alin turkiyede cok pahali(yani diger markalara gore)

• quote:

Orijinalden alıntı: karagumruk77

.

Bende size 18-55 + 55-200 ikilisini tavsiye ederim.Pişman olmazsınız

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.