Şimdi Ara

Dslr bilgisi ve makina tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Dslr makina almak istiyorum. Dslr kullanımı hakkında bilgim var. Daha önce kuzenimin canon 400d cihazını kullandım. Özellikle Dslr makinaların hoşuma giden yanı sanırım adı otofokus olan sadece bir yeri netleyip arkasını buğulaştırma yöntemi . Maddi olarak 1.100 üzerine geçmesini istemiyorum. taksitli alabilirsem daha uygun olacak benim için . Dünden beridir araştırıyorum ve 400d uygun fiyata bulamadım. Nikon d40 fiyatını uygun buldum ancak otofocus bölümünde sanırım bir eksiklik varmış . Bütçemi sarsmasını istemiyorum. noise yapmasını kesinlikle istemiyorum. tabiki iso ile bağıntılıda olsa noise benim için çok önemli. Makina önerilerinizi alabilirmiyim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izuner -- 27 Nisan 2009; 11:02:13 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_31303362/tm.htm

Dslr bilgisi ve makina tavsiyesi

Bu işe başlamak için alabileceğiniz en iyi set.
  • iyi güzelde fiyat aralığımla sizin sattığınız cihaz eşleşmiyor.
  • izuner, bahsettiğiniz şey "Alan Derinliği"dir ve makinadan bağımsız, tamamen objektifle alakalı optik bir olaydır.

Her objektifin odak uzaklığı ve diyafram açıklığıyla değişen alan derinliği değerleri vardır. Öyle ki; macro objektifler neredeyse 1cmden küçük alan derinliğine sahiptirler yani net gözüken derinlik sadece 1 cm dir. Aksine geniş açılı objektifler kısık diyaframlarla kullanıldığında çok fazla alan derinliğine sahiptirler o yüzden neredeyse fotoğrafta ki her nesne net gözükür.

Alacağınız makina tabi ki önemli ama arama kriteriniz makinayla alakalı değil, makina seçiminde daha farklı şeylere odaklanın.

Kolay gelsin
  • şimdi daha net anladım. tabiki makina seçimimde bu kriter değil. bunu göz önünde bulundurarak makina almak istemiyorum. sadece öğrenmek istediğim birşeydi bu. ikinci dikkat ettiğim noise mevzusu idi. Nikon D40 teknosalarda uygun fiyata 900 liraya bulunabiliyor. ama 6.1 megapiksel ve eksileri var. Geniş bir öneri listesi sunarsanız sevinirim
  • İkinci el al...

Neden diyeceksin neden çünkü ikinci el DSLR alıp ekstradan bir tanede kaliteli bir lens alabilirsin :)
    Nikon D40 , Canon 350D , Pentax 100 D süper... Bunlar uygun fiyatlı girişş için idealdir. Dediler hep bana :)

Ben sana şunu söyliyeceğim 1.100 lira güzel para. Giriş yerine orta sınıf 2.el bir makina alınabilir.
    Nikon , Canon pahalı kaçar... Pentax K10D veya Samsung GX-10 yada Pentax K200D... Pentax / Samsung bu modellerini neden tercih edeyim ki diyeceksin : ) şuan senin kafanda düşündüğün makinelerden daha üst sınıfta fakat fiyat olarak onlarla aynı sayılır : )

Forumda Nikon / Canon / Pentax ait bölümler var... Ayrıca Google 'dan da Pentax / Samsung hakkında bilgi toplayarak daha iyi fikir sahibi olabilirsin...
  • beni dinlerseniz biraz daha sabredin.. şu kriz oramaı bi geçsin biraz sular durulsun.. dün 50 lira olan birşey bugün 100 lira oldu.. benim tavsiyem budur ama illaki olmaz diyorsanızda.. gene bir ay kadar bekleyin 400dnin fiyatı belli bir miktar düşecektir.. mayısta 500d çıkacak ve eski modellerin fiyatı geriliycek yani 400d, 450d gibi makinaların.. yani sizin alabileceğiniz fiyata satılabilir bi ihtimal.. saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 28 Nisan 2009; 22:30:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beklemeye gerek yok.
    Yakında(Mayıs 20 sinden itibaren) döviz yine tırmanışa geçecek. O yüzden almanın tam zamanı.
  • Teknosa'dan 1 ay önce Nikon D60 kit (18-55 VR lens ile) almıştım, fiyatı 1.350 idi ve 2 sene garantili. Spot piyasada gittigidiyor.com gibi yerlerde sıfır açılmamış kutuda 1.100 civarında bulunuyor ancak garantisi yok yani satıcıya güvenmeniz gerekiyor.

Nikon D40 - D60 gibi modellerde oto focus (AF) sisteminde eksiklikten bahsetmişsiniz. Bunun anlamı, bu makinalarda otomatik focusu yaptıran motor gövdede mevcut değildir, bu yüzden Nikon lenslerde AF-S ibaresi olanlarla yani focus motoru lensin içinde olan modellerle otomatik focus yapabilir, nitekim kit lenside (18-55mm) bu özelliktedir. Bunun dışında Sigma - Tamron gibi lens üreticilerin de focus motorlu lensleri mevcuttur ve kullanılabilir.

D-SLR dünyasına yeni giriyorsanız D40 veya D60 gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, bunların yanında Canon 350D veya 400D kullananların memnun oldukları makinalardır. Amatörce uğraşacaksanız kit lensin yanında bir de makro ve zoom yapabilen lens aldınızmı sizi uzun süre idare eder. (Örneğin Sigma 70-300 APO DG Macro, Tamron 70-300 Macro lensler, sıfırları garantili 600 TL civarıdır spot piyasada 450 TL civarıdır)

Masrafınız bu kadarla bitmeyecek, tripod, uzaktan kumanda, en az 2 lens + makinayı koyabileceğiniz bir çanta, sensör temizliği için el pompası almanız gerekecek bunlarda kalitesine göre değişen fiyatlarda + masraf demek.

Profesyonelce uğraşacaksanız yukardakilerin hepsini unutun çünkü tüm seçenekler değişiyor ve maliyet zaten en az 2 katına çıkıyor.

Kolay gelsin.

• öncelikle taksitli almak zorundayım. tripod vs gibi ek ihtiyaçlar şu an içi zorunlu olmadığı için onların önemi pek yok sanırım. makina tercihi olarak hala kararsızlığım devam etmekte , 450d istiyorum ancak fiyatları pahalı olduğu için şu an alma şansım bulunmuyor. samsung ve pentax gibi makinaların varlığını pek görmediğim için biraz uzak davranmaktayım. önerileriniz için teşekkür ederim , başka neler yapabilirim önerilerinizi bekliyorum
  • bir arkadaşımda sony dslr a100 var bayağı güzel bir makina fakat herkes nikon diyor
  • sony dslr piyasasında tercih edilmeyecek bir makina olduğunu düşünüyorum
  • Noise konusunda söylediklerinize bakılırsa DSLR sınıfında(özellikle de giriş seviyesi DSLR'de) bu konuda canon'un daha iyi olduğu söyleniyor noise konusuna takıntılıysanız buna dikkat edin ben kendim DSLR kullanmadım ama forumada bakarsanız Noise konusunda herkez canon giriş seviyesi modellerinin daha iyi olduğunda hemfikir gibi..

Tabi DSLR kullanan arkadaşlar daha iyi yorumlayabilirler bu konuyu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Beklemeye gerek yok.
    Yakında(Mayıs 20 sinden itibaren) döviz yine tırmanışa geçecek. O yüzden almanın tam zamanı.

Hocam kaynak sağlam mı? Nerden duydunuz?
  • canonun giriş seviyesinde olarak belirttiğiniz cihazlar hangileri ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: izuner

canonun giriş seviyesinde olarak belirttiğiniz cihazlar hangileri ?

1000D,350D,400D,450D Canon'un giriş seviyeleri bunlar,aralarında biraz fiyat farkları var.
  • 450d almayı düşündüm fakat fiyatlar geçen seneye göre acayip uçmuş. uygun birşey bulamıyorum.
    ancak canon 1000d 1150tl civarına bulabiliyorum. tavsiye edermisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izuner -- 4 Mayıs 2009; 12:15:06 >
  • arkadaşlar varmı bir tavsiyeniz?
  • size sirkecideki hayyam pasajının yolu görünüyor kanatimce. orada istediğiniz fiyata uygun body ve lens bulmanız mümkün olacaktır. gerçi yeni makinelere sürülecek yakında, fiyatlar kesinlikle düşecektir. sadece döviz kurunun zıplama riski var. kolay gelsin valla.. karar sizin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.